Titranje slike u igrama na 1080

poruka: 25
|
čitano: 1.884
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
20 mjeseci
neaktivan

Pozdrav!

Evo, imam problem i neznam gdje ga smjestiti pa cu napisati ovdje.

Naime, kad pokrenem igru u rezoluciji 1920x1080, slika lagano titra, kao da je smanjen refresh rate (u igri je namjesteno 60Hz, što nebi smjelo biti problem). Kad spustima na 1280x720, slika je ok. Inace, u normalnom desktop radu, rezolucija 1920x1080 radi bez problema, nema ni titranja ni niceg... Instalirani su najnoviji driveri. Molim Vas za misljenje i eventualne prijedloge rjesenja

Evo konfiguracija:

Monitor : Samsung P2450 (24") LCD -> 2ms, 70 000:1

Graficka : ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5

Procesor: AMD Phenom II X6 1055T 2,8 G

RAM: Kingmax 4GB 1333MHz

2 godine

Preslaba ti je grafa za takve rezolucije.

Trebala bi ti 5850/5870 za full rezoluciju 24".

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 11:50 (perkoxcar).
20 mjeseci
neaktivan
RE: Titranje slike u igrama na 1080

A da sam uzeo monitor s 22" ili 23", mogao bih igrati u toj rezoluciji? Btw, upravo sam skuzio da ako stavim u window mode, rezolucija 1080 ide savrseno, samo se vidi windows traka iznad....

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 11:54 (Blashyrkh).
2 godine
Velicina ekrana nema nikakve veze s tim. Za koju je to igru? Nedavno sam s NFS Worldom imao takav problem s titranjem jer je pokretao igru u 1080i umjesto 1080p.
2 godine
Blashyrkh kaže...

A da sam uzeo monitor s 22" ili 23", mogao bih igrati u toj rezoluciji? Btw, upravo sam skuzio da ako stavim u window mode, rezolucija 1080 ide savrseno, samo se vidi windows traka iznad....

Da si uzeo 22" s manjom rezoucijom nebi štekalo.

Savjet ti je da igraš na malo manjoj rezi, nemoraš smanjit skroz na 1280 neg nađi neka na kojoj ne šteka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 12:29 (perkoxcar).
3 godine

To se i meni događalo na jednakoj rezoluciji s malo staijom igrom: Hellgate London

GPU: nVidia 250 GTS 512 MB LCD: Samsung P2250 i riješio sam tako da sam spustio rezu na 1680x1050 točaka.

bubamara...hehehehehe:)))
2 godine

Pogledaj da li ti je uključen vsync, ako nije uključi ga.

2 godine
fromcelltohell kaže...

To se i meni događalo na jednakoj rezoluciji s malo staijom igrom: Hellgate London

GPU: nVidia 250 GTS 512 MB LCD: Samsung P2250 i riješio sam tako da sam spustio rezu na 1680x1050 točaka.

Da stavi na tu rezu to ti je mislim za 22" pa će ti monitor "glumit" da je zapravo 22".

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:06 (perkoxcar).
2 godine
perkoxcar kaže...

Da stavi na tu rezu to ti je mislim  za 22" pa će ti monitor "glumit" da je zapravo 22".

S ovom izjavom definitivno ulaziš u finale današnjeg izbora za glupost dana.

2 godine
Mirko935 kaže...
perkoxcar kaže...

Da stavi na tu rezu to ti je mislim  za 22" pa će ti monitor "glumit" da je zapravo 22".

Ako nemožeš pomoć šuti. Ili možda ne razumiješ žašto je to pod navodnicima ?

I šta je to krivo u mojoj izjavi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:05 (perkoxcar).
2 godine
perkoxcar kaže...

Pa jesam ga pitao koja je igra, jer je moguće da je do igre i ni do čega drugog, kao što je u mom slučaju bilo. To je jedini put da sam uopće vidio interlaced signal na kompu u zadnjih par godina.

A krivo je to što, očito od kad su LCD monitori došli, svi brijete na veličinu. Veličina nema veze ni sa čim nego jedino rezolucija. 22" monitor može imati i 1680x1050 i 1920x1080 rezoluciju itd., nema potrebe da brkamo pojmove, i monitor mu neće ništa "glumiti" već će mu grafička jednostavno slati nižu rezoluciju.

Kad smo već kod toga, ako već treba baš nižu rezoluciju, neka stavi neku koja je isto 16:9 kao što mu je nativna. 1680x1050 je 16:10 rezolucija i biti će mu ili razvučena slika ili će imati crne rubove.

20 mjeseci
neaktivan

Pa vise manje sve igre koje sam probao imaju taj problem (otkad imam monitor, a imam ga 10ak dana) - COD Modern Warfare 1 i 2, Mafia 2, Crysis. A kako natjerat igru da radi na 1080p i kako uopce saznati da li radi na 1080i? Ovu stvar s Vsinc-om sam probao, isto je s njim i bez njega. A sto se tice nize rezolucije od 1080p, prva niza koju mogu odabrati u 16:9 omjeru je 720....

A zanimljiva je stvar sto u normalnom radu (izvan igre) prebacim na 1080 i slika titra vrlo slicno ko kod ovog problema u igrama, ukoliko je refresh 30Hz ili manji. Stavim na 59 ili 60 i super je. A opet, u COD4 kad stavim refresh u postavkama na 60, ipak titra :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:16 (Blashyrkh).
2 godine

Krivo čovjeku govorite, moj prijatelj isto ima HD5770 i 23" monitor. Ja mu namještam grafiku u igrama i uvijek stavim na full hd samo maknem aa, i nema nikakvog titranja.

Znači da je vjerovatno do igre.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
20 mjeseci
neaktivan

Meni hunch bas govori da je definitivno stvar u refreshu, ko da igre forsaju nizi refresh rate. Postoji li kakav alat koji forsira odredeni refresh rate u igrama? U Catalystu to nije moguce ostvariti, kao ni u windowsima (koristim Win 7, 64 bit)

2 godine
Blashyrkh kaže...

Pa vise manje sve igre koje sam probao imaju taj problem (otkad imam monitor, a imam ga 10ak dana) - COD Modern Warfare 1 i 2, Mafia 2, Crysis. A kako natjerat igru da radi na 1080p i kako uopce saznati da li radi na 1080i? Ovu stvar s Vsinc-om sam probao, isto je s njim i bez njega. A sto se tice nize rezolucije od 1080p, prva niza koju mogu odabrati u 16:9 omjeru je 720....

A zanimljiva je stvar sto u normalnom radu (izvan igre) prebacim na 1080 i slika titra vrlo slicno ko kod ovog problema u igrama, ukoliko je refresh 30Hz ili manji. Stavim na 59 ili 60 i super je. A opet, u COD4 kad stavim refresh u postavkama na 60, ipak titra :S

Uđeš u meni monitora pa otvoriš "Information", tamo ti piše frekvencija.

To je nešto novo, da se može prebaciti na refresh rate niži od 60... Sad sam baš pogledao, meni isto na 30 Hz titra, i to ne lagano. A na interlaced mi ni ne da prebacit, tako da ti je vjerojatno problem u tome što ti prebacuje na 30-ak Hz. Ajd' provjeri šta piše pod information na monitoru.

20 mjeseci
neaktivan
Mirko935 kaže...
Blashyrkh kaže...

Uđeš u meni monitora pa otvoriš "Information", tamo ti piše frekvencija.

To je nešto novo, da se može prebaciti na refresh rate niži od 60... Sad sam baš pogledao, meni isto na 30 Hz titra, i to ne lagano. A na interlaced mi ni ne da prebacit, tako da ti je vjerojatno problem u tome što ti prebacuje na 30-ak Hz. Ajd' provjeri šta piše pod information na monitoru.

E ovako -> u desktop radu pise Digital 67.5kHz 60 Hz PP, a u igri (Mafia 2) 33,7 kHz 60 Hz. Eh sad ..> probam ja Crysis, i igra ne mijenja refresh rate i radi savrseno na 1080. Mafia i Call OF duty nazalost titraju i dalje...

2 godine
protjeran

Koja hrpa gluposti, da se titanje slike dogada zbog manjka GPU Snage... O bože.

Probaj namjestiti Auto postavke na monitoru, ili sve resetirati na tvoriničke postavke. Imao sam jedna takav slučaj.

Operation Flashpoint
3 godine
perkoxcar kaže...
Mirko935 kaže...
perkoxcar kaže...

Je li tebi dobro? Jesi li skužio da ocvjeku slika "titra", a ne da šteka. Štekanje je uzrokovano manjkom FPS-a tako da problem nije u grafičkoj kartici. Ti ocito ne igras igre i ne znas uživati u njima tj. nemas iskustva za rješavanje problema koji je naveden. Igrati sa rubovima na 24" monitoru? Zašto? Kakva je to glupost? Za MW 2 koji je zahtjevan kao cod 4 je Radeon 5770 PRE SLAB?

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:47 (JURGOLINHO).
20 mjeseci
neaktivan
Weky kaže...

Koja hrpa gluposti, da se titanje slike dogada zbog manjka GPU Snage... O bože.

Probaj namjestiti Auto postavke na monitoru, ili sve resetirati na tvoriničke postavke. Imao sam jedna takav slučaj.

Resetirao sam postavke, al problem i dalje ostaje. Ocito pojedine igre (vecina njih) spusta refresh sa 60-ak na 30ak, samo neznam zasto i kako to sprijeciti.

2 godine
Blashyrkh kaže...

E ovako -> u desktop radu pise Digital 67.5kHz 60 Hz PP, a u igri (Mafia 2) 33,7 kHz 60 Hz. Eh sad ..> probam ja Crysis, i igra ne mijenja refresh rate i radi savrseno na 1080. Mafia i Call OF duty nazalost titraju i dalje...

Crysis meni radi na 50 Hz iz nekog razloga, no ne titra ništa. Ostale navedene igre nemam tako da ne mogu provjerit, jbg.

67.5 kHz 60 Hz je normalan 1080p (progressive) mod dok je 33.7 kHz i 60 Hz 1080i (interlaced) i zbog toga ti titra... Hmmm... Ne kužim otkud mu ideja da bi tako trebao raditi, treba vidjeti da li se negdje u ccc-u maknuti te modove.

20 mjeseci
neaktivan

Evo, da vam docaram kako tocno to izgleda, efekt je kao na srednjoj slici:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Indian_Head_interlace.gif

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:49 (Blashyrkh).
4 godine

Imam P2470HD i bilo mi se pojavilo to titranje slike nakon čačkanja po setupu monitora. To sam vidio kada bi pokrenuo MonitorTest. Nakon šta sam u meniu od monitora sve resetiro na tvorničke postavke i nakon toga prilagodio po svojim željama nisam više uopće imao te probleme....

ššššš - možda su u šumi
20 mjeseci
neaktivan

Evo ljudi, nasao sam rjesenje. U CCC pod HDTV dodao sam modul 1080p 50 standard (1920x1080), i sad sve radi kako treba. Interesantno :|

Zahvaljujem Vam se na trudu i prijedlozima!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 13:55 (Blashyrkh).
2 godine
Blashyrkh kaže...

Evo ljudi, nasao sam rjesenje. U CCC pod HDTV dodao sam modul 1080p 50 standard (1920x1080), i sad sve radi kako treba. Interesantno :|

Očito ga dodavanje tamo tjera da stalno radi u tom modu, no i dalje to nije baš to jer bi on trebao na 60 Hz raditi. No nema veze, bitno da radi kako treba.

Očito su nešto shebali sa ovim zadnjim driverima jer prije nisam ni mogao staviti ništa osim 60 Hz za monitor, a sad mogu staviti one interlaced gluposti koje ne rade dobro. Valjda će ispraviti to do sljedeće revizije.

20 mjeseci
neaktivan
Mirko935 kaže...
Blashyrkh kaže...

Očito ga dodavanje tamo tjera da stalno radi u tom modu, no i dalje to nije baš to jer bi on trebao na 60 Hz raditi. No nema veze, bitno da radi kako treba.

Očito su nešto shebali sa ovim zadnjim driverima jer prije nisam ni mogao staviti ništa osim 60 Hz za monitor, a sad mogu staviti one interlaced gluposti koje ne rade dobro. Valjda će ispraviti to do sljedeće revizije.

A ima i mod s 60Hz, sto sam namjestio naknadno. Radi bez problema :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice