FER vs FESB
- poruka: 68
- |
- čitano: 8.060
- |
- moderatori:
naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
PMF-cista fizika.
Znači TVZ je dosta dobar fakultet? Odmah do FER-a po težini? Ne bih želio upisati neki koji mogu proči sa pola muke. Želio bih da fakultet kojeg odaberem bude "čvrst", znači malo teži. Da li je TVZ takav fakultet? 
Nije kao FER, slabiji je. To odmah možeš primjetiti jer je TVZ veleučilište dok je FER sveučilište.
Nisam na TVZu pa ne znam kakva je tamo situacija, ali vako odoka mi se čini kao kvalitetan fax.
Razmišljaš o FESBu? Ili Split ne dolazi u obzir?
FESB je vrlo sličan FERu, po težini.
Znači TVZ je dosta dobar fakultet? Odmah do FER-a po težini? Ne bih želio upisati neki koji mogu proči sa pola muke. Želio bih da fakultet kojeg odaberem bude "čvrst", znači malo teži. Da li je TVZ takav fakultet? 
Nije kao FER, slabiji je. To odmah možeš primjetiti jer je TVZ veleučilište dok je FER sveučilište.
Nisam na TVZu pa ne znam kakva je tamo situacija, ali vako odoka mi se čini kao kvalitetan fax.
Slažem se da TVZ nije niti do koljena FER-u. Kako znam? Pa znam neke kolege koji su se prebacili s FER-a na TVZ pa su tako rekli, da je neusporedivo.
Nisam siguran koliko je FESB po težini vrlo sličan FER-u, čuo sam priče od kolega kojima su prijatelji tamo pa po tome izgleda da je i to piece of cake - ovo za FESB govorim s oprezom jer nisam na tom faksu, a priče su od prijatelja prijatelja, samo govorim što sam čuo.
I. tehnicka škola TESLA ( elektrotehninka )
Matematika 2 ( navuceno )
Fizika 4 ( cvrsta )
Sad sam drugi razded i htjeo bi upisati i naravno zavrsiti dobar fax.
Matematika mi bas nije neka ljubav ali zato volim fiziku a niti elektrotehnika mi nije losa.
Sad dali je TVZ vrh vrhova za mene ili ?
Slažem se da TVZ nije niti do koljena FER-u. Kako znam? Pa znam neke kolege koji su se prebacili s FER-a na TVZ pa su tako rekli, da je neusporedivo.
Nisam siguran koliko je FESB po težini vrlo sličan FER-u, čuo sam priče od kolega kojima su prijatelji tamo pa po tome izgleda da je i to piece of cake - ovo za FESB govorim s oprezom jer nisam na tom faksu, a priče su od prijatelja prijatelja, samo govorim što sam čuo.
Pusti priče, ništa to nije istina. Evo ovako ti je stanje otprilike:
FER matematika > FESB matematika
FER osnove < FESB osnove
Na FERu je matematika teža 5 puta, ali zato su nama osnove teže 5 puta (ostale predmete ni ne računam jer su manje više slični).
Govorim iz iskustva, znam kakvo je stanje i tamo i amo.
I. tehnicka škola TESLA ( elektrotehninka )
Matematika 2 ( navuceno )
Fizika 4 ( cvrsta )
Sad sam drugi razded i htjeo bi upisati i naravno zavrsiti dobar fax.
Matematika mi bas nije neka ljubav ali zato volim fiziku a niti elektrotehnika mi nije losa.
Sad dali je TVZ vrh vrhova za mene ili ?
Jest. Bez matematike ni ne pomišljaj na išta teže, osim ako ne kreneš sad učit i nadoknađivat propušteno, u što čisto sumnjam.
Pozdrav prijatelju.
Na FSB-u imaš smjer energetika, jako dobar smjer po meni, a i sam faks je fenomenalan jednom rječju, tako da tople preporuke za FSB.
De Ranko, nemoj ljude mamiti u pakao! xD
Split nedolazi u obzir. Bilo bi dobro kad bi FESB bio u Zagrebu. :)