Paypal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 5.362
|
čitano: 1.063.858
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay - pitanja i odgovori
4 godine
protjeran
Paypal
pitanje
prihvaćeno rješenje

Pričajte o svemu što ima veze s PayPalom.

---

Sažetak:

Po zamolbi forumaša donosimo Paypal - users guide

- popis katrica koje možete korisiti na PayPal-u

1. VISA - kreditna

2. VISA ELECTRON - debitna; vezana uz devizni ili kunski račun Erste i PBZ-a te tekući račun Splitske banke i OTP banke

3. MASTERCARD

4. AMERICAN EXPRESS (American Express Start card za studente ne radi na netu )

(5.) Diners - može se registrirati, ali se ne može plaćati

Što se tiče VISE ELECTRON, provjereno rade one od ERSTE BANKE i od PRIVREDNE BANKE (PBZ).

Nadalje, za Visu Electron je važno imati na računu minimalno 100kn (ili onoliko koliko vam kažu u banci) + onoliko novaca koliko mislite potrošiti. I uvijek stavite malo više jer vam u suprotnom, transakcija može biti odbijena ("Your credit card has been denied by credit card issuer...").

Novci se mogu primati ali je bitno da imate povezanu Visa karticu koja radi na PayPalu.

Za pitanja o carini imate temu.

Nova pitanja molim postavite samo ako odgovor na njih ne možete naći ovdje.

Da li paypal ima neki limit (mjesečni ili tjedni ili bilo kakav)??

Pri registraciji dok ne verificirate karticu postoji limit od 100$, nakon tog teoretski nema limita,ali je moguće da paypal prije provedbe transakcije zatraži potvrde,radi vaše zaštite

Koji je rok za podizanje disputa ili claim ( i što to znači )?

Rok je 45 dana od odnosne transakcije i sastoji se od 2 dijela.

Postupak ide kroz paypal resolution center – dio paypal sučelja.

Npr, kupili ste nešto preko ebaya i platili paypalom - nakon mjesec dana proizvoda nema, a prodavač ne odgovara.

1. Dispute => za vrijeme dispute-a imate, preko paypalove konzole, mogućnost komunikacije sa prodavačem

2. Ako se javio i riješili ste problem možete zatvoriti dispute i nikom ništa, ali ako nema sreće u komunikaciji onda pokrećete Claim.

Što je refund?

Refund je povrat sredstava koji ste uplatili i iz nekog razloga vam ih prodavač vraća.

Ako imate debitnu karticu iznos će biti vidljiv par dana nakon paypal-ovog mail-a, ako imate kreditnu karticu s koje vam je to naplaćeno, idući račun vam treba biti umanjen za iznos tog povrata.

Da li mogu primati novce putem paypala u RH?

Da, trenutno je moguće primati novac na PayPal s tim da tim novcem ne možete raspolagati 30 dana dok ne dobijete status člana od povjerenja. Novac se svakog prvog u mjesecu prebacuje na vašu Visa karticu koju ste povezali sa PP računom.

Da li je moguće da novci budu na paypal računu pa da ja odmah s njima nešto online kupim?

Ne, to nije moguće budući da se novac automatski prebacuje na vašu Visa karticu.

Na paypalu mi je balans 0, kako da dodam novce?

Novce ne trebate dodavati, paypal sam povuće novce s vašeg računa

Da li postoji opasnost da me netko potkrade?

Naravno, iako su šanse za to minimalne, tako da je veća vjerojatnost da će vam neko skenirati karticu na bankomatu (statistički)

samo pazite da vam ne ukradu mail s kojim ste registrirani i da lozinka nije nešto jednostavno.

Da li isključivo mora biti ime i prezime na paypal acc isto kao i na kartici koja je dodana ili mogu staviti nečiju drugu adresu i i ime i prezime npr.. od prijatelja?

Mora biti vaše, ali vi možete pod adresu primatelja dodati drugu osobu i adresu.

Što se dogodi s 1,95$ koje paypal skine prilikom verifikacije?

Novac vam kroz neko vrijeme vrate ili vam umanje račun

Ne mogu staviti novu karticu, javlja mi poruku : This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card." ili "'You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again"

Moguće je da kartica još nije procesuirana, da nemate ništa novaca na njoj ili da paypal ne podržava tu banku. Najbolje je pričekati par dana, provjeriti da li imate bar 10€ na njoj i probati tad.

Također, moguće je da je samo problem kod njih u sistemu se dogodio, pa ako kartica ispunjava uvjete da je par dana stara, da imate novca i da je na popisu, probajte ponovo za pola sata, sat.

Što je Confirmed address?

Često ćete na ebayu vidjeti da prodavač naglašava da šalje samo na paypal confirmed address. To znači da je Paypal obavio dodatnu provjeru i potvrdio vašu adresu, no to u Hrvatskoj kao ni općenito izvan SAD-a (i mislim Kanadi i V. Britaniji) to nije moguće.

To što vam piše u paypal sučelju status: verified znači da ste dodali i verificirali kreditnu karticu i ne smije se brkati sa confirmed address.

Da li postoji i tko plaća proviziju?

Proviziju plaća prodavatelj tj. primatelj sredstava

Imam dolare, a paypal javlja da nemam sredstava?

Da li je dolar primarna valuta na kartici?

Uvijek treba provjeriti da ima novaca u primarnoj valuti, to znači u onoj valuti koju ste odabrali pri otvaranju računa

Žalio sam se Pay Pal-u zbog neprimanja pošiljke i dobio povrat novca, a pošiljka je ipak stigla naknadno. Kako mogu prodavaču vratiti novac?

S takvim pristupom kod tih sellera ćete uvijek biti gledani pozitivno, a oni će to obično i proširiti.

Postupak je jednostavan, javite im se, nek vam pošalju mail koji trebate unjeti na paypal stranici (mail je na paypalu zapravo kao nick na forumu), odete na paypal na send money (gore kad se ulogirate imate my acount, s desne strane), unesete mail i iznos (i valutu odaberete, dolje odaberete što plaćate - odete na personal i stavite plaćanje duga) i kliknete continue

možete staviti seleru u napomenu što plaćate.

Inace za one koji imaju visu electron od erste banke vezanu uz devizni racun i hoce spojiti svoju karticu s paypalom a pise im da je kartica denied to je zato jer na racunu morate imati 40kn protuvrijednosti valute u kojoj je racun (devizni) + 1.95$ za aktivaciju.

** Tekst kopiran sa stranice www.forum.hr i malo izmijenjen.**

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 15:13 (pirat).

39 0 hvala 63
4 godine
Paypal

svaka cast!! ja sam isto na bux.to al nisam jos nista vece zaradio.. a sto se tice tog paypala nis ne znam

Danas je teško biti glup. Previše je Slovenaca. Xfire: inferno2912
4 godine
protjeran
RE: Paypal
autorov komentar

a lako se zaradi,ne koristim google nego youtube za upute :-)

ehm..a jel se moze preko alertpaya isplatit ako se ne moze preko paypala

5 godina
Paypal

ne može. al si možeš nešto lijepo kupit na ebayu pa to onda prodat

ja sam se zaljubio ... http://www.elivecd.org/
4 godine
protjeran
autorov komentar

ne postoji ništa lijepo...osim onog iphonea sto sam vidio haha

4 godine
neaktivan
Paypal

zaš se tebi scorpio nemre poslta pp

i drugo možeš li me uputit u svoje tajne?????

plz. može preko maila.

neću nikom drugom reć.... xDDD

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
4 godine
protjeran
autorov komentar

daj svoj mail...

i dajte ljudi pomagajte nisu mali novci u pitanju :)))))

4 godine
neaktivan
Paypal

matakrele@gmail.com

edit:/\/\ čovjeće pa pošalji si ček na kućnu adresu i to ti je to. samo si ček uplati na račun. ili si isplati pare u keš.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 15:34 (Matatata krele od zanata).
4 godine
protjeran
autorov komentar

kak da to napravim? reko sam da nemam nikakvih iskustva..i da napomenem nemam karticu,racun limitiran....pa ...

EDIT: ma spisko sam sve novce na ebayu i kupovo neke stvari haha,al to sam zaradio da trosim bezveze,svejedno sam to u 4 dana 'zaradio'...evo da pitam,jel mogu ja napisat tutorijal 'kako brzo zaraditi.ali ilegalno' ili ću pokupiti ban zbog toga

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 20:39 (ScorpioN60).
4 godine
neaktivan
Paypal

Ajd napiši tutorial, ili ako se bojiš pošalji barem meni, zainteresirao si me sa ovim! Thanks!

4 godine
Paypal

Ma samo piši! Ako niš drugo napravi u txt fajli pa uploadaj negdje i daj link XD pa ko hoce skidat nek skida! Mene isto interesira jer sam nonstop bez love a lova uvijek dobro dodje! Nego me zanima jel je to bas protiv zakona nesto ili? Mislim, jel mogu na sud radi toga ili slično ( neke globe )?? Da znam!

4 godine
protjeran
Paypal

ajme

jesi ccc

kupi si 500 referala za 490 dolara i mjesečna zarada će ti skočit x3...

ovak si spisko na ebyu i ostalo 0...

sad sve ispočetka

