Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

poruka: 50
|
čitano: 16.769
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Pozdrav svima, otvorio sam temu ovdje jer nisam znao gdje dalje.

Tekst će biti malo dug, ali ako itko ima volje procitati i dati svoje mišljenje neka mi se javi.

Šta ću, znam i sam da sam malo kompliciran, ali kad kupujem neke stvari ja tu stvar detaljno proucavam i istražujem jer užasno želim biti siguran da je to OK,hvala.

 

UVOD:

 

Dakle sve je počelo kad sam kupio novi Lenovo laptop za kojeg mi nije bila namjera da ga ne koristim za igre, već da bih na njega instalirao Windows10 te ga koristio za osnovne stvari, multimediju, pjesme,filmove,surfanje,download,pisanje itd...

Za te stvari mi je odličan,sve dok nisam baš pokušao instalirati GTA 4 na njega.

Nakon mučanja da uspijem pokrenuti igru i pravljenja svi accountova  uspio sam ju pokrenuti, no slika mi je u rezoluciji 800x600 a grafika izgleda kao da igram GTA 3. Mislim, igra radi veoma glatko i ne trza ali je slika užasno loša.

U postavkama je nemoguce išta promijenti jer je grafička slaba, 128mb. Sve minimalne zahtjeve za igru podržavam, procesor,RAM,windows...dok za grafičku piše da mi je 2.1GB a  grafika za igre mi je 128mb, kad bih to bar nekako mogao dodjeliti ovoj,al neznam jel to mogu. 

Jedino mi bez problema radi nova Trackmania Turbo,a igra je iz 2016 godine,čudo!

 

Imam i stari komp koji za GTA 4 podržava sve minimalne zahtjeve osim grafičke. Grafička kompa mi je Nvidia Ge force 7100 1GB, a za grafiku imam 249mb, znaci fali mi 7mb da bih imao pune min zahtjeve. No i da ih imam, neznam koliko bi mi to pomoglo, jer naspram laptopa ovdje mi grafika igre izgleda puno ljepse i bolje, ali igra je veoma spora. Na kraju sam i tu ostao razočaran,mislio sam da ce se moci igrati ali ne.

 

Nisam neki gamer, ali kad se ponekad i zaželim igrati neku igru ne mogu. Na starom kompu mi je San andreas trzao, na ovom novijem mi je GTA 4 spor, a o GTA 5 necu ni pricati. Stoga sam donio odluku da bih htio nešto kako bi mogao igrati GTA 4 ili 5. Eh sad, situacija je ovakva...

 

PLAY STATION 3:

 

Prvo sam poceo istraživati sve verzije PS 3 i vidio da je to dosta star model te da ih novih i nema baš za kupiti osim polovnih na njuskalu.

Vidio sam da postoji noviji SLIM model iz 2009.godine te SUPER SLIM iz 2012.te, no koliko god da sam ih tražio teško da mogu naci igdje po netu web shop koji ih prodaje nove, a na oglasu i da ih nađem to je sve sigurno vec dosta igrano, bez garancije i nikad se ne zna koliko ce mi trajati.

Najzanimljviji model trojke bi mi bio taj ULTRA SLIM, i cak sam našao jedan web shop gdje ga za 1200kn ima polovan rabljen sa njihovom garancijom 6mjeseci + doplata za duže trajanje garancije, no to je opet rabljeno nije novo, a i volio bih da mogu kupiti novo i da trgovine gdje bih kupio ima tu negdje u Osijeku tako da ako se i desi kvar mogu odnijeti u tu trgovinu, a ne da moram slati poštom tamo gdje sam kupio i tako te komplikacije.

Kasnije sam našao par webshopova koji ima novih ULTRA SLIM modela sa nekih 12GB memorije od 1500-1800kn, no onda opet se sjetim da za te novce mogu naci PS4 i to još sa vecom memorijom. 

Nakon googlanja u vezi PS 3 odlucio sam da cu ipak bolje razmatrati PS4 jer em što je noviji i ne moram brinuti za pokretanje igara, em ima sigurno bolju podršku.

 

PLAY STATION 4:

 

Gledao sam po netu dali ima novih PS4 i nađe se, ali dosta rijetko, i cijene su mu slicne ili cak i skuplje od PS4 SLIM.

To mi je baš glupo, mislio sam biti ce jeftiniji ali ono ništa.

Rabljeni PS4 baš i nebih htio jer iskreno i njemu su cijene još uvijek visoke i onda bih bolje dao nešto više para za novi SLIM model

 

PLAY STATION 4 SLIM:

 

 

Najlogičniji izbor bi mi bio PS4 SLIM iz toga razloga što je on najnoviji i ima ga svagdje za kupiti.

Ne moram brinuti za pokretanje igrica i to dugo dugo vremena, jer znam da cu tu moci igrati sve i svašta, iako mene osim GTA i nekih igrica sa autima ništa drugo ne zanima.

U jednoj poznatoj trgovini tehnikom je bio na akciji do danas za 1999kn sa 500GB memorije,mislim da je to za mene i više nego dovoljno, na ekupi ga ima za 2099kn isti model,dok za više para košta eventualno sa nekom igricom.

Na ekupi ne moram brinuti toliko sa garancijom jer ako se pokida oni mi organiziraju prijevoz na servis i sve te stvari.

 

Gledao sam i PS4 SLIM na oglasu ali zapakirane i nove, i cak se uspije naci po 1800kn i sad si razmišljam: Bliži se Božić, pa vjerojatno cu ga moci naci i jeftinije u nekoj trgovini a možda i u oglasu, jer HT nudi PS4 uz pretplatu i takvi se prodaju po oglasu kao i prošle god kad je Tele2 nudio PS uz pretplatu pa je bilo zasicenje na oglasu jer su svi to uzimali i prodavali. 

To mi se cini kao dobra odluka, da još malo čekam pa kad nešto blizu Božića uleti da uzmem,kakva su vaša dosadšnja iskustva sa kupnjom za vrijeme blagdana?

 

 

RABLJENO RAČUNALO PREKO WEBSHOPA:

 

Ako nebih uzimao PS onda bih možda uzeo rabljeni PC na kojem bih mogao igrati GTA, no sve što sam izgooglao su racunala koja koštaju i više nego što vrijede i nisu neke konfiguracije te se traži placanje uplatom na racun a to ne želim, tako da to otpada.

 

RABLJENO RAČUNALO DO 1000KN OGLAS:

 

Po oglasu sam tražio komp do milju kuna, no sve što sam tražio u svojoj županiji je takvo da nisam zadovoljan,sve je to bože sačuvaj.

Znam da takav komp nema garanciju,ko zna šta je sve neko radio i čeprkao po njemu a grafičke su svakakve, tako da bih ipak morao dati više para.

 

RABLJENO RAČUNALO DO 1500KN OGLAS:

 

Gledao sam i računala do max 1500kn, no nekako mi je žao dat toliko para za nešto što također nema garanciju.

I ne samo da nemaju garanciju, već što po polovnim računalima sigurno neko nešto nadograđuje,rastavlja,petlja po komponentama i slicno.

Racunala znaju biti nabrijana ali graficka im baš i nisu jace strane, tako da...vjerojatno bih mogao igrati GTA 4 na nekom od njih, no onda opet jednog dana ako se zaželim nekog novijeg naslova tipa GTA V, možda mi bude žao dati toliko para a onda tu drugu igru ne budem u mogucnosti igrati.

Jer kako sam proucavao ponudu oglasa tako sam i gledao na YT snimke kako se GTA ponasa na odredenoj grafi, i tu isto ima svacega.

Negdje radi super a negdje je grafika isto losa, a volio bih da se igra lijepo vidi i da sve bude savršeno a ne da moram koristiti LOW postavke.

Malo mi je glupo dati toliko para samo zbog jedne igre i iz tog razloga što za sve osnovne potrebe koristim laptop, a stari komp koji mi je u sobi i više ga skoro i ne koristim,tako bi mi taj komp ako bi ga uzeo isto stajao bezveze i zauzimao prostor i mozda bi to bile bacene pare.

 

NOVO RAČUNALO:

 

Novo računalo nebih htio kupovati jer već imam novi laptop,a i čisto sumnjam da za računalo do nekih 1800/2000kn mogu naci nesto sa dobrom grafičkom, jer grafička je jedan od skupljih dijelova računala, i onda bi trebao uzimati neku skuplju, a siguran sam da bi neka solidna koštala bar 600/700kn, što je veoma visoka cifra i dobar dio para od ukupne cijene koliko bi dao za novi komp.

Do 2 milje mogu naci novi komp sa 4GB rama i velikim hardom, dok će procesor i graficka sigurno biti neki šrot, tako da opcija kupnje novog kompa otpada.

 

ZAKLJUČAK:

 

PC bih htio jer mi je bolje igrati na tipkovnici sa mišem i tu mogu upisivati šifre kako bog zapovijeda, to je jedini razlog.

PC nebih htio jer koju god graficku da imao, ona ce jednom zastariti i vise nec biti sposobna za neke osnovne stvari.

Najlakse mi je za reci da sam prvi komp kupio 2006.godine i imao ga nekih 8 godina, dok mi nije zastario, poceo blokirati,javljati greske i prestala je podrska za XP, pa sam negdje 2014.te kupio polovno za 500kn na kojem mi normalno radi Win7 jer sam XP iscrpio totalno koliko sam ga dugo imao i morao sam prijeci na nesto novije.

 

PS bi htio jer ako ga kupim na njemu mogu igrati stvarno veliku kolicinu igara i to i u buducnosti hrpu novih igara.

PS nebih htio jer su igre skupe, ali ako bi igrao samo GTA, to mogu kupiti i na oglasu jeftinije i tu sam miran.

Ne sviđa mi se što je yojstik skup, no ako uzmem novi PS onda sam siguran zbog garancije.

Ne sviđa mi se što na PS u GTA ne mogu upisivati šifre za vrijeme pauze.

 

 

Eto toliko od mene, mislim da sam iscrpio dosta vremena dok sam ovo pisao a i google jer sam sve i svašta istraživao.

Pa da čujem vaša mišljenja vezano za naslov teme nakon što ste sve ovo pročitali...

Hvala :)

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 19:32 (mp3david).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

za 2000kn neces kupiti pc na kojem ces se puno igrati . za 2000kn ces kupiti ps3 ili ps4 i igrati se. Cijena igara je takva kakva je, uvijek imas rabljene igre, mozes uzeti jailbrekan ps3, mozes se nadati kakvom ps4 jailbreaku uskoro..... nakon sto si sve lijepo napisao sto zelis a sto ne zelis, tesko je dati savjet, jer argumenti "pc necu jer ce zastarjeti, pc hocu jer mogu upisivati cheatove, ps hocu jer mogu igrati, ps necu jer ne mogu cheatati....".....bas i nisu neki pro i con na osnovu kojih ti netko moze dati savjet. ono sto svakako ne mozes, za 2000kn kupiti pc na kojem ces se igrati kao i na 2000kn ps4.

 

I da - ps4 nema 500gb memorije, ima 500gb hard diska. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 20:24 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Ja bi na tvojem mjestu uzeo PS4, puno je jeftiniji od PC-a, ne moraš se brinuti hoće li ti igra raditi, trebali 100 zakrpa za nju, hoće li ti se rušiti driveri i sl.

Kad odigraš igru možeš ju prodati/razmjeniti.

 

O PC-u nemoj ni razmišljati jer za 2000kn ne možeš dobiti ništa vrijedno spomena, igre će raditi loše, uostalom imaš laptop koji ti služi za surfanje, multimediju...

 

Ja sam s PC-a prešao na PS4, ubacim igru i igram, uskoro ću si kupiti i PS3 za igranje starijih naslova.

 

Neka te ne brine igranje s kontrolerom, privikneš se jako brzo i puno je ugodnije nego igrati s mišem i tipkovnicom.

Možeš se zavaliti u fotelju, noge na stol i derati, vibriranje kontrolera daje još dodatni gušt u igranju.

 

Nadam se da sam ti barem malo pomogao, lp.

 

Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Prema tvojim preferencijama preporucam ps4 i kupovinu fizickih igara tako da ih uvijek mozes zamijeniti ili preprodati.

MadeInCroatia
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Hvala na ovih par brzih odgovora, ono cini mi se da sam si i sam vec dao odgovor ali vise volim to podjeliti sa drugima pa da cujem tud misljenja.

Ono sto me zbunilo kod PS je to sto neki modeli tipa PS3 ULTRA SLIM ima recimo model 12GB + 500GB pa mi nije jasno sta tu koja memorija naci i cemu sluzi,jer kod PS4 SLIM pise da ima model sa 500GB i 1terabajt.

 

Takoder sam zaboravio napisati kako na PS napravit da mozes igrati pirat igre, šta je to kad pise da je čipiran?jel to nesto kao kod mobitela dekodiranje?I gdje se to radi,negdje u servisu ili kako?

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Ps4, nema se sta razmisljati. Za pc ti treba duplo vise love i nakon godinu dvije, mjenjaj graficku, ovo, ono. Ima sony dosta dobrih licenci koje za pc nema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P

To sto tebe muci nije memorija, vec hard disk. Svaki ps3 i svaki ps4 su hardverski identicni, razlike nema u nicemu, osim u velicini diska. Za ps3 neznam, a sto se ps4 tice, samo su (zasada) 2 opcije u igri - 500gb disk i 1TB disk. No, cijene diskova padaju, sasvim je legalno i dozvoljeno da promjenis disk, tako da koji god uzmes, uzeo si dobro, nista ne mozes pogrijesiti. Osim ps4 PRO, ali to je vec druga tema.

 

Eventualno da obratis paznju da uzimas tzv. C chasis, cuh-12xx (ova 2 x su brojevi, npr 1216B, znaci, C shasis, 1TB model).... no, i to je nebitno u praksi, C chasis je (navodno) nesto malo tisi, i nesto malo manje trosi, nista oko cega vrijedi razbijati glavu.

 

Sto se ps3 tice, imas ovdje temu "ps3 jailbreak", pa prouci, a sto se ps4 tice, trenutno ne postoji nacin za igrati piratske igre, barem ne neki javno dostupan. Moras imati original igru, bilo da kupis disk, ili skines s ps store-a. No, ne sumnjam da ce se ubrzo pojaviti jailbreak, pa ce i to biti moguce, no o  tom potom. Imas trgovine, imas popuste, imas rabljene igre, ako ne moras igrati igru cim izadje, vec za mjesec-dva cijena rabljene padne dovoljno da za 100-200kn mozes uzeti prakticki bilo koju igru.

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 23:03 (Damir22).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Chico12 kaže...
Ps4, nema se sta razmisljati. Za pc ti treba duplo vise love i nakon godinu dvije, mjenjaj graficku, ovo, ono. Ima sony dosta dobrih licenci koje za pc nema.

 a pc ima 100 puta vise za koje sony nema. ovo ,ono kolko ja znam i 5 god stare grafe uredno rade na pcu. zbog cega bi morao mijenjati graficku? recimo jedna 7870xt  / 7950  i danas fino igre vrti ako se nepretjeruje sa detaljima.  usto podrzava dx 12 i win 10.   

 

  price za babe sa placa..

xfact
8 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Pozdrav!
Imam solidan pc i ps4 1tb pa cu ti podijelit svoje iskustvo :)

PC : opcija igranja piratskih igara znaci da ces dat vise za pc ali neces placat igre tako da dodje to na svoje kad gledas cijenu solidnog pc-a sa kojim ces igrat pirate i ps4 da kupis mjesecno jednu od oko 200-300-400kn
Kazes da bi solidnu grafiku, ali da puno ne platis i da ima nekakvu garanciju = moguce ali samo preko oglasa i to si jos sretan ako dobis garanciju

Ps4 : dat ces 2000kn otprilike za bilo koji model (citaj OSIM PS PRO) znaci tu si unutar budjeta. Vidim da ti kolege nisu napomenuli ps + pretplatu koju platis 365kn ( na ps store-u) i svaki mjesec dobije 2 free igre (doduse indie) uz to ps+ ti je potreban za igranje igara online.
Jedna jos dobra stvar kod ps4 je gameshare, long story short ako imas frenda da ima ps4 i da ima malo deblji novcanik ili voli kuppvat igre mogao bi svaku igru koju on/on kupi imat i ti besplatno...
Malo se informiraj jos ( iako vidim da vec jesi dosta)
I najvaznije uzmi sto ti se svidja ne sto ti drugi kaze (nisam mislio na nikoga ovdje)
LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Igrao the witcher 3 na medium detaljima sa oko 30 fpsaa, ark survival evolved na medium/low sa 30-38 fpsa(jos uvijek igra izgleda odlicno) sa svojom xfx hd 6850 koja je fajn stara.
Tako da tu si u pravu
7 godina
protjeran
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

kažeš da si kompliciran a mislim da si konfuzan.

O čemu se radi ?

Ti ne bi Pc jer će ti grafička zastarjeti, kupio bi PS4 a igraš samo "neke" igre, ne igraš puno.

Ne bi polovno, jer nema garanciju, može se pokvariti.

Ne bi ni novo jer je skupo a ti puno ne igraš ?!

 

Na što i ja gubim vrijeme....

 

 
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Why not both?

vocap, bičz?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

PS4 PRO se već nađe za 2500 kn na Njuškalu, neotpakirani sa Watch Dogs 2 kojeg prodaš za 250kn isti čas. Po meni uopće nama dvojbe šta kupiti.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Kruske i jabuke. Kupi ono kaj te veseli i kaj mislis igrat. Neke igre ne postoje na kompu a neke igre su smece na konzoli jer igrat shootere bez misa i tipkovnice je pusiona na n-tu.

Pogledaj kaj se oces igrat i onda na temelju toga odi u shoping.
11 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Zanima me jos:

 

Spajanje PS na laptop: Vidim da se to koristi samo HDMI kabel i PS remote nesto u postavkama

Spajanje na Tv:Posto imam stari TV, potreban mi je AV to HDMI kabel, koji koliko sam skuzio izgleda tako da na jednom kraju ima izlaz u 3 boje a na drugom ustekam HDMI kabel PS u njega, a druga verzija je adapter koji izgleda kockasto.

Spajanje na stari monitor: E tu sam se vec malo pogubio,kakav tocno kabel mi treba za to DMI to HDMI ili koji? Citam da kod tog spajanja nema zvuka jer taj kabel ne prenosi zvuk, imali pomoci?Postoji li kakav kabel koji prenosi  i zvuk? ili je rjesenje monitor sa HDMI izlazom?

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
mp3david kaže...

Zanima me jos:

 

Spajanje PS na laptop: Vidim da se to koristi samo HDMI kabel i PS remote nesto u postavkama

Spajanje na Tv:Posto imam stari TV, potreban mi je AV to HDMI kabel, koji koliko sam skuzio izgleda tako da na jednom kraju ima izlaz u 3 boje a na drugom ustekam HDMI kabel PS u njega, a druga verzija je adapter koji izgleda kockasto.

Spajanje na stari monitor: E tu sam se vec malo pogubio,kakav tocno kabel mi treba za to DMI to HDMI ili koji? Citam da kod tog spajanja nema zvuka jer taj kabel ne prenosi zvuk, imali pomoci?Postoji li kakav kabel koji prenosi  i zvuk? ili je rjesenje monitor sa HDMI izlazom?

 PS na lap ne triba nikakvi kabel(odakle ti video ulaz na lapu), tv triba konverter(ne rade svi) ako misliš na PS4. HDMI-DVI ne prenosi zvuk, ali kako je stari monitor nekako mi ne pari da ima zvučnike, a uvik moš uštekat slušalice u ds4 ili optikom spojit nekakve zvučnike. Ili uzmeš PS3 i imaš za sve izlaz(manje više) kako igraš na crt ionako te ne jebu ni HDR ni 4K, a igre su "mukte". Jedino ako se ne pališ na novo, ali i ps3 ti je nov ako nisi do sad igra...

11 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Pa zar nebi kod SPAJANJA NA LAPTOP trebao spojiti HDMI iz PS4 na HDMI izlaz laptopa?
Tako sam vidio neka videa po youtubu.

Malo sam jos istrazivao kod spajanja na monitor.
Dakle cini mi se da postoji nacin da imam zvuk.Trebao bih kupiti nekakav HDMI to VGA with microUSB kabel.
Znaci koliko sam shvatio, onaj dio kabela sto mi je spojen u kuciste ide u taj adapter s jedne strane, a s druge strane HDMI izlaz spajam u PS.Nakon toga za zvuk je potrebno spojiti USBom u taj adapter a druga strana USBa dio jedino nisam shvatio gdje ide...to nekuzim, sad jel ide u kucitse PC ili stvarno nemam pojma.

Ako bih uzimao PS onda nebih htio jos i LCD uzimati da bih ga mogao direkt spojiti na PS, jer imam kod kuce CRT televizora koji jos valjaju i nema potrebe da dajem pare jos i za to, a imam ih 3 stara CRT TV-a.
Onda bi samo morao kupiti HDMI to AV konveter koji ce me izaci 200-300kn i miran sam.

Moram se raspitati sve prije nego donesem konacnu odluku!
Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
8 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P

Ne kuzim, sto mislis dobiti spajanjem ps na pc?

 

a posebice ne kuzim kako to mislis izvesti da spojis izlaz na izlaz??? ps4 ima hdmi OUT. laptop ima (ako ima) hdmi OUT, stvarno nisam siguran kako to mislis spojiti.

 

nekad se uz graficke kartice znalo dobiti hdmi-vga adapter, koji omogucava da spojis hdmi izlaz kartice na vga ulaz na monitoru (i obratno, ako imas hdmi monitor a vga izlaz na kartici), neznam dali bi ti to moglo koristiti, ali opet ti ostaje problem kako zvuk prenjeti na monitor.

 

po meni, kompliciras, uzmi ps3 i miran si, najvise dobijes uz najmanje ulaganja.

13 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

PS4 nemres spojit sa lapom, PS4 ima hdmi OUT i lap isto tako ima hdmi OUT, tak da nema sanse...

 

za PS4 ti treba 1080p 16:9 ekran, sad na tebi je hoces kupovat monitor (sa hdmi) ili TV...

PS3 mozes komponent činčevima spojit na CRT (ako ih imas na TV-u) ali također ni PS3 nebi spajao sa nicim losijim od hdmi-a na bilokaj... 

PC za ugodno igranje zaboravi bez bar 4000kn + također ti treba monitor

 

 

kad stavis lovu na hrpu i odlucis se koje naslove zelis igrat, onda se ponovo javi 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 17:07 (Spike1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
mp3david kaže...
Pa zar nebi kod SPAJANJA NA LAPTOP trebao spojiti HDMI iz PS4 na HDMI izlaz laptopa?
Tako sam vidio neka videa po youtubu.

Malo sam jos istrazivao kod spajanja na monitor.
Dakle cini mi se da postoji nacin da imam zvuk.Trebao bih kupiti nekakav HDMI to VGA with microUSB kabel.
Znaci koliko sam shvatio, onaj dio kabela sto mi je spojen u kuciste ide u taj adapter s jedne strane, a s druge strane HDMI izlaz spajam u PS.Nakon toga za zvuk je potrebno spojiti USBom u taj adapter a druga strana USBa dio jedino nisam shvatio gdje ide...to nekuzim, sad jel ide u kucitse PC ili stvarno nemam pojma.

Ako bih uzimao PS onda nebih htio jos i LCD uzimati da bih ga mogao direkt spojiti na PS, jer imam kod kuce CRT televizora koji jos valjaju i nema potrebe da dajem pare jos i za to, a imam ih 3 stara CRT TV-a.
Onda bi samo morao kupiti HDMI to AV konveter koji ce me izaci 200-300kn i miran sam.

Moram se raspitati sve prije nego donesem konacnu odluku!

 Vidi po redu.

Na lapu mos igrat priko remote playa. Ne triba ti kabel, ali triba mreza i racun.

Tv triba konverter koji sam ti posta, ali ne radi svaki i tribas se raspitat dobro koji uopce funkcionira.

Ako ti triba za vga to je opet konverter digitalnog u analogni, obicno na jednom kraju imaju vga i 3.5 mm audio, a s druge hdmi. Micro usb na tom je vjerojatno napajanje. Ali ti uredaji su polurjesenje s kojima moze bit masa problema.

Ali opet ponavljam PS4 ima analogni izlaz na samom kontroleru, a ima i digitalni na samoj konzoli za zvuk.  

11 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

a kako onda spajanje na laptop funkcionira ako se nista ne spaja? bezicno uz koristenje Remote programa ili? Jer ja cijelo vrijeme nesto krivo kuzim

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
online
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

 Inace gta 4 ima problem s grafikama s 2 i vise gb vrama. Desna na precac igre, properties, tab shortcut i u kucici target(putanja precaca) iza zadnjeg navodnika dodas -nomemrestrict -norestrictions, iako je dosta -nomemrestrict. Spremis i probas ponovo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
mp3david kaže...

a kako onda spajanje na laptop funkcionira ako se nista ne spaja? bezicno uz koristenje Remote programa ili? Jer ja cijelo vrijeme nesto krivo kuzim

 Da bezicno ili cak tehnicki zicno ako su na lokalnoj mrezi oba spojena kabelom priko remote play programa. To sta ti kontas se moze tehnicki izvest uz nekakvu tv karticu s video ulazima, ali to je bas glupo rjesenje.... 

8 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Spike1983 ( citiro bi tekst al sam na mobu)
Neki laptopi (citaj rijetki) imaju vga/dvi/hdmi out ali stvarno jedan model na 1000 tako da postoji mogucnost da on ima bas taj model laptopa iako cisto sumnjam jer su stvarno rijetki ti modeli
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Edit hdmi IN
11 godina
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
Za sad mi se onda ipak cini taj PS 3 SUPER SLIM logicnim odabirom, no pricekat cu neko vrijeme da vidim kakva ce biti situacija sa parama, za Bozic se uvijek najvise kupuje, ko zna sta cu jos uzet na kraju.
Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Ako ces uzimati PS3,  provjeri da li netko prodaje PS3 sa custom FW :-)

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
online
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
mp3david kaže...
Za sad mi se onda ipak cini taj PS 3 SUPER SLIM logicnim odabirom, no pricekat cu neko vrijeme da vidim kakva ce biti situacija sa parama, za Bozic se uvijek najvise kupuje, ko zna sta cu jos uzet na kraju.

 Super Slim se ne da downgradat, tribat će ti cobra za pirate(dodatni trošak) i ne isplati se davat 1500 kn za 12 gb konzolu(idu od 700 kn polovne). Ne znam za 2000 kn na tvom mistu možda polovni modificirani ps3 ili xbox 360(šta moš jeftinije a da je blizu da moš otić i vidit) + neki 24 monitor(tipa BENQ GW2470H cca 1000kn novi) To bi ti mislim bez problema stalo u 2000 kn.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni P
A jesi razmisljao mozda da uzmes sta god da uzmea na rate?
Msm neznam koliko imas godina,dali radis,ides u skolu na faks etc etc
Ako si u mogucnosti mozda bi ti na rate bilo malo lakse nego iskesirat 2000kn...
Tako npr. Bi mogo neki pristojan monitor i ps4 mogao uzet za nekih 200-300kn mj na 24 rate ili pc+ monitor....
At the time kad sam htio uzet ps4 mi je bilo puno za dat 200-2500 za ps4 pa sam uzeo (kao i pola hrvata) u tele2 onu ponudu za 210kn mj na 24 rate ps4+mob+tarifa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Velika dvojba, novi Playstation ili rabljeni PC?

Nebih htio na rate, trenutno ne radim, tesko je ovdje u Slavoniji naci posao osim sezone.

A vec sam dosta para potrosio i na laptop,uredenje sobe,kupnju auta,popravci,registracija..pa stvarno dosta para

 

S obzirom da cu se do kraja mjeseca ja uzasno stalno premisljati i tko zna sta cu jos na kraju kupiti...

Sad eto mi se cini da mi PS3 Super Slim onda mozda i nije najbolji izbor, zato jer sam malo na nasem Game portalu pratio situaciju sa igrama, i gledao koje su mi zanimljive, i nisu sve podrzane za PS3, iako je on izasao 2012.te, a ocito da to sto je ta verzija PS najnovija od trece generacije ocito ne znaci da ce biti igara posebno za njega ,kad se sve gleda samo za brojcanu verziju PS-a a ne ne za svaku verziju koja je dodatno izasla.

Onda bolje kupiti nesto cime cu biti osiguran na duzi period.

No u slucaju da bih uzeo PS4 Slim,za recimo dvije milje, onda bih dao bar jos milju za najosnovniji Vivax ili Philips ili neki Sencor FULL HD TV,no to sve eto ovisi koliko para budem imao do kraja mjeseca za izdvojiti.

Kad to sve zaokruzim ispada da cu potrositi 3000kn sigurno..eh sada,ako bih vec dao toliko para, onda za te pare vjerujem mogu naci i neko bolje PC kuciste...pa eto, kome se da zezati sa mojim pitanjem,neka mi preporuci.

U slucaju da uzmem PC, to bi onda trebalo biti trgovine tipa Emmezeta,Centro,Centar tehnike,Links,Chipoteka,HG Spot,Tehnomarket,Elipso,i nasao sam neku Zelda trgovinu u Osijeku, dakle da mi je tu blizu u gradu Osijeku,a jos bolje ako imaju Webshop.

Znam da sam rekao da mi PC ne treba,ali kad je vecinu igara bolje igrati na PCu nego PSu

 

update:

Sad sam malo proucavao cijene i nasao sam u Centro jedan komp za 2299kn a spada u kategoriju gaming dok je u mikronisu 2184kn.

A cijene tog racunala se krecu cak i preko 3milje,sta mislite.

https://www.centro.hr/extro-moba-amd-a8-x4-7600-3-80ghz-8gb-1tb-dvdrw-amd-radeon-r7-freedos.aspx

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 18:17 (mp3david).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice