evo jedna tema za sve one koji slusaju metal glazbu
koji zanr vam je najbolji, koji bendovi, razlike izmedju starijih i novijih albuma?
ja osobno skusam death i black ukljucujuci njihovi podžanrove
EDIT: zanemarite ovo drugo 'L' u 'Metall' :P
evo jedna tema za sve one koji slusaju metal glazbu
koji zanr vam je najbolji, koji bendovi, razlike izmedju starijih i novijih albuma?
ja osobno skusam death i black ukljucujuci njihovi podžanrove
EDIT: zanemarite ovo drugo 'L' u 'Metall' :P
Meshuggah
Iron Maiden
Slayer
Mayhem
Black Sabbath
Pantera
Inače imam preko 100GB metala na hardu pa većinom svi imaju par dobrih pjesama ili albuma, ali ove apsolutno štujem.
Sada pomalo preslušavam In Flames, Slipknot i W.A.S.P .
Žanrovi :sve mogu poslušat osim Cradle of Filth i i neke ufuranih budala, a ne sviđa mi se baš "čast,mač,poštenje,borba"muzika tipa Manowar
ajd' baš dobro da se netko i toga sjetio.metal slušam preko 25 godina i pri tome sam imao,tj.prošao sve faze. od klinca nabrijanog na AC/DC,Iron Maiden,Motorhead,preko Metallice,Slayera,Helloweena,Anthraxa,do HC faze-Suicidal Tendencies,S.O.D.,M.O.D.,CoC,početkom 90-ih sam slušao uglavnom death metal,poslje black.danas slušam sve što ima imalo čvršći zvuk,pa i GOU(nemojte me sad razapet,lolololol). najjači band uopće mi je S.O.A.D. volim još Mercyful Fate i King Diamond .Iron Maiden je classic,kao i Metallica,ali do Black albuma. Pozdrav metalcima,METAL LIVE FOREVER
Metal sam počeo slušati sa Iron Maidenom i to mi je ostao najdraži bend do danas. Nisam u metalu kao nekada s obzirom da sam u njemu već nekih 10 god. Proširio sam glazbeni opus pa sada osim Metala slušam dosta extremne elektronike (speedcore, dark drum`n`bass i još neki žanrovi),mathcore i ostali bliski žanrovi a ima i neke "normalne" glazbe čisto za opuštanje. Od Metala tu su
Iron Maiden
Slayer
Pantera
Kreator
Machine Head
Metallica
Dark Angel
Death
Morbid Angel
Decapitated
Carcass
Scar Symmetry
Meshuggah
Dilingers escape plan (mathcore)
In Flames
Soilwork
Emperor
Dream Theatre
Bendova ima još ali sam naveo samo one najpoznatije.
lijepo vama kada ste poceli sa iron maidenom npr. , ja sam poceo sa nu-metalom
, i ono sad me malo sram al jbg, i was just a kid :P
ja trenutno imam nesto manje od 30GB, cifra bi bila veca da nisam obavio cistku i izbrisao skoro sve thrash metal bandove jer sam ih se fakat naslusao
slusam puno toga pa da ne nabrajam sta sve, mozete vidjeti OVDJE, naravno ako netko također ima last.fm acc neka ga slobodno napise (zgodna stvarcica je to :) )

Slusam pretezito melodic death metal...Dark Tranquillity, Insomnium, Kalmah, Mors Principium Est....

Metal rulez! \m/ do.ob \m/
Helloween
Iron Maiden
Metallica
Rhapsody of Fire
Dragon Force
Sonata Arctica
Hammerfall
Nightwish
Children of Bodom
Motorhead
Sentenced
I jos neke manje bendove slusam i obozavam.
Inace najvise volim metal ali i slusam strani rock (Doorsi, Stonesi itd.), Ex-yu rock(Azra, Bjelo Dugme, Haustori itd.) i old school Punk (Misfits, Dead Kennedies, The Clash itd.)
Hardcore rocker. 
Slusam pretezito melodic death metal...Dark Tranquillity, Insomnium, Kalmah, Mors Principium Est....
Slušam metal muziku još od 86' i izlaska "Somewhere in Time" albuma od Maidena, proša sam više - manje sve faze od Maidena, Metallice, Megadetha, Slayera, Pantere, Deatha, Morbid Angela, Canibal Corpsa, Deicidea... Danas sam sam ipak malo blaži i slušam stari dobri Hard Rock (Zeppelin, Hendrix, Purple, Sabbath), iako naravno još uvik tu i tamo poslušam šta žešče ali ništa od ovih novih bendova jer mislim da nisu do kolina staroj gardi. Osobno su mi tri najbolja metal albuma :
1. Vulgar Display Of Power (Pantera)
2. Master Of Puppets (Metallica)
3. Covenant (Morbid Angel)
IRON MAIDEN naravno :)
IRON MAIDEN naravno :)
Heaven Shall Burn...When We Are Gathered (Marduk)
Eclipse (Amorphis)
........ima ih jos al mi se neda pisati 
THE YEARS OF DECAY-OVERKILL
LEPROSY-DEATH
REING IN BLOOD-SLAYER
IMPACT IS IMMINENT-EXODUS
PERSISTENCE OF TIME-ANTHRAX
...AND JUSTICE FOR ALL-METALLICA
HAMMERHEART-BATHORY
...FOR VICTORY-BOLT THROWER
NO MORE COLOR-CORONER
SOMEWHERE IN TIME-I. MAIDEN
WASP,SAXON,PESTILENCE,SEPULTURA,MORBID ANGEL,PANTERA
I JOŠ PUNO DOBRIH BENDOVA BIH MOGAO NABROJITI,ALI VEĆINA OVOG ŠTO SAM NABROJAO SNIMLJENO JE 80' ILI POČETKOM 90' I NAŽALOST OTADA KVALITETA OPADA ILI SE RAĐAJU NEKI HIBRIDNI PODŽANROVI KOJI SPAJAJU NESPOJIVO U NEUKUSNOM PRETRPAVANJU SVOJE MUZIKE SA DRUGIM STILOVIMA ŠTO ZVUČI SMIJEŠNO I NAKARADNO POPUT ONOG KIČA SA EUROVIZIJE
Pa neznam kako da počmem priču, prva ploča koju sam nabavio od AC/ DC je bila Let there be rock, bilo je tamo negdje 85-te kad sam išao u peti razred osnovne i naravno do dan danas slušam metal, rock muziku. Poslje sam počeo kupovat maidene, od killers-a , pa do ostalih albuma, dugo vremena mi je stari Helloween, bio najbolji band a, narvno i ANTHRAX . Sjećam se samo onog jakog albuma Among the living, al dobro to je bio đir pred kraj 80-tih početkom 90-te. Danas volim Korn, naravno i IN Flamese, trenutno slušam njihov album COLONY pre jak album . Ma dobro ima dosta novijih dobrih bandova, tipa Mushromhead,Slipknot,Soilwork,Incubus,Tool, Mudvayne, Kilswitch engage, oni su mi posebno dobri. Ma ima toga LONG LIVE METAL. Jedino ne volim te neke mix pravce brutal core death core i šta ja znam već kako se zovu, to valjda moraš biti poseban, da bi skužio bendove tipa canibal corpse ili dayng fetus te boleštine neke he he.
ajd kao prvo htio bi da admin promjeni naslov u metaL( sa jednim L)...btw. ja također slušam metal otkad znam za sebe,najviše DEATH,onda ponekad NU i Black
ajd kao prvo htio bi da admin promjeni naslov u metaL( sa jednim L)...btw. ja također slušam metal otkad znam za sebe,najviše DEATH,onda ponekad NU i Black
nisam ni ja nikad volio CC, isto kao i Slayer, svaki klinac s dudom jos u ustima je cuo za njih, al Dying Fetus mi je dobar
svatko moze biti slusatelj iliti poznavatelj metala.
Ajmo jedno pravo pitanje...
Koliko ste bendova vidjeli?
Mislim da se tu razlikuju oni metalci na papiru i pravi hardcore fanovi.
evo jedna moja mala setlista bendova cije koncerte sam posjetio:
Tool
Kreator
Testament
Amon Amarth
Opeth
Machine Head
Soilwork
Dimmu Borgir
Helloween
God Forbid
Caliban
Ektomorf
Children of Bodom
One Man Army and the Undead Quartet
Dew-Scented
Eluveitie
Sodom
Grave Digger
Graveworm
Pain
Korpiklaani
Immortal
Satyricon
Ensiferum
Cradle of Filth
Motörhead
Blind Guardian
Jon Oliva's Pain
One Man Army
Heaven Shall Burn
Kataklysm
Deathstars
Hypocrisy
My Dying Bride
Đubrivo
Hladno Pivo
a za pravi showoff tu je last.fm
p.s.: nastojao sam biti skroman, ali mi to skoro nikad ne polazi za rukom. 
Zanimljivo, jedino sam bio na Motorheadu (LJubljana),Saxonu (Pula) i Iron maidenu (LJubljana), al prepostavljam da si iz zagreba, pa pretpostavljam da si bio na nekim koncertima od tih bandova ko doma. Al fora je.
svatko moze biti slusatelj iliti poznavatelj metala.
Ajmo jedno pravo pitanje...
Koliko ste bendova vidjeli?
Mislim da se tu razlikuju oni metalci na papiru i pravi hardcore fanovi.
evo jedna moja mala setlista bendova cije koncerte sam posjetio:
Tool
Kreator
Testament
Amon Amarth
Opeth
Machine Head
Soilwork
Dimmu Borgir
Helloween
God Forbid
Caliban
Ektomorf
Children of Bodom
One Man Army and the Undead Quartet
Dew-Scented
Eluveitie
Sodom
Grave Digger
Graveworm
Pain
Korpiklaani
Immortal
Satyricon
Ensiferum
Cradle of Filth
Motörhead
Blind Guardian
Jon Oliva's Pain
One Man Army
Heaven Shall Burn
Kataklysm
Deathstars
Hypocrisy
My Dying Bride
Đubrivo
Hladno Pivo
a za pravi showoff tu je last.fm
p.s.: nastojao sam biti skroman, ali mi to skoro nikad ne polazi za rukom. 
Zanimljivo, jedino sam bio na Motorheadu (LJubljana),Saxonu (Pula) i Iron maidenu (LJubljana), al prepostavljam da si iz zagreba, pa pretpostavljam da si bio na nekim koncertima od tih bandova ko doma. Al fora je.

(smijeh u zagradama)
ne mora nista znaciti to kolko je netko bio na koncertima, ima ljudi koji jedva da su bili na nekom koncertu a triput su veci fanovi od onih koji idu svako malo, pravi fanovi su oni koji znaju puno o bendu i duze vrijeme ih vec slusaju
P.S. poslao sam ti friend request na lastfm pa ako zelis prihvatiti....
e da...LUXX ako citas ovo daj plz obrisi ovo jednu 'L' u naslovu threada, tnx