Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 20.555
|
čitano: 1.686.056
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Film - Ultimativna Rasprava
3 godine
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
mar123 kaže...

to ti je najbolji 3d? hahaha meni je to jedan od losijih tj. to je zapravo konverzija jer film nije sniman u 3d-u, s 3d kamerom, nenam kako da ti objasnim. mozes mi rec zasto ti je to najoblji film u 3d-u? sto te se dojmilo? koji efekt?

Opcenito osjecaj dubine, nisu na silu napravili da 2 puta neka ruka iskoci i onda zanemarili 3D cijeli film, vec je sve dosta realno(u 3D smislu).

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
4 godine

dobro to je tvoje misljenje, s kojim se hrpa ljudi i kriticara ne slaze ali ok ako ti tako mislis.

Pa i nije baš tako, kada se njegov stav malo "prouči" ispada da mu jako malo kritičara direktno kontrira, dosta ga je ljudi krivo prokužilo ( Deuse NHF što te ovako oslovljavam, neda mi se stalno pisati nick :) ), ono na čemu on bazira svoj stav o filmu nije ni radnja, ni priča ni išta slično tome, ono što Nolanovim Batmanima fali je poseban setting, za koji je Batman kao karakter neophodan i nezaobilazan, nezamjenjiv, koliko god film bio dobar činjenica je da toga segmenta nema, baš kako je rekao, ubaci bilo koga drugoga na mjesto Batmana i idalje imaš odličan film, što nije dobro, jer onda sam film ne čini Batmana posebnim i pamtljivim, već sve spada na glumu, likove i priču, a bez pravog settinga se jedna "Batmanovska" atmosferična cjelina ne može postići. To je ono što Burton ima a Nolan nema.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 22:42 (thuglife).
2 godine
thuglife kaže...

Mulholland Dr.  ( ne preporučam ulazak na stranicu dok se ne pogleda film, zbog mogućih spoilera odmah pri ulasku, inače, IMDB ocjena je 8.0/ 10 )

Jednom me je prilikom jedan forumaš ( bocic mislim ) upozorio na Lyncha tokom rasprave o Twin Peaksu, sad vidim i zašto.

Ovaj sam film gledao davno, kao mali, i ništa mi nije bilo jasno, sada, puno stariji i malo pametniji, pogledao sam ga opet, i totalno promijenio mišljenje o njemu.

Nagledao sam se mindfuck filmova, ali sve to je bilo podnošljivo, pratljivo, donekle predvidljivo, Lynch me je, s druge strane, izvrtio toliko da nisam znao inšta, tapkao sam u mraku sve do kraja filma, kada sam lagano počeo povezivati stvari, nakon čega je usljedilo drugo gledanje i konačno je sve sjelo na svoje mjesto.

Dirati plot opet neću, opet da nebi spoilao, dovoljno je reći da je ovo prića o mladoj glumici koja zahvaljuući teti dolazi u L.A. i pokušava izgraditi svoju karijeru. Taj lik utjelovljuje Naomi Watts, i moram priznati da je odglumila i više nego dobro, bolje nego što bi od nje ikad očekivao. Ostali likovi su također dobro odradili svoje poslove, ali su relativno nebitni u odnosu na glavnu glumicu tako da nema potrebe za komentiranjem njihove glume, dovoljno je reći da nijedan nije razočarao.

Ovaj film ne preporučujem svakome, a i garantiram da ga većina neće uspjeti prokužiti bez pomoći treće strane, ali, one koji su volji gledati podržavam, pa makar nakon filma tražili objašnjenja na netu, po meni je ovo obvezno štivo svakog filmofila i sram me je što ga nisam prije pogledao.

Još jedno "upozorenje", ukoliko ste pogledali nekoliko "mindfuck" filmova prije ovoganemojte misliti da ste išta pripremljeniji od drugih gledatelja, svaki prethodni mi u odnosnu na ovo izgleda kao jednostavno, jednoslojno djelo.

Ocjena: 8.7/10, ukoliko ste ljubitelj mindufucka slobodno dodajte 0.2-0.3.

Meni odličan film.

Bio mi je odličan do kojih 40 minuta prije kraj. Kad je sve postalo besmisleno. I onda bi mu dao ono 3/10. Totalno mi pokvario doživljaj film.

Nakon filma sam išao čitati komentare i to. I tražio objašnjenje filma. I naokn što sam to pročitao sam skonto zapravo film xD.

4 godine

Meni odličan film.

Bio mi je odličan do kojih 40 minuta prije kraj. Kad je sve postalo besmisleno. I onda bi mu dao ono 3/10. Totalno mi pokvario doživljaj film.

Nakon filma sam išao čitati komentare i to. I tražio objašnjenje filma. I naokn što sam to pročitao sam skonto zapravo film xD.

Pa zadnjih 40 minuta i jesu jedini "pravi", realni dio filma, ostalo je san ( dobro, scene na početku, s plesom i ležanjem u krevetu iz prvog lica su također "stvarne "). Tih zadnjih 40 minuta i čine film vrhunskim, tek bez toga bi film bio besmislen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 23:21 (thuglife).
4 godine
power_user kaže...
mar123 kaže...

to ti je najbolji 3d? hahaha meni je to jedan od losijih tj. to je zapravo konverzija jer film nije sniman u 3d-u, s 3d kamerom, nenam kako da ti objasnim. mozes mi rec zasto ti je to najoblji film u 3d-u? sto te se dojmilo? koji efekt?

Opcenito osjecaj dubine, nisu na silu napravili da 2 puta neka ruka iskoci i onda zanemarili 3D cijeli film, vec je sve dosta realno(u 3D smislu).

nisi onda ocito gledo jako dobre 3d filmove, hrpu puta su bolji od ovog. najbolji 3d filmovi su zapravo neki trash horori, ili tako nesto, avatar je izuzetak.

3 godine
mar123 kaže...
power_user kaže...
mar123 kaže...

nisi onda ocito gledo jako dobre 3d filmove, hrpu puta su bolji od ovog. najbolji 3d filmovi su zapravo neki trash horori, ili tako nesto, avatar je izuzetak.

Gledao sam Avatara, Harry Pottera 7 pt.2, Super 8, Hunger Games i još nekoliko kojih se ne mogu sjetiti, ali jedino je ovo bilo vijedno muke s naočalama.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
4 godine
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

hoces rec da je bolji od avatara? jel ti znas sto je napravljeno s ovim filmom? to ti je 3d ko onaj sto ja na svom 3d tv-u uplaim rtl i stisnem da mi 2d sliku pretvori u 3d, izgleda isto kao i taj film, dubina super ali nista drugo.

3 godine
mar123 kaže...

hoces rec da je bolji od avatara? jel ti znas sto je napravljeno s ovim filmom? to ti je 3d ko onaj sto ja na svom 3d tv-u uplaim rtl i stisnem da mi 2d sliku pretvori u 3d, izgleda isto kao i taj film, dubina super ali nista drugo.

IMHO puno bolje izgleda od Avatara(gledao sam ga i u kinu i na TVu u 3Du). I nije baš ista stvar, ovo pretvara ekipa profesionalaca nekoliko tjedana, a na TVu ti u real-timeu pretvara CPU od parsto Mhz. I što ti još treba na 3Du osim dubine?

2 godine
thuglife kaže...

Moj top 5 filmova...

Nemoguće je doći do zaključka o čemu ovaj film govori jer čak ni glavni glumci nisu film razumjeli na isti način. Svatko je film shvatio drugačije ili ga jednostavno nije shvatio... Uistinu najbolje Lynchovo djelo koje sam gledao(bolje od blue velveta).

Naomi Watts {#}

Jedna od specifinčnih scena u filmu(koja hvala bogu ne spoila ništa)puna crnog humora i ironije

Time is the best teacher, but unfortunately, it kills all of its students.
4 godine

Nakon gledanja Mulholland Drivea Lynch me zaokupio tako da nastavljam sa gledanjem njegovih djela, idući film po redu bio je Elephant Man, film sniman crno-bijelom tehnikom iz 1980.

Film bi bilo najlakše svrstati u dramu, točnije povijesnu dramu, budući da se radnja odvija u Britaniji viktorijanskog doba. Radnja se vrti oko čovjeka koji cijeli život živi sa velikom fizičkom deformacijom zbog koje je neprihvaćen od strane društva i prisiljen na bijedan život po karnevalima gdje je prezentiran ljudima za neke sitne pare, a njegov vlasnik je pijanica koja se na njemu radovito iživljava. Eventualno ga upoznaje dr. Fredrick Treves ( Anthony Hopkins ), te ga, zainteresiran njegovim slučajom, odlučuje prebaciti u bolnicu, pružiti mu smještaj i početi proučavati. Ubrzo saznaje da je naizgled mentalno zaostao karakter inteligentna i staložena osoba koja je zbog straha od okoline izgubila naviku govora i socijalne manire. Dalje neću, ne zbog spoilera, nego jer nema potrebe. Tempo čitavog filma varira, te je neujednačen, većinu je vremena poprilično spor, sa žestokim ( i izvrsno tempiranim ) oscilacijama s vremena na vrijeme, ali sve u svemu, film je usporen, lagan i predvidljiv, a opet, na momente jako težak za djelovanje. Nakon gledanja prožima čudan osjećaj, u filmu se zapravo jako malo toga događa, a na kraju daje dojam cjelovitosti, rečeno je sve što se reći trebalo a gotovo se ništa nije ni dogodilo, jednostavno, a fascinantno.-

Gluma je na razini, počevši od Hopkinsa ( koji na sebi, izuzev glavnoga lika, nosi radnju ), pa do ostalih. i u tom je segmentu sve na mjestu, zapravo, usudim se reći da je u svakom Lynchovom filmu koji sam gledao sve na mjestu glede glume, kamere, kadrova, same radnje pa i čitavog filma, stvari koje nesvjesno upadnu u oko a itekako dopridonose sveukupnom dojmu.

Ovaj film je, ma kako jednostavan bio, težak i nezahvalan, iako je finalna poruka relativno "sretne naravi" ( na jedini način na koji bi mogla biti ), teško da će vas nakon gledanja prožeti osjećaj sreće, zadovoljstva, prije nekakva lagana depresija, melankolija.

Iako mi se film svidio, nevidim razlog zbog kojeg bi ga ikome preporučio, neznam što bi gledatelj u ovakvome filmu mogao tražiti, okrivno znate o čemu se u filmu radi, sami odredite želite li pogledati film takve vrste, i zašto.

Ocjena: 8.0/ 10

Znam da je malo OT, i ne upada baš u koncept ovoga gore napisanog, no Antony Hopkins me tokom cijelog ovoga filma podsjećao na Stewieja Griffina, u gotovo svakoj sceni u kojoj se pojavio.

4 godine
thuglife kaže...

Nakon gledanja Mulholland Drivea Lynch me zaokupio tako da nastavljam sa gledanjem njegovih djela....

Kao veliki Lynchev fan, savjetujem toplo da pogledas Lost Highway obavezno...meni omiljeno njegovo djelo. Smusen je slicno kao i Mullholland drive, i ne znas tocno sto se sanja, sto se liku vrzma po glavi, sto je metafora a sto je istina. Pogledao sam film valjda 6 puta, i da me pitas - i dalje ne bi znao odgovoriti o cemu se tocno radi (nisam bas citao po netu).

Ono sto meni film stavlja korak ispred Mullholland Drivea je jako dobar noir setting (slab sam na Humphrey Bogarta ;-))

No dobro, lazem, priznajem, Lost Highway mi je bolji jer se vide sise Patricie Arquette :-D

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 8:09 (Deus ex machina).
4 godine
power_user kaže...
mar123 kaže...

IMHO puno bolje izgleda od Avatara(gledao sam ga i u kinu i na TVu u 3Du). I nije baš ista stvar, ovo pretvara ekipa profesionalaca nekoliko tjedana, a na TVu ti u real-timeu pretvara CPU od parsto Mhz. I što ti još treba na 3Du osim dubine?

stari moj da ti vids moju konverziju na tv-u zacudio bi se koliko je dobra i usporediva s ovim filmom. a da ne govorim kako to dobro zgleda kad transformiram hd film. inace punokrvni 3d ti je onaj kad imas i dubinu i iskakanje izvan tv-a ili da su bar malo izbacili neke dijelove izvan, neznam kako da ti objasnim. npr. ima scena u avataru kad ovi napadaju i onda leti hrpa helikoptera, kamera ih snima sa strane i onda se tu vidi pravi 3d jer par helikoptera ti je izvan tv-a par u ravnini i jos par u dubini i to je onda prava stvar. imam 3d tv pa sam pogledao hrpu filmova, vecinom one prave, i puno bolji su efekti. iako gledao sam i underworld ovaj novi koji je sniman u 3d-u i isto je je lose. u avengersima jedina scena koja je bila odlicna je kad su se borili u gradu i onda stvarno izlgeda kao da si tamo.

3 godine
mar123 kaže...

stari moj da ti vids moju konverziju na tv-u zacudio bi se koliko je dobra i usporediva s ovim filmom. a da ne govorim kako to dobro zgleda kad transformiram hd film. inace punokrvni 3d ti je onaj kad imas i dubinu i iskakanje izvan tv-a ili da su bar malo izbacili neke dijelove izvan, neznam kako da ti objasnim. npr. ima scena u avataru kad ovi napadaju i onda leti hrpa helikoptera, kamera ih snima sa strane i onda se tu vidi pravi 3d jer par helikoptera ti je izvan tv-a par u ravnini i jos par u dubini i to je onda prava stvar. imam 3d tv pa sam pogledao hrpu filmova, vecinom one prave, i puno bolji su efekti. iako gledao sam i underworld ovaj novi koji je sniman u 3d-u i isto je je lose. u avengersima jedina scena koja je bila odlicna je kad su se borili u gradu i onda stvarno izlgeda kao da si tamo.

meni je na avataru pod 3D najveći favorit scena gdje šuma gori, pa pepeo leti na sve strane. Izgledalo mi je kao da pada po meni, stvarno je to realno bilo. Avengerse namjeravam ić gledat, pa ću onda moć usporedit.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
4 godine

ma nemjerljivo je jer avengersi nemaju takvih scena previse. a i ja nisam vidio jos dobar film koji ima dobar 3d, uvijek je to ili odlican 3d ili odlican film, nikad oboje. avatar je vrhunac tehnologije ali mi je film toliko glup da je to neopisivo.

14 mjeseci
protjeran

Kad vidite ovo znat ćete koji sam film skinuo, iako je na imdb-u ocjena 3.5 ^^

21 mjesec
mar123 kaže...

ma nemjerljivo je jer avengersi nemaju takvih scena previse. a i ja nisam vidio jos dobar film koji ima dobar 3d, uvijek je to ili odlican 3d ili odlican film, nikad oboje. avatar je vrhunac tehnologije ali mi je film toliko glup da je to neopisivo.

3 godine

Undisputed 3 - meni se jako svidio film, odlicni fight-ovi, preporucujem  ga pogotovo onim a koji vole dobre fight-ove.

Ocjena 7.5/10

dzix
2 godine

This Means War (2012)

Duhovita i zanimljiva komedijica koja se bazira na dvojicu federalnih agenata koji slučajno susreču istu djevojku, od tada počinje njihovo nadmetanje.

Meni se veoma dopala, i na neke scene sam padao od smijeha, glavna glumica ili ta zbog koje se natječu mi nije HOT koliko bi vjerovatno trebala bit, ali sve u svemu 8/10

(Napomena o ocjeni, neki nikad ne bi dali osmicu ovako nekoj "neozbiljnoj" komediji ali se meni baš svidjela. Naravno ova osmica se razlikuje od osmice nekog filma sa ozbiljinijom tematikom)

Da te volim dusa zna,draga moja BiH
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 17:07 (stone).

9 0
3 godine

Jel Orphan (siroče) više horor ili triler?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
4 godine

Triler

The only thing I put before me is do re.
3 godine

Remebmer me

8/10

Film je stvarno vrhunsko remek djelo. Tyler (student), sin rastavljenih roditelja i brat samoubojice, provocira policajca koji ga prebije. Kasnije se spetlja sa njegovom kčerkom s kojom započinje život.

Film je prava drama, a kraj vrhunski izrežisiran. No ne želim spojlat, svakako pogledati {#}

R.I.P. Mentalist (2012) lzgr (2012) Che Guevara (1967)
13 mjeseci
Jel tko možda gledao film Powder http://www.imdb.com/title/tt0114168/ znam da nije visoko ocijenjen ali film je genijalan.
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 0
4 godine

evo jedna anketa u vezi avengersa

koji vam je superheroj najbolji?

43 iron man
8 hulk
6 thor
2 kapetan amerika
2 godine
Hulk mi je faca... Ali Najbolja mi je Natasha ... Uh kako joj je guza bila dobra u 3D.... :P
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
5 godina

Dark Shadows (2012) - Depp i Burton, što više reći? Koju posluku porati?

7/10

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
4 godine

Coriolanus http://www.imdb.com/title/tt1372686/  eto jos jedne W.S. adaptacije u suvremenom settingu .Pogledavsi do sad vec podosta ovakvih pokusaja ovaj smjestam negdje u sredinu pod prosjecno ostvarenje  sto i nije lose jer ovakvi pokusaji cesto zavrse ko fijasko (uzmimo za primjer ne tako davni Tempest).Sto se iz ovog svega moze izvuci da ljudi su ljudi, da se u sustini nije toliko puno promjenilo od rima na ovamo (ko pogleda bit ce mu jasno na sto mislim).Mladja publika vjerojatno nece imati zivaca ovo dovrsiti poglavito zbog specificnog izricaja u govoru  ostali nek bace pogled

0 0
14 mjeseci
neaktivan

ProjectX - mislio sam da je jos jedan tipican americki trash od filma, al stvarno me iznenadio(mozda zato sto nisam imao velika ocekivanja)
Definitivno preporuka :)

0 0
5 godina

The Lost Tribe - Pet prijatelja koji se nalaze na krstarenju doživljavaju nesreću i pronađu se na otoku koji nije evidentiran na kartama. Pokušavajući pozvati pomoć odluče da istraže priobalno područje gdje nailaze na misterioznu opasnost.  Radi se o avanturi sa elemntima horora, a film je dosta stvari, ideja i scena besramno pokrao iz prvog dijela Predatora. Ocjena 5/10

Chronicle - Priča o tri srednjoškolska prijatelja koji budu izloženi misterioznom i nepoznatom zračenju koje im dadne moć telekineze. Isprobavajući moći ovladaju njima i postaju sve jači, no njihovo prijateljstvo postaje ugroženo zbog nestabilnog psihičkog stanja jednog od njih. Ne radi se o klasičnom filmu o superemoćima, nego je rađen pomalo u stilu biografskog filma. Ocjena 7/10

Ninja Assassin - Mika je mlada agentica Europola koja istragom misterioznih atentata dolazi do otkrića ninji i njihovog klana zbog čega zajedno sa nadređenim kolegom postaje meta ninji. Spašavajući živu glavu susreće sa sa Raizom, mladim elitnim ninjom odgojenim i obučenim od drevnog Ozuna njinja klana, elitni ubica koji se spletom okolnosti također nađe na meti svog klana. Radi se o modernoj ekranizacija ubojitih ninja čiji je prikaz momački isforsiran gdje im čak daju nadnaravne sposobnosti. Film je opća koljaža sa dosta akcijskih scena gdje odsječeni udovi lete na sve strane, a krv teče u potocima. S obzirom da najmanje desetak godina nisam pogledao film o ninjama koje sam obožavao u djetinjstvu dat ću mu malo veću ocjenu nego što objektivno zaslužuje, mislim da filmu nedostaje bolja i razrađenija priča. Ocjena 8/10

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
5 godina
moderator

Intouchables (2011)

Zanimljiva drama inspirirana istinitim događajima koja prati priču dva neobična prijatelja. Tetraplegičara i mladog dečka ne baš tako mirne prošlosti. Zanimljiva kombinacija dva potpuno drugačija svijeta. Možda film, da nije snimljen po istinitim događajima, ne bi bio toliko zanimljiv, ali ovako je ispao prilično dobro. Vrijedi pogledati.

7/10

---

It's Kind of a Funny Story (2010)

Još jedna drama, ovaj put na granici s blagom komedijom, napisana prema romanu. Film je zabavan prije svega, ali ako želite iz njega se može izvući i pouka. Situacije u filmu možda su karikaturni prikazi stvarnog stanja u ustanovama tipa one u kojoj se radnja odvija, ali nije ni toliko daleko od stvarnosti. Također vrijedi pogledati.

7/10

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
4 godine

american pie reunion- uspoređujuci s prvim nastavcima, ovo je nula. gledajuci samo ovaj, ok komedija, stifler jos uvijek rula. oni vec prestari za to uopce, ovo je bilo samo za pare pokupit na njima. ocjena 6,5/10

inace za one koji zele pogledat a ne zele u kino neki lik je stavio odlican cam snimak koji izgleda potpuno kao dvd rip, zvuk i slika odlicni, nema blura niti icega.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice