Titlovanje srpskih filmova zaključana tema

poruka: 37
|
čitano: 1.331
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 mjeseci
Titlovanje srpskih filmova

Negdje prije sam čitao kako je RTL dobio opomenu zbog toga što nisu Žikinu Dinastiju preveli na HRVATSKI jezik.Meni je inačer sve jasno u tim filmovima no što vi kažete na to.Ima li smisla?

Meni je osobno jasno da netko nerazumije riječ lebac ili neku drugu no prevođenje cjelog filma mi je totalna bedastoča.Jučer je bilo i glasovanje za i protiv titlova.

Evo dakle recite što mislite o tome.Jeli to pametno,ima li smisla te hoće li to biti bolje ili gore.

EDIT: Zaboravio sam dodati kako je HTV preveo neke filmove.Osto sam onako malo šokiran kad sam vidio titlove

Evo i video:

http://vimeo.com/35740163

16 Za prijevod .
84 Protiv prijevoda.
Dino
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:45 (Dinče).
2 godine

bedastoča {#}

Naravno protiv. Cista glupost, svi smo iz jako bliske porodice jezika..

Ziv je Moskri, umro nije dok je gudre i murije..
2 godine

Da mi je znati čija je to ideja da se titluju srpski filmovi?Očito među kulturnjacima još prevladava snažna nacionalistička retorika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:47 (alexspalato).
2 godine
Re: Titlovanje srpskih filmova
Dinče kaže...

Negdje prije sam čitao kako je RTL dobio opomenu zbog toga što nisu Žikinu Dinastiju preveli na HRVATSKI jezik.Meni je inačer sve jasno u tim filmovima no što vi kažete na to.Ima li smisla?

Meni je osobno jasno da netko nerazumije riječ lebac ili neku drugu no prevođenje cjelog filma mi je totalna bedastoča.Jučer je bilo i glasovanje za i protiv titlova.

Evo dakle recite što mislite o tome.Jeli to pametno,ima li smisla te hoće li to biti bolje ili gore.

EDIT: Zaboravio sam dodati kako je HTV preveo neke filmove.Osto sam onako malo šokiran kad sam vidio titlove

Evo i video:

http://vimeo.com/35740163

Lebac. Jel to kruh?

Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
4 godine

Glupost. Ovi se ravnaju po poslovici da "besposleni pop jariće krsti".

Prije bi mogao razumjeti da netko titluje neke riječi dalmatinskog ili zagorskog (bednjanskog pogotovo) narječja koje fakat malo tko u drugom dijelu RH razumije.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
4 mjeseca

Pa ima smisla, može samo pomoć, odmoć nikako, ako ima ljudi koji su ih željni radit zašto ne, ima dosta riječi iz srbije koje se kod nas nikad ne koriste.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
3 godine
Jura iz druge galaksije kaže...

Glupost. Ovi se ravnaju po poslovici da "besposleni pop jariće krsti".

Prije bi mogao razumjeti da netko titluje neke riječi dalmatinskog ili zagorskog (bednjanskog pogotovo) narječja koje fakat malo tko u drugom dijelu RH razumije.

Exactly...

ZOTAC: It's Time to Play.
2 godine

Svinjarija nad svinjarijama! Kako to da nisu spomenuli da i bosanske filmove treba titlovati? Ili možda sinkronizirati na hrvatski jezik!!!

2 godine
papuk kaže...

Svinjarija nad svinjarijama! Kako to da nisu spomenuli da i bosanske filmove treba titlovati? Ili možda sinkronizirati na hrvatski jezik!!!

da

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 20:03 (alexspalato).
4 godine

nesto se nedavno u srbiji desilo tj desava se i bogami je usko povezano sa ovom temom

http://www.index.hr/vijesti/clanak/panika-u-srbiji-djeca-im-zbog-crtica-pricaju-hrvatski/510765.aspx

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
4 godine

neka uvedu pravu digitalnu tv da možemo birati da li želimo uključiti titlove ili ne i te šeme.

titlovi nekad dobro dođu kod filmova sa lošijim zvukom

Mrzim cheatere iz dna duše
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 20:09 (crozoki).
4 mjeseca
crozoki kaže...

neka uvedu pravu digitalnu tv da možemo birati da li želimo uključiti titlove ili ne i te šeme.

titlovi nekad dobro dođu kod filmova sa lošijim zvukom

Upravo to, nekad na našim filmovima volim si stavit tilt jer nekad znaju nerazgovjetno pričat i tako, a pogotovo kod srpskih.

3 godine

Titlovanje treba zabraniti sa bilo kojeg jezika, najbolje je sve sinkronizirati kao što to rade poljaci, ito jednim glasom! {#}

Ma dajte, srpske filmove titlovati!? LoL onda treba i Bosanske, jer postoji i Bosanski jezik!{#}

4 mjeseca
Bellatrix kaže...

Titlovanje treba zabraniti sa bilo kojeg jezika, najbolje je sve sinkronizirati kao što to rade poljaci, ito jednim glasom! {#}

Ma dajte, srpske filmove titlovati!? LoL onda treba i Bosanske, jer postoji i Bosanski jezik!{#}

Mislim da to česi rade, ali nebitno, to je EPIC:) isti tip sinhronizira muško, žensko, dijete, sve:))

3 godine

Ne znam.

Treba li titlovati filmove na kajkavskom narječju? Neke iz Istre? Iz nekih predjela Dalmacije?

Meni bi ponekad koristilo jer ne pohvatam što se želi reći, a opet - osjećaš se glupo jer gledaš film sniman u granicama svoje države.

Možda je rješenje da se absolutno sve titluje, čak i filmovi na standardnom "književnom" jeziku ALI da postoji mogućnost micanja titlova.

4 mjeseca
Random. kaže...

Ne znam.

Treba li titlovati filmove na kajkavskom narječju? Neke iz Istre? Iz nekih predjela Dalmacije?

Meni bi ponekad koristilo jer ne pohvatam što se želi reći, a opet - osjećaš se glupo jer gledaš film sniman u granicama svoje države.

Možda je rješenje da se absolutno sve titluje, čak i filmovi na standardnom "književnom" jeziku ALI da postoji mogućnost micanja titlova.

Sa skinutim filmom uvijek mozes maknut titl:))

Ja i tako već pred televiziju da pogledam film nisam sjeo više od godinu dana, eventualno utakmice pogledam neke.

7 mjeseci

Živjeli smo sa Srbima u istoj državi,razišli se u ratu,ali to ne znači da jezik ne razumijemo skoro od riječi do riječi.

I nema čak veze ni koja ste generacija,jer ova  hrvatska mlađarija, tatice velike Hrvatine, danas slušaju srpske cajke  100 puta više nego svi Srbi što su nekad živjeli i  trenutno žive u Hrvatskoj.Razumiju balavci od 12 godina bolje srpski jezik,nego generacija koja je živjela s njima u istoj državi.

Isti je to jezik,samo drugo pakovanje...

Slovenci,Albanci, i Makedonci su bili u Jugi,pa 90% ljudi nije znalo što pričaju.E,tu treba prijevod,ali tko će gledat albanske i  makedonske filmove?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 21:00 (Godin).
3 godine
Random. kaže...

Ako ništa, dobro će doći gluhim i nagluhim osobama, a s druge strane ako se može ugasiti, nikom ne smeta.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
4 godine
alexspalato kaže...

Da mi je znati čija je to ideja da se titluju srpski filmovi?Očito među kulturnjacima još prevladava snažna nacionalistička retorika.

Nema ti to veze s time zapravo, več se kod nas obicno bave nepotrebnim glupostima a ono bitno recimo ko nestanak 10 000 tona pšenice za koju se u globalu zna di je završila ništa.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
4 godine
Bah, ako ima nesto da tesko razumijem, onda su to bili Gruntovcani, ali opet mi je bas zbog jezika bio ceif gledati ih.
21 mjesec

po ovoj logici treba i bosanske te crnogorske filmovetakođer titlovat....

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
4 mjeseca
dj_renny kaže...

po ovoj logici treba i bosanske te crnogorske filmovetakođer titlovat....

Pa vjerojatno i hoće, ali reci mi, koliko bosanskih i crnogorskih filmova puštaju na našim televizijama?

4 godine
8ax kaže...

Lebac. Jel to kruh?

Jeste.  Kruh>Hljeb>Hleb>'Leb>Lebac

Tako je to kad se pravimo "Englezi".

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
2 godine

Jedva čekam da počnu i sinhronizirat strane spotove jel ovak niš ne kužim {#}

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
3 godine
Volvox kaže...
Bellatrix kaže...

Mislim da to česi rade, ali nebitno, to je EPIC:) isti tip sinhronizira muško, žensko, dijete, sve:))

Neznam za Čehe da to rade ali znam za Poljake jer sam gledao poljske programe dosta često... Neznam kako imaju volje gledati takve filmove, još se u pozadini čuje prigušeno onaj defaultni ton!

3 godine

Ja sam za to da se titluju svi filmovi, i domaći i ovakvi "strani", zbog gluhih i naglukih osoba.

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
3 godine
Fićo_CoD 5 kaže...

Ja sam za to da se titluju svi filmovi, i domaći i ovakvi "strani", zbog gluhih i naglukih osoba.

Neke televizije su to rješile preko teleteksta. Jednostavno ako želiš titlove upališ stranicu i titlovi za film idu.. Isto kao što HRT radi za dnevnik..

7 mjeseci

Netko ce dobro zaraditi na tim titlovima.Hrvatska posla,krada na legalan nacin.Bar cemo po necem biti najbolji u EU{#}

5 mjeseci

Bez komentara! 

Ja sam drugde. Tu ne pripadam. Ne loži se na moj hologram.
3 godine

Ne razumijem, zar bih ja trebao da prestanem  gledati rtl, hrt, novu i ostale zato sto ne znam hrvatski? (iz BiH sam).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice