Pozdrav svima 
pošto se već par godina volim pozabaviti fotografiranjem (šetnje prirodom i općenito sve što mi dođe pred oči kad nosim aparat), a koristim loš kompaktan digitalac, odlučio sam malo jače zagristi u fotografiranje i kupiti neki polovan entry-level DSLR. Kao problem vidim jedino budžet (student sam
), no imam nade jer sam po ebayu (sa ebaya bih najvjerojatnije i uzimao) viđao Sony A200 sa kit objektivom za nekih 1600kn. Zanima me, za mene kao početnika u DSLR vodama, jel A200 okej? Tipa, jel ima nešto u tom cjenovnom rangu a da jel možda bolje? Što se love tiče, spreman sam izdvojiti nekih 200 do max 250 eura, za više bih stvarno trebao štedjeti 
evo recimo nešto što sam našao (znam da ne šalje u hrv, samo dajem primjer)
Dakle, uzeti recimo A200 ili nešto drugo (da je u tom rangu, ali novije/bolje/jeftinije - okej, znam da tražim skoro pa nemoguće, to za jeftino, ali vjerujem da se da naći do cca 1800kn polovan dslr na ebayu sa kit objektivom)? da li uopće uzimati na ebayu? nisam zahtjevan, samo želim slikati kvalitetnije fotke (i malo više kontrola), a ne da fotku uslikanu mojim kompaktnim u vrijeme podneva prebacim na komp, zoom stavim na 100% i vidim zrnatost :S

)
)

,naravno da cpl nemre služiti kao zamjena uv-a, konkretno u ovom slučaju mislio sam zamjena kao mehanička zaštita za što bi se prvenstveno u ovom slučaju koristio uv, kad sam u šetnji koristim 17-70/4 i cpl marumi u kombinaciji sa 12-24/4 i cpl gpe (zbog 77mm i skupoče marumija na toj milimetraži) i od 12 do 15mm imam problema sa cpl-om (to nije tema ovog razgovora), marumi koristim i na 55-300 , stvarno u tim situacijama nisam primjetio da mi fali svjetla zbog prišarafljenoga cpl-a a zbog zasičenosti i kontrasta obožavam ih koristiti i naravno zonerica mi je uvijek na objektivima (osim na 12-24 kad koristim cpl jer nema proreza za zakretanje i da zaboravio sam napomenuti da kod fokusiranja mi ne rotira prednji dio objektiva na kojem je cpl),naravno da nebi koristio cpl u zatvorenom prostoru jer onda fakat krade svjetlo što je neupitno ali isto nebi ni preporučio korištenje uv-ea u istim situacijama jer če imati velikih problema zbog "svjetlosnih refleksija"(pojednostavljeno rečeno), do sada sam imao više koristi od cpl-a u kombinaciji sa sjenilom nek od uv filtera koji zbog toga ni ne koristim jer nisam uvidio njegovu prednost za korištenje (možda sa godinama to i naučim