Pozdrav svima!
Odlučio sam se za kupnju svog prvog digitalnog fotoaparata. Nov sam u svijetu fotoaparata (više se kužim u kamere), pa bih vas zamolio da mi pomognete u odluci.
Tražim fotoaparat koji ima dobar omjer cijena i "performansi". Kao najvišu granicu bih naveo 1.500 kuna, a ciljam na one od 1.000 do 1.200 kuna. Fotoaparat treba biti jednostavan u smislu skidanja slika na računalo bez nekih posebnih softvera, "Plug and play". Mislim da već samim time izbacujemo Sony, jer on uza sve svoje proizvode gura PicturePackage kojeg sam koristio sa svojom digitalnom kamerom i ništa nisam mogao bez njega, a on je naporan, kompliciran i dosadan (ispravite me ako se varam). Dakle, želim fotoaparat s kojega mogu skinuti fotografije s bilo kojega računala, pomoću kabla ili memorijske kartice (prvenstveno mislim na laptope), a fotografije nadalje uređivati u nekim Microsoftovim alatima koje dobim u Windowse ili Live uslugu. To mi je dovoljno.
Nadalje... Tražim fotoaparat s najmanje 10 megapixela (što više to bolje) i da može snimati video (minimalno 640x480), a bilo bi itekako poželjno da snima HD (720p).
Nadam se da mi možete pomoći u mojoj odluci, jer zbilja sam nov i treba mi pravi savjet...
Unaprijed svima hvala!!!
P.S.: Bilo bi itekako poželjno da je meni na hrvatskom. I da me krivo ne shvatite, ja samo želim jednostavan softver (ako ga uopće treba biti), a inače volim prčkat po fotoaparatu za najbolju sliku!!!