BugOnline - dodatak za Firefox izdvojena tema

poruka: 235
|
čitano: 20.549
|
moderatori: F1-IVO, Danny_HR
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bug.hr izbornik 1.5 za Firefox, Bug.hr izbornik 1.7 za Firefox
3 godine
BugOnline - dodatak za Firefox

Eto...jučer nisam imao baš nekog posla, pa me zanimalo kako napraviti addon za Mozillu Firefox. (nadam se da sam pogodio podforum, jer nema neke slične teme Namigiva )

Surfajući po tutorijalima i službenim stranicama Firefox addonsa, došao sam na ideju da napravim neki addon (prvi addon http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif) koji će ljudi koristiti, a i da neće biti nešto beskoristan http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif....pa mi došlo na ideju za BugOnline.

Do jučer navečer sam ubacio sve najvažnije stvari, te joj dao verziju 1.0 .....te ako će biti podrške korisnika...već imam u planu stavljanje prvo popularnijih sticky tema, potom i ostale sticky teme i ostale zahtjeve korisnika. Trenutno joj je naziv neslužbeni meni, osim ako ne odluče ljudi iz Bug-a nešto drugo, ipak će biti njihova zadnja Cool. Službeno podržava verzije Firefoxa od 1.0 do 4.0.*. Dodatak je na službenoj Mozillinoj addons stranici: LINK .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verzija 1.2  (2.5.2010.)    - link na post: LINK

Izmjenjeno:

• Kompatibilno je sa završnom verzijom 3.7a5pre
  • Podržana su sva hrvatska slova
  • Izmjenjen About izbornik
  • Dodani novi podforumi nastali nakon zadnje nadogradnje

Novo:

• Dodane sve sticky teme (ako nedostaje koji, molim na PP ili u temu)
  • Pračenje aktivnosti "Teme koje pratim" u donjem baru (statusbar)
  • U opcijama moguće odabrati period između provjere novih poruka u "Teme koje pratim"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verzija 1.3 (22.5.2010.)    - link na post: LINK

Izmjenjeno:

• Dovoljan je jedan klik na bubamaru da se otvori stranica umjesto dosadašnjeg dvoklika
  • Ikona u izborniku se promjeni pod Privatne poruke ukoliko imate novu poruku
  • Nove ikone u izborniku vezane uz Forum
  • Dodane sticky teme nastale nakon zadnje nadogradnje

Novo:

• Od sada više nema teksta "Nova poruka u temi koju pratite." nego se sada orijenitra prema boji bubamare, tj. bubamara u boji označuje da imate novu poruku, dok crno-bijela označuje da nema novih poruka
  • Od sada su tri ikone, prva je "Teme koje pratim", druga je "Teme u kojima sudjelujem", a treća je za privatne poruke
  • Ako držite miš iznad ikona bubamara i , pojavi se oblačić čemu služi (tj. za teme koje pratim, ili teme u kojima sudjelujem, te privatnih poruka)

Verzija 1.4 (9.6.2010.)    - link na post: LINK

Izmjenjeno:

• Nove postavke:  - moguće je ukloniti praćenje u status baru,

- otvaranje indeksa tema u novom tabu klikom na lijevi gumb (u trenutnom na srednji),

- prikaz broja novih/nepročitanih poruka kraj ikone

- prikaz nule kraj ikone kad nema novih poruka

• U izborniku su dodane opcije, te praćenje aktivnosti kao u statusbaru
  • Nove ikone

Novo:

•  U obavijesnom oblačiću (tooltip) je dodan prikaz tema u kojima ima novih/nepročitanih poruka
  • Možda i najvažnija novost: - ekspresno brzo provjerava ima li novih poruka

Verzija 1.5 (21.6.2010.), link na post: LINK.

Izmijenjeno:

• Dijalog za podešavanje
  • Mala reorganizacija izbornika Bug Online
  • Interne promjene u kodu (većina koda prebačena u objekte)

Novo:

• Pozicija ikona u statusbaru može se birati - lijevo ili desno
  • Isključivanje/uključivanje pojedinih ikona u statusbaru
  • Isključivanje izbornika Bug Online (da ostanu samo ikone u statusbaru)
  • Multi-status ikona
  • Posebna ikona za slučaj kad korisnik nije logiran

Verzija 1.6 (18.8.2010.), link na post: LINK.

Izmijenjeno:

• Interne promjene u kodu
  • Dodane sticky teme nastale nakon zadnje nadogradnje
  • Kompatibilan je s najnovijom verzijom (4.0b4pre)

Novo:

• Dodan je Bug.hr gumb u navigacijsku traku (gumb se dodaje tako da se ide desnim klikom blizu navigacije -> Customize... -> povuće se Bugova bubamara na željeno mjesto na toolbaru)              

- Klikom na strelicu otvara se izbornik sa navigacijom Bug portala, foruma i stcky tema

- Klikom na gumb je pregled stanja novih/nepročitanih poruka
                  - Gumb mjenja boju s obzirom na nove/nepročitane poruke
                  - Kad je strelica miša iznad ikone. prikazuje se oblačić (tooltip) novih/nepročitanih poruka

• Dodan je gumb sa starim smajlijima (u editor se stavlja pomoću "drag 'n' drop")

- Klikom na strelicu otvara se popis svih smajla, te klikom na jednog smajla otvara se prozor sa tim smajlom

- Klikom na gumb  se otvara mali prozor sa smajlijima

Verzija 1.7 (19.2.2011.), link na post

Izmijenjeno:

• Sticky teme ažurirane od nadogradnje
  • Kompatibilan je s najnovijim betama

Novo:

• Pristup temama direktno iz addona
  • Dodan je i gumb s informacijama o broju poruka u traci s alatima (moguće ga je dodati kroz Firefox/Minefield gumb, strelica kod options, toolbar layout i odvucite na toolbar ili addon-bar) 
  • Moguće se logirati na Bug forum i preko Bug addona
  • Dodane su ikone na sve opcije
  • Kod podešavanja postavki, ne treba više restartati Firefox ili čekati osvježavanje
I was here.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 9:37 (Zayc_17).
3 godine
RE: BugOnline - dodatak za Firefox
Jesi razmišljao da dodaš i search opciju?
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
2 godine

Evo ja sam već insalirao ovaj dodatak ali mislim da ću ponovo zaboraviti na ovo i otvarati podforume  preko foruma ali korisan dodatak Namigiva

RIDER
3 godine

jesam....samo nisam našao još kako uspješno da  to napravim http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif

EDIT: hehe....barem sam se malo zaposlil za vikend xD ...no...bitno je da daje brz pristup svakom kutku Bug Online-a

I was here.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 21:34 (Zayc_17).
4 godine
moderator

Zgodna fora i svaka čast na inicijativi i trudu! Ako trebaš kakav support s naše strane, javi se.

Usput, zašto nema "hrvatske znakove" u izborniku?

Domagoj
3 godine

Hvala!
Ok. Nema hrvatskih znakova zato jer ih prikazuje s upitnikom....naravno, velim ovo mi je prvi addon, pa ću probati nadopuniti da bude sve u redu......al tek danas navečer kad se iz škole vratim.....

I was here.
4 godine
Zayc_17 kaže...

Hvala!
Ok. Nema hrvatskih znakova zato jer ih prikazuje s upitnikom....naravno, velim ovo mi je prvi addon, pa ću probati nadopuniti da bude sve u redu......al tek danas navečer kad se iz škole vratim.....

Što se tiče hvatskih simbola, u kodu ih samo zamijeni s odgovarajućim entitetima i nemaj brige. Sve će biti prikazano.

Šteta je samo što add-on ne funkcionira na Linuxu. Vjerujem kako će uskoro biti dostupna i ta verzija! Belji se

ČESTITAM!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
2 godine
protjeran

Bilo bi korisno ako bi stavio "teme koje pratim" pa da te lijepo obavijsti o promjenama unutar teme. Ovako je to samo dropdown bookmark na forume i portal.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
3 godine
Buffer Overflow kaže...

Bilo bi korisno ako bi stavio "teme koje pratim" pa da te lijepo obavijsti o promjenama unutar teme. Ovako je to samo dropdown bookmark na forume i portal.

i "teme u kojima sudjelujem".

Darth Vader
3 godine
cro_blue kaže...
Zayc_17 kaže...

Hvala!

Što se tiče hvatskih simbola, u kodu ih samo zamijeni s odgovarajućim entitetima i nemaj brige. Sve će biti prikazano.

Šteta je samo što add-on ne funkcionira na Linuxu. Vjerujem kako će uskoro biti dostupna i ta verzija! Belji se

ČESTITAM!

hvala! prvo sam napravio sa č, š, ć pa je prikazivalo upitnik....al sad ću napraviti također sa č, š, ć jer možda je samo do mene

Buffer Overflow kaže...

malo zaigrano dijete kaže...
Buffer Overflow kaže...

i "teme u kojima sudjelujem".

hvala na prijedlozima, danas će biti nova verzija na netu....mislim da će se automatski nadograditi nakon restarta firefox-a

I was here.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:47 (Zayc_17).
4 godine

Zna li neko kako da instaliram ovaj dodatak u firefoxu 3.6RC2?

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
3 godine

nema još podršku, prije puštanja nove verzije danas, testirat ću s podrškom.....

I was here.
2 godine
protjeran

Jel bi mogo napravit za 3.6 mozillu?

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
3 godine

velim ti, to radim upravo

EDIT: dovršeno će biti sutra i objavljeno...tj. danas

I was here.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 0:38 (Zayc_17).
2 godine
neaktivan

Svaka čast!

Čestitam!

Instalirao sam add-on sinoć i sve funkcionira.

Firefox 3.5.7

Još jednom zahvala i puni uspjeha u daljnjem razvoju.

2 godine
protjeran
DombaCoD kaže...

Ako možeš, otvori .xpi file s nekim archive managerom. Tamo ćeš naći file koji se zove install.rdf. Imaš liniju u kojoj piše:

em:minVersion="2.0" em:maxVersion="3. nešto" ... Zamijeni 3. nešto sa recimo 4.* i radit će na svim verzijama od 2 do 5 (budućih)

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
2 godine
protjeran
Buffer Overflow kaže...
DombaCoD kaže...

Ako možeš, otvori .xpi file s nekim archive managerom. Tamo ćeš naći file koji se zove install.rdf. Imaš liniju u kojoj piše:

em:minVersion="2.0" em:maxVersion="3. nešto" ... Zamijeni 3. nešto sa recimo 4.* i radit će na svim verzijama od 2 do 5 (budućih)

Evo nakon 222 programa uspio sam... Thx

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
3 godine

stavio sam verziju 1.1, dodane su sticky teme, teme u kojima sudjelujem i teme koje pratim, ali entiteti su me najviše usporili s updateom....jednostavno ne prikazuje cijeli izvornik kada stavim entitete.....sticky tema bude sve više...ove su samo početne

I was here.
2 godine
neaktivan

Instalirao sam

FF 3.5.7

Sve radi, super, odličan posao, povala

screenshot

3 godine
Šef kaže...
Jesi razmišljao da dodaš i search opciju?

ima već bug svoj search engine

tamo gdje odabireš google i to (u desnom kutu) imaš "add bug online : forum"

POMOĆ ZA HAITI - kopiraj u potpis //// Ako sam nekome pomogao stisni hvala a ne radi spam :) !!
3 godine

BUMP!

Da se ne zaboravi na ovo i, da još ljudi instalira ovaj awsome dodatakOsmijeh

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
3 godine
Šef kaže...

BUMP!

Da se ne zaboravi na ovo i, da još ljudi instalira ovaj awsome dodatakOsmijeh

btw. tnx xD ....trenutno radim na update-u al imam nekih sitnih problema, tako da neznam kada će biti nova verzija na netu...a i sada su i hrv. slova gore.....neznam kada će bit gotovo, al vjerojatno za vikend....nije 100% sigurno, al pokušat ću...

I was here.
3 godine

ak možeš daj popravi ovaj sticky

stalno izbacuje piše "stranice su nedostupne"

i kak si napravio taj add on ?

Pitanje u vezi Cookiea ? JAVI !
3 godine
Mitch kaže...

ak možeš daj popravi ovaj sticky

stalno izbacuje piše "stranice su nedostupne"

i kak si napravio taj add on ?

Naime, to nije greška. Moraš biti ulogiran na forum (tj. na bug online) kad ideš na ove sticky-e jer je složeno da te prebaci na prvu nepročitanu poruku......u vezi izrade, pratio sam tutorijale i neke primjere (nažalost nemam više linkove) , a i sada prije dva tjedna sam u školi počeo učiti XML, tako da ide mi u korist :D .

I was here.
3 godine

Bilo bi super kad bi ovaj dodatak dobio bar jednu starnicu u tiskanom izdanju Buga, da se malo promovira

Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
3 godine

Verzija 1.2  (2.5.2010.)

Izmjenjeno:

- kompaktabilno je sa završnom verzijom 3.7a5pre

- podržana su sva hrvatska slova

- izmjenjen About izbornik

- dodani novi podforumi nastali nakon zadnje nadogradnje

Novo:

- dodane sve sticky teme (ako nedostaje koji, molim na PP ili u temu)

- pračenje aktivnosti "Teme koje pratim" u donjem baru (statusbar)

- u opcijama moguće odabrati period između provjere novih poruka u "Teme koje pratim"

- status kada niste logirani: 

- status kada nema novih poruka: 

- status kada ima novih poruka u u "Teme koje pratim": 

- prijedlog u vezi pretraživanja (ovo je defaultno, nisam ništa radio u vezi toga): 

- dvostruki klik na bubamaru otvara stranicu "Teme koje pratim"

I was here.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 19:56 (Zayc_17).
3 godine

Ovo je stvarno super!  Namigiva

Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
2 godine

Ovo bi trebala biti sticky tema.Svaka čast na trudu.

alrighty then
2 godine

Sve pohvale, super je.Namigiva

4 godine

Svaka čast autoru. Predložio bih da ga Bug nagradi sa majicom za trud, jer mislim da će ovo dobro doći svim aktivnim forumašima Smijeh

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bug.hr izbornik 1.5 za Firefox, Bug.hr izbornik 1.7 za Firefox
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice