Imam 3-4 godine stare Mini DV kazete i želio bi ih prebacit na kompjuter. Kako bi to mogao napraviti?
Mini DV kazete na kompjuter
- poruka: 20
- |
- čitano: 2.954
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da bi ti za to trebala neka kamera sa podrškom za dv-kazete, Onda putem kamere prebaciš na kompjuter.
Imam kameru al ne mogu s nje prebacit na komp.
Tražio sam malo adaptere s kojih možda mogu prebacit ali ništa nisam našo.
Moja kamera ima DV, DC IN i A/V R.
Imam kameru al ne mogu s nje prebacit na komp.
Tražio sam malo adaptere s kojih možda mogu prebacit ali ništa nisam našo.
Moja kamera ima DV, DC IN i A/V R.
Neznam koji su to ulazi možeš li mi samo reći kako izgledaju pa da vidim je li moguće išta preko tv kartice?
-navedes model kamere
- vidimo ima li firewire ili sto ti vec pise,kod sony-a recimo ilink
- kazetica 60minuta ti iznosi 12gb
- bilo koji softwercic ce ti to sirovo prebacit...od alata za video editiranje, do alatica koji sluze samo da bi prebacili materijal na hdd
Ja imam Sony-evu kamericu koja snima na miniDV kasete. Svaka kamera bi trebala imati barem mini ili micro USB utor negdje na sebi - pokušaj pomoću toga - nabaviš potreban kabel mini/micro USB to USB kojeg ukopčaš u računalo. Moraš imati instalirane drivere na računalo kako bi ono prepoznalo tvoju kameru.
Jedna druga solucija je ako tvoja kamera, a morala bi imati, FireWire port. Pronađi taj utor i potrebnim kablemom ga spoji na računalo. Jedini problem može biti to što neka računala nemaju FireWire port. Inače, kada prebacuješ FireWire-om, snimka je kvalitetnija i veća.
Naravno, trebaš i neki program koji će skinuti sadržaj sa kasete na računalo. Vjerovatno si uz kameru, od samog proizvođača dobio neki softver za to - pokušaj s time. Ako imaš Windowse XP MovieMaker će odlično poslužiti, no on tu opciju gubi u slijedećim Windowsima (Vista i 7) - tada ćeš morati pronaći neki bespaltni program na internetu za taj zadatak, a možeš iskoristiti, ako imaš, Adobe Premiere ili Sony Vegas - profesionalne alate za montažu koji sadrže opciju hvatanja sadržaja sa kasete na računalo.
ako je samo usb na kameri onda je pusiona, jer on sluzi samo za striming i pregledavanje sadrzaja.
Nema mini ili micro USB.
Evo link kamere na Sonyjevoj stranici http://www.sony.hr/product/sdh-minidv/dcr-hc51e
Nema mini ili micro USB.
Evo link kamere na Sonyjevoj stranici http://www.sony.hr/product/sdh-minidv/dcr-hc51e
imas firewire,sad samo trebas kabel.
Nisam znao da je to Firewire. Imam ga na matičnoj.
Hvala. Problem riješen.
Je li moguce spojiti kameru na tv-e i istovremeno snimati na hard koji je spojen na tv. Imam Samsung UE46D6500. Ja sam probao i nisam uspio. Mozda sam nesto krivo napravio. Hvala?
Je li moguce spojiti kameru na tv-e i istovremeno snimati na hard koji je spojen na tv.
O kakvom "hardu" pričaš? Vanjskom disku? TV ti inače može snimati na vanjski disk?
Imaš uputstva za televior, zar ne? Unutra valjda piše što televizor može.
Malo cu prolistati, ipak hvala.
-može samo 'snimati' TV program.. zapravo ni to, tj samo kopira TV stream mpeg2-mpeg4. TV nema nikakav capture (encoder), ima decoder.
-dodatni problem je dali može prepoznati i koristiti disk, predviđeno je ugl USB-flash disk, ne HDD, pa uz to i FS (FAT-NTFS itd.)
Rijeseno. Kupio sam Dazzle Video Creator.
Pozdrav!
Jel itko zna koji je najbolji program za preuzimanje video-a s mini dv kamere, preko kojeg neću nimalo izgubiti na kvaliteti snimke?
Po mogućnosti da je besplatan, ako ne, pronaći ćemo crack :).
Hvala!
svi oni rade manje-više isto...samo da odabereš prave postavke i da ti komp nije baš Barton :)))
thanks ;)
idem onda na movie maker ...