Metal, Heavy Metal, Rock, Hard Rock, Punk izdvojena tema

poruka: 3.702
|
čitano: 161.184
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Metal, Heavy Metal, Rock, Hard Rock, Punk

Cliff Burton didn't die. He went to heaven to give God some bass lessons.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

2 0
23 mjeseca
Re: Metal, Heavy Metal, Rock, Hard Rock, Punk
thedream kaže...

O toj noći..

Odgledao sam skoro sve dokumentarce o Cliff-u i zaista - nigdje nisam čuo kritike, kako sa tehničke strane (sviranje bass-a, glazbena potkovanost o teoriji i osjećajem za glazbu) kako o njegovom karakteru (stalno tih, ali kada nešto progovori svi ga slušaju i obično pametno zbori i svi se slože, stalno navijao Misfitse za vrijeme vožnje na turneje, i sl) i mogu slobodno reći kako je Metallica umrla doslovno nakon njegove smrti. Jedini polu-normalan album nakon njega je upravo ...And Justice for All, koji ima OK pjesme ali produkcija je loša (bass gotovo da i ne postoji, ako i postoji ima samo jednu funkciju - a to je podebljivanje zvuka el. gitare), i ono što je zajedničko (barem što sam ja zapazio dok sam slušao sve albume metallice) je da ni jedan album nakon AJFA nema instrumentala (black sigurno ne, load reload također, garage je prerada, st anger nisam ni slušao puno, a bogme ni death magnetic) koji su meni osobono možda i najjača strana.

Na prvom albumu, Anesthesia (Pulling Teeth) zvuči iznimno napredno za bassist-u i solo bass-a, na RTL Call of Ktulu mi je OK, a Orion na MoP - Nenad*ebiv i najbolji instrumental od Metallice. To Live is To Die je pjesma upravo posvećena njemu (sa AJFA) albuma i zadnji instrumental (lyrics zapravo koji se javlja pred kraj baš i nije neki lyrics, to je citat iz filma Excalibur i zadnja 2 stiha se nalaze na njegovoj ploči koja stoji na mjestu gdje se dogodila nesreća).

Sve poslije toga - ŽIVO smeće barem meni (sigurno sljedi hrpa TD, ali nema veze). Pogotovo Load, Reload, St Anger.... Erm, pa na što to zvuči? Gdje su one uhu ugodne pjesme sa KEM, RTL, MoP albuma? Nigdje. Cliff umro, umrla i metallica barem za mene. I to ih je srozalo u kvaliteti, i to bitno naspram konkurencije koja je nastavila raditi prave thrash metal pjesme, dok su se oni okrenuli u nepoznatom smjeru na koji se fura 90% američkih klinaca i misle kako su face ako su čuli za nothing else matters ili enter sandman.

Negdje sam čitao da je Lars kriv za sve loše poslije Cliff-a (uostalom negdje sam i pročitao gdje je Dave Mustaine davao interview i rekao je kako je Cliff inzistirao James-u da daju otkaz Larsu nakon MoP turneje na kojoj je poginuo, iz razloga zato što jednostavno nije dovoljno brz i kvalitetan bubnjar za thrash metal, očito je da je cliff želio nastaviti u tom pravcu, sad je li istina ili mustaine laže, ne bih znao), i da je ostala originalna postava (Da Cliff nije poginuo, da Dave Mustaine nije se ponašao kao kreten i ostao u bendu) to bi bio win-win bend.

James Hetfield, Dave Mustaine (na mjestu Kirk Hametta, ali osobno ne bih mu dao velik autoritet pri kreiranju cijele pjesme, već više guitar riff-ova, a tekst ostaviti drugima), Cliff Burton bass, i neki dobar bubnjar kao recimo Dave Lombardo i win win bend.

Ali naravno onda nebi Slayer upola zvučao dobro bez Dave Lombarda{#}

3 godine

Ja bi rekao da su do Cliffove smrti kompletni albumi Metallice bili institucije, tekstovi, produkcija, glazba, Đejmsov vokal, onako, must-have štivo za svakog metalca, volio ih, ne volio, slušao, ne slušao, svi znaju prva 3-4 albuma. Metallica iz 90-tih sa Jasonom je nešto drugačija ali i sam bend je već u tolikoj mjeri komercijaliziran zvukom, kao što kaže talla za Slayer, jednostavno su - komercijalni.Zvuk im se promijenio, ali na puno dubljoj i višoj razini rekao bih, od sirovo instrumentalne, šta ja znam, po meni - promijenili su se definitivno, bez daljnjega.

Ne možeš reći opet ajde, recimo da ti Until it Sleeps nije dobra pjesma, kao pjesma govorim, i da ne znaš čija je, ili Bleeding me, Outlaw Torn isto tako, kasnije Turn the page, Mama Said i tako, te komercijalnije stvari popraćene spotovima po MTV-u, to su super pjesme - ali je bend izgubio štih 80-tih kojim je zarazio, zadivio i stvorio na kraju krajeva hordu obožavatelja.

Opet s druge strane, znam gro ljudi kojima je taj period - smeće, baš ono što je nama dvojici super. Njima je recimo (Re)Load ono, masterpiece. Šta da kažem..

Dopuna : Ha čuj, onda vjerojatno ne bi bilo Megadetha da su se stvari posložile po tvom, ja volim Megadeth i Mustainea {#} a i Slayer, za što se slažem s tobom da ne bi zvučao ni približno dobro..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 17:02 (thedream).
23 mjeseca
thedream kaže...

Ja bi rekao da su do Cliffove smrti kompletni albumi Metallice bili institucije, tekstovi, produkcija, glazba, Đejmsov vokal, onako, must-have štivo za svakog metalca, volio ih, ne volio, slušao, ne slušao, svi znaju prvih 4,5 albuma. Metallica iz 90-tih sa Jasonom je nešto drugačija ali i sam bend je već u tolikoj mjeri komercijaliziran zvukom, kao što kaže talla za Slayer, jednostavno su - komercijalni.Zvuk im se promijenio, ali na puno dubljoj i višoj razini rekao bih, od sirovo instrumentalne, šta ja znam, po meni - promijenili su se definitivno, bez daljnjega.

Ne možeš reći opet ajde, recimo da ti Until it Sleeps nije dobra pjesma, kao pjesma govorim, i da ne znaš čija je, ili Bleeding me, Outlaw Torn isto tako, kasnije Turn the page, Mama Said i tako, te komercijalnije stvari popraćene spotovima po MTV-u, to su super pjesme - ali je bend izgubio štih 80-tih kojim je zarazio, zadivio i stvorio na kraju krajeva hordu obožavatelja.

Opet s druge strane, znam gro ljudi kojima je taj period - smeće, baš ono što je nama dvojici super. Njima je recimo (Re)Load ono, masterpiece. Šta da kažem..

Ali ne možemo opet kriviti Jason-a za "drugačiji" zvuk - Jason je solidan bassist (ionako najveći autoritet pri kreiranju pjesama i kako će one zvučati su imali drugi članovi, Jason je bio toliko-koliko samo da dere bass i to kako oni narede), iako niti približno kreativan kao Cliff (zapravo jedina stvar koja mi pada na pamet da je Jason koliko-toliko kreativan je My friend of Misery sa Black Albuma), i potpuno se slažem da je zvuk "drugačiji" poslije Cliff-a (dobro, AJFA još zvuči koliko toliko na razini), meni osobno - lošiji. Prva tri albuma su imali ono nešto u sebi, što obilježava thrash metal, poslije toga mi je sve - pad u kvaliteti. Svaki album poslije Cliff-a ima puno "sporedniji" značaj bass-a u pjesmi.

Navodno je producent Bob Rock dosta kriv za toga i po internetu izgleda da nisam jedini s tim mišljenjem da je od Black Albuma sve krenulo zlu što se tiče zvuka. I osobno mi se sviđa James-ov glas upravo tamo negdje oko 88-91/2, onaj u početku 82-84/5 je nekakav meni u par navrata "čudan" da tako nazovem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 17:07 (Ranko Kukumar).
4 godine

Sretan rođendan Cliff..

Odsad svoju sestru poštujem na razini Boga, jer joj je danas rođendan.

5 godina
Flying Dutchman kaže...

Sretan rođendan Cliffu Burtonu!!!

Cliff 'EM All {#}

Metallica - To Live Is To Die

Evo budu gospoda Billy Sheehan i Michael Anthony zaružili pokoju za njega jel.{#}

Billy Sheenan

Michael Anthony

Kad smo več kod tih bass gitara evo dole jedna vrlo upečatljiva stvar kaj se tog tiče.{#}

Van Halen - Sunday Afternoon In The Park

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
2 godine
Ranko Kukumar kaže...

James Hetfield, Dave Mustaine (na mjestu Kirk Hametta, ali osobno ne bih mu dao velik autoritet pri kreiranju cijele pjesme, već više guitar riff-ova, a tekst ostaviti drugima), Cliff Burton bass, i neki dobar bubnjar kao recimo Dave Lombardo i win win bend.

Ali naravno onda nebi Slayer upola zvučao dobro bez Dave Lombarda{#}

Naježim se kad pomislim kako bi to zvučalo.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
5 godina
Ranko Kukumar kaže...
... 

Na prvom albumu, Anesthesia (Pulling Teeth) zvuči iznimno napredno za bassist-u i solo bass-a, na RTL Call of Ktulu mi je OK, a Orion na MoP - Nenad*ebiv i najbolji instrumental od Metallice. To Live is To Die je pjesma upravo posvećena njemu (sa AJFA) albuma i zadnji instrumental (lyrics zapravo koji se javlja pred kraj baš i nije neki lyrics, to je citat iz filma Excalibur i zadnja 2 stiha se nalaze na njegovoj ploči koja stoji na mjestu gdje se dogodila nesreća).

Okej? Are you fucking nuts?! ARE WEEEE FUCKING NUUUUTS TOOONIGHT?!

Stvar kod The Call of Ktulu je u tome sto je na toj stvari bas jako downmixan u (post)produkciji. Treba uzasno puno cackati po EQ-u da se izvuce van. Ali ono sto Cliff izvodi na toj stvari... to je cista brutala. Preje*backi bas solo.

To Live Is To Die je stvar koja je napisana na Cliffovim zadnjim riffovima koje je napisao (jep, Cliff je isto ubacio koju sto se tice riffova, glavni riff na MoP-u je isto njegov ili riff na refrenu, ne sjecam se tocno).

Ranko Kukumar kaže...
Svaki album poslije Cliff-a ima puno "sporedniji" značaj bass-a u pjesmi.

Navodno je producent Bob Rock dosta kriv za toga i po internetu izgleda da nisam jedini s tim mišljenjem da je od Black Albuma sve krenulo zlu što se tiče zvuka. I osobno mi se sviđa James-ov glas upravo tamo negdje oko 88-91/2, onaj u početku 82-84/5 je nekakav meni u par navrata "čudan" da tako nazovem.

Namjerno. Kao sto je i na AJFA-i namjerno "izbacen" s albuma.

Boba Rocka mi nemoj ni spominjati. On je faking glavni krivac za odlazak u tom pravcu. Bljak.

Sto se glasa tice, pa normalno da ti je cudan kad je James '82. jos bio faking tinejdzer koji mutira (ili je pri kraju) xD

Poslusaj ovo pa mi onda reci o "cudnom" glasu hahahaha :D

A glede ovog "are we fucking nuts tonight" s pocetka posta:

Tu mu je glas pri vrhu. I narednih par godina.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
3 godine

Sretan Rođendan Cliff !!

For Whom The Bell Tolls

Music As A Weapon !!
3 godine
protjeran

Metallica mi nikad nije bila top bend zbog Larsa..... s druge pak strane Cliff je bio ono najabolje od Metallice, i rani Jamesov glas. Nikad ih ne bi mogao staviti ispred Slayera, ND-a ili Terrorizera. Mozda su pokrenuli neke stvari i promjenili misljenje o HM kao iskljucivo underground muzici, ali tu jako puno moraju zahvaliti Nirvani jer je napravila najbolji rock (grunge, post-punk...) album bas iste godine. 

A najbolje stvari koje su snimili, uz Fight Fire With Fire i Escape, u stvari i nisu od Metallice....

Volim te baka ali ne vise od Medvescaka.

1 0
2 godine

Noviji Darkthrone

4 godine
Jel zna netko jel Stribog još svira? Čuo saam da su se raspali, al da je pjevačica u Ognju sad. Jel ima Oganj koju pjesmu(vidio sam da s Korpiklaamijem sviraju u travnju)?
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
3 godine
Tomislav95 kaže...
Jel zna netko jel Stribog još svira? Čuo saam da su se raspali, al da je pjevačica u Ognju sad. Jel ima Oganj koju pjesmu(vidio sam da s Korpiklaamijem sviraju u travnju)?

Očito svira jer su na turneji s United Bands vs.Crowd

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
4 godine
Rocker kaže...
Tomislav95 kaže...

Onda su samo malo sastav izmjenili.

Odlični su mi oni, ima još koji tako dobar folk metal band iz Hrvatske?

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
3 godine
Tomislav95 kaže...
Rocker kaže...
Tomislav95 kaže...

Onda su samo malo sastav izmjenili.

Odlični su mi oni, ima još koji tako dobar folk metal band iz Hrvatske?

Poslušaj Slavogorje,oni mi više vuku na Black ali imaju istu tematiku ko Stribog:

Slavogorje - Ostavština šuma Slavenskih

Znam ono što treba da znam,moja snaga je u tome što sam to što jesam!
5 godina

Ma jok, oni su losi (bar meni).

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 13:24 (1domagoj1).

1 0
4 godine
1domagoj1 kaže...

Ma jok, oni su losi (bar meni).

Ni meni se Slavogorje ne sviđa. Poslušao sam ih i prije.

2 godine

True- nisu folk al mi se sviđa kak su brač ukomponirali u stvari

Death of Folk- neki pagan-folk, meni su ok

5 godina

LOL, na sto me je Rusalka odvela:

Morrowind + ridokosa curka = epic {#}

Ah taj, Youtube... :D

3 0
4 godine

Finntroll -Jaktens Tid

Turisas - Midnight Sunrise

Ensiferum - Lai Lai Hei

2 godine
neaktivan

Avenged Sevenfold-God Hates Us

Avenged Sevenfold foREVer!
4 godine

Agathocles - Bigheaded Bastards

Agathocles - A For Arrogance

Agathocles - Kill Your Idols

Agathocles - Fog

Agathocles - Gorgonized Dorks

3 godine
protjeran

Six Feet Under - TNT (ac/dc cover)

Fear Factory - Replica

Machine Head - Ten Ton Hammer

Lamb of God - Redneck (dobro je pocela sutka, ali su se umorili...)

Volim te baka ali ne vise od Medvescaka.

3 0
4 godine
4ucker kaže...

Agathocles - Bigheaded Bastards

Agathocles - A For Arrogance

Agathocles - Kill Your Idols

Agathocles - Fog

Agathocles - Gorgonized Dorks

jedan od boljih bendova... i jedan od bendiva s najviše albuma u povijesti...

evo što je rekao Jan Agathocles za grind...

JAN AGATHOCLES: "Today, “GRIND” is too much used for bands who have NOTHING to do with GRIND CORE. I mean, bands which spend months in the studio, paying huge prices for recordings, ultra technical riffs and solo's, empty lyrics, asking huge... prices for their gigs,… come on, that's heavy metal played in a fast way, not GRIND. GRIND is raw, minimalistic, noisy, crude, socially and politically aware. 90% of the bands that are being promoted by big labels as GRIND CORE are METAL bands ! And if it is like that, then GRIND IS DEAD for me."

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine
1domagoj1 kaže...
VirtUoso kaže...

Kako post-punk stoji na ovim prostorima? Koji bendovi sviraju tim stilom?

Poslusaj Kismet. Za njih znam. Neki post-punk/shoegaze.

Hvala. No ovo nije bas nesto. 

http://www.youtube.com/watch?v=8EoukRWQ-ec
5 godina

Agalloch - In The Shadow of Our Pale Companion

1 0
2 godine

Metalci trebam pomoć, kako nagovorit starce da me puste na metalfest.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest. Igram Starcraft 2(Plankton), Battlefield 3(CRO-Plankton), League of Legends-east(Plankton996)
5 godina
Keops kaže...

LOL. Pogledaj ih duboko i dramaticno u oci. Onda brizni u plac. xD

A ne znam, ovisi, koliko imas godina...

23 mjeseca
Keops kaže...

A bože sačuvaj, naše djete na sotonsko okupljalište neće ići, to je sotonizam, tko je samo to izmislio, glupi amerikanci, bog ih kaznio...

Nego sine evo ti 100kn dolazi Seka Aleksić u lokalni klub pa izađi malo s frendovima...

4 godine
stari spameru :D
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice