Uvod u Anatomiju (Grey's Anatomy)

poruka: 43
|
čitano: 4.098
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
protjeran

Pošto sam primjetio da ima gledatelja na forumu, a nema teme, svečano otvaram temu vezanu za Uvod u Anatomiju. Tko gleda, što mislite o seriji? Ja sam fan!

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
4 godine
RE: Uvod u Anatomiju (Grey's Anatomy)
Gledam kad mi je dosadno, imam nešto protiv te serije,jer nema veze s medicinom već s osobnim životom kirurga.Rađe gledajte Housa!!!
Intel Core 2 Quad Q6700 @ 4,120 Mhz I ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45 I 4GB 1066Mhz @1125 Mhz I DELL monitor LCD E248WFP, 24" I HDD HITACHI 1TB I crossfire 2x HD4870
4 godine
unknown kaže...
Gledam kad mi je dosadno, imam nešto protiv te serije,jer nema veze s medicinom već s osobnim životom kirurga.Rađe gledajte Housa!!!
Slažem se u potpunosti, to mi više djeluje kao sapunica, a nije niti previše realistično (primjer-čovjeku pukne arterija il vena, ne znam sad točno, počne špricati krv, izgubi 2-3 litre krvi i dalje je pri svjesti kao da se ništa nije dogodilo).
DONT HIT KIDS ! No, seriously . They have guns now.
4 godine
protjeran

Meni je u rangu sa Houseom, obje su mi super!

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
4 godine

Kakav house..uvod u anatomiju rules!..serija u kojoj se mozes nasmijat a zanimljiva je..Coolsteta kaj je vise nema na telki..

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..
4 godine
bit će je kad počne škola.
I will first use google,before asking stupid questions.
4 godine
protjeran

Sad se ne sjećam točno, ali se počinju na ABC-u emitirati oko 20.9. nove epizode.

4 godine
HappyD kaže...

Sad se ne sjećam točno, ali se počinju na ABC-u emitirati oko 20.9. nove epizode.

Ma meni nije ništa posebno ja pogledam kad mi je doista dosadno inaće gledam Housa i Herose koji će sad opet krenut. Jedva čekam.
MEJDENI OWNAJU!!!!
3 godine
protjeran

Serija nema baš puno veze s medicinom.Više liči na sapunicu..No...serija je ok

3 godine
neaktivan

Ma kakva anatomija.Dajte nam reprize sopranosa i OZ-a.Smijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. AMD Athlon64 X2 5200,Ati radeon HD 4870 512ram,2xWD 160GB,Gigabyte GA-M57SLI,2 gb ram,OCZ 600w powerXstream,Zvučnici-Sony MHC-EC77,Kučište-Gigabyte Chasis Poseydon,Acer 19"
4 godine

Serija nije losa, realno pokazuje odnose ljudi unutar bolnice, no od same medicine je daleko.

A, sto se tice Housa, budimo realni sve je stručno, ali njegovi su slučajevi tako ekstremni da se događaju 1:1 000 000 slučajeva.

Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
4 godine
kikolo rikolo kaže...

Ma kakva anatomija.Dajte nam reprize sopranosa i OZ-a.Smijeh

Ovo je tema za one koji vole tu seriju(JA!)a ne da se pljuje..vidim da nikada je nisi ni pogledo a koamoli da znas kaj se u seriji dogada...samo ti gledaj OZ...Cool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
4 godine
neaktivan

Prije sam ju s guštom gledala, sad nekako manje  Istina ima puno manje veze s relom kao npr. ER ili House, ali i ova serija ima neke svoje čari...

Sonny ma nije baš toliko veliki omjer Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2008 14:17 (Bubbi).
4 godine
Bubbi kaže...

Prije sam ju s guštom gledala, sad nekako manje  Istina ima puno manje veze s relom kao npr. ER ili House, ali i ova serija ima neke svoje čari...

Evo npr, jucer je bio slučaj, nekakav sindrom, gdje fetus ubija majku, oni su izvadili fetus i na njemu izveli operaciju i vratili ga ponovno.
Ak se to događa često (ili nikad) svaka čast.

Ili slučaj da čovjeku izvade pola mozga.. daj.. xD
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
4 godine
neaktivan
Sonny kaže...
Bubbi kaže...

Evo npr, jucer je bio slučaj, nekakav sindrom, gdje fetus ubija majku, oni su izvadili fetus i na njemu izveli operaciju i vratili ga ponovno.
Ak se to događa često (ili nikad) svaka čast.

