Instrumentali pjesama - Gdje ih naći?

poruka: 16
|
čitano: 6.509
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
pitanje

Ovako, moj kum svira po zabavama na klavijaturama i pitao me da mu pomognem naći instrumentale nekih pjesama koje bi mu poslužile kao matrica za sviranje. Zapeo sam na pjesmi Ponekad poželim Luke Nižetića. Svaka pomoć je dobro došla! Unaprijed zahvaljujem. :)

Music is my life :)
3 godine

Ja san ih uzima sa virtual DJom

Pustin pismu isključin vokale i snimin

Život je spolno prenosiva bolest koja uvijek završi smrću
3 godine
autorov komentar

Nažalost to ne pomaže ni malo.. Postoji li neki dodatni software?

3 godine
Instrumentali pjesama
Život je spolno prenosiva bolest koja uvijek završi smrću
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 22:04 (thuglife).
3 godine
RE: Instrumentali pjesama - Gdje ih naći?

ja baš ovih dana trebam dobit cd sa programima s kojima se može to napravit

a može se to i sa audacityem, al je malo komlicirano i ne može svaka pjesma

to bih morao otvoriti temu i sve u njoj objasniti

3 godine

Ne može se iz svake pjesme dobiti potpuno čist instrumental bez primjese vokala. To ovisi koliko su kanali 'rastavljeni'. Bar je to moja teorija. Naime, ako je u studiju posebno sniman vokal, posebno instrument, i ako ta dva (ili više) kanala nisu 'sljepljena' u jedan, onda je to moguće.

Bojim se da to ima veze sa formatom datoteke, odnosno da je proces teži ako je u pitanju .mp3 datoteka. Opet, ponavljam, samo moje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 22:59 (Random.).
3 godine
Random. kaže...

Ne može se iz svake pjesme dobiti potpuno čist instrumental bez primjese vokala. To ovisi koliko su kanali 'rastavljeni'. Bar je to moja teorija. Naime, ako je u studiju posebno sniman vokal, posebno instrument, i ako ta dva (ili više) kanala nisu 'sljepljena' u jedan, onda je to moguće.

Bojim se da to ima veze sa formatom datoteke, odnosno da je proces teži ako je u pitanju .mp3 datoteka. Opet, ponavljam, samo moje mišljenje.

dobro misliš. vokal mora bit točno između 2 kanala i onda je najlakše uklonit ga

ovisi i o formatu. zato je najbolje da budu u wav formatu. jer nema gubitka kvalitete
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 23:02 (jurluk).
3 godine
autorov komentar

Ma pokušao sam u Audacityu. No pjesma je u .mp3 formatu i nije uspjelo.

3 godine
makaweli kaže...

Ma pokušao sam u Audacityu. No pjesma je u .mp3 formatu i nije uspjelo.

možda ovo pomogne Neodlučan
3 godine
neaktivan

čovjek reče na klavijaturama.. Na klavijaturama se svira MIDI, ne mp3. Malo proguglaj MIDI datoteke, ja sam ih imao tonu na nekom DVD-u, al tko znan gdje je to. btw. ne vjerujem da se nekom da zaj**avat se s njegovim pjesmama.

4 godine
neaktivan
somy kaže...

čovjek reče na klavijaturama.. Na klavijaturama se svira MIDI, ne mp3.

Potpis.
4 godine

MIDI bi bio najbolje rješenje. Mislim da se oni čak mogu ubaciti u klavijature ako su klavijature kvalitetnije. U biti je nemoguće potpuno ukloniti vokale iz pjesme. Audacityjevi invert služi svrsi, ali obično još s vokalom povuče i klavijature i nedominantne instrumente dok gitare uvijek ostaju.

Zato ja čekam kad će na snagu stupiti format MT9. Za neupućene, to je format koji pušta pjesmu na odvojenim kanalima, tako da se neki elementi mogu stišati ili potpuno ugasiti. Taj format je dosta dobro startao, ali u zadnje vrijeme stagnira i nema nikakvih novosti u vezi njega.

92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
3 godine

Tebi svakako treba MIDI što je problem naći naše izvođače u tom formatu. Ako trebaš MIDI fileove imaš ih 90000 tu. Sve o muzici i programima tu.

Napiši koju klavijaturu koristi tvoj kum.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2009 8:34 (tkalec).
3 godine

Nemoguće je odvojiti instrumental od vokala ako su zajedno umixani,a da se ne "ošteti" podloga(instrumental) i to ako odvojite neće zvučati na niš, bavim se glazbom pa govorim iz iskustva.

3 godine
neaktivan
crash11 kaže...

Nemoguće je odvojiti instrumental od vokala ako su zajedno umixani,a da se ne "ošteti" podloga(instrumental) i to ako odvojite neće zvučati na niš, bavim se glazbom pa govorim iz iskustva.

može se i to, ali treba ti i acapela i mix, poništava se acapela i acapela i ostane ti instrumental, ali to je već i oftopic i komplicirano
3 godine
somy kaže...
crash11 kaže...

može se i to, ali treba ti i acapela i mix, poništava se acapela i acapela i ostane ti instrumental, ali to je već i oftopic i komplicirano
 strpite se malo. uskoro ja otvaram temu u kojoj će sve biti objašnjeno. može se dosta lijepo i kvalitetno napravit. vidjet ćete. ali normalno da ne može radit sa svakom pjesmom
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice