Je li moguće spojiti HD4890 i HD5770 u CF?

poruka: 41
|
čitano: 4.108
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Crossfire pitanje

Pozdrav.

Evo pod Moj pc imate trenutne komponente koje se nalaze u mom kucistu =)

Pitanje je, dal je moguce spojit 4890 i 5770 u CF?

Inace znam da se samo iste serije kao 48xx mogu spajat, al frend je spojio 4890 i 5770 u CF i radi mu bez greske. Sad je pitanje dal je on imao srece, il se ovo zbilja moze napravit?

Da ima gdje kupiti 4890 ne bi se dvoumio, al 5770 je dostupniji pa me interesira gore navedeno pitanje.

Hvala!

P.S. Dal je moguce spojit 4870 i 4890 u CF i onda kloknit 4870 do priblizne razine 4890-ice?

3 godine
neaktivan
Crossfire pitanje

4870 i 4890 se moze to je ista arhitektura a sa 5770 se nemoze to je potpuno druga arhitektura i sve.

2 godine
RE: Crossfire pitanje
Cvjetko kaže...

4870 i 4890 se moze to je ista arhitektura a sa 5770 se nemoze to je potpuno druga arhitektura i sve.

Pa zato me i cudi da je frendu uspjelo.. al vidio sam svojim ocima :S

4 godine
puls4R kaže...
Cvjetko kaže...

Pa zato me i cudi da je frendu uspjelo.. al vidio sam svojim ocima :S

Možda je on "fizički" spojio kartice CF mostićem, ali to mu softverski 100% ne radi...

Ajd' biž' kućć'! :D
3 godine
puls4R kaže...

Pozdrav.

Evo pod Moj pc imate trenutne komponente koje se nalaze u mom kucistu =)

Pitanje je, dal je moguce spojit 4890 i 5770 u CF?

Inace znam da se samo iste serije kao 48xx mogu spajat, al frend je spojio 4890 i 5770 u CF i radi mu bez greske. Sad je pitanje dal je on imao srece, il se ovo zbilja moze napravit?

Da ima gdje kupiti 4890 ne bi se dvoumio, al 5770 je dostupniji pa me interesira gore navedeno pitanje.

Hvala!

P.S. Dal je moguce spojit 4870 i 4890 u CF i onda kloknit 4870 do priblizne razine 4890-ice?

Naravno da ne

Moš si mislit

Možeš spojiti 4890 i 4870 u CF, ali kloknuti 4870 na frekvencije 4890 bez opasnih tweakova na području voltaže je nemoguće

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
4 godine
U crossfire modu se samo mogu spajati iste verzije grafičkih kartica.Ti njih možeš spojiti ali će ti raditi samo jedna grafička koja se nalazi u master slotu.
Imaš nešto što se zove Hydra engine gdje možeš upariti jedni ati i jednu nvidieva grafički karticu,ali ti sad neznam jel bi to radilo na dvije razlićite ati grafičke

2 godine
Crossfire pitanje

Stvar je u tom sto je on imao problema s CoD2 i CoD4 kao i ja, i nakon sta je upario 5770 i 4890 sve mu je proradilo kako treba :S 

Na kraju krajeva mi se cini da je maticna kriva za ove probleme koje imamo i ja i on.

4 godine

A kakve to problme toćno imate u COD 2 i 4?

2 godine
Crossfire pitanje

Stvar je u tom sto na novim igrama poput crysis, dirt 2 i slicnim imam normalan fps, kakav bi i trebo imat (Bar se nadam :D) a u cod2 i cod4 nemogu 250 lock pri bilo kojoj rezoluciji.. sta manja je rezolucija vise fps-a imam iako je graficka odlicna na full hd rezi..

I ja mislio da je stvar u grafickoj, odnio ju kod frenda na c2d e8400 i kad ono 1000 fps kako bi i trebalo bit.. 

I da napomenem ovima koji ce TROLLAT kako god im objasnis, ova graficka MORA preko 250 fps-a kao sto je kod frenda, i sam nemojte pricat da ljudsko oko ne registrira vise od 60 il sta ja znam kolko fpsa.. da je ovo limit graficke pomirio bi se s tim, al nesto nije u redu s procesorom ili ovom maticnom (Meni i frendu s istom konfom isti problemi)

2 godine
Crossfire pitanje

e ovako...stavio sam u crossfire dvije 4870,jedna od saphire,druga od xfx..

u 3d marku vantage mi nece napraviti prvi test(ono sa zenom koja bjezi) a sve ostale teste mi napravi,

i za taj prvi test mi baci error:

'std::exception ID3D10Device::CreateVertexShader failed: An invalid Parameter was passed to the returning function (E_INVALIDARG)'.

i zbog toga testa mi nece pokazati gpu scor,samo cpu scor...

a s jenom karticom mi sve normalno radi...

mislite dal za crossfire treba jos nesto od drivera ili?

2 godine
puls4R kaže...

Stvar je u tom sto na novim igrama poput crysis, dirt 2 i slicnim imam normalan fps, kakav bi i trebo imat (Bar se nadam :D) a u cod2 i cod4 nemogu 250 lock pri bilo kojoj rezoluciji.. sta manja je rezolucija vise fps-a imam iako je graficka odlicna na full hd rezi..

I ja mislio da je stvar u grafickoj, odnio ju kod frenda na c2d e8400 i kad ono 1000 fps kako bi i trebalo bit..

I da napomenem ovima koji ce TROLLAT kako god im objasnis, ova graficka MORA preko 250 fps-a kao sto je kod frenda, i sam nemojte pricat da ljudsko oko ne registrira vise od 60 il sta ja znam kolko fpsa.. da je ovo limit graficke pomirio bi se s tim, al nesto nije u redu s procesorom ili ovom maticnom (Meni i frendu s istom konfom isti problemi)

U toj konfiguraciji nemas 250 fpsa? Pogledaj moju konfiguraciju, koja vrti 333 bez beda.

Konfiguraciju slozi pa ces vidjet (direct-x, AA itd)

2 godine
Zuja kaže...
puls4R kaže...

U toj konfiguraciji nemas 250 fpsa? Pogledaj moju konfiguraciju, koja vrti 333 bez beda.

Konfiguraciju slozi pa ces vidjet (direct-x, AA itd)

Ma vjeruj mi znam, ja sam na radeonu 9200 izvlacio oko 100 fps-a sa razno raznim tweakanjem.. Al stvar je u tom sta na i5 opcenito govoreci neide cod2 i cod4 (Ima jos par ljudi na forumu, i taj moj frend, koji imaju i5 i hd5850 i nikako 250 konstant, dok ja i frend imamo 4890 vapor-x..)

Dakle, ocito je procesor u k**** ili maticna.. ostatak konfe sam provjerio i sve radi super sa c2d e8400

2 godine
Crossfire pitanje

1. Cod2- Nema podrsku za quad procesore.

2. Cod4- Ima podrsku za quad procesore.

3. Update dx-a dize fpse.

I 4. Jako dobar CFG za cod2/4 dise fps-e.

Probaj razne kombinacije s grafickom, negjde mora biti greska ;)

2 godine
Zuja kaže...

1. Cod2- Nema podrsku za quad procesore.

2. Cod4- Ima podrsku za quad procesore.

3. Update dx-a dize fpse.

I 4. Jako dobar CFG za cod2/4 dise fps-e.

Probaj razne kombinacije s grafickom, negjde mora biti greska ;)

Ma nije greska.. imam zadnji dx9 updatean, znam da cod2 nema podrsku a da cod4 ima, al meni je ko da je ogranicen fps, tj. sa bilo kojom grafickom (U ovom slucaju 4890 i 5850) imam isti broj fps-a.. 

Probao sam sve i svasta, jedino mi preostaje u CF stavit, posudit od frenda il nesto, pa da vidim oce to imat ikakve veze.

2 godine
Crossfire pitanje

Daj poslikaj si postavke od cod2/cod4 da vidim kako si slozio.. Ali s tim grafickama nebi morao imate neke drasticne razlike tj, skoro pa iste bi morale biti :O

2 godine
Zuja kaže...

Daj poslikaj si postavke od cod2/cod4 da vidim kako si slozio.. Ali s tim grafickama nebi morao imate neke drasticne razlike tj, skoro pa iste bi morale biti :O

Ev, nemogu slikavat nesto neradi prtscrn..

DX7, AA - Off, Texture settings sve low osim 1. stavke ona je normal (inace kika) reza 1024xnesto :D, refresh rate 75hz..

Al velim ti, kako god ja postavim, nece. Inace sam radio cfg-ove odlicne, al ovaj put je stvar u procu, mislim da spojim jos jednu 4890 u CF da bi rijesio problem.. neznam do cega je, mozda do maticne :S

2 godine
Crossfire pitanje

Poslikaj ti taj crossfire 4890 i 5770.

2 godine
Crossfire pitanje

Sry sto nemam druge slike, frend je iz slovenije pa ce poslikat ubrzo kad spoji sve :D

Gornja je hd4890 vapor-x 1 gb, donja 5770 cini mi se isto vapor-x, nije reko..

I onda to ovako izgleda u cod2, dok bi prije s ovim postavkama oko 300 fps-a imao.. :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 23:45 (puls4R).
2 godine
Crossfire pitanje

Ja sam imao 4890 2gb verziju i ona je SAMA vrtjela 1000fpsa na cod2..tako da mi se ovaj cf ne cini bas potrebnim...

2 godine
Zuja kaže...

Ja sam imao 4890 2gb verziju i ona je SAMA vrtjela 1000fpsa na cod2..tako da mi se ovaj cf ne cini bas potrebnim...

Pa to ti i velim.. trebala bi i meni, al ovaj i5 ili je jako los u cod2 ili je maticna pravi krivac (Inace u novim igrama imam fps-a tocno kolko bi i trebo, a na cod2 i 4 nemogu 250 pri bilo kakvim postavkama..)

Takodjer neki s foruma imaju identican problem, dok mi frend s xfirea veli da ima i7 i 5870 i ima 1000 lock..

Koji si proc imao uparen s tom grafom? I koliko si mogo na dx9 i koja rezolucija.. malo me zanima to pa.. :D

3 godine

Ova prva kartica je 4890 Vapor X znam jel ju i sam imam,al druga nije 5770,cini mi se da je isto 4890 al od MSI Cyclone izdanje jer na slici se vide heatpipeovi na donjoj slici,a 5770 Vapor X nema heat pipeove,ako sam u krivu nek me neko ispravi

2 godine
skrba kaže...

Ova prva kartica je 4890 Vapor X znam jel ju i sam imam,al druga nije 5770,cini mi se da je isto 4890 al od MSI Cyclone izdanje jer na slici se vide heatpipeovi na donjoj slici,a 5770 Vapor X nema heat pipeove,ako sam u krivu nek me neko ispravi

Tzv. ''new edition'' 5770 ima takav hladnjak

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
3 godine

da imas pravo,pogledao sam sad slike i vidim da je to to,thanksSmijeh

2 godine
ni ja se nisam mogo sjetit da se zove new edition..
2 godine
puls4R kaže...
Zuja kaže...

Pa to ti i velim.. trebala bi i meni, al ovaj i5 ili je jako los u cod2 ili je maticna pravi krivac (Inace u novim igrama imam fps-a tocno kolko bi i trebo, a na cod2 i 4 nemogu 250 pri bilo kakvim postavkama..)

Takodjer neki s foruma imaju identican problem, dok mi frend s xfirea veli da ima i7 i 5870 i ima 1000 lock..

Koji si proc imao uparen s tom grafom? I koliko si mogo na dx9 i koja rezolucija.. malo me zanima to pa.. :D

Koji proc? E8200. A si mozda probao update drivera ili same igre? Gle ja na laptopu imam 333 fpsa (core2 2.4, quadro fx1600m) u cod2, a u cod4 250.

Igrao sam na full hd ona je vrtjela 125 fpsa (samo u crossfireu tj. sli moze graficka vrtjeti vise od 125 fpsa na dx9) (a bilo je sve do kraja)

A i nemoras sa print screen slikati postavke, daj s xfireom (dodaj me: onlythesmart) pa postaj gore..

2 godine
frendu s athlonom x2 na 3.2ghz i 1gb verzijom grafe drzi 250 na dx9 sve full na 1650 rezi ja mislim..
4 godine
2 godine
puls4R kaže...
frendu s athlonom x2 na 3.2ghz i 1gb verzijom grafe drzi 250 na dx9 sve full na 1650 rezi ja mislim..

Sorry ali ovo ti bas i ne vjerujem. U cod2 je dx9 cudno napravljen. Trosi resurse na jako cudne stvari poput: U dx9 stavis NO AA i on se automatski upaliti AA i stavit na najjace sto graficka moze podnjeti makar ti to ne vidis u postavkama, naravno da se to rijestiti sa skriptama ali onda je slika uzasna, tj gora od dx7. A i dx9 u cod2 je glupost, igra postaje neigriva i u multy-u te lik sa 100 fpsa na dx7 skine makar ti imao 1000 na dx9.

3 godine
Je li moguće spojiti HD4890 i HD5770 u CF?

Daj reci frendu da posalje jos slika,slike ss i koje drivere on ima da to radi?ako je moguce da to radi,prema ovoj tablici i svemu logicnom kaj znamo..bas me zanima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice