Google - napredno pretraživanje izdvojena tema

poruka: 21
|
čitano: 4.224
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Google - napredno pretraživanje

Za one koji ne znaju, nekoliko savjeta koji će vam olakšati pretraživanje pomoću Google-a :

1. definicija rijeci - ako vam treba definicija neke riječi ili skračenice, ispred riječi upišite - define:
primjer=> define:fbi

2. pretraga naslova stranice - ako želite pretražiti riječ u naslovu (i adresi) stranice ispred riječi upišite - insubject:
primjer=> insubject:video

3. pretraga uzastopnih riječi - ako želimo tražiti više riječi koje se pojavljuju jedna iza druge koristimo navodnike na početku i kraju tih riječi. Pretraga se vrši redoslijedom kojim smo upisali riječi.
primjer=> "Hit me baby one more time"

4. pretraga određene internet stranice - ako želite pretražiti samo jednu određenu internet stranicu (npr youtube) iza riječi koju tražite upišite - site:youtube.com
primjer=> Britney Spears site:youtube.com

5. pretraga određene domene - ako želite ograničiti pretragu na određenu domenu (npr .com) iza riječi koju tražite upišite - site:.com
primjer=> free mp3 site:.com

6. pretraga određenih vrsta fajlova - ako želite pronaći neki tekst u određenom formatu (npr. pdf) to ce te postići tako da nakon pojma kojeg tražite upišete - filetype:pdf
primjer=> "google tips" filetype:pdf

7. pretraga jedne ili druge riječi - ako tražite stranice koje sadrže barem jednu od traženih riječi koristite OR ili | izmedu tih riječi i prikazati ćce vam se sve stranice gdje se pojavljuje jedna ili druga rijeć
primjer=> video OR mp3

8. pretraga nepotpunih recenica - ako tražite neki tekst a ne znate sve riječi - koristite * umjesto riječi koje nedostaju. Ovo je korisno kada tražite tekst pjesme a ne znate sve rijeci.
primjer=> "Hit me * one * time"

9. prisilno traženje nekih riječi - google ignorira traženje nekih često korištenih riječi, slova i brojeva, ali možemo ga prisiliti da traži te riječi, slova i brojeve tako da dodamo + (plus) ispred tih pojmova.
primjer=> "love +or marriage"

10. izostavljanje nekih riječi - ako neku riječ ne želimo vidjeti u rezultatima pretrage koristimo znak - (minus). 
primjer=> mp3 -download

11. google kao kalkulator - google se može koristiti kao kalkulator tako da u polje za pretragu upišite željenu radnju i kliknite na gumb za pretragu
primjer=> 5 + (43 - 32) + 4 - (9 / 3)

12. google kao pretvarač - google se može koristiti za pretvaranje između mjernih jedinica ali samo na engleskom jeziku
primjer=> 100 cm in inches
google se također može koristiti i za pretvaranje između različitih valuta, za što morate znati točne nazive valuta
primjer=> 1 EUR in HRK

3 godine
RE: Google - napredno pretraživanje
Sweeeeet...
Nisam znao za ove "cake", di se to uči? :)
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
3 godine
Šef kaže...
Sweeeeet...
Nisam znao za ove "cake", di se to uči? :)

na google-u šefe Namigiva

nedavno sam bio čitao na jednom forumu o tome kako se neki pate s pretraživanjem pa evo, da se ne bi i mi patili, već da si malo olakšamo.

ja recimo ovaj googleov kalkulator i pretvarač redovito koristim - i vrlo je točan Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 0:32 (robisierra92).
4 godine

Dodaj još pretragu unutar URL-a. Npr, site:bug.hr inurl:apple

GMT -5
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 5:33 (D4RKL1NG).
2 godine
D4RKL1NG kaže...

Dodaj još pretragu unutar URL-a. Npr, site:bug.hr inurl:apple

Daje 191 rezultat i sve su to vijesti sa bug koje govore nešto appleu.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
4 godine

Pa tako možeš tražiti bilo što unutar URL-a i domene... npr, url:rapidshare.com inurl:dreletronic Smijeh

GMT -5
22 mjeseca

intitle:"index.of" (mp3|wav) nirvana

Format datoteka se može mijenjati (dio u zagradi) i naslov koji se traži (umjesto Nirvana npr. Foo Fighters i sl.). Pretražuju se indexi na datoteke koje se mogu preuzeti.

2 godine

Odličan post!Sticky molim.

alrighty then
3 godine
moderator
robisierra92 kaže...

Za one koji ne znaju, nekoliko savjeta koji će vam olakšati pretraživanje pomoću Google-a :

Eto sticky nek se nađe:)

World Championships: 7, GP started: 263, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,413
22 mjeseca

inurl:"viewerframe?mode=motion"

intitle:"Live View / -AXIS"

Lista dostupnih camera viewa.

3 godine

evo dvije dobre knjige za napredno pretraživanje u google-u, pa tko želi, neka ih skine

Google Hacking

Google - The Missing Manual

Atomska bubamara
22 mjeseca

Google je u svoju tražilicu dodao brzo pretraživanje po avionskim letovima.

S unosom riječi "flight X to Y" npr. "flight from Zagreb to London", moguće je dobiti sve informacije o odlascima i dolascima avionskih linija na traženoj relaciji.

Osim toga radi i "flight [neki grad]" ili za manje gradove flight from [neki grad].

Podržana je većina europskih gradova i dostupno je na 11 jezika.

Za sad još ne postoji mogućnost pretraživanja tako da se unese i podatak o cijeni, ali bi moglo biti uskoro. Također će biti moguće i pretraživati po top destinacijij ("flight to somwhere sunny") i cijeni ("under €300").

Mashable

10 mjeseci
neaktivan

Imam problem, kad želim pronači neku sliku otvore mi se samo 3 reda slika a ispod ostatak stranice (bez obzira na kojih 1000 rezultata na upit) prazan bijeli papir(nema brojeva, ono od 1-10 za stranice)? Ne znam je li uzrok googl ili ?Kako to riješiti ? (koristim Internet Explorer, ali mislim da nije do njega)

3 godine
Re: Google - napredno pretraživanje
Jure77 kaže...

Imam problem, kad želim pronači neku sliku otvore mi se samo 3 reda slika a ispod ostatak stranice (bez obzira na kojih 1000 rezultata na upit) prazan bijeli papir(nema brojeva, ono od 1-10 za stranice)? Ne znam je li uzrok googl ili ?Kako to riješiti ? (koristim Internet Explorer, ali mislim da nije do njega) 

bit.ly/dcyfs
2 godine
protjeran
i ja mislim da bi moglo bit do IE. jel 8?
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
10 mjeseci
neaktivan

da  8, a niša ionako sam mislio instalirati mozillu, sad ću je sigurno instalirati {#}

2 godine
protjeran
prvo odi na portableapps.com pa otamo skini nekoliko browsera i odaberi koji ti se najviše sviđa.

jesi na xp?
Kad bi pametni popuštali svijetom bi budale vladale. Krleža: sačuvaj me Bože hrvatske kulture i srpskog junaštva.
10 mjeseci
neaktivan

windows 7, explorer je došao sa sutavom pa ga nisam dirao, inace koristim mozilu.

Evo mozila je uspješno instalirana i sada nema nikakvih problema {#}

hvala na pomoći

2 godine
protjeran
ništa prijatelju i drugi put :)
11 mjeseci
neaktivan

site:www.iskrica.com žena “50..65 kg”“165..175 cm” heteroseksualna zagreb
{#}

Taj primjer sam nasao ovdje

Masti na kruh i paprike!
2 godine

Usporedba Google rezultata s različitim jezičnim/zemljopisnim parametrima.

http://www.pravastvar.com/google/

Super za webmastere koji žele, na primjer, vidjeti kakve rezultate dobivaju oni iz BiH ili Srbije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice