Mislim uzeti neki hladnjak za gts 250 da si malo smanjim temperature i možda ju clocknut. Ovaj mi se čini kao dobro rješenje http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.158. Ali vidim da trenutno nije dostupan u linksu. Šta mislite o njemu i imate li kakvih preporuka? Hvala unaprijed
Koji hladnjak za gts 250
- poruka: 26
- |
- čitano: 907
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod nas i nemas neki izbor vga hladnjaka, ja bi ti preporucio ovaj:
http://www.svijet-medija.hr/p/Accelero-S1-rev.-2-za-grafi%20ku-karticu--DC-S1-AC-02/37452/
i na njega montiras neki vent. Tisina i efikasnost zagarantirani
Link da vidis kako to izgleda na slicnoj grafi:
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/prodaja-sapphire-ati-hd4850--accelero-s1/147524.aspx
Twin turbo Pro je odlican hladnjak ali se vise ne proizvodi , steta ! Kupi Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 ili cekaj Twin Turbo II da dođe kod nas !
Imam ja još Twin Turbo Pro ako je zainteresiran.
Kao što kolega kaže accelero s1 i neki kuler pikneš gore imaš ih po 100 kn na njuški kaj prodaju,meni su temperature pale za 15 stupnjeva tako da provjereno šljaka.
I probaj 266.58 drivere carski rade sa gts-icom.
Evo uzeo sam Twin Turbo II jučer u Linksu. Izgleda da su ga neki dan dobili. I danas ga montiro i zasad na idle uopće nema razlika. Možda koji stupanj. Ali očekivo sam da će biti više. Provjerio sam. Sve sam dobro spojio.
Daj pogledaj kakve su ti temp. pod opterecenjem !
Evo uzeo sam Twin Turbo II jučer u Linksu. Izgleda da su ga neki dan dobili. I danas ga montiro i zasad na idle uopće nema razlika. Možda koji stupanj. Ali očekivo sam da će biti više. Provjerio sam. Sve sam dobro spojio.
Idle ti potpuno niš ne znači.
Load temperature su one koje se gledaju. Na loadu će ti sigurno biti i tiše i hladnije. Ako si naravno sve kako treba postavio, pastu i sve.
Evo probo sam u kombustoru i furmarku burn-in i sve isto ko prije. Neznam šta je stvarno.
S kojim programom mjeris temp. ? Izmjeri npr. s HW Monitorom i GPU-Z-om za svaki slucaj ! Koje su temp. u idle/load-u ?
Imam stalno na desktopu gadget u rainmeteru od speedfana. Preko njega imam temperature
Nije na odmet izmjerit s drugim programom . Znalo se događat da neki program krivo mjeri . Mozda ti je senzor u banani !
Jesam, probo sam i sa gpu-z i sa hw-om i još programa. Ista je svugdje.
Gledo sam bio kad sam ga spajo.Sve sam spojio kako treba. Neznam stvarno. Morat ću ga odspojit i pogledat još.
Ima netko neki savjet šta bi moglo biti
Ima netko neki savjet šta bi moglo biti
Stvarno ne. Nije mi jasno.
Jedino što mi pada napamet je da si moćda stavio premalo ili previše paste (obično ljudi stave previše), jer na recimo proc ide samo zrno riže. A ti vidi koliko ti je grafički čip u odnosu na večičinu proca pa ocjeni koliko treba stavit.
Sve drugo bi primjetio kao npr da nisi maknuo zaštitu sa podloge koja naliježe na GPU, ili da sve skupa nije dobro sjelo, da nisi dovoljno stisnuo, da je nešto osim paste ostalo između...sve bi to primjetio. Probaj opet skinut, vidi malo kakav je otisak paste, jesu konektori dobro spojeni, jel se sve vrti...ne znam što drugo
Jel treba staviti paste i na pločicu od grafičke i coolera ili samo na jedno od toga?
Samo na graficku !
Ok.Na cooleru je bila već pasta stavljena. Ja sam pustio tako. Ali onda ću nju maknuti i staviti na pločicu od grafičke.
Ako je bila pasta na cooleru onda netrebas ( nesmijes ) stavljat na grafu !
Sada ću ga skinuti i staviti pastu onda samo na cooler opet.
Znaci , ti si stavio pastu na grafu i pasta je jos bila na cooleru ?
Ne.Nisam stavljo pastu na grafu. Samo sam očistio prijašnju pastu sa grafe i spojio pločice sa pastom koja je došla sa coolerom
Evo opet sve izvadio, stavio novu pastu, spojio. I sve super. U idle-u temperatura pala za 10tak stupnjeva, u loadu i 25. Znači bila je stvar što je bilo premalo paste. Evo sada sve 5. Hvala na savjetima
Ajd super da si to rijesio , a za zahvalit imas gumb