2 x 6970 i i5-750

poruka: 29
|
čitano: 1.493
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
2 x 6970 i i5-750

oce li moj PSU i CPU @ 4.0 bit bootlneck za ovaj CF :)

2 godine
2 x 6970 i i5-750
Nebi trebao.
Volim jabuke :) | bugcraft.info
15 mjeseci
protjeran
2 x 6970 i i5-750

Drzat ce napajanje a procesor nije botleneck na 4 ghz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 mjeseci
suspendiran
Re: 2 x 6970 i i5-750
4mal kaže...

mislim da neće, pogotovo ako si clockao;)

18 mjeseci
2 x 6970 i i5-750

Neće biti bottleneck..

Da, napajanje će držat, samo onda nebi onda jako kloko te grafe.

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 23:49 (nick54312).
4 godine
2 x 6970 i i5-750

samo sam cpu klokao , bdw citam po stranim forumima kaze ekipa da je tek siguran taj CF od 700 w pa na gore a kao idealno 750 w hmmm :) 

bdw nebi klokao grafe samo bi cpu ostao klokan 

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 23:50 (4mal).
17 mjeseci
suspendiran
2 x 6970 i i5-750

uglavnom cpu ti neće biti bottleneck, ti te dvije grafičke troše 500w(zajedno) u full loadu, a procesor troši 95w što ti daje 595w+50w(ostatak konfe)=645w, iako je na knap tu je to negdje;)

18 mjeseci
MARKOZD15 kaže...

uglavnom cpu ti neće biti bottleneck, ti te dvije grafičke troše 500w(zajedno) u full loadu, a procesor troši 95w što ti daje 595w+50w(ostatak konfe)=645w, iako je na knap tu je to negdje;)

lol :)

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
15 mjeseci
protjeran
nick54312 kaže...
MARKOZD15 kaže...

lol :)

U to podebljano je ubrojan procesor samo nije 500 nego 570 watti.Napajanje ne isporucuje bas 650 watii nego manje.Uglavnom sa grafama na stocku ce drzat a ocane nece drzat dugo.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
2 godine
zoharbizo kaže...

U to podebljano je ubrojan procesor samo nije 500 nego 570 watti.Napajanje ne isporucuje bas 650 watii nego manje.Uglavnom sa grafama na stocku ce drzat a ocane nece drzat dugo.

New manje nego više... jedna od karakteristika brand napajanja.

Inače, ne treba ni stranim forumima baš previše vjerovati. Jednom prilikom sam čitao na renomiranom forum siteu kako se admin isprsio i pokazao svoje pozamašno znanje. To je otprilike ovako izgledalo:

-can I run ATi's 4770 od corsair VX450?

-no you need at least 600 watts brand name

Najgore što mu nitko nije napisao kontru.

15 mjeseci
protjeran
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

New manje nego više... jedna od karakteristika brand napajanja.

Inače, ne treba ni stranim forumima baš previše vjerovati. Jednom prilikom sam čitao na renomiranom forum siteu kako se admin isprsio i pokazao svoje pozamašno znanje. To je otprilike ovako izgledalo:

-can I run ATi's 4770 od corsair VX450?

-no you need at least 600 watts brand name

Najgore što mu nitko nije napisao kontru.

A kad isporucuje vise onda se napajanje muci,pa nakon nekog vremena ode napajanje u 3pm.XD

17 mjeseci
suspendiran
2 x 6970 i i5-750

ovdje piše koliko grafa troši u full loadu(x2): http://www.gpureview.com/Radeon-HD-6970-card-638.html

ovdje koliko procesor: http://ark.intel.com/products/42915/Intel-Core-i5-750-Processor-%288M-Cache-2_66-GHz%29

sve to zbrojiš i dobiješ 595w+-

dodaš još nekih50-60w i to ti je to;)

15 mjeseci
protjeran
MARKOZD15 kaže...

ovdje piše koliko grafa troši u full loadu(x2): http://www.gpureview.com/Radeon-HD-6970-card-638.html

ovdje koliko procesor: http://ark.intel.com/products/42915/Intel-Core-i5-750-Processor-%288M-Cache-2_66-GHz%29

sve to zbrojiš i dobiješ 595w+-

dodaš još nekih50-60w i to ti je to;)

Tdp proca se penje ocom i povecanjem v-core napona.A tdp grafi takoder(ocanjem).

4 godine

kao sto rekoh gore nebi ih ocao :) 

15 mjeseci
protjeran
4mal kaže...

kao sto rekoh gore nebi ih ocao :) 

Kao sto rekoh i u svom prvom postu.Drzat ce napajanje.{#}

2 godine
zoharbizo kaže...

A kad isporucuje vise onda se napajanje muci,pa nakon nekog vremena ode napajanje u 3pm.XD

Djelomično jest istina ali pitanje koliko mu skrati vijek kad se uzme u obzir da su napajanja dizajnirana za veoma duga razdoblja korištenja. Eto jedan VX450 prema hw secretsu daje kontinuiranih 570W uz temperaturu u granicama normale i čini mi se 80%-tnom efikasnošću. OCP se uključuje tek na 577W ako se ne varam. Imaš još gro takvih napoja samo šta nisam njihove recenzije toliko čitao kao od svoga.

15 mjeseci
protjeran
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Djelomično jest istina ali pitanje koliko mu skrati vijek kad se uzme u obzir da su napajanja dizajnirana za veoma duga razdoblja korištenja. Eto jedan VX450 prema hw secretsu daje kontinuiranih 570W uz temperaturu u granicama normale i čini mi se 80%-tnom efikasnošću. OCP se uključuje tek na 577W ako se ne varam. Imaš još gro takvih napoja samo šta nisam njihove recenzije toliko čitao kao od svoga.

Brandiranom napajanju manje smanjuje radni vijek nego nekom mid range napajanju ali ga ipak smanjuje.Samo sam to htio reci.

2 godine
zoharbizo kaže...

Brandiranom napajanju manje smanjuje radni vijek nego nekom mid range napajanju ali ga ipak smanjuje.Samo sam to htio reci.

"mid range" ni ne bi šlo preko nazivnih :)

15 mjeseci
protjeran
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

"mid range" ni ne bi šlo preko nazivnih :)

Ima ih sta idu preko nazivnih samo nisu sposobni odrzavat taj takozvani visak neko vrijeme kao stalnu snagu nego imaju oscilacije nakon nekog vremena.

2 godine
4mal kaže...

napajanje će ti držat,neće bit puno lufta,malo će se oznojit ali neće bit problema,btw kad složiš to reci mi kako se napajanje ponaša pod takvim opterećenjem,koliko se grije,koliko je bućno,jer imam isto pa me zanima.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 0:24 (athlon64).
16 mjeseci
2 x 6970 i i5-750

Meni drži dvije otključane hd6950 i i7 970 tak da ne vidim zašto i tebi ne bi držalo... S tim da neki overclock kartica baš i ne preporučujem

14 mjeseci

Držat će to sve skupa, samo ja propuštam smisao toga svega. To je otprilike HD 6990, i neznam stvarno šta ćeš ti raditi sa toliko GPU snage ! i5 750OC @ 4.0 Ghz CPU u igrama sa jednom HD 6990 nje usko grlo. Sandy bi dao koji bod više, ali u realnom gamingu razlika bi bila zanemariva. Napajanje će držati, ali to nije preporučljivo baš da ga se opterećuje do jaja {#}. Može ono to podnjeti ali što kaže Zohar, nije dobro baš za dugovječnost {#}. Druga strana medalje je kad je tako stalno opterečeno napajanje je i viša buka venta. Svakako ako to sastaviš, ostavi grafe na stocku.

17 mjeseci

Iskreno ja ne bi stavio dva najveca potrosaca na 650W.

Ne bi. Zato sam ja uvek bio da prvo kupim napajanje.

Koliko daje Corsair garanciju na AX.

5-7 god. Jel vama tesko da kupite jednom napajanje od 140e.

Ili je bolje dati 700e na karte porvo pa kada se zadimi kupiti napajanje.

Da su karte samo dovoljno. Ali hoces Intel da klokujes, imas li jos nesto 2-3 diska, ventilatora, pumpu mozda.

750W je meni cifra nikada bolja. Izdrzace 99% ali ja ne bi smeo da odem do prodavnice i da ostavim da radi 3D Mark da cisto vidim razliku novog drivera u odnosu na stari.

Ti nije da nemas napajanje pa da treba vise kesa. Uvek mozes prodati svoje i dodati manje od 80e za 750W zlatno isto Corsair.

To je moje misljenje. Ako Corsair pravi 650W ajde bar da kazemo da je ono od 750W za CF najvecih potrosaca trenutno od single GPU.

Da je neko sem Corsair ja ne bi pokusavaoo da stavljam. Volim da imam 30% prostora i to je to. Napajanje najkvalitetnije je uvek dobra kupovina.

Za 3 meseca na polju GPU i igrica se ne promeni nista a cena padne pa postanu bolja kupovina a napajanje uvek treba dobro.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 8:15 (Vlada011).
2 godine
Vlada011 kaže...

Iskreno ja ne bi stavio dva najveca potrosaca na 650W.

Ne bi. Zato sam ja uvek bio da prvo kupim napajanje.

Koliko daje Corsair garanciju na AX.

5-7 god. Jel vama tesko da kupite jednom napajanje od 140e.

Ili je bolje dati 700e na karte porvo pa kada se zadimi kupiti napajanje.

Da su karte samo dovoljno. Ali hoces Intel da klokujes, imas li jos nesto 2-3 diska, ventilatora, pumpu mozda.

750W je meni cifra nikada bolja. Izdrzace 99% ali ja ne bi smeo da odem do prodavnice i da ostavim da radi 3D Mark da cisto vidim razliku novog drivera u odnosu na stari.

Ti nije da nemas napajanje pa da treba vise kesa. Uvek mozes prodati svoje i dodati manje od 80e za 750W zlatno isto Corsair.

To je moje misljenje. Ako Corsair pravi 650W ajde bar da kazemo da je ono od 750W za CF najvecih potrosaca trenutno od single GPU.

Da je neko sem Corsair ja ne bi pokusavaoo da stavljam. Volim da imam 30% prostora i to je to. Napajanje najkvalitetnije je uvek dobra kupovina.

Za 3 meseca na polju GPU i igrica se ne promeni nista a cena padne pa postanu bolja kupovina a napajanje uvek treba dobro.

pa dobro,da kupuješ novu konfu uzeo bi jace napajanje,ako on vec ima tx650,zašto bi ga mijenjao ako će mu držat?

10 mjeseci
protjeran
2 x 6970 i i5-750

uzme 2 napajanja od 500W i spoji ih u neko polje npr teslino polje i dobije 850 čiste snage. ;)

Reketarim po forumu..
2 godine
2 x 6970 i i5-750

Napajanje će držat, sada koliko, to nitko ne može predvidit. Bolje bi bilo prodat sadašnje i uzet corsaira od 750w, naravno može i neki drugi proizvođač.

:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
4 godine
Visitor kaže...

uzme 2 napajanja od 500W i spoji ih u neko polje npr teslino polje i dobije 850 čiste snage. ;)

{#}

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
3 godine
2 x 6970 i i5-750

Tx i nije jaka serija sto se tice iskoristivosti, tako da ce sve biti na zilet.

Generalno, ja ne bi riskirao s njime i kupio bi jace napajanje. Uostalom, nikada nisam razumio osobe koje stede na MBO i PSU, ali trose masne pare na CPU i GPU/ove.

Sve te silne zastite gube smisao, ako on prdeckne i povuce ostalo sa sobom. Apsolutna zastita jednostavno ne postoji.

2 godine
Mrgud Veliki kaže...

Tx i nije jaka serija sto se tice iskoristivosti, tako da ce sve biti na zilet.

Generalno, ja ne bi riskirao s njime i kupio bi jace napajanje. Uostalom, nikada nisam razumio osobe koje stede na MBO i PSU, ali trose masne pare na CPU i GPU/ove.

Sve te silne zastite gube smisao, ako on prdeckne i povuce ostalo sa sobom. Apsolutna zastita jednostavno ne postoji.

pa kad je kupovao napajanje nije imao u planu 6970cf, uostalom ako corsair i rikne u što sumnjam,neće ništa povuć sa sobom,nije to ms,oni se samo ugase ako se preopterete.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice