Garmin vs Mio

poruka: 5
|
čitano: 5.972
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, Danny_HR, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Garmin vs Mio

Pozdrav!

 

Molim vas da sa mnom podijelite iskustva u korištenju cestovnih GPS od navedena dva proizvođača. Koji ima intuitivniji i stabilniji software, upravljanje sadržajem uz pomoć računala, mogućnost ugrađivanja karata proizvođača kao što je Mireo, vidljivost ekrana na suncu, izgovaranje imena ulica, detaljno uređivanje rute i slične features-e.

 

Ciljama na neki do 1500 KN pa me zanima vaše cijenjeno mišljenje.

 

Živjeli sto godina!

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Garmin vs Mio

koliko sam pročitao na drugim forumima gdje su neki testirali, hrvatsku kartu ima bolju mio. proizvođaći su oba top klasa uz tomtom u svijetu. moja preporuka je mio moov serije možda ili tomtom kojeg osobno posjedujem i zadovoljan sam, uostalom zavisi što želiš osim gps-a. garmin je možda malo izvikan ili još bolje najbolje reklamiran, najbolje prođi po drugim forumima i vidi testiranja, a i sam sam barem mjesec dana istraživao šta uzeti. ovo je moja preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Garmin vs Mio

što se tiče karti, mio koristi mireo karte domaćih prostora, a ostatak europe su teleatlasove karte, dok garmin ima vlastitog proizvođaća za sve. e sad, garmina u tom cjenovnom rangu nikako nećeš moći naći sa svim odgovarajućim kartama, a vjerujem da ćeš i sa mio-m imati problema. jer, većina uređaja sa cijelom kartom europe se kreće oko 2000kn.

 

Silence! I Kill You...
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Garmin vs Mio

Kod nas u firmi ima 7 Garmin nuvi-ja i prezadovoljan sam njima. Ipak oni ne spadaju u tu klasu do 1500kn, sjećam se da su bili oko 2500-3000 prije nešto više od  godine. A što se tiče softvera, karata i sveg ostalog, na demonid-u sve imaš. Otključano. Šutim

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Garmin vs Mio

Uz Garmin uređaje se isporučuju (ako dolaze u paketu, naravno) karte domaćeg proizvođača Navigo Sistem naziva AdriaROUTE a sadrže detaljnje rutabilne karte Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Albanije i osnovne cestovne podatke za Srbiju i Crnu Goru. Imaš i modele koji se isporučuju samo se regijom Alpe (Austrija, Italija i Svicarska) koji su jeftiniji ali imaju samo navedenu kartografiju. Modeli koji imaju kartu Europe dolaze s City Navigator Europe NT učitanom kartom.

Koristim Garmina na mobitelu (Symbian OS) i za moje potrebe je to i više nego dovoljno tako da ti ga mogu preporučiti, ali nećeš pogriješiti ako uzmeš i neki model Mio navigacije, prema testovima i komentarima korisnika Mio ima prednost nad Garminom.

Jedna mala napomena: Ako kupiš GPS nemoj se slijepo držati uputa koje ti daje, bitno je da pratiš i prometnu signalizaciju, u rijetkim slučajevima se može desiti da te navede na krivi put što može imati katastrofalne posljedice ako ne paziš.

 

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/524940815.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice