Alternativa za AutoCAD

poruka: 14
|
čitano: 2.483
|
moderatori: F1-IVO, naxeem, Danny_HR, pirat, Lazarus Long, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci
Alternativa za AutoCAD

pozdravljam sve dragi Bugovci ^^
naime, radim u jednoj arhitektonskoj firmi

posto odjednom ovdje vlada totalni kaos u vezi piratskog softwarea

pa ako nije problem da mi napisete par alternativa za AutoCAD
da nije velika cijena, ili ako je besplatan jos bolje

srdacan pozdrav svima i unaprijed hvala

23 mjeseca
Alternativa za AutoCAD

Neces naci ni jedan besplatan sa licencom za komercijalnu upotrebu. Od jeftinijih alternativa najcesce se koriste ZwCAD i ProgeCAD.

S obzirom da tek kupujete software razmislite o nekom BIM alatu (Revit, ArchiCAD, Allplan), isplati se.

21 mjesec
Re: Alternativa za AutoCAD

U tvrti u kojoj sam bio njega su koristili.

Ovaj ti je među boljima od besplatnih:http://www.3ds.com/products/draftsight/free-cad-software/ .

14 mjeseci
Alternativa za AutoCAD

zahvaljujem
izgleda da cemo morati kupiti software ipak

iako sam predlagao da se zicamo sa portable cadom na USBu pa sve drzimo na USBu i budu racunala posve cista
al et
dilema je izmedju ProgeCAD 2011 i AutoCAD 2012 

na ebayu ima povoljnih cijena za autocad 12 - cca 700 $

3 godine
Alternativa za AutoCAD

Caka ti je u tome što ne možeš kupit AutoCAD na ebayu (niti igdje drugdje van Hrvatske) i registrirat ga na firmu kojoj je sjedište u Hrvatskoj ni pod razno (mislim na Autodeskov AutoCAD, za druge ne znam), znači moraš ga strogo kupit kod jednog od Autodesk Resselera u Hrvatskoj a to je onda daleko više od 700 USD, osim ako ne misliš na AutoCAD LT koji je svejedno više od 700 USD i s njime možeš crtat samo 2D - Ako se odlučite za tu varijantu preporučam StudioARS zbog stvarno odlične podrške a cijena je kod svih ista...

S druge strane ProgeCAD košta oko 15 puta manje nego puni Autodeskov AutoCAD i više od 4 puta manje nego AutoCAD LT a s njime se može crtati i 3D... Ako te zanima ta varijanta možeš se meni obratit putem PM-a...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 23:37 (deya100).
4 godine
Alternativa za AutoCAD

Da ne otvaram novu temu pitati ću ovdje.

Treba nam u firmi neka alternativa za autocad. Ne mora biti besplatna.

Ako netko koristi neku alternativu tipa zwcad i progecad ili neku treću, neka napiše neke prednosti i svoje iskustvo.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 8:39 (amater_2).
2 godine
amater_2 kaže...

Ako netko koristi neku alternativu tipa zwcad i progecad ili neku treću, neka napiše neke prednosti i svoje iskustvo.

Hvala.

2D ili 3D?

Ako je 2D onda ti je najbolji izbor DraftSight. Što se tiče alternativa baziranih na IntelliCAD-u nisam pretjerano oduševljen. Pošto radim s vanjskim referencama (ponekad i s desetak) i velikim fileovima uvijek sam imao problema bilo s radom u istima bilo s čitljivošću filea na AutoCAD platformi.

Nekolicina arhitekata s kojima surađujem koristi Archicad i Nemetschek. Oba su objektno orjentirana i nativno 3D.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
4 godine
mario.L_hr kaže...
amater_2 kaže...

Hvala.

2D ili 3D?

Ako je 2D onda ti je najbolji izbor DraftSight. Što se tiče alternativa baziranih na IntelliCAD-u nisam pretjerano oduševljen. Pošto radim s vanjskim referencama (ponekad i s desetak) i velikim fileovima uvijek sam imao problema bilo s radom u istima bilo s čitljivošću filea na AutoCAD platformi.

Nekolicina arhitekata s kojima surađujem koristi Archicad i Nemetschek. Oba su objektno orjentirana i nativno 3D.

Hvala mario.

DraftSight ne bi jer je ipak ograničen u nekim stvarima. E sad, archicad i nemetschek ne bi (razlog cijena i prilagodba na drugačiji rad) mada  ja osobno bi radio u archicadu.
Triba nam isključivo autocad alternativa ( da je što sličniji acadu) jer dok se kolege priviknu na drugi software izgubili bi više nego što bi dobili a i mene bi ispilali za popi*diti.

2D ili 3D?  Neka ipak ima mogućnost 3D-a.

IntelliCAD ispada iz opcije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:38 (amater_2).
2 godine
amater_2 kaže...

Hvala mario.

DraftSight ne bi jer je ipak ograničen u nekim stvarima. E sad, archicad i nemetschek ne bi (razlog cijena i prilagodba na drugačiji rad) mada  ja osobno bi radio u archicadu.
Triba nam isključivo autocad alternativa ( da je što sličniji acadu) jer dok se kolege priviknu na drugi software izgubili bi više nego što bi dobili a i mene bi ispilali za popi*diti.

2D ili 3D?  Neka ipak ima mogućnost 3D-a.

IntelliCAD ispada iz opcije.

Na Inteli CAD-u su ti bazirane manje više sve ove alternative, barem one koje su meni slali na testiranje.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
4 godine
Alternativa za AutoCAD

Znači sve je bazirano na ICAD-u?

Onda njisar....

Radi se o tome da nas ima puno u uredu i sad prelazimo na legalni software i na nekih 7 računala možemo staviti neku acad alternativu.

A Autocad, archicad i nem. su nam skupi čak i u pretplati. Pa bi pokušali uzeti barem za sad ovih 7 licenci.

Da napomenem da nitko od ovih 7 ne koristi više od 10% mogućnosti autocad-a stoga nebi bilo teško prići na neku alternativu.

Dali tko radi u bricscadu?

Ne izgleda loše.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:12 (amater_2).
4 godine

Oprostite za off*topic

Jel mi moze neko pomoci malo oko glavnog projekta kuće, sve je nacrtano samo neznam kojom debljinom idu koje linije i što se kotira unutarnjim kotama u presjeku građevine ?

Edit: Ja sam srednjoškolac

Edit 2.6.2012 : Glavni projekt sam sredio i predao dobro je proslo. Puno hvala forumašu "amater_2" koji mi je poslao jedan gotov gl. projekt. 
             Sad bih trebao ako netko ima ili moze poslati izvedbeni projekt bilo kakve građevine, unaprijed hvala!  

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 20:38 (tony THE Noob).
4 godine

bump

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
10 mjeseci
neaktivan
Alternativa za AutoCAD

Pozdravljam susjede, evo novi CAD iz Bosne: http://www.babacad.com 100% besplatan, bez ikakvih registracija i sličnih maltretiranja. Osnovni format za razmjenu sa ostalim CAD softverima je DXF. Može se probati prva test verzija sa osnovnim draw funkcijama koja čak uključuje i pravljenje i insert blokova, hatch i rad sa georeferenciranim tif rasterima. Uskoro (nadam se krajem ljeta) planirano je još mnogo toga. Npr. svi modify alati, svi tipovi dimenzioniranja, možda čak i 3D. Sve buduće verzije će takođe biti potpuno besplatne. Sva pitanja šaljite na support mail na home site-u.

4 godine
neaktivan

Kao jedno od profesionalnih ali cijenom pristupačnih alternativa AutoCAD-u preporučio bi „ARES“– Graebert.  Radi se o programerskoj kući iz germanije koja trideset godina razvija ovaj software. Kad koristite ovaj program nemožete se oteti dojmu da se radi o bezobraznoj kopiji AutoCAD-a.  Naravno potpuno je kompatibilan sa Cad-om.  Evo glavnih karakteristika:

Key features of ARES include:

• DWG native format - Graebert is a founding member of the Open Design Alliance and sits on the Board of Directors.  ARES supports DWG Import (2.x -> 2009), Export (12->2009) and DWG 2009 Native format (DWG 2010 support coming in 2nd Quarter, 2010)
  • AutoCAD-compatible command line and scripts
  • More than 400 new commands
  • Drawing recovery
  • Latest ACIS 3D modeling support
  • I/O Support for DWG 2.5 -> 2009, DWF, SAT, WMF, SLD, ESRI & SHP
  • Exceptional print capabilities, including PDF, Raster & SVG
  • UI optimized for each native operating system as well as an XML-based, fully customizable UI with a built-in designer
  • Widest range of programming I/O support, including Lisp, C, Delphi, COM, .net (C#, VB.net), C++ and VSTA

Koristio sam shareware verziju dvadesetak dana u realnim radnim uvjetima (konstrukcija ambalaže – kartonskih kutija i strojarstvo) i apsolutno me osvojio jer je intuitivan i gotovo istovjetan Acad-u što znači da će prijelaz sa Acad-a biti potpuno bezbolan. Komande se vrlo brzo izvršavaju a za cijelo vrijeme korištenja nisam našao nikakvu falingu u odnosu na AutoCAD. Ima i veliku biblioteku simbola odnosno gotovih blokova sa raznih područja a nakon kupnje imate on-line pristup zalihama blokova.

Redovna cijena je 495Eura ali jednom godišnje (pred kraj godine) u trajanju od mjesec dana imaju akcijsku ponudu u pola cijene (249E).

Probajte sami shareware verziju,  sa  http://www.graebert.com/en/cad/ares .

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice