pozdrav ovako satavio sam si komp prije 2 i pol tjedna... i prodavac me je uvjerio da ce mi HD6870 biti dovoljna zasada da idem sve na maksimum.... ali sam se razocaro kad sam vidio da ne mogu igrat igrice tipa crysis 2 ni priblizno tomu.... odlucio sam si i promjenut istu sa naka od ova dva modela(580) je preskupa.... inace sam ljubitelj ati tabora, ali me je iznenadila ugodno gtx 480 koju mi ima poznanik.... sad me zanima jel ova nova serija bolja od 480 ili jos kasni... googlao sam dosta ali nisam upio naci posten usporedni test....hvala puno...
| 93 | ASUS HD 6970 |
|---|---|
| 10 | ASUS GTX 480 |

to sta 480-tka malo vise trosi od druge dvije mislim da nije problem, a i sve se danasnje kartice griju do 90C...ako osiguras dobar airflow u kucistu temperature ce biti negdje podjednake. u profi aplikacijama, i modernijim igrama gtx480 dere 570-tku zbog sire sabirnice i malo vise memorije (na visim rezolucijama), a i sa nvidiom garant neces imati problema sta se tice drivera dok bi to sa strane AMD-a odnosno ATI-ja mogao imati. Moj glas ide 480-tki ako ju uspijes dobiti jeftinije od 570-tke. ako mozes nabaviti nereferentnu onda

. A s druge strane je duplo tiša, duplo hladnija i netrega ti elektrana umjesto napajanja
. Gle ja nisam tvrdoglav i neću se kunit u nešto što neznam 100%, ali ako svi pišu i govore da GTX 480 troši puno, grije se i referentna je bučna onda nemam razloga sumnjat da je to tako. Ove sa boljim hladnjakom očito da se bolje hlade i da nisu bučne. Što se tiče signifikantnosti ( izmislio si cool riječ, samo što mi ovdje pričamo hrvatski ) statističke pogreške, zna se koliko je to posto i što znači