Komentari (pohvale&kritike) vaših fotografija
- poruka: 3.921
- |
- čitano: 287.556
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo portreta i Pule :)
Canon EOS 1000D 18-55mm
Kako dobivate ove kružiće?
Vidio sam to par puta, sam nikako nisam uspio skontati :)
Malo portreta i Pule :)
Canon EOS 1000D 18-55mm
Kako dobivate ove kružiće?
Vidio sam to par puta, sam nikako nisam uspio skontati :)
bokeh :)
fotkas sa sto manje udaljenosti sa skroz otovorenom blendom, recimo f1.8 :)
detalji:
http://www.fotografija.hr/mali-savjeti-bokeh/11801/
fotkas sa sto manje udaljenosti sa skroz otovorenom blendom, recimo f1.8 :)
detalji:
Evo i friški video s DigitalReva:
danas 
Prva super, druga suvišna.
Evo jedne početničke :)
Na raspolaganju imam dobar fotič (koji nije moj), pa reko zašto da se i ja ne okušam u fotografiranju :)
Ovo prva ''ozbiljnija'' fotografija, pa budite i nježni :D
Kritika je poželjna :)
danas 
Canon EOS 1000D
ef 18-55mm f3.5
ISO 100
1/1000 sec
f3.5
ef 18-55mm f3.5
ISO 100
1/800
f3.5
zašto raditi sa maximalno otvorenom blendom? taj objektiv, kao i većina drugih, općenito, daje najbolje optičke rezultate kod srednjih vrijednosti blendi, dakle 5,6 ili 8 ili neka višlja međuvrijednost, pa ne bi trebalo ići na najmanju /brojčano/ i time na najveći otvor... pogotovo kada se simaju uglavnom statični motivi i pejzaži, panorame i slično. sukladno tome - expozicija od 1/1000 sekunde... pa nisi na autotrkama ili nekom drugom sportskom događaju da trebaš toliko kratku expoziciju. bolji rezultat se dobije sa uparenim srednjim vrijednostima, ali... to vama, malađim generacijama predstavlja problem shvatiti omjere blende, expozicije i ISO osjetljivosti /nekoć filma i srebra u njumu, a danas "senzora" - mada on nema ISO osjetljivost/
zašto raditi sa maximalno otvorenom blendom? taj objektiv, kao i većina drugih, općenito, daje najbolje optičke rezultate kod srednjih vrijednosti blendi, dakle 5,6 ili 8 ili neka višlja međuvrijednost, pa ne bi trebalo ići na najmanju /brojčano/ i time na najveći otvor... pogotovo kada se simaju uglavnom statični motivi i pejzaži, panorame i slično. sukladno tome - expozicija od 1/1000 sekunde... pa nisi na autotrkama ili nekom drugom sportskom događaju da trebaš toliko kratku expoziciju. bolji rezultat se dobije sa uparenim srednjim vrijednostima, ali... to vama, malađim generacijama predstavlja problem shvatiti omjere blende, expozicije i ISO osjetljivosti /nekoć filma i srebra u njumu, a danas "senzora" - mada on nema ISO osjetljivost/
Slažem se sa svime što si napisao, jedini problem je bio taj što su mi se smrznuli prsti jer je bilo -15 vani, a bio sam u velikoj žurbi pa se nisam baš igrao sa otvorom blende..
Uskladiti blendu, ISO osjetljivost i brzinu zatvarača mi nije problem, samo je ono problem što sam napisao..
Blenda 3.5 se sama zadala s obzirom na to da sam fotkao na 18mm
EDIT: Hvala na kritici
Slažem se sa svime što si napisao, jedini problem je bio taj što su mi se smrznuli prsti jer je bilo -15 vani, a bio sam u velikoj žurbi pa se nisam baš igrao sa otvorom blende..
Uskladiti blendu, ISO osjetljivost i brzinu zatvarača mi nije problem, samo je ono problem što sam napisao..
Blenda 3.5 se sama zadala s obzirom na to da sam fotkao na 18mm
Moras nauciti da si ti gazda a ne fotic.Kad dodes do toga onda ce ti fotke bit puno kvalitetnije.Nema se sta tebi blenda sama zadavat.Znaci trebao si bit u aperture modu f recimo oko8-16 i eventualno popravis malo brzinu zatvaraca ako fotkas iz ruke dizanjem ISO vrijednosti na 200 ili 400 i to je to.Covijek ti je lijepo napisao iznad, reci mu hvala a nemoj se izvlacit u stilu zima pa ovo pa ono pa fotic sam radi sta hoce.Prihvatis konstruktivnu kritiku i dalje na fotkanje.
Moras nauciti da si ti gazda a ne fotic.Kad dodes do toga onda ce ti fotke bit puno kvalitetnije.Nema se sta tebi blenda sama zadavat.Znaci trebao si bit u aperture modu f recimo oko8-16 i eventualno popravis malo brzinu zatvaraca ako fotkas iz ruke dizanjem ISO vrijednosti na 200 ili 400 i to je to.Covijek ti je lijepo napisao iznad, reci mu hvala a nemoj se izvlacit u stilu zima pa ovo pa ono pa fotic sam radi sta hoce.Prihvatis konstruktivnu kritiku i dalje na fotkanje.
U pravu ste oba dvoje, nema ljutnje s moje strane.
Naravno da ću prihvatiti kritike i pokušati ispraviti "greške".
Hvala !
danas 
Canon EOS 1000D
ef 18-55mm f3.5
ISO 100
1/1000 sec
f3.5
ef 18-55mm f3.5
ISO 100
1/800
f3.5
na drugoj nisi trebo sirokokutno slikat, crkva je nakosena
na drugoj nisi trebo sirokokutno slikat, crkva je nakosena
U redu, sada znam za sljedeći put. Hvala
Jučerašnje,Sony HX 1.
Pa mene je ista ta ptičica prekjučer posjetila doma...
Bilo je po čitavom stanu. Reći ću samo jedno, većeg pozera u životu nisam vidio... Možda i nisu sve tehnički nešto, ali morao sam s vama podijeliti ovo, mene je totalno nasmijalo, a iznenadilo me kako joj/mu nije smetalo da slikam skroz izbliza, pretpostavljam da je glad bila jača od straha 
Sinoć u Maksimiru (pado snijeg pa su mutnije)..
Fuji S2000HD, 10.0 MP, ISO100.
P.S. Trebalo bi ih cropat...
snimke snijega su žute... ne znam da li je to posljedica prolaska hordi pivpoija iz obližnjih kafića ili "samo" NEnamještenog white balans-a?!?!
bilo bi poželjno za svakog korisnika fotoaparata proučiti, barem malo, korisničke upute i barem malo... malo... shvatiti namještanje i korištenje balansa bijele boje kod snimanja po noći, jer... ovako žuti snijeg - nema smisla! svaka čast na pokušaju, ali... da je zeleni - bi li bio bolji? ne bi! da je bijeli? - bi!
snimke snijega su žute... ne znam da li je to posljedica prolaska hordi pivpoija iz obližnjih kafića ili "samo" NEnamještenog white balans-a?!?!
bilo bi poželjno za svakog korisnika fotoaparata proučiti, barem malo, korisničke upute i barem malo... malo... shvatiti namještanje i korištenje balansa bijele boje kod snimanja po noći, jer... ovako žuti snijeg - nema smisla! svaka čast na pokušaju, ali... da je zeleni - bi li bio bolji? ne bi! da je bijeli? - bi!
'el znaš ti da nemoš izvuč pravi white balans na uličnoj rasvjeti? 
prouci malo koju knjigu o fotografiji white balansu...!!
il još bolje, postaj mi nocnu fotku pod žutim ulićnim svijetlom u pravilnom white balansu! 
EDIT:
NARAVNO BEZ KORIŠTENJA BLICA I OSTALIH IZVORA SVIJETLOSTI! - samo ulična rasvjeta!
Hmmm.... Možeš izvući što god želiš, ukoliko se ne oslanjaš na automatiku i/ili ugrađene WB programe
Evo primjerice jedna moja slika sa automatskim WB (E-3 ima vanjski senzor) i sa smanjenim WB na 2000K (softverski u Olympus studiju RAW obrada, istu stvar možeš direktno s fotićem dobiti koristeći manual WB, ako imaš tu postavku)
Ali da kako kažeš, ulična rasvjeta je te tamno žute/narančaste boje, i mi nju tako vidimo, pa i sam fotić tako vidi 
Hmmm.... Možeš izvući što god želiš, ukoliko se ne oslanjaš na automatiku i/ili ugrađene WB programe
Evo primjerice jedna moja slika sa automatskim WB (E-3 ima vanjski senzor) i sa smanjenim WB na 2000K (softverski u Olympus studiju RAW obrada, istu stvar možeš direktno s fotićem dobiti koristeći manual WB, ako imaš tu postavku)
Ali da kako kažeš, ulična rasvjeta je te tamno žute/narančaste boje, i mi nju tako vidimo, pa i sam fotić tako vidi 
upravo to! prava bijela boja se nemoze dobit! to je takva fotka i to je to! :)
mozes ti poslije mijenjat boje u lightroomu...al opet nisi dobio korektan WB...vidiš kako ti je slika ljubičasto plavkasta?
@Minoza
Pusti toj maloj pticici neku mjuzu...malo jaci ritam ali ne preglasno...obozavaju cvrkutati uz nesto...:)))
Sinoć u Maksimiru (pado snijeg pa su mutnije)..
Fuji S2000HD, 10.0 MP, ISO100.
P.S. Trebalo bi ih cropat...
Nisam htio razliku izmedu ulicne rasvjete i okoline.
Htio sam da sve bude kako se ustvari vidi