Ili slučaj da čovjeku izvade pola mozga.. daj.. xD
 Takve stavri su više nego nerealne u našem zdravstvu tako da onaj omjer kod nas je višestruko veći(govorim o dr.House).House bi kod nas već odavno dobio otkaz(iako serija
je po meni odlična i pratim je redovito jer neke dijagnostičke metode i uzimanje višestruke anamneze koja je temelj svega su poučne),a što se tiče "Uvod u Anatomiju",tu i tamo ima dobrih medicinskih slučajeva koji su realno prikazani ali većinom se tu radi o odnosima u bolnicama,rivalitetu i ljubavi,i naravno
zamišljanju da je i kod nas tako,a nije!Inače svaka čast glumcima koji moraju pamtiti dijagnoze i zahvate iako im malo šteka latinski(amerikanizirani).Ponekad i naš prijevod zašteka....ali mislim da većini to nije ni bitno...bitna je radnja nemogućeg/mogućeg  i osobenost dr.Housa i ljubavno/osjećajna poanta u Uvodu u Anatomiju.Ostao sam na dr.House seriji a na seriji u naslovu posta su malo pretjerali (svatko sa svakim i slično) ...pretvarajući je u sapunicu.Ali to je sudbina svih serija jer i ER je postala sapunica po meni na kraju.(bez obzira na slučajeve koji obrađuju-previše su se zapetljali u obradi likova)
Na kraju tako će biti i s dr.House serijalom a Uvod u Anatomiju je već postala sapunica.

v_maxcpp
4 godine
neaktivan

Taj sindrom i nije tako rijedak i zna se operirat, ali koliko se ja sjećam unutar majke...

A pol mozga... neki funkcioniraju i s manje.. samo na prirodnoj bazi...lol... =)

4 godine
nije važno jer rijetko ili često važno je da ta bolest doista postoji.
I will first use google,before asking stupid questions.
4 godine
neaktivan

Više manje sve i jedna od takvih (medicinskih) serijala nakon par sezona krene u nekom sasvim drukčijem smjeru... Medicinski slučajevi zauzmu 2. mjesto, a intrige i odnosi među likovima 1. Dijagnoze im sigurno nije bilo lako pamtiti, mislim da su svi na kraju i postali blagi hipohondri kao i većina studenata medicine tijekom učenja patologije i svatko od njih je našao nešto što i njima odgovara =).

A šta se tiče našeg zdrastva mislim da bi 99% likova iz ovakvih serija odmah dobilo otkaz.

Zanima me kakva će bit ova naša serija na novoj tv. Kakve će oni slučaje imat.

4 godine
Bubbi kaže...

Više manje sve i jedna od takvih (medicinskih) serijala nakon par sezona krene u nekom sasvim drukčijem smjeru... Medicinski slučajevi zauzmu 2. mjesto, a intrige i odnosi među likovima 1. Dijagnoze im sigurno nije bilo lako pamtiti, mislim da su svi na kraju i postali blagi hipohondri kao i većina studenata medicine tijekom učenja patologije i svatko od njih je našao nešto što i njima odgovara =).

A šta se tiče našeg zdrastva mislim da bi 99% likova iz ovakvih serija odmah dobilo otkaz.

Zanima me kakva će bit ova naša serija na novoj tv. Kakve će oni slučaje imat.

Zasto bi dobilo otkaz? Zato sto ne bi imali slučajeva?
Uzmimo primjer dr. Housea on je vrhunski dijagnostičar, pokazao se i kao kirurg vrlo dobar, zasto bi on dobio otakz? Jer nema ekstremnih slučajeva, baš suprotno zadržali bi ga, dali mu vrhunsku plaću, i on bi bio vrhunski dokotr za "obične" slučajeve, a sto se tice ekstremnih,  ako se dogode on je uvijek u pričuvi.

90% ljudi koji su preživjeli u seriji ne bi u stvarnosti..
4 godine
Sonny kaže...

Serija nije losa, realno pokazuje odnose ljudi unutar bolnice, no od same medicine je daleko.

A, sto se tice Housa, budimo realni sve je stručno, ali njegovi su slučajevi tako ekstremni da se događaju 1:1 000 000 slučajeva.

pa, radi on sa normalnim ljudima, al on ima kak ti taj posebni odjel za specijalne slučajeve
DONT HIT KIDS ! No, seriously . They have guns now.
4 godine
neaktivan

Mislila sam čisto zbog načina rada i pristupa poslu... Ništa vezano uz slučajeve, svagdje ima boljih i lošijih doktora, slučajeva o kojima će samo čitati i nikad ih vidjeti i slučajeva s kojima će se susretati svaki dan, pa će nakon 1000 dijagnoze neš otić krivo...

(sad već laganini skrenusmo s teme...kilat će nas )

4 godine
Bubbi kaže...

Mislila sam čisto zbog načina rada i pristupa poslu... Ništa vezano uz slučajeve, svagdje ima boljih i lošijih doktora, slučajeva o kojima će samo čitati i nikad ih vidjeti i slučajeva s kojima će se susretati svaki dan, pa će nakon 1000 dijagnoze neš otić krivo...

(sad već laganini skrenusmo s teme...kilat će nas )

(nece nas valjda kilat.. nadam se)
Kuzim sto hoćeš reć.. al ma ne znam vise.. pomalo je sve to nestvarno.. i to..
3 godine

Super mi je ta serija, gledam ju kada stignem, ali ipak mi je malo bolji Dr. House.

Goodbye
3 godine
protjeran

Gledam ju ponekad, ako slučajno naletim na nju jer ne znam kada je i kojim danima...

Glupo mi je samo u tim serijama, evo npr. CSI: Miami, tamo svaki dan bude po nekoliko ubojstava i oni to riješe isti dan, ako im u jednom danu ima npr. po 2 ubojstva, kolko ih ima kroz cijelu godinu...?

People that think they know it all annoy those of us that do!
4 godine
Shady kaže...

Gledam ju ponekad, ako slučajno naletim na nju jer ne znam kada je i kojim danima...

Glupo mi je samo u tim serijama, evo npr. CSI: Miami, tamo svaki dan bude po nekoliko ubojstava i oni to riješe isti dan, ako im u jednom danu ima npr. po 2 ubojstva, kolko ih ima kroz cijelu godinu...?

U SAD-u ima otprilike 10000 ubojstava godišnje, tako da se ne brini ima posla i za noćnu smjenuSmijeh
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
4 godine
neaktivan

Uvod u anatomiju je obična sapunjara s doktorima u glavnoj ulozi.

4 godine

House je poprilično realan što su mi osobno potvrdili dvoje liječnika, prim. dr.med. i spec. traum. kirurg.

Ono što je doduše u Houseu ne-realistično je čisto učestalost jako čudnih slučajeva. Međutim, House se ne odvija dan za danom kako mi gledamo seriju ili tjedan za tjednom, već su razmaci ponekad u mjesecima.

Šanse su tada veće za onako komplicirane stvari. - Nadalje, mi nemamo odvojenu dijagnostiku, već to rade specijalisti.

Grey's Anatomy je dobra serija, ali kao što je rečeno, sociološkog tipa, a ne medicinskog. Ja je gledam samo zbog one plavuše :P

Edit: netko je spomenuo "pola mozga" i nasmijao se. Nažalost, poznajem ženu koja nema pola glave skoro na bočnom i tjemenom dijelu i time i dobar dio mozga (ima plastične implante kao zamjenu za lumbalnu kost) i više-manje je normalna tj. ima problema s govorom (ali razumljiva je) i malo je usporena u motorici...

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 0:01 (naxeem).
4 godine
naxeem kaže...

House je poprilično realan što su mi osobno potvrdili dvoje liječnika, prim. dr.med. i spec. traum. kirurg.

Ono što je doduše u Houseu ne-realistično je čisto učestalost jako čudnih slučajeva. Međutim, House se ne odvija dan za danom kako mi gledamo seriju ili tjedan za tjednom, već su razmaci ponekad u mjesecima.

Šanse su tada veće za onako komplicirane stvari. - Nadalje, mi nemamo odvojenu dijagnostiku, već to rade specijalisti.

Grey's Anatomy je dobra serija, ali kao što je rečeno, sociološkog tipa, a ne medicinskog. Ja je gledam samo zbog one plavuše :P

Edit: netko je spomenuo "pola mozga" i nasmijao se. Nažalost, poznajem ženu koja nema pola glave skoro na bočnom i tjemenom dijelu i time i dobar dio mozga (ima plastične implante kao zamjenu za lumbalnu kost) i više-manje je normalna tj. ima problema s govorom (ali razumljiva je) i malo je usporena u motorici...

Jedino nerealno kod Housa jest da provaljuju u stanove pacijenata. Iako bi se to i moglo napraviti u stvarnosti.
Ozbiljno...
3 godine
SOS kaže..
 Jedino nerealno kod Housa jest da provaljuju u stanove pacijenata. Iako bi se to i moglo napraviti u stvarnosti.
 Zapravo prilično sam siguran, da to i NEKI liječnici rade (zbog toga da vide to što su pacijenti radili tj. jesu li pušili ili nisu, dali piju alkohol ili ne... )!
Goodbye
4 godine
Axlus kaže...
 Zapravo prilično sam siguran, da to i NEKI liječnici rade (zbog toga da vide to što su pacijenti radili tj. jesu li pušili ili nisu, dali piju alkohol ili ne... )!
 To je protuzakonito!
Ozbiljno...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice