Radeon HD 6850 overclock iskustva
- poruka: 343
- |
- čitano: 16.364
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
Nema programabilni regulator napona i ne možeš mjenat napon softverski.
EDIT:Tiskarska greška.
Nema progambilni regulator napon i ne možeš mjenat napon softverski.
Takvo sto ne postoji.Postoji jedino programabilni regulator napona ilitiga VRM(voltage regulator module).
A zašto ga onda neke kartice nemaju, a neki isti modeli kartice imaju? Nema smisla.
A zašto ga onda neke kartice nemaju, a neki isti modeli kartice imaju? Nema smisla.
Imamo izgledom istu karticu ali ocito ZNFC nema programabilni VRM.
Evo da se javim u temu :)
Danas sklapao frendu komp, njegova XFX HD6850 Dual Fan je bez problema na 1.172 išla na 955 MHz za jezgru i 1175 za memoriju.
Evo da se javim u temu :)
Danas sklapao frendu komp, njegova XFX HD6850 Dual Fan je bez problema na 1.172 išla na 955 MHz za jezgru i 1175 za memoriju.
Kao sto rekoh davno.
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
Evo stavih i ja svoju na 1,174 V, 950 Mhz, 1150 Mhz. Upalio sam OCCT GPU test jer to jedino imam trenutno instalirano za testirat. Temperatura je išla do 85° i OCCT mi je izbacio par errora, dal da spustim taktove? S čim još mogu testirat, od igrica imam jedino COD MW3 instaliran? SLIKA
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
Evo stavih i ja svoju na 1,174 V, 950 Mhz, 1150 Mhz. Upalio sam OCCT GPU test jer to jedino imam trenutno instalirano za testirat. Temperatura je išla do 85° i OCCT mi je izbacio par errora, dal da spustim taktove? S čim još mogu testirat, od igrica imam jedino COD MW3 instaliran? SLIKA
Testirajte kartice u igrama.Nemojte ih muciti u Furmarku i OCCT-u.
@8AX takve mogucnosti nema da ti radi samo 8600GT.Eventualno integrusa ali s obzirom da ju nemas nista od toga.
Pa clockaš kao amater
. Diži prvo GPu, pakad to stabiliziraš onda diži memoriju. Ne odjedanput oboje i onda neznaš što ti uzrokuje nestabilnost. Ako ti se ruši na tom clocku, imaš samo dva izbora. Ili diži napon, ili smanji taktove. Inače, ako ti u igrama ne prelazi 80°C, ili 85°C, može grafa radit i na 1.2V non stop.
Pa clockaš kao amater
. Diži prvo GPu, pakad to stabiliziraš onda diži memoriju. Ne odjedanput oboje i onda neznaš što ti uzrokuje nestabilnost. Ako ti se ruši na tom clocku, imaš samo dva izbora. Ili diži napon, ili smanji taktove. Inače, ako ti u igrama ne prelazi 80°C, ili 85°C, može grafa radit i na 1.2V non stop.
Pa i jesam amater
. Sad sam probao malo COD nabacit i radi mi normalno. S čim još da testiram jer nevjerujem baš ovom OCCT, na staroj kartici mi je u njemu izbacivalo errore čim bi upalio test a kartica je super radila.
Trebao bi vjerovati OCCT-u više nego bilo ojem COD-u. Pravo testiranje je uz OCCT koji je inicijalni pokazatelj stabilnosti vrtiti 99 loopova Crysis benchmark ili Unigine Heaven par sati.
Trebao bi vjerovati OCCT-u više nego bilo ojem COD-u. Pravo testiranje je uz OCCT koji je inicijalni pokazatelj stabilnosti vrtiti 99 loopova Crysis benchmark ili Unigine Heaven par sati.
Ma OCCT i onaj prženi kolač su zaqurac. Najbolje je upaliti BF3 jer definitivno najviše optereti grafu od svih manje više poznatih igara i bencheva. Kad sam ja undervoltao svoju HD7970 bila je stabilna redom u 3DMarku, Heavenu, Metrou, Crysisu i to u loopovima, al se srušila čim sam upalio BF3.
Ma OCCT i onaj prženi kolač su zaqurac. Najbolje je upaliti BF3 jer definitivno najviše optereti grafu od svih manje više poznatih igara i bencheva. Kad sam ja undervoltao svoju HD7970 bila je stabilna redom u 3DMarku, Heavenu, Metrou, Crysisu i to u loopovima, al se srušila čim sam upalio BF3.
Sjecam se da mi je u BF3 HD 6850 radila na stock naponu i 950/1175 a u Skyrimu bi se odmah rusili driveri.Isto mi je tako sa memorijom bilo kad su latencije bile nestabilne.Skyrim je isto dobar za ispitivanje GPU stabilnosti.
OCCT ne opterećuje memoriju. Dobar je za inicijalni test stabilnosti jezgre. Ako OCCT izbaci grešku kroz 10-ak minuta, možeš odmah otpisat taj clock i tražit dalje. Kad prođe, onda još u igrama testiraš daljnu stabilnost. Pa nije clockanje posao od 5 minuta. Zato pošteno clockanje traje i po nekoliko dana
. Pa bilo bi idealno kad bi clockao grafu na neki xy takt, i onda pokrenuo neki program koji bi u roku 5 minuta izbacio 99 % pouzdan rezultat je li grafa stabilna ili nije
.
Malo pfftopic pitanjce.
Ima li kod nas u Cro/BiH uzeti molex to 6 pin adaptera? Razmisljam kad budem radio CF trebace mi 6 pinski konektor a nemam vise slobodnih na napojnoj pa bih preko molexa.
Nisam puno razmisljao o tome pa zato pitam. Adaptera nikad dosta.
pozdrav svima.
evo ja nov na forumu pa malo čitam.
imam saphire 6850 core clock 775 MHz memory clock 1000 MHz. Kad upalim ati overdrive mogu napraviti oc core 850MHz i memory 1200 MHz. Ja sam ju stavio na 800 ,1100 .Probao sam tako igrati bf3 i događalo mi se da mi fali slike ,npr gdje treba biti zgrada nema ništa pa se odjednom pojavi pa nestane pa kao da se vozim u pustinji odjednom grad (znam zvuči čudno).Ne uvijek samo na određenim mapama.
Dali je greška u OC-u ili je moguče da je nešto krivo instalirano u samoj igrici . Nisam iskusan overclocker i tek nedavno sam nabavio komp.
HELP
pozdrav svima.
evo ja nov na forumu pa malo čitam.
imam saphire 6850 core clock 775 MHz memory clock 1000 MHz. Kad upalim ati overdrive mogu napraviti oc core 850MHz i memory 1200 MHz. Ja sam ju stavio na 800 ,1100 .Probao sam tako igrati bf3 i događalo mi se da mi fali slike ,npr gdje treba biti zgrada nema ništa pa se odjednom pojavi pa nestane pa kao da se vozim u pustinji odjednom grad (znam zvuči čudno).Ne uvijek samo na određenim mapama.
Dali je greška u OC-u ili je moguče da je nešto krivo instalirano u samoj igrici . Nisam iskusan overclocker i tek nedavno sam nabavio komp.
HELP
Trebala bi ici na stock naponu na te frekvencije.Mislim da je to do igre i ucitavanja mapa.
Takav beznačajn clock nema nikakvog utjecaja na stabilnost grafe. Nešto drugo je problem.
Takav beznačajn clock nema nikakvog utjecaja na stabilnost grafe. Nešto drugo je problem.
ako je beznačajan da li se iplati onda raditi oc uopče.
ima li kakve razlike u performansama od stocka do tog oc-a
Razlika je potpuno zanemariva. Ili clockaj daleko iznad 900Mhz, ili ostavi na stocku.
Razlika je potpuno zanemariva. Ili clockaj daleko iznad 900Mhz, ili ostavi na stocku.
Vec na 850 ide blizu HD 6870.Na 900 je skoro pa jednaka HD 6870.
ok nebi sad htjeo gnjaviti ali kako da je clockam iznad 900 kad mi ati overdrive i msi aftrburner nedaju preko 850 i 1200
Vec na 850 ide blizu HD 6870.Na 900 je skoro pa jednaka HD 6870.
Tu si malo pretjerao, nije to baš tako. Na 930+ Mhz je jednaka kao HD 6870.
ok nebi sad htjeo gnjaviti ali kako da je clockam iznad 900 kad mi ati overdrive i msi aftrburner nedaju preko 850 i 1200
Moraš otključat MSI Afterburner da možeš clockat koliko god hoćeš, ili skini Sapphire Trixx s kojim možeš odmah clockat koliko hoćeš.
Tu si malo pretjerao, nije to baš tako. Na 930+ Mhz je jednaka kao HD 6870.
HD 6850 875/1175 stock napon - 831
HD 6870 stock - 867
Sa dodatnih 25MHZ na jezgri je prakticki pa identicna HD 6870.