Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 20.555
|
čitano: 1.686.031
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Film - Ultimativna Rasprava
4 godine
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

vecina te djece koja mece te maske na avatare nebi ni shvatilo film, vjerovatno bi rekli da je glup jer je ovaj premalo ubijo(sto uopce nije poanta filma).

20 mjeseci
neaktivan

Može li preporuka za neki motivacijski film, film koji vas uvijek motivira, ako postoji takav {#}

0 0
4 godine
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
kalimee kaže...

Može li preporuka za neki motivacijski film, film koji vas uvijek motivira, ako postoji takav {#}

Pa, pod motivacijske sigurno spadaju A Beautifle Mind, 300, The Pursuit of Happines, Forset Gump, Coach Carter, The Bucket List, Brave hearth, Good Will Hunting. Life is Beautiful, Rocky.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 mjeseci
kalimee kaže...

Forrest Gump definitivno.Poslije toga imaš osjećaj kao da možeš sve.

Edit:A thug life baš pišem i već si me preduhitrio s Gumpom to mi je kad sporo pišem.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 1:10 (Ikarus01).
4 godine
kalimee kaže...

Schindler's List

The only thing I put before me is do re.
2 godine

Pogledao

Get the Grindo - http://www.imdb.com/title/tt1567609/

8/10

Stvarno zabavan film. Dobar i smiješan. Zatvor je stvarno smijeh.

I film ima jako dobar prijelaz iz komedije u ozbiljan film. Niti se ne zamjeti.

Kod mnogo filmova zamjetim taj prijelaz, pogotovo kod komedija kad na sredini postanu ozbiljni filmovi.

1 0
4 godine

The Usual Suspects

Filmčina i zasigurno jedan od najkvalitetnijih filmova koje sam ikad pogledao, očekivao sam jako dobar film i opet sam se iznenadio. Film je inače 25. na IMDBovoj listi 250. najboljih filmova ikad.

Najlakše bi ga bilo definirati kao kriminalističku dramu, s elementima misterije, i to je u punom smislu riječi. Sve je pogođeno, priča je izvrsnja, radnja odlično pogođena, likovi također, ma sve je točno onako kako je trebalo biti, izvrsno u svakom segmentu.

Plot neću ni pisati, da nebi zakačio nekakav spoil ili nešto, nikome ne želim pokvariti doživljaj gledanja ovog filma, uvod se može pročitati na IMDBovoj stranici linkanoj u naslovi.

Gluma, ilitiga glumci su izvrsni ( Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Stephen Baldwin, ... Kako i nebi bili ), baš kao i likovi koje glume. Iako ne prekarakterizirani svaki je spevifičan i pamtljiv na svoj način, te daje ogroman doprinos samoj radnji i cjelom filmu.

Valjda sam još pod dojmom, ali filmu ne mogu naći nikakvu veću zamjerku, sve je izvrsno posloženo, jako dobro odrađeno, žalim samo što sam zbog utjecaja okoline na početku mogao predpostaviti tko je ubojica ( Mrak Film anyone, da nisam, ocjena bi bila i veća ).

Ocjena: 9/10

3 godine
kalimee kaže...

Eraserhead (1977.) - motivirao me je da se nikad ne ženim i da nikad nemam djecu. {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 12:48 (Mr. Fugitive).
2 godine

Zna ko jos koji dokumentarni film

o YU rock -u, a da nije Sretno Dijete ?

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
5 godina
kalimee kaže...

Life of Brian

Nothing is true, everything is permitted...
3 godine
mar123 kaže...
thuglife kaže...
mar123 kaže...

i da, idem gledat avengerse i onda sam isao jos jednom pogledat sve filmove zasebno i jos ostale filmove sa super herojima za koje znam.

thor- dobar film, dosta akcije, fini uvod u thor pricu, ima drame s nekom zenskom kako to i obicno bude u ovakvim filmovima ali podnosljivo je. ocjena 8/1

batman begins- ovaj film sam pogledao tek tolko kad sam imao taj cijeli filmski maraton takvih fgilmova, mislim da tu svi sve znaju, odlican uradak, odlicni glumci, odlicna prica, odlicno sve. 10/10

dark knight- najbolji herojski film po meni, kvaliteta je iznad svih ostalih, glumacka postava i gluma nesto neizrecivo dobro. ocjena 11/10

znam da jos od poznatijih postoji ghost rider ali njega jos nisam pogeldao, znate jos koji superherojski film?

Neznam zašto Thoru daješ toliku ocjenu, ostali ajd ajd, mada je i dati Iron Man 10 apsurd ( slažem se da je dosta bolji od ostalih, i to je očito, ali 10ka nije nikako ), ali Thor je film kojem fali dobrih pola sata radnje, lagano upoznavanje, vamo, namo, gori, doli, BUM zadnji fight. Kraj. Najgori od marvelovih superheroj filmova IMO.

Batman ti ne spada u Marvel, već DC, i da, Batman filmovu su daleko najkvalitetniji superhero filmovi, ne samo noviji, čitac serijal.

Ghost Rider nije takav superhero film, kao ostali koje si naveo, možeš ga pogledati a možeš i preskočiti, ništa posebno.

Glede ostalih superhero filmova pogledaj Spiderman serijal ako već nisi ( kvalitetniji i od Thora i od Cpt. Amerike, Hulka da i ne govorim, mada je treći dio malo dosadnjikav ), nadalje, X-Men serijal ( u sklopu s Wolverine Originsom naravno ), Green Lantern ( nije bogzna što, al' eto, može se ), a i Fantastičnu Četvorku se isplati pogledati.

Više se on želio pohvalit na forumu kako zna za Marvelov i DC svemir nego tebi nešto reći

---

Skraćen citat - Danny.

Edit: Jeli može ovako?

MIKROBLOG: Vjerovali ili ne, stvarno mi trebaju samo štapići i stvarno imam samo 500 kn - upadam na kasi
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 14:44 (KIKI3ooo).
4 godine

Više se on želio pohvalit na forumu kako zna za Marvelov i DC svemir nego tebi nešto reći

Yup, od stripovskog qurčenja i pokazivanja sposobnosti na tom teritoriju na forumu doživljavam žestoke erekcije, usudio bih se reći da za to i živim. ^^ {#}
Krati citate usput.

3 godine
kalimee kaže...

Na mene djeluje dobar SF ili dobar Martial arts film

MIKROBLOG: Vjerovali ili ne, stvarno mi trebaju samo štapići i stvarno imam samo 500 kn - upadam na kasi
3 godine

J. Edgar dobar biografski o direktoru FBI-a

1 0
13 mjeseci
kalimee kaže...

Opet ja,ali moram ovo preporučiti Public Enemies i sve filmove s Johnny Depp-om(osim cry-baby i scissor hands)Toliko je dobro odglumio John Dillingera da je to milina.A ako bi itko htio biti u životu onda bi bio Dillinger ili Mamić oni rade što hoće za*ebavaju se a nitko im ne može ništa.Za sve koji vole viceve o policajcima.Mene to motivira.

Ali dosta za*ebancije.Preporučio sam ti Forrest Gump a to nije stvarno ako želiš istinitu priču pogledaj neki film o paraolimpijcu ili još bolje Terry(2005) istinitu priču o Terry Fox-u.Čovjeku koji je pretrčao cijelu Kanadu bez noge kako bi prikupio novac za istraživanje raka svaki put kad ga pogledam rasplače me.Mislim da je to film koji tražiš.

A za ostale koji ne vole takve filmove Gump i Public Enemies su dobar početak.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
4 godine

Vrijeme je da prikupim nekoliko TD-ova :-(

Inception

Nemam pojma niti da li ima smisla pisati sinopsis. Film Christophera Nolana o kradljivcu misli koji prakticira svoj zanat uz pomoc dijeljenih, lucidnih snova. Zbog problema iz proslosti, Cobb (Leonardo DiCaprio) se ne smije vratiti u rodnu zemlju. Jedan businessman mu ponudi rijesavanje svih problema ukoliko Cobb izvede nesto sto se smatra nemogucim - umjesto kradje ideje, implantiranje nepostojece.

Pogledao u kinu pun ocekivanja. Razocaran.
Pogledao jucer doma, ponukan odlicnim ocjenama i kritikama, uvjeren da nisam shvatio film dobro i da cu na drugo gledanje dozivjeti onaj "a-haaa" moment.

Opet razocaranje. Film nije kompliciran i jednostavno se prati.

Uglavnom, najvece razocaranje filma mi nije prica ili gluma, koja je odlicna - nego potpuno neiskoristen setting, sto mi se sada pomalo pocinje ciniti kao Nolanov pattern.

Bas kao sto stalno argumentiram da kod Batman Begins i Dark Knight, mogao bi bez problema maknuti Batmana i negativce, zamjeniti ih s nekim stock likovima i jos uvijek bi to bio odlican akcijski film. Inception, ista pasta. LJudi sanjaju, lucidno. Ocito je da su istrenirani protiv budjenja zbog logike, a i nakljukani su s toliko seruma da ih ni smrt u snu ne moze probuditi. I sad, umjesto da se film pozabavi settingom snova kao jedan dobar A nightmare on Elm street - film je obican akcijski film s tu i tamo ponekim zanimljivim kadrom nepostojecih konstrukcija. Nema letenja, nema cudnovatog oruzja, nema deus-ex-machina ludosti tipicnih za snove, nema start/stop/rewind, nema usporenog trcanja... nema cak ni bog zna sto zanimljivih utjecaja okoline na san. Jest, tu je voda, gravitacija i muzika, ali sve mi je to totalno nezanimljivo i opcenito ne-wow.

Kraj mi je katastrofa nad katastrofama - ne zato jer je los, nego zato jer je totalno predvidljiv.

Film od mene dobija 4/10, i to zbog odlicne price, i cinjenice da nisam uspio pogoditi na koji nacin ce implantirati ideju. To me je stvarno odusevilo jer je totalno logicno i smisleno.

Ali sve ostalo - bijeda.

Mozda sam prekritican jer je u pitanju Nolan... njegov Memento mi je jedan od najboljih filmova ikad, pa mi je valjda podigao ljestvicu za ostala ostvarenja.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
2 godine
preporuka zadnji Marvel uradak.... Osvetnici ... Film koji me je zabavio i kojem cekam nastavak... Tabacina protiv Tanusa ce biti opaka :) Hulk je frajer sve ostalo su pice... :)
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
2 godine
Games 4 life kaže...

Zna ko jos koji dokumentarni film

o YU rock -u, a da nije Sretno Dijete ?

bump

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
4 godine

Mulholland Dr.  ( ne preporučam ulazak na stranicu dok se ne pogleda film, zbog mogućih spoilera odmah pri ulasku, inače, IMDB ocjena je 8.0/ 10 )

Jednom me je prilikom jedan forumaš ( bocic mislim ) upozorio na Lyncha tokom rasprave o Twin Peaksu, sad vidim i zašto.

Ovaj sam film gledao davno, kao mali, i ništa mi nije bilo jasno, sada, puno stariji i malo pametniji, pogledao sam ga opet, i totalno promijenio mišljenje o njemu.

Nagledao sam se mindfuck filmova, ali sve to je bilo podnošljivo, pratljivo, donekle predvidljivo, Lynch me je, s druge strane, izvrtio toliko da nisam znao inšta, tapkao sam u mraku sve do kraja filma, kada sam lagano počeo povezivati stvari, nakon čega je usljedilo drugo gledanje i konačno je sve sjelo na svoje mjesto.

Dirati plot opet neću, opet da nebi spoilao, dovoljno je reći da je ovo prića o mladoj glumici koja zahvaljuući teti dolazi u L.A. i pokušava izgraditi svoju karijeru. Taj lik utjelovljuje Naomi Watts, i moram priznati da je odglumila i više nego dobro, bolje nego što bi od nje ikad očekivao. Ostali likovi su također dobro odradili svoje poslove, ali su relativno nebitni u odnosu na glavnu glumicu tako da nema potrebe za komentiranjem njihove glume, dovoljno je reći da nijedan nije razočarao.

Ovaj film ne preporučujem svakome, a i garantiram da ga većina neće uspjeti prokužiti bez pomoći treće strane, ali, one koji su volji gledati podržavam, pa makar nakon filma tražili objašnjenja na netu, po meni je ovo obvezno štivo svakog filmofila i sram me je što ga nisam prije pogledao.

Još jedno "upozorenje", ukoliko ste pogledali nekoliko "mindfuck" filmova prije ovoganemojte misliti da ste išta pripremljeniji od drugih gledatelja, svaki prethodni mi u odnosnu na ovo izgleda kao jednostavno, jednoslojno djelo.

Ocjena: 8.7/10, ukoliko ste ljubitelj mindufucka slobodno dodajte 0.2-0.3.

3 godine

Obožavam Mulholland Dr. ... I ima jednu scenu na kojima sam se iscimao više nego li u ijednom hororu {#}Wendies scena - kamera koja da pluta u nekoj tekućini, nervozno lice sa usiljenim smješkom koji skriva strah na licu jednog od dvojice muškaraca, čudna priča...grozna glazba (više kao zvuk nekog stravičnog stroja)...postepeno dizanje atmosfere i onda... Prekrašno {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 20:27 (Mr. Fugitive).
5 godina
Deus ex machina kaže...

Da se nadovežem na tvoj post budući da sam danas napokon prikrpao nešto slobodnog vremena i pogledao The Dark Knight. Nažalost nisam gledao Batman Begins pa sam se vjerojatno malo shebao zbog radnje no doći će i on na red. 

Složio bi se s tobom da je ostalo potencijala koji je mogao biti bolje iskorišten - posebice lik Batmana, no opet nisam siguran bi li ova zamjena likova o kojoj pričaš bila učinkovita. Za Inception vjerojatno bi jer se nitko od likova ne ističe previše, dok kod Dark Knighta primjerice Jocker je kao lik jako dobro pogođen, a onda još bolje i odglumljen. Ipak treba uzeti u obzir da se radi o jednoj stripovskoj adaptaciji tako da je "uloženi" materijal dosta dobro iskorišten - što scenaristički, što scenografski, a da ne govorim o glumi. Jesam li oduševljen i jesu li moja očekivanja od filma koji je trenutno 8 na IMDb-ovoj ljestvici ispunjena? Ne baš, al mislim da bi se nakon smirivanja dojmova i ponovnog gledanja to moglo promjeniti. (što ne mogu reći i za Inception)

Inception sam na prvi mah jako hvalio, ali sad nakon dosta vremena neću reći da sam pogrješio, ali da je jedan od najboljih svih vremena - nije. Jer osim jako dobre početne ideje i bombastičnih vizualnih efekata i vizualnog stila filmu kao da fali ono nešto. A i ta početna ideja je pomalo zamaskirana sa silnim kompliciranjem i umnožavanjm, čini mi se da su možda trebali otići malo više u širinu i možda smisliti i dodati još pokoji element umjesto stalnog ponavljanja istog. Al opet isto kao i kod Batmana, treba reći da se u svakom slučaju radi o iznadprosječnom filmu. 

4 godine

deus ex a sto bi ti jos umetnuo u batmana? sto ti fali? sto mislis da nisu odradili perfektno. ja mislim da su vrlo dobro to odradili, jocker je totalno pogođen, mracni gotham city, sve je super.

avengers- gledao sam u extreme dvorani u 3d-u koja je samo da kazem sranje, nista nije glasnija nego ostale, veca je to je istina i platno je vece iako je meni dobro i ono obicno, samo ti izmuzu pare bezveze, 3d je ocaj jer film nije sniman u 3d-u nego je konvertiran tako da isto nema iskakanja nego dubina. to je sto se tice efekata, sad malo o filmu. film je odlican, opravdava visoku ocjenu na imdb-u i tocno tu ocjneu bi ja i dao filmu. akcije ima kolko vam srce pozeli, humora, hvala bogu jako malo romantike, lik koji glumi loki-a je odlican, svi skupa kao ekipa su odlicni, ma nemam zamjerke, vidi se da ce bit direktan nastavak ali mozda nakmon sto izađe iron man 3, kapetan amerika 2 i thor 2 jer su ti filmovi vec najavljeni sto za sljedecu sto za 2014. godinu. jedva cekam da film dođe u hd verziji da opet pogledam.

3 godine

Inglourious Basterds odličan film Quentina Tarantina , neznam baš nijedan film da mi se tako svidio neki lik kao u ovome lik Hansa Lande :)

9/10

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
4 godine
loky4i4 kaže...

Inglourious Basterds odličan film Quentina Tarantina , neznam baš nijedan film da mi se tako svidio neki lik kao u ovome lik Hansa Lande :)

9/10

S razlogom se kaže da je Waltz ukrao Tarantinov film. :)

Inače, za ulogu je dobio i Oscara.

3 godine
mar123 kaže...

deus ex a sto bi ti jos umetnuo u batmana? sto ti fali? sto mislis da nisu odradili perfektno. ja mislim da su vrlo dobro to odradili, jocker je totalno pogođen, mracni gotham city, sve je super.

avengers- gledao sam u extreme dvorani u 3d-u koja je samo da kazem sranje, nista nije glasnija nego ostale, veca je to je istina i platno je vece iako je meni dobro i ono obicno, samo ti izmuzu pare bezveze, 3d je ocaj jer film nije sniman u 3d-u nego je konvertiran tako da isto nema iskakanja nego dubina. to je sto se tice efekata, sad malo o filmu. film je odlican, opravdava visoku ocjenu na imdb-u i tocno tu ocjneu bi ja i dao filmu. akcije ima kolko vam srce pozeli, humora, hvala bogu jako malo romantike, lik koji glumi loki-a je odlican, svi skupa kao ekipa su odlicni, ma nemam zamjerke, vidi se da ce bit direktan nastavak ali mozda nakmon sto izađe iron man 3, kapetan amerika 2 i thor 2 jer su ti filmovi vec najavljeni sto za sljedecu sto za 2014. godinu. jedva cekam da film dođe u hd verziji da opet pogledam.

Ne znam, ja sam bio odusevljen 3Dom, to je definitivno najbolji 3D film koji sam gledao(nisam ih gledao previse, ali sigurno 7-8). Mozda je razlika u IMAXu{#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
4 godine

to ti je najbolji 3d? hahaha meni je to jedan od losijih tj. to je zapravo konverzija jer film nije sniman u 3d-u, s 3d kamerom, nenam kako da ti objasnim. mozes mi rec zasto ti je to najoblji film u 3d-u? sto te se dojmilo? koji efekt?

18 mjeseci
protjeran
mar123 kaže...

deus ex a sto bi ti jos umetnuo u batmana? sto ti fali? 

Ne želimo znati...

4 godine

Iskreno, meni su Nolanovi Batmani totalno losi Batman-filmovi. Preobicni su, nisu bajkoviti, etc... no da ne offtopicarimo, tu je tema gdje se o tome pricalo i dosta sam piskarao bas o tome sto vidim kao problem u Nolanovim filmovima: http://www.bug.hr/forum/topic/filmovi-tv-serije-glazba/batman-nolan-burton-vase-misljenje/137801.aspx

U pocetku nisam ocito bio previse jasan sto mi ne valja, no mislim da sam bas fino to srocio u ovom postu, pa kome se cita/komentira: http://www.bug.hr/forum/post/filmovi-tv-serije-glazba/batman-nolan-burton-vase-misljenje/2652615.aspx

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 22:30 (Deus ex machina).
4 godine
KIKI3ooo kaže...
kalimee kaže...

Na mene djeluje dobar SF ili dobar Martial arts film

Warrior

Mene su ova 2 dolje oduševila:

Crows Zero I

Crows Zero II

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
4 godine
Deus ex machina kaže...

Iskreno, meni su Nolanovi Batmani totalno losi Batman-filmovi. Preobicni su, nisu bajkoviti, etc... no da ne offtopicarimo, tu je tema gdje se o tome pricalo i dosta sam piskarao bas o tome sto vidim kao problem u Nolanovim filmovima: http://www.bug.hr/forum/topic/filmovi-tv-serije-glazba/batman-nolan-burton-vase-misljenje/137801.aspx

dobro to je tvoje misljenje, s kojim se hrpa ljudi i kriticara ne slaze ali ok ako ti tako mislis.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice