Ovako, moj kum svira po zabavama na klavijaturama i pitao me da mu pomognem naći instrumentale nekih pjesama koje bi mu poslužile kao matrica za sviranje. Zapeo sam na pjesmi Ponekad poželim Luke Nižetića. Svaka pomoć je dobro došla! Unaprijed zahvaljujem. :)
Instrumentali pjesama - Gdje ih naći?
- poruka: 16
- |
- čitano: 6.509
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja san ih uzima sa virtual DJom
Pustin pismu isključin vokale i snimin
Nažalost to ne pomaže ni malo.. Postoji li neki dodatni software?
Evo neka strana za download
ali bojim se da nema Hrvatskih pjesama
http://www.ez-tracks.com/Instrumental.html
ja baš ovih dana trebam dobit cd sa programima s kojima se može to napravit
a može se to i sa audacityem, al je malo komlicirano i ne može svaka pjesma
to bih morao otvoriti temu i sve u njoj objasniti
Ne može se iz svake pjesme dobiti potpuno čist instrumental bez primjese vokala. To ovisi koliko su kanali 'rastavljeni'. Bar je to moja teorija. Naime, ako je u studiju posebno sniman vokal, posebno instrument, i ako ta dva (ili više) kanala nisu 'sljepljena' u jedan, onda je to moguće.
Bojim se da to ima veze sa formatom datoteke, odnosno da je proces teži ako je u pitanju .mp3 datoteka. Opet, ponavljam, samo moje mišljenje.
Ne može se iz svake pjesme dobiti potpuno čist instrumental bez primjese vokala. To ovisi koliko su kanali 'rastavljeni'. Bar je to moja teorija. Naime, ako je u studiju posebno sniman vokal, posebno instrument, i ako ta dva (ili više) kanala nisu 'sljepljena' u jedan, onda je to moguće.
Bojim se da to ima veze sa formatom datoteke, odnosno da je proces teži ako je u pitanju .mp3 datoteka. Opet, ponavljam, samo moje mišljenje.
Ma pokušao sam u Audacityu. No pjesma je u .mp3 formatu i nije uspjelo.
čovjek reče na klavijaturama.. Na klavijaturama se svira MIDI, ne mp3. Malo proguglaj MIDI datoteke, ja sam ih imao tonu na nekom DVD-u, al tko znan gdje je to. btw. ne vjerujem da se nekom da zaj**avat se s njegovim pjesmama.
čovjek reče na klavijaturama.. Na klavijaturama se svira MIDI, ne mp3.
MIDI bi bio najbolje rješenje. Mislim da se oni čak mogu ubaciti u klavijature ako su klavijature kvalitetnije. U biti je nemoguće potpuno ukloniti vokale iz pjesme. Audacityjevi invert služi svrsi, ali obično još s vokalom povuče i klavijature i nedominantne instrumente dok gitare uvijek ostaju.
Zato ja čekam kad će na snagu stupiti format MT9. Za neupućene, to je format koji pušta pjesmu na odvojenim kanalima, tako da se neki elementi mogu stišati ili potpuno ugasiti. Taj format je dosta dobro startao, ali u zadnje vrijeme stagnira i nema nikakvih novosti u vezi njega.
Nemoguće je odvojiti instrumental od vokala ako su zajedno umixani,a da se ne "ošteti" podloga(instrumental) i to ako odvojite neće zvučati na niš, bavim se glazbom pa govorim iz iskustva.
Nemoguće je odvojiti instrumental od vokala ako su zajedno umixani,a da se ne "ošteti" podloga(instrumental) i to ako odvojite neće zvučati na niš, bavim se glazbom pa govorim iz iskustva.