Baš me to zanima jer mi treba. Treba mi jer želim imati i detaljnu kartu Hrvatske, ali i kartu cijele Europe. Kako da to napravim? Zna li netko?
Kako instalirati više karata na Garmin uređaje?
- poruka: 17
- |
- čitano: 7.700
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ubacuješ preko mapsource-a, označiš dijelove europe koje želiš na karti europe, a hrvatsku na karti hrvatske i prebaciš sve zajedno. Druga opcija je preimenovati jednu kartu, ali ti ne znam na pamet imena karti koja garmin prepoznaje.
A ako hocete imati I Adria Route i City Navigator Europe NT 2008. Kartu europe preimenuje iz gmapsupp.img u gmapprom.img
Mozete imati maksimalno 3 karte i Base mapu na mobitelu:
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
A ako hocete imati I Adria Route i City Navigator Europe NT 2008. Kartu europe preimenuje iz gmapsupp.img u gmapprom.img
Mozete imati maksimalno 3 karte i Base mapu na mobitelu:
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
Dali to vrijedi i za Garmin Nuvi GPS uređaje?
dali se može staviti na Prestigio GeoVision 5120Bt garmin mape?
Frendu sam tako davno napravio na Nuviju 250 (mislim da se tako zove model)-
Frendu sam tako davno napravio na Nuviju 250 (mislim da se tako zove model)-
Pitanje. Dali si ti formatirao i memoriju od uređaja i SD karticu?
Pitanje. Dali si ti formatirao i memoriju od uređaja i SD karticu?
U uređaju sam samo izbrisao image karte (GMASUPP ili tako nešto) jer je bila stara a ubacio u uređaj novi CNET 2011.10 a AdriaRoute 3.11 na mem karticu.
Pazi samo da kad stavljaš mapu na karticu da napraviš folder kojeg moraš nazvat Garmin i unutra ubacit taj image karte.
Znači u samom uređaju mapa npr. GMAPPSUP a na kartici GMAPPROM (ili obrnuto).
Nemoj formatirat uređaj nikako (tako su mi rekli) a karticu obavezno formatiraj i napravi na njoj folder Garmin.
U uređaju sam samo izbrisao image karte (GMASUPP ili tako nešto) jer je bila stara a ubacio u uređaj novi CNET 2011.10 a AdriaRoute 3.11 na mem karticu.
Pazi samo da kad stavljaš mapu na karticu da napraviš folder kojeg moraš nazvat Garmin i unutra ubacit taj image karte.
Znači u samom uređaju mapa npr. GMAPPSUP a na kartici GMAPPROM (ili obrnuto).
Nemoj formatirat uređaj nikako (tako su mi rekli) a karticu obavezno formatiraj i napravi na njoj folder Garmin.
Ovo je što se nalazi na samom Garminu:
E, šta trebam obrisati, tu image datoteku, a ove 2 datoteke sa .SUM, šta s njima?
Prvo napravi backup svih datoteka (zlu ne trebalo).
Obriši onu veliku img datoteku (GMAPSUPP) i one dvije male sum datoteke-fajla.
Mislim da to moze jednostavnije bez ikakvog brisanja.
Spojis uredjaj, bez memorijske kartice sa USB-om, prebacis sa Mapsourceom kartu europe (to onda ide na internu memoriju).
Onda uzmes karticu, uguras u Card reader, i prebacis tu kartu sa Mapsourceom na karticu.
Stavis karticu u Nuvija, upalis ga i imat ces u meniju obje karte...
Mislim da to moze jednostavnije bez ikakvog brisanja.
Spojis uredjaj, bez memorijske kartice sa USB-om, prebacis sa Mapsourceom kartu europe (to onda ide na internu memoriju).
Onda uzmes karticu, uguras u Card reader, i prebacis tu kartu sa Mapsourceom na karticu.
Stavis karticu u Nuvija, upalis ga i imat ces u meniju obje karte...
Nemam ČITAČ MEMORIJSKIH KARTICA (ljudi koristimo materinji jezik, hehhehe).....inače HVALA!
Ej, opet ja, kartu Europe uopće mi ne prikazuje na navigaciji, dok Adriaroute imam. Adriaroute mi je na samom uređaju, a Europa na SD kartici. Probao sam i 2008 verziju sa integrianim Mapsourceom, ali kaže mi da mi nije karta otključana. Evo slika da ti bude jasnije. Instalacijski proces nisam PrintScreenao jer je to bez problema proteklo.
I da, probao sam i 2009 verziju, ali samo .img fajlom od 1.6 GB i napravio sam onaj .unl fajl prema uputama, ali opet ništa.
Eto ja sam ovako radio, pratio sam instalaciju (samo par klikova sa NEXT i prihvaćanje licencnog ugovora) i za kraj ZAVRŠI za kraj instalacije. Nakon toga klika ZAVRŠI, otvara mi se novi čarobnjak koji kaže (POGLEDATI SLIKU 3.) , sljedeći 2. korak sam kliknuo next opet, a ovaj 3. korak, što trebam odabrati?
Ej, opet ja, kartu Europe uopće mi ne prikazuje na navigaciji, dok Adriaroute imam. Adriaroute mi je na samom uređaju, a Europa na SD kartici. Probao sam i 2008 verziju sa integrianim Mapsourceom, ali kaže mi da mi nije karta otključana. Evo slika da ti bude jasnije. Instalacijski proces nisam PrintScreenao jer je to bez problema proteklo.
I da, probao sam i 2009 verziju, ali samo .img fajlom od 1.6 GB i napravio sam onaj .unl fajl prema uputama, ali opet ništa.
Eto ja sam ovako radio, pratio sam instalaciju (samo par klikova sa NEXT i prihvaćanje licencnog ugovora) i za kraj ZAVRŠI za kraj instalacije. Nakon toga klika ZAVRŠI, otvara mi se novi čarobnjak koji kaže (POGLEDATI SLIKU 3.) , sljedeći 2. korak sam kliknuo next opet, a ovaj 3. korak, što trebam odabrati?
EDIT: NAPRAVIO SAM....
postoji li neki drugi način prebacivanja karata osim map suorce-om???
pa normalno da postoji pošalji mi meil da ti pošaljem gdje ćeš skiniti kartu evrope 2012.30 najnovija verzija odključana i koji ti je uređaj točan naziv pošalji i kolika je memorijska kartica pa će mo onda dalje ako imaš skype može i tako ide još brže moj skype je mirkeclj
sorry sto smetam..hitno mi treba karta europe za Navgear uredjaj.gdje mogu skinuti i kako instalirati..hvala