Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 10.000
|
čitano: 459.763
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

HD 6870 je dobra grafa, ali nije kategorija jedne HD 7850 2GB nikako.

13 mjeseci
itomic009 kaže...

HD 6870 je dobra grafa, ali nije kategorija jedne HD 7850 2GB nikako.

Apsolutno se slažem.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
2 godine

Ako toliko igraš na PCu skupi novac i kupi si dostojanstvenu karticu.

Ne kupuj nešto što će ti sutra biti preslabo.

Time and time and time and time again...
13 mjeseci
lipaaa kaže...

Ako toliko igraš na PCu skupi novac i kupi si dostojanstvenu karticu.

Ne kupuj nešto što će ti sutra biti preslabo.

Pusti ti to uzme 6870,a kad zastari za godinu dana upikne accelero xtreme plus VGA cooler i miran je još jednu godinu.S tim coolerom može klokati do mile volje.6870 ako se pravilno manage-a može potrajati i još dve lijepe godine.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
2 godine

Pa nije hlađenje uopće neka frka kod HD 6870. Ona je već na visokom taktu a Barts chipe neid baš kao Tahiti na 1200 Mhz. HD 6870 ide do nekih 15 % gore clockanjem kakvo god da imaš hlađenje. Limit chipa je na 1000+ mhz, a grafa je već na 900Mhz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 23:57 (itomic009).
13 mjeseci
itomic009 kaže...

Pa nije hlađenje uopće neka frka kod HD 6870. Ona je već na visokom taktu a Barts chipe neide baš kao Tahiti na 1200 Mhz. HD 6870 ide do nekih 15 % gore clockanjem kakvo god da imaš hlađenje. Limit chipa je na 1000+ mhz, a grafa je već na 900Mhz.

Da.Hvala što si me ispravio sad nešto gledam i vidim da ne ide dalje od 1000+ pa postaje nestabilna baš sam mislio da može do barem 1100 još ću to malo pogledati mislio sam kad je 6850 lijep oc da će i 6870 biti izgleda da ne.

3 godine

Molio bih mišljenje o ATI HD6770 1024MB, te kako bi vrtila igre kao što su Diablo 3, FIFA 12/13, SC2,  Total War: Shogun 2  i F1 ? Treba li jača kartica za naveden naslove ? 

Hvala

In the end there will be only ( c )haoss ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 21:47 (Leglo).
2 godine

Ovisi o rezoluciji, ali u biti trebaš.

3 godine
Leglo kaže...

Molio bih mišljenje o ATI HD6770 1024MB, te kako bi vrtila igre kao što su Diablo 3, FIFA 12/13, SC2,  Total War: Shogun 2  i F1 ? Treba li jača kartica za naveden naslove ? 

Hvala

Sve ce ona to vrtiti, samo ne na visokim detaljima, naravno.

ASUS
3 godine

Ukolko ne može vrtit na medium/high navedene naslove, postoji li neka grafička do 1000kn koja je sposobna tako nešto vrtit?

In the end there will be only ( c )haoss ...
2 godine
Leglo kaže...

Ukolko ne može vrtit na medium/high navedene naslove, postoji li neka grafička do 1000kn koja je sposobna tako nešto vrtit?

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-pcie-nvidia-geforce-n460twinfrozr-1gddr5-2dvi-hdmi-dx11/37997

3 godine
Leglo kaže...

HD6850

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6850-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dp/38810

ASUS
12 mjeseci
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
pozz evo ovako zanima me koja graficka kartica 7850 2gb je best buy i koliko se najvise moze klokat....dali se ispalti nju uzet ili 6950 2gb?
18 mjeseci
nikobayt kaže...
pozz evo ovako zanima me koja graficka kartica 7850 2gb je best buy i koliko se najvise moze klokat....dali se ispalti nju uzet ili 6950 2gb?

Najbolje ti je uzeti jednu Sapphire radoen 7850 ili MSI radeon 7850 twin froz. Obje se odlično clockaju, ako je clockneš pretekne radeona 7950. Više se isplati uzeti 7850 jer je malo jača.

Kalko1212 ingame
3 godine

Ja bih uzeo MSI HD 7850 Twin Froz III OC , ,a i Sapphire HD7850 2GB GHz OC mi se cini dobra !

Music As A Weapon !!
3 godine
Almin94 kaže...
Leglo kaže...

HD6850

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-pcie-ati-radeon-hd6850-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dp/38810

Rađe uzmi XFX HD6850 Dual Fan !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 23:40 (Haf932).
2 godine
nikobayt kaže...

HD 7850 2GB je bolja grafa od HD 6950. Što se tiče izbora, kod nas je to trenutno u najmanju ruku smiješno. Imaš mislim 4 grafe uopće. Referentnu VTX koju moeš zaboravit. Ostaje ti izbor između Sapphire ili MSi. Uzmi povoljniju odnosno Sapphire jel ima također dobar cooler i moći ćeš fino clockati grafu.

12 mjeseci
neaktivan
znaci da uzmem MSI HD 7850 Twin Froz III OC i koliko ju mogu klokat tj koliko bi smio...da bude normalan clok,ne da mi pregori...volio bi cuti vase misljenje posto bas nisam upucen u to...
3 godine
WrongType kaže...

Toplo ti prepoučam GTX 460 ako želiš izbječi probleme sa driverima.Ja imam 6850 sami problemi sa driverima.

Kakvih problema sa driverima imaš?

Zadar živi vječno!
2 godine

Te grafe postižu  s lakoćom taktove od preko 1100 Mhz ( a to ti je otprilime nivo performansi GTX 580 grafe, odnosno dosta ispred HD 6970 grafe ), dok oko 1200 Mhz bi bila možda neka granica da se baše nepretjeruje.

20 mjeseci

Neznam uopće koja je fora clokat grafike,proc da ,do neke granice,ali grafiku za dobit 10-15% bolje perfomanse mene osobe niti malo ne privlači!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
5 godina

Koju od ovih kartica da kupim pošto mi se pokvarila Gigabyte HD 3870 stara malo više od 4 godine. Da li će na ovim radit igre po zahtjevima kao što su gta4, call of duty MW3, crysis 2  na 1680x1050 sa detaljima na maks. jer je na HD3870 sve radilo.
Kartica je jedna ali ima više proizvođaca pa neznam koju sve su Amd HD6770 Asus, XFX, Gigabyte, Sapphire flex i Sapphire Vapor-x. Kartica bi trebala izdržat u kompu oko godinu dana. Prcesor je intel core 2 duo e8200 pa bi zbog njega uzeo tako neku slabiju grafičku. I još jedno pitanje dal je ovaj procesor preslab i dal se uopće isplati kupit HD7870 s tim procesorom ili je bolje za godinu dana kupit sve odjednom.

21 mjesec

Ako sam dobro skužio u zadnjih nekoliko postova govorite da će HD6870 za nekih 2 godine zastariti?.. ja se baš i nebih složio s time jer ta grafa može bez pola frke pokretati BF3 na jačim postavkama. Negdje sam ćak ćuo da može podržati i na Max postavkama.

Arian RIčko
21 mjesec

nabavio sam referentnu hd4870 i zanima me kako da rastavim vent sa slike??

R3MZ1
2 godine

Sorry, kriva tema {#}

Samo Hajduk živi vječno !
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2012 21:42 (MARKOZD15).
4 godine
YouTube Remzi. YouTube.
3 godine
ale329 kaže...

Kartica je jedna ali ima više proizvođaca pa neznam koju sve su Amd HD6770 Asus, XFX, Gigabyte, Sapphire flex i Sapphire Vapor-x. Kartica bi trebala izdržat u kompu oko godinu dana. Prcesor je intel core 2 duo e8200 pa bi zbog njega uzeo tako neku slabiju grafičku. I još jedno pitanje dal je ovaj procesor preslab i dal se uopće isplati kupit HD7870 s tim procesorom ili je bolje za godinu dana kupit sve odjednom.

Ja bih uzeo MSI HD6770 ili cak HD7750 koja je mrvicu slabija , al manje trosi , manje se grije , bolje se clocka ...

Za HD7870 moras imat cetverojezgreni proc !

Music As A Weapon !!
2 godine
Remzi kaže...

nabavio sam referentnu hd4870 i zanima me kako da rastavim vent sa slike??

Zašto uopće skidati vent ?

Samo Hajduk živi vječno !
20 mjeseci
77ari kaže...

Ako sam dobro skužio u zadnjih nekoliko postova govorite da će HD6870 za nekih 2 godine zastariti?.. ja se baš i nebih složio s time jer ta grafa može bez pola frke pokretati BF3 na jačim postavkama. Negdje sam ćak ćuo da može podržati i na Max postavkama.

Ja igram s HD 6870 na high,2XMSAA,8x AF s uključenim HBAO i dobivam između 40 i 50 FPS!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
21 mjesec

jedno glasanje

12 HD6850
0 HD6790
14 GTX470
R3MZ1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice