Country

poruka: 3
|
čitano: 378
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
neaktivan
Country

Zanima me vaše mišenje o ovoj vrsti glazbe!!!! Preferiram honky-tonk i ostale veselice...od izvođača kao što su Garth Brooks, Alan Jackson, Clint Black

3 godine
Country

Nisam puno upoznat s tom vrstom glazbe iako smatram da je u prošlosti (i danas) bilo (i ima) puno kvalitetnih country glazbenika, i baš zato što ta glazba nije osobito popularna, zato je kvalitetna.

Od stranih mi na pamet jedino pada Johnny Cash, liga za sebe, tu bi negdje mogli smjestiti i Elvisa pošto je on puno elemenata uzimao iz country glazbe, uostalom, svirao je najviše rockabilly.

Od domaćih mi na pamet padaju

i
.

Al mora se priznati da nema do slidea na dobru i usne harmonike...

U biti, country ima i dosta sličnosti s bluesom (koji mi je mrvicu bliži), samo što je veseliji.

Najviše se divim Johnnyju Cashu, koji lagano može konkurirati i za najbolji vokal svih vremena, a njegovi tekstovi su jednostavno genijalni. Iako ima jednostavnu glazbenu pratnju, u biti ništa prekomplicirano, ali prezarazno, tekstovi mu se izvrsno uklapaju u melodiju. Ne mogu staviti samo jednu njegovu pjesmu, pošto je to premalo da se čuje pravi Johnny Cash:

Njegove možda i najpoznatije Ring Of Fire i Hurt nisam stavio pošto je Ring Of Fire već isfuran i smatram da su ovih 5 bolje od RoF, dok Hurt i nije country.

U mnogome me Johnny Cash podsjeća na Balaševića - kroz svoje pjesme obojica doslovno pričaju priče o svojim likovima, samo što se Balašević odlučio za balade, a ne za country.

~~~P*čka, šolja, k*rac~~~
2 godine
Country

Country je glazba za plesanje a ne ona neka klupska tehno iz*rkavanja gdje se svi razvaljuju pod utjecajem droga. Kad sviraju neki lokalni country izvođači u mom gradu (zadnji je bio Jura Gitara), obično iziđem sa frendovima, zafrkavamo se, pjevamo, plešemo, popijemo nešto (al ne pretjerujemo) a ponekad i koji od nas nešto i "upeca" Smijeh. Inače su mi od country izvođača dobri Johnny Cash (ipak je on legenda), Loretta Lynn, Jerry Reed i jedan malo noviji bend Hayseed Dixies (tipovi prerade rock pjesmu da zvuči kao country) i naši Picksiebner.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice