ASUS HD 6970 vs ASUS GTX 480

poruka: 123
|
čitano: 7.508
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine

pozdrav ovako satavio sam si komp prije 2 i pol tjedna... i prodavac me je uvjerio da ce mi HD6870 biti dovoljna zasada da idem sve na maksimum.... ali sam se razocaro kad sam vidio da ne mogu igrat igrice tipa crysis 2 ni priblizno tomu.... odlucio sam si i promjenut istu sa naka od ova dva modela(580) je preskupa.... inace sam ljubitelj ati tabora, ali me je iznenadila ugodno gtx 480 koju mi ima poznanik.... sad me zanima jel ova nova serija bolja od 480 ili jos kasni... googlao sam dosta ali nisam upio naci posten usporedni test....hvala puno...

93 ASUS HD 6970
10 ASUS GTX 480
3 godine
Re: ASUS HD 6970 vs ASUS GTX 480

kolko se ja sjećam gtx570~hd480~hd6970<gtx580, tako da po preformasama su to podjednake kartice, a mane gtx480 već vjerojatno znaš potrošnja zagrijavanje,... no zato je tu gt 570 koju bi ti preporučio prije 6970 i 480

3 godine
mrog 33 kaže...

kolko se ja sjećam gtx570~hd480~hd6970<gtx580, tako da po preformasama su to podjednake kartice, a mane gtx480 već vjerojatno znaš potrošnja zagrijavanje,... no zato je tu gt 570 koju bi ti preporučio prije 6970 i 480

Slazem se, gtx570 je hladnija kartica....

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
2 godine

Koju god da uzmes, bit ce {#} to sta 480-tka malo vise trosi od druge dvije mislim da nije problem, a i sve se danasnje kartice griju do 90C...ako osiguras dobar airflow u kucistu temperature ce biti negdje podjednake. u profi aplikacijama, i modernijim igrama gtx480 dere 570-tku zbog sire sabirnice i malo vise memorije (na visim rezolucijama), a i sa nvidiom garant neces imati problema sta se tice drivera dok bi to sa strane AMD-a odnosno ATI-ja mogao imati. Moj glas ide 480-tki ako ju uspijes dobiti jeftinije od 570-tke. ako mozes nabaviti nereferentnu onda {#} gdje kupujes?

2 godine

HD 6970.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
4 godine
Gtx 570 je u rangu 480 i 480 ju ne dere u nicemu.
2 godine
mar123 kaže...

a jest? zao mi je sta nemam da ti pokazem jos i profi aplikacije....

eto ti svi referentni testovi na jacim rezolucijama i to kako ju ne dere...daleko od toga da je 570-tka slabija, ali za marginu - jest. 

prva 3 guru3d.com

druga 3 vas voljeni anandtech.com

i ako si tako uvjeren u jacinu svoje gtx 570, jesi za jedan duel? naravno protiv mene {#}

guru3d.com guru3d.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 11:55 (xyan).
2 godine

A uuu što ju dere, to je u marginama statističke pogreške {#}. A s druge strane je duplo tiša, duplo hladnija i netrega ti elektrana umjesto napajanja {#}. Zaključak je sasvim jasan, a to je da je GTX 570 BOLJA kartica.

2 godine
itomic009 kaže...

A uuu što ju dere, to je u marginama statističke pogreške {#}. A s druge strane je duplo tiša, duplo hladnija i netrega ti elektrana umjesto napajanja {#}. Zaključak je sasvim jasan, a to je da je GTX 570 BOLJA kartica.

reci cu i tebi. dokazi molim te. kakva elektrana?!? duplo hladnija(88c vs 92c; s time da novi bios ne daje preko 90c na gtx 480) oces vidim ss (moj od temp?)...daj djeco trebate odrast i argumentirat...vecinu testova sta sam vidio, gtx 480 testiraju u malom midi tower kucistu, a sve kasnije kartice na bench stolu....ajd molim te.

svi su rezultati bencheva aritmeticka sredina nekoliko vrtnji. ako vec navodis statisticku pogresku - reci uz koju razinu signifikantnosti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 12:15 (xyan).
2 godine

Lool, signifikantnosti {#}. Gle ja nisam tvrdoglav i neću se kunit u nešto što neznam 100%, ali ako svi pišu i govore da GTX 480 troši puno, grije se i referentna je bučna onda nemam razloga sumnjat da je to tako. Ove sa boljim hladnjakom očito da se bolje hlade i da nisu bučne. Što se tiče signifikantnosti ( izmislio si cool riječ, samo što mi ovdje pričamo hrvatski ) statističke pogreške, zna se koliko je to posto i što znači {#}.

2 godine

nisam ja nista izmislio. eto ti testiranje hipoteza o parametru populacije-a to je tek pocetak statistike (ajmo rec neke ozbiljnije)

sva statisticka testiranja varijabli, rade se uz odredjenu razinu pouzdanosti (1-α) ili drugacije, razinu signifikantnosti (α). najcesce, α=1,5,10%.

u svakom slucaju, buduci da kupuje sada, i zbog nedostupnosti 480-tke i EOL, i JA mu savjetujem da kupi GTX 570. Ako nije velika razlika u cijeni, u odnosu na referentnu, nek kupi Asusovu DCuII. samo ne dam da se sere po 480-tki {#}

2 godine

Pored 570 tke nema sta 480 tka radit.To je jos super kartica ali nije isplativa koliko i 570tka.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
2 godine
zoharbizo kaže...

Pored 570 tke nema sta 480 tka radit.To je jos super kartica ali nije isplativa koliko i 570tka.

a je? ispricavam se na zrnatosti, ali nisam uspio popraviti nista na slici, al vidi se donekle klik

i inace, salim se u ovom slucaju :D

4 godine
xyan kaže...
mar123 kaže...

a jest? zao mi je sta nemam da ti pokazem jos i profi aplikacije....

eto ti svi referentni testovi na jacim rezolucijama i to kako ju ne dere...daleko od toga da je 570-tka slabija, ali za marginu - jest. 

prva 3 guru3d.com

druga 3 vas voljeni anandtech.com

i ako si tako uvjeren u jacinu svoje gtx 570, jesi za jedan duel? naravno protiv mene {#}

challenge accepted :) reci samo kad.

2 godine

hahahaha, bolje odustani dok jos mozes....nemam trenutno vremena, al nadmasi P6591 u 3D marku 11, onda me kontaktiraj

4 godine
xyan kaže...

hahahaha, bolje odustani dok jos mozes....nemam trenutno vremena, al nadmasi P6591 u 3D marku 11, onda me kontaktiraj

sa oc-om ili bez? evo odma idem testirat.

2 godine
mar123 kaže...
xyan kaže...

sa oc-om ili bez? evo odma idem testirat.

kako god oces....

5 godina

Moj tata je jači od tvog tate {#}

Volim seks i rado ga se sjećam...
2 godine

sad sam se nasao u jos vecoj nedoumici.... Ova gtx570 direct CU II izgleda da nije ni u cemu slabija kartica od gtx480... po rencezijama je i stabilnija od 480....  vidim da ste dali vecinom glasove za HD 6970 DC II (i ja sam ljubitelj ati, ali sam se opekao sa 6870) ... i vidim da je hvale po rencezijama ,ali me zanima jel ima netko iz prve ruke iskustva sa istom.... da nije ono svatko svoga konja hvali.... p.s. gdje se mogu ovi direct CU II modeli nabavit u HR posto su izbacili sa eKupi.hr...

2 godine

Što se tiče čisto performasni GTX 570, HD 6970 i GTX 480 su manje više ISTE. Neka negdje ima malu prednost, ali je to sve zanemarivo. Kad je takva situacija onda ti se odabir svodi na sljedeće: cijena, hlađenje ( tišina i manje temperature ) te potrošnja. Pa ti sad izaberi {#}.

23 mjeseca
neaktivan

Uzmi rade neku radeonku tipa 6950,ove nvidia graficke su srot zbog sulude potrosnje,da ne spominjem 5 seriju koje se koce u nekim

aplikacijama poput furmarka jel bi povukle preko 300W.

22 mjeseca
carmack kaže...

Uzmi rade neku radeonku tipa 6950,ove nvidia graficke su srot zbog sulude potrosnje,da ne spominjem 5 seriju koje se koce u nekim

aplikacijama poput furmarka jel bi povukle preko 300W.

Baš si carmack, lol.

GTX 570 troši toliko manje struje od HD 6970 da ti je račun za 200kn manji!!! Vauuu!!

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
23 mjeseca
neaktivan
2 godine

A nebi se baš kladio u to {#}.

23 mjeseca
neaktivan

Sta vam je tako tesko priznat da 6970 trosi manje od 570gtx.Uostalom ovi su u furmarku stavili power control system na +20.

22 mjeseca

Jest, ja po cjele dane evo igram Furmark.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics}
2 godine

jel zna netko jel ATI popravio probleme sa dx11 tessellation.... moja hd 6870 skoro pa da ne podrzava.... u Crysis 2 sam sam morao smanjit sve detalje da mi je igrivo na hd rezoluciji.... i to koliko je to bilo maksimalno moguce uradit... prijatelj mi ima gtx 460 koja bez problema to vrti bolje od moje 6870... i to je sad jednina moja dvojba oko Asus GTX 570 DC II i Asus HD 6970 DC II .... i zna li tko ima li ijedna trgovina u Hr ovo http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6970_DCII2DI4S2GD5/#specifications ili trebam opet iz Srbije narucivat...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 15:16 (ceco22).
22 mjeseca
protjeran
xyan kaže...

Ne dere ju.

Nećemo valjda pričati o 2-3 FPS-a.

Ako se tvoja grije na 90° ne znači da je to normalno. Normalno jest za GTX 480 i to je greška u proizvodnji, a ne pravilo.

GTX 570 je modernija kartica, manje se zagrijava, a u startu je bila jeftinija od te ružne 480 koja je koštala kao suho zlato kad je izašla. {#}

Si tacuisses, philosophus mansisses
2 godine
Provjeren kaže...
xyan kaže...

Ne dere ju.

Nećemo valjda pričati o 2-3 FPS-a.

Ako se tvoja grije na 90° ne znači da je to normalno. Normalno jest za GTX 480 i to je greška u proizvodnji, a ne pravilo.

GTX 570 je modernija kartica, manje se zagrijava, a u startu je bila jeftinija od te ružne 480 koja je koštala kao suho zlato kad je izašla. {#}

ne kenjaj. ocito da se mora negdje poznati sira  sabirnica i trunkica vise moemorije i visi efektivni takt memorije. ponekad je i 2-3 fps-a razlike razlika. to je i 10% ukupnog FPS-a na takvim karticama u metrou na max postavkama....

i nisam rekao da se grije, daleko od toga da je na 90c, to se jedino moze u HTPC kucistu grijati, i u furmarku. a kao sto vidis, svaki dan je kurim u furmarku i gledam onaj sugavu dlakavu krafnu. i svakako je ljepsa sa onim hladnjakom od nezlicnih referentnih 5xx serija... izgleda ko muscle car {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 18:04 (xyan).
3 godine
xyan kaže...

ne kenjaj. ocito da se mora negdje poznati sira  sabirnica i trunkica vise moemorije i visi efektivni takt memorije. ponekad je i 2-3 fps-a razlike razlika. to je i 10% ukupnog FPS-a na takvim karticama u metrou na max postavkama....

i nisam rekao da se grije, daleko od toga da je na 90c, to se jedino moze u HTPC kucistu grijati, i u furmarku. a kao sto vidis, svaki dan je kurim u furmarku i gledam onaj sugavu dlakavu krafnu. i svakako je ljepsa sa onim hladnjakom od nezlicnih referentnih 5xx serija... izgleda ko muscle car {#}

ne kenja nego govori kako je. on ne hvali svog konja {#}

Eto ti review sa zadnjim driverima pa pogledaj sam

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/Mars_II/11.html

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice