[NOKIA E51] + GPS modul - kako sve to radi?

poruka: 6
|
čitano: 3.607
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, naxeem, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Pozdrav.

Kupio sam Nokiu E51, GPS me bas nije nesto previse zanimao tj. nije mi bio previse potreban kad sam kupovao mob, ali doslo vrijeme da treba.

Kako nisam bas bio u vodama GPS-a, tako balgo receno o tom podrucju nemam blage veze.

Sada me zanima kako sve to radi.

Znaci imam mobitel koji podrzava nokia maps, i moze se prikljuciti na vanjski gps modul, npr. Nokia LD-3W (ili neki drugi?)

Sta sada?

Malo sam citao, netko kaze da mu nije potreban internet, netko kaze da jest. Kako mobitel zna di se tocno nalazi, znaci tko tocno komunicira sa gps satelitom? Koliko je sve to ispativo?

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
4 godine
neaktivan
RE: [NOKIA E51] + GPS modul - kako sve to radi?

generalno to funkcionise ovako. Treba ti GSP modul koji sa mobom komunicira preko bluetooth-a. Na mob instaliras garminxt i odgovarajuce mape i grmine se poveze sa gps modulom a gps modul komunicira direktno sa satelitima i ne treba  ti internet cak ti ne treba nikakav mreza. nikakav saobracaj se ne placa. Placaju se samo gps modul i program i karte ili ako se snadjes samo gps modul.

4 godine

OK

Hvala to mi je trebalo

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. "It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt."- Rami Belson
23 mjeseca
neaktivan

jesi probao taj modul i za koji si se odlucio model ?i da li treba garmin xt   ili  su dovoljne nokia maps?hvala

23 mjeseca
neaktivan
radi li gps'
22 mjeseca
suspendiran

U pravilu u Hrvatskoj Garmin i Adriaroute 3.0 imaju nešto bolju pokrivenost nego Nokia - Ovi maps, ali i Nokia ima dosta dobre karte. Potrebno je samo skinuti punu kartu na mob, tako da nemaš potrebe za spajanjem na net, i praktički osim hardvera imaš sve besplatno i legalno (ako su Nokia maps već besplatni za tvoj mob)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice