Microsoft certifikati za početnike

poruka: 6
|
čitano: 6.799
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
offline
Microsoft certifikati za početnike

Kolega mi želi krenuti s Microsoft certifikatima a ja iskreno imam samo za Windows Server pa mislim da bi mu ovdje bolje netko mogao savjetovati. Odlučio je umjesto faksa krenuti s certifikatima jer ne planira raditi u RH nego vani ali bi krenuo s najmanjim pa polako napredovao znači jel ima netko rang listu aktivnih certifikata od najlakših znači počeo bi s osnovama tpa administracija Windows 7, 10, Support itd. pa polako napredovao prema većem. Ima sve besplatno i plaćeno pa zato želi ih sad skupljati što više za početak, mlad je i ima vremena za sve.

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Microsoft certifikati za početnike

Tako sam i ja mislio. Nisam htio iči na neki IT faks jer mi se baš nije dalo gubiti godine života na učenje hrpe u potpunosti beskorisne teorije i predmeta koji nemaju apsolutno nikakve veze sa onime što si upisao. Tako sam upisao program osposobljavanja za "Stručnjaka za računalnu tehničku podršku" u Algebri. Još uz to sam položio CompTIA A+ certifikat (koji je definitivno osnova za poznavanje računala i operativnih sustava), Microsoft Networking Fundamentals (koji će ga naučiti kabliranju, IP postavkama, protokolima itd) i Cisco CCNA koji također pokriva mreže. 

 

Uz sve ovo i još godine samostalnog učenja mogu bez problema reči da o računalima, operativnim sustavima i mrežama znam više od večine diplomaca FER-a. Nažalost,  prema mom iskustvu, ako ti kolega nema vezetinu, u HR ga sa svim tim certifikatima niti jedan poslodavac neće je*at ni 5% ako nema diplomu nekog IT faksa. Za inozemstvo nemam pojma. Možda su  poslodavci pametniji pa više cijene neke Microsoftove certifikate od diplome balkanskog faksa. Sretno.

 

Certifikate poredane po težini i redosljedu kojim je preporučeno učiti i polagati iste, može nači na Cybraryu

Dux Croatorum
Moj PC  
1 0 hvala 1
7 godina
protjeran
offline
Microsoft certifikati za početnike

Neće on ni ostati u RH, planira van svakako. Ja sam trenutno vani te iako imam IT fakultet iz RH svi me ovdje pitaju za certifikate pa mi firma isto sad plaća da polažem što mogu i hoću isto. Hvala na linku, imaš li možda negdje update samo za Microsoft certifikate poredane?

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Microsoft certifikati za početnike
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Microsoft certifikati za početnike

Ovdje možeš vidjeti sve certifikate. Nisam siguran da li se trebaš registrirati da bi vidio stranicu. 

https://www.cybrary.it/catalog/

S lijeve strane ti je filter.

Dux Croatorum
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 6:10 (DuxCro).
14 godina
online
Microsoft certifikati za početnike

Ima li gdje besplatnih materijala za revised verziju MTA Windows OS Fundamentals? Riješio sam preko nekoliko starih ispita baziranih na W7 i čine se jako jednostavni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice