Najveći akcijski glumac svih vremena

poruka: 61
|
čitano: 3.900
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Na temu me potaknula zbilja dobra anketa na BUG portalu: "Koji je najveći akcijski glumac svih vremena?"

Koji je po vama i zašto, ko fali na anketi...

Moj glas dobil je Sly, koji je po meni daleko najbolji akcijski glumac, tj. filmovi u kojima je glumil.

A na anketi se je po mom mišljenju trebal naći i J.C. Van Damme.

Molim bez nekih glupih prepirki (čitaj svađi) i tvrdnji ko je najbolji (i fora s Čukom:)

Može to fino, elegantno, opušteno Cool

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
20 mjeseci
protjeran

Osobe koje su prebile najviše ljudi su bruce lee i chuck norris. No glumcima ih ne bi nazvao. Prvenstveno gluma nije samo udaranje i skakanje. Gluma je malo više od karatea i vrištanja. Da bi se osoba nazvala glumcem prvenstveno treba glumiti, dakle oponašati i obdjedinti neki lik u sebi. Pokazat nekakve emocije i sl. Dakle ići redom i tući bez ljude neutralno, sa malo boli nije gluma.

Nazivajući njih glumcima gazimo prave glumce koji glume u kazalištima i pravim filmovima i serijama. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 17:05 (Delpins).
4 godine

Ja sam isto glasao za Stallonea iako ne volim baš akciće, no njegovi filmovi su mi jedini zanimljivi, čak i među najdražima (Rambo i Rocky) i gro drugih poput Cop Landa, Assasinsa, Demolition Mana, a jedini koji mi još valja je Švarci (u Terminatoru 1 i 2). Pomalo i neočekivano da je Sly među zadnjima u anketi, al štaš...

Bruce Leeja nikad nisam gledao, a onaj koji fali je definitivno Jackie Chan.

~~~ Shit was SO cash! ~~~
4 godine
RE: Najveći akcijski glumac svih vremena
Delpins kaže...

Osobe koje su prebile najviše ljudi su bruce lee i chuck norris.

Ne slažem se s tobom, a ak je neko "prebil" najviše ljudi, onda je to uvjerljivo Jackie Chan, koji također fali na anketi.

BTW, dal razumiješ ti riječ - glumci (akcijski u ovom slučaju)?

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
20 mjeseci
protjeran
Armor kaže...
Delpins kaže...

Osobe koje su prebile najviše ljudi su bruce lee i chuck norris.

Ne slažem se s tobom, a ak je neko "prebil" najviše ljudi, onda je to uvjerljivo Jackie Chan, koji također fali na anketi.

BTW, dal razumiješ ti riječ - glumci (akcijski u ovom slučaju)?

Da razumijem! Baci malo argumenata kad pišeš neki post.

20 mjeseci
neaktivan

ne vidim van dama ni jackie chana  zato zaobilazim ovu anketu , vrijeđaMršti se

3 godine

da to me iznendailo jer, J.C. van damme

se svakako treba o naći na listi,

ja sam iz sprdancije da glas Chuck Norrisu,

a svakako da je Sly ima nekako najviše filmova,

odmaiza Arnold s terminatorima, komandosom, brisač i Mars..

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
4 godine

Ok Delphins, ponekad jednostavno treba zanemariti tehničke dijelove filma i uživati u priči i akciji. To što kažeš da tučnjava nije gluma nije istina. Ne misliš valjda da se zapravo udaraju i prebijaju pred kamerama? U 70-ima i 80-ima je bilo vrlo teško napraviti kvalitetan akcić, Rocky za svoje doba izgleda vrlo realno.

U akcijskim filmovima možda nema kvalitetnih dijaloga, možda nema mindfuck radnje, ali zato što se redatelj koncentrira na scene tučnjave. Isto tako netko može reći da su drame sranje zato što se bave samo unutarnjim osjećajima likova.

Ja cijenim kvalitetan film, ali ponekad se jednostavno volim zavaliti u fotelju i pogledati sat i pol akcije, pucnjave i tučnjave.

~~~ Shit was SO cash! ~~~
2 godine

Unatoč tome što je najdalje od svih da ga se može nazvat filmskim djelatnikom - Steven Seagal. Razlog vrlo jednostavan, od svih ostalih je najviše načitan (najviše crnih pojaseva iz različitih vještina, čak ima i svoj dojo u Japanu), pa mi njegove šore izgledaju najfluidnije i najrealnije, za razliku od Van Damma, koji redovito mora pokazat da može napravit špagu, tj. svoj prekrasni šupak...

4 godine

Iznenadio me (očiti) nedostatak Jackie Chan-a i van Damme-a, od starijih (nepoznatijih) bi se mogao još spomenuti Marc Dacascos, Michael Dudikoff, Dolph Lundgren i od "novih nada" Jason Statham.

Od ovih svih nabrojanih daleko najviše sam uživao u filmovima Jackie Chan-a, Stathama i Švarcija. Ali Schwarzenegger mi odnosi pobjedu jer Terminator 1 i 2 su filmovi koje sam obožavao kao klinac, a obožavam i dan danas. Da me bilo tko pita sastavi nekakvu top listu najdražih filmova ovi bi uvijek bili pri vrhu liste (a možda i na vrhu).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
2 godine
neaktivan

Ne znam sada jel Clint Eastwood spada pod akcijske glumce???

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
3 godine
MandaTDI kaže...

Ne, Eastwood je u akcijskim filmovima glumio samo psihički jake osobe, a ne fizički (Prljavi Harry,Vojničina)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 17:53 (308gtsfan).
2 godine
neaktivan
308gtsfan kaže...
MandaTDI kaže...

Ne, Eastwood je u akcijskim filmovima glumio samo psihički jake osobe, a ne fizički (Prljavi Harry,Vojničina)

Pa fizicki je ubijao indijance i bad kauboje!Smijeh

Zato je on naj!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
2 godine
protjeran

James GastovskiSmijeh

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
4 godine

bata i ljubisa sto se tice akcije.

sa puskom tandjarom, 7 mesershmit lovaca je skino na sutjeski.

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
4 godine

Iako nije najbolji Steven Seagal je meni vrlo simpatican, i jedan je od rjetkih koji je to kaj je niej fejk jer je i u stvarnom zivotu recimo zapravo osoba koju glumi u filmovima. Za one koji ne zanju on je policajac, vec dugo godina 20 tocno tj šerif u jednom Americkom gradu.Cool

http://hr.wikipedia.org/wiki/Steven_Seagal

2 godine
protjeran

Meni je zao sto se na ovoj listi nije našao naš najveći akcijski glumac svih vremena, najjaći,jedinstveni : BORE LEE

4 godine

Hm... Sylvester Stallone ili Jason Statham...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
3 godine

Po meni Sylvester Stallone definitivno broj 1!

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
3 godine

Jackie Chan

3 godine

Ja sam glasao sa Stevena Seagal-a jer sam prije obožavao njegove filmove.I Stallone mi je dobar zbog RockyaOsmijeh

Live another day, Climb a little higher, Find another reason to stay - DT
2 godine
Batista kaže...

Hm... Sylvester Stallone ili Jason Statham...

Jason Statham. Iako je jedan od mlađih akcijskih junaka, prilično je dobar i njegovi filmovi su mi zabavni. A i njegov naglasak daje dojam da se radi o nekome engleskom štemeru iz Peckhama.

4 godine

Moj glas dobio je Bruce Willis, razlog:

• Die Hard
  • Die Hard 2
  • Die Hard: With a Vengeance
  • 16 Blocks
  • Live Free or Die Hard
  • Sin City
  • Hart's War
  • Tears of the Sun
  • The Fifth Element

BTW, veselim se Kane & Lynch u kojem glumiCool

BC2 ingame: Dorjan_CRO Mene nije strah drugome stisnuti TU i Hvala, a tebe?
4 godine

Jet-Li - daleko najbolji glumac od svih gore navedenih po meni, i ima najkvalitetnije filmove opet po momo ukusu

http://hr.wikipedia.org/wiki/Jet_Li

http://www.imdb.com/name/nm0001472/

4 godine

N0'1 -

i

N0'2 -

i 

Radio, ne radio, svira radio!
4 godine

Pa definitivno je za mene Arnie, odrastao sam uz njegove filmove i on čvrsto drži prvo mjesto. Kad netko spomene pojam akcijiski glumac, prva asocijacija mi je on.

Dalje bi bio Bruce Willis, legenda, dobar glumac, dobre uloge, ultimate badass-cool guy.

Od ostalih nikog ne bi izdvojio; Lundgren i Sly preočajno glume, ekipa s dalekog istoka me nikad nije fascinirala (osim Jackie Chana u policijskoj priči) tako da su i Bruce i Jet-li van konkurencije.

Da vidimo...tko još..

Čaka ne smatram nekim velikim akcijskim glumcem.

Tu su još i Seagal i možda Van Damme, čije sam filmove isto obožavao kao klinac, ajd i oni mogu proći. Seagal je onaj tip uvijek miran a sve pokolje (sjećam se nekog filma kad zakolje par rusa s kreditnom akrticom, epic)

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
3 godine
Ma,Bruce W. je definitivno najjača njuška! Jedini junak kojeg kad opale šakom krvari za razliku od ostalih koji imaju stone face! A.da ga ne spominjem u Stylo od Gorillazz B-)
"Spotakno si se na rupu u sagu i pao s k... u moju zenu" :-D
20 mjeseci
neaktivan

1. Sly
  2. Schwarzenegger
  3. Jackie Chan
  4. Bruce Willis
Honorable Mention:   Jason Statham*
*Još je 'mlad' ali definitivno vrhunski akcijski glumac, vrhunski.

2 godine
arnold šarafciger
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
2 godine

moj glas ide arniju-njegovi akcijski filmovi a i ostali su među najboljim filmovima koji su snimljeni

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice