MSI GTX 560 Twinfozr II 2GB OC

poruka: 13
|
čitano: 624
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

ljudi bok,

ovako

danas sam dobio novu karticu iz naslova... prije sam imao gtx 560 twin frozr II Ti 1gb...

stavio sam ju ...sve radi..sve 5...

zanima me sljedece...

1. da li da drzim postavke u MSI afterburneru sto se kontrole FAN-a tice, na automatski ili da odredim sam kada, pri kojoj temperaturi, i koliko jako da FANovi rade?

2. overklokanje... koliko zapravo se isplati dizat sa core clock 880mhz koliko je postavljeno tvornicki na nekih 940,950mhz, tj...koliki boost mogu ocekivat ? 4,5 frameova??

3. sto se temperature tice, zamolio bih ljude, koji imaju msi gtx 560 twin frozr 2 ili nekog drugog proizvođača , da napisu odg na prvo pitanje i konkretno kad igraju nesto dugo, na koliko im je temperatura najvise skocila?

jer koliko shvacam, nije bed ako temp dodje do 70C(ja osobno jos nisam imao toliku) ako ostavim sve na automatski sto se fanova tice... jer na prosloj kartici kad sam odredjivao brzinu FANova sam... temp mi nije prelazila 60C pri igranju od više sati... 

eto.... hvala! ;)

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 23:10 (MujagaWudakhi).
3 mjeseca
protjeran

Razlika izedju 1gb i 2gb modela je nikakva .. mozda 1 frejm na 1920x1080.

Core clock bi mogao dignuti na nekih 1050MHz stabilno da ti se vent pri tom vrti na 60ak posto jer stvarno nije buc cak i kad je na 100 posto.

A temperature do 80-85c su prihvatljive.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 0:00 (ZirkoHrasticManijacina).
8 mjeseci
Re: MSI GTX 560 Twinfozr II 2GB OC

FAN na Auto je čist OK, barem je meni tako stalno. Ne pratim baš nešto temperature, ali mi također u loadu nikada ne prelazi 60C, u idleu je u prosjeku na 30C.

heilige
3 godine

ovako.... tnx na postovima decki...

ipak ti si na twin frozr III :D... ali ugl...

ostavio sam na auto i igrao warhammer 2 oko 2h na sve full detaljima i na full hd rezi... i temp je dosla do 68C a fanovi su bili na 62% max... batmana sam takodjer igrao

na full detaljima i toj rezi i dosla je do 63C....

idle mi je oko 30tak takodjer...   tebi onda ocito u loadu fanovi rade vjerojatno brze ili je frozr III ipak dosta bolji....

ugl bitno mi je samo da je sve to ok od tih podataka...da nije nesto preveliko... 

:D 

MuWu
3 mjeseca
protjeran
MujagaWudakhi kaže...

ovako.... tnx na postovima decki...

ipak ti si na twin frozr III :D... ali ugl...

ostavio sam na auto i igrao warhammer 2 oko 2h na sve full detaljima i na full hd rezi... i temp je dosla do 68C a fanovi su bili na 62% max... batmana sam takodjer igrao

na full detaljima i toj rezi i dosla je do 63C....

idle mi je oko 30tak takodjer...   tebi onda ocito u loadu fanovi rade vjerojatno brze ili je frozr III ipak dosta bolji....

ugl bitno mi je samo da je sve to ok od tih podataka...da nije nesto preveliko... 

:D 

Nije on ni malo bolji on samo ima one blade ventilatore sto omogucavaju bolje ventilsianje ako imas neki vraski dobar air flow u kucistu (4-5 ventova),a sto se tice hladjenja u nekim casual uslovima isti su ... nema te to sta brinuti to je super temp do 75C znaci razmisli da je klokujes bila bi ti negdje 75-77C sa 62% obrtaja to je extra.

3 godine

bas sam sad testirao u furmarku na 1920 1080 i pustio 5 minuta... dakle auto fans i core clock na 930...shader na 1860....

temp je dosla do 79C , fans su bili na 70% max .... 

šta reći? :S

MuWu
3 mjeseca
protjeran
MujagaWudakhi kaže...

bas sam sad testirao u furmarku na 1920 1080 i pustio 5 minuta... dakle auto fans i core clock na 930...shader na 1860....

temp je dosla do 79C , fans su bili na 70% max .... 

šta reći? :S

Ne brini se ti nista ... samo ti igraj igre i klokaj je malo nece biti problema.

3 godine

meni je dosta oke ventilacija u kucistu... i upravo sam postao ovo dolje iz furmarka... ma meni je samo bitno da to funkcionira i da se nista ne sHebe jeld... ugl... imao sam verziju graficke koju sam naveo i kad god sam palio komp prvih 15tak minuta je radila odvratan zvuk jer je ribao vent za rub graficke... i jedan i drugi... i onda sam odnio na reklalmaciju i dobio, na moje odusevljenje novu, ovu koju trenutno imam...  pa cisto zelim sve ustanoviti da ne moram ponovno furat nakon par mjeseci... :D

MuWu
5 mjeseci

imao sam MSI 560 ti Tf II na 880 mhz i nije ju potrebno vise od tog tvornickog overklokati jer neces osjetiti gotovo razliku u performansama u igrama 880 vs 1050 mhz dok u benchmarcima hoces.

e sad ti odluci zbog ceg si kupio tu karticu, zbog igara ili zbog benchanja.

igrao sam Metro na 880 i na 1070 Mhz i nikakve razlike, mozda jedan FPS.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 16:56 (Budokai).
3 godine

ma meni isto to nije nesto previse bitno..vise mi je bitna temperatura, i to. da li da ostavljam na auto ili da sam podesavam kada da FANovi rade i na kolikoj brzini...

a sto se tice 2,3 fps, to sam i sam svjestan... tako da mi to ne igra ama baš nikakvu ulogu....

MuWu
14 mjeseci

Pa nije Auto napravljen bezveze. Vent podešavaj ako želiš stišat buku ( nauštrb povećanja temperature ), ili ako clockaš agresivno ( nauštrb buke ). Ovako ostavi na automatskoj regulaciji i amen.

3 godine

ma tako ce na kraju i biti ...auto i to je to... samo sam brijao da je mozda bolje drzati graf na oko 60C cisto radi vijeka trajanja grafee...ali ono...bitno da mi radi... a i ovako je dosta tiha.. :D

MuWu
14 mjeseci

Ništa ti ne mjenja na stvari što se tiče grafe bila ona na 60°C ili 70°C u njennom normalnom konzumerskom ciklusu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice