Razliku između GTX 570 i 480 nebi ni skužio. Osim što bi ti GTX 480 bučnije zvučala.
To su kartice istih perfomansi. To je sve pogreška u mjerenju nastala ta razlika (1-2 fps).
Razliku između GTX 570 i 480 nebi ni skužio. Osim što bi ti GTX 480 bučnije zvučala.
To su kartice istih perfomansi. To je sve pogreška u mjerenju nastala ta razlika (1-2 fps).
Da.
Pogledajte ovu grafu. GTX570-ka s coolerom od GTX480-ke. Čisto da vidite.
On Topic: moj glas ide HD6970. Nemam neki poseban razlog.
ne kenjaj. ocito da se mora negdje poznati sira sabirnica i trunkica vise moemorije i visi efektivni takt memorije. ponekad je i 2-3 fps-a razlike razlika. to je i 10% ukupnog FPS-a na takvim karticama u metrou na max postavkama....
i nisam rekao da se grije, daleko od toga da je na 90c, to se jedino moze u HTPC kucistu grijati, i u furmarku. a kao sto vidis, svaki dan je kurim u furmarku i gledam onaj sugavu dlakavu krafnu. i svakako je ljepsa sa onim hladnjakom od nezlicnih referentnih 5xx serija... izgleda ko muscle car 
ne kenja nego govori kako je. on ne hvali svog konja 
Eto ti review sa zadnjim driverima pa pogledaj sam
pa fala bogu da cu svoga konja hvaliti - ali istodobno i priznajem da je gf110 energetski efikasniji cip, a samim time ima i manje zagrijavanje i potrosnju (vise branim svoga konja nego ga hvalim) ali i to je upitno - koliko isto tako kak si ti meni naveo techpowerup ja sam gore naveo guru3d...
i sta je mar123? nejde bas taj score u 3Dčmaru?
A uuu što ju dere, to je u marginama statističke pogreške
. A s druge strane je duplo tiša, duplo hladnija i netrega ti elektrana umjesto napajanja
. Zaključak je sasvim jasan, a to je da je GTX 570 BOLJA kartica.
reci cu i tebi. dokazi molim te. kakva elektrana?!? duplo hladnija(88c vs 92c; s time da novi bios ne daje preko 90c na gtx 480) oces vidim ss (moj od temp?)...daj djeco trebate odrast i argumentirat...vecinu testova sta sam vidio, gtx 480 testiraju u malom midi tower kucistu, a sve kasnije kartice na bench stolu....ajd molim te.
svi su rezultati bencheva aritmeticka sredina nekoliko vrtnji. ako vec navodis statisticku pogresku - reci uz koju razinu signifikantnosti?
Prije u mom slučaju 60 vs 90°C.
Ja sam za duel ako si voljan izjednjačit snagu proca sa mnom i garantiram ti da će moja gtx570 bit jača(marginalno) od tvoje gtx 480.
Ja sam za duel ako si voljan izjednjačit snagu proca sa mnom i garantiram ti da će moja gtx570 bit jača(marginalno) od tvoje gtx 480.
Nemoj je samo clockat, riknut će ti VRam. 
A uuu što ju dere, to je u marginama statističke pogreške
. A s druge strane je duplo tiša, duplo hladnija i netrega ti elektrana umjesto napajanja
. Zaključak je sasvim jasan, a to je da je GTX 570 BOLJA kartica.
reci cu i tebi. dokazi molim te. kakva elektrana?!? duplo hladnija(°88c vs 92c; s time da novi bios ne daje preko 90c na gtx 480) oces vidim ss (moj od temp?)...daj djeco trebate odrast i argumentirat...vecinu testova sta sam vidio, gtx 480 testiraju u malom midi tower kucistu, a sve kasnije kartice na bench stolu....ajd molim te.
svi su rezultati bencheva aritmeticka sredina nekoliko vrtnji. ako vec navodis statisticku pogresku - reci uz koju razinu signifikantnosti?
Prije u mom slučaju †60 vs 90°C.
° referentna vs referentna; furmark
† tvoja nereferentna u najbopjem slucaju vs referentna gtx480 u najgorem
kak to mislis izjednacit? po clocku? HT off?
kaj mislis sa grafama? isto clock izjednaciti? zaboravljas da sam taj P6591 napravio na referentnoj grafi, a imam u garazi i jednu nereferentnu (full load 59°C@ 22°C ambient temp)... trenutno imam posla tak da se nemam bas vremena zahebavati s time, al u svakom slucaju prihvacam izazov, javim ti kad mogu
pa fala bogu da cu svoga konja hvaliti - ali istodobno i priznajem da je gf110 energetski efikasniji cip, a samim time ima i manje zagrijavanje i potrosnju (vise branim svoga konja nego ga hvalim) ali i to je upitno - koliko isto tako kak si ti meni naveo techpowerup ja sam gore naveo guru3d...
Naveo si ogromnih 30 Perf poena prednosti u 3d čmarku i link na anandtechov bench gdje 570 i 480 vode mrtvu utrku. Ne znam šta želiš postići jer tim linkovima sam sebe potkopavaš. Gdje to 480 dere 570? Ukaži nam to nekim konkretnim argumentom a ne jednim jedinim frejmom razlike u tamo nekom benchu koji odgovara tvoj teoriji.
VRM?
Pa je, znalo je bit problema s 570 i rikvanjem vrm-a al valjda nebude. Vidim da ju je vec iscijedio u čmar11 temi.
Zato služi garancija!
xyan@ Pa recimo to ovak tvoj proc na max 4GHz sa isključenim HT-om a moj na 4,4GHz. Mislim da su negdje onda podjednaki. Možemo provjerit u vantage-u pa ih izjednačit u dlaku.
A što se grafe tiće nema ograničenja jedini uvjet zračno hlađenje ok?
BTW priznajem da je tvoja grafa za zericu al ono 0.5% jača tu nema dileme tak da si hardware-ski u prednosti.
Al nije sve u hardware-u ima nešto i u clocker-u. Vidio si i sam da smo vrlo blizu u 3Dmarku11 s tim da je tvoj proc jači(brži) al znaj da to nije moj plafon imam ja još aseva u rukavu(nije mi to ni najbolji score). So let`s get ready to rumble!
imam i ja asa u rukavu 
Lightning rulz, što je je. 
Imao si sreće kad si naletio na nju u Protisu po cijeni od okruglih 2K Kn.
Ipak, jasno je da mu se trenutno svakako više isplati HD6970 nego GTX480. Novija je, manje troši (NHF), daje više-manje 3 do 4 FPS-a više (kako gdje, no nebitno - samo da spomenem), a jednako košta, zapravo često je čak i jeftinija.
naravno da se slazem. cijela poanta mog prepucavanja je bila ta da se prestane pljuvati po toj kartici. nisam bas primjetio da se pljuje po 4870X2, a onak to je tek koma prema ovoj. nisam ni naletio da se pljuje po 5970 a ito tak nije med i mlijeko, a jedan gtx 480 joj parira. naravno da 5XX serija nije bolja, pitam se cemu uopce izbacivat - djelom je to i marketinski trik. da su ostali u 4xx seriji bila bi manja prodaja jer su je naravno svi popljuvali - a sve zbog nemam pojma kakvih ocekivanja. a ubiti fermi arhitektura je revolucija sta se profesionalaca tice - znanstvenika i grafickih profija.
xyan@ Skrušeno priznajem poraz pa čak i bez borbe(i ja sam nekak u poslu pa nemam vremena za cijelodnevni clocking party). Ta karta je zmaj. 
bez clocka proca i grafe score mi je 5364 sto je dosta lose ali cu ju clockat kad nađem vremena i onda opet odvrtit, nemoze ni zanemarit jacinu tvog proca koji je vjerojatno clockan.
xyan@ Skušeno priznajem poraz pa čak i bez borbe(i ja sam nekak u poslu pa nemam vremena za cijelodnevni clocking party). Ta karta je zmaj. 
ma nema problema...trebamo jedan drugog tjerat da damo maximum sta se tice OC-jer jedino tak napredujes u znanju
preporucam ti heaven bench, e tu gubim za 100 bodova na single gpu
VRM?
Pa je, znalo je bit problema s 570 i rikvanjem vrm-a al valjda nebude. Vidim da ju je vec iscijedio u čmar11 temi.
Da, piše se Vram ili VRAM a ne VRM.
Osim toga, baš zato što ju je "iscijedio" moguće je da mu rikne u natjecanju s Xyanom pa je zato odustao 
VRM?
Da, piše se Vram ili VRAM a ne VRM.
Nemas pojma pa ne pricaj.Ono sta crkne je naponska regulacija na grafickoj kartici.Izvoli link pa se obrazuj.I zove se VRM.
A to rikava ? Ja stano mislio memorija.
Hvala na ispravci al si nagal u pi*** 
A to rikava ? Ja stano mislio memorija.
Hvala na ispravci al si nagal u pi*** 
A nemoj da ti jezik bude brzi od pameti kad imas google.Evo ti jos jedan link da vidis tu razliku izmedu vrma i vrm-a.VRM je voltage regulator modul ili ti na hrvatski modul koji regulira napon na kartici.
Ma šta bolja, barem 30% bolja.
A to piše gdje?
s jedne strane volim nvidiu zato šta sam se sam uvjerio da zadaje puno manje problema i osobno mi je moja gtx285 zakon, s druge strane 6970 je novija kartica,ne ćuje se ko mlažnjak i "nažalost" ne može se pofrigat jaje na njoj xd hahah tako da bi ipak uzeo hd6970 iako gtx-ica je isto odlicna kartica.
Naravno da - NE. HD6970 je slabija od GTX580, u rangu je GTX570.
Naravno da - NE. HD6970 je slabija od GTX580, u rangu je GTX570.
koliko se ja sjećam gtx 580 je najjača single gpu kartica i jača je od hd 6970.
@ceco22 gdje si pročitao da je hd 6970 bolja od gtx 580?
xyan@ Skušeno priznajem poraz pa čak i bez borbe(i ja sam nekak u poslu pa nemam vremena za cijelodnevni clocking party). Ta karta je zmaj. 
ma nema problema...trebamo jedan drugog tjerat da damo maximum sta se tice OC-jer jedino tak napredujes u znanju
preporucam ti heaven bench, e tu gubim za 100 bodova na single gpu
Potpis
U heaven-u 2.0 mislim da je preko 150 bodova razlika u moju korist.
Nadam se da će bully poboljšat malo situaciju u moju korist a morti nabavim još jednu gtx570 pa bumo vidli koji sli je jači!
pozz do daljnjeg!
on topic: Naravno da treba uzet 6970 jer je jeftinija, brža, manje troši(zagrijavanje) i modernija(naprednija) je.
Ma dobro Crysis fura nešto bolje na radeonkama, nije to niš novo. Imaš xy naslova koji vuku na jednu ili drugu stranu pa odskaču od nekog prosjeka. Generalno je GTX580 brža i to ne malo.
Nabava.Najjeftinija 2400 kuna u protisa.
Nabava.Najjeftinija 2400 kuna u protisa.
ceco veli za DCII, očito želi ASUSa. Vlada će da ga bije...
Hahahhaa Vlada kralj.Nema ga bas u zadnje vrijeme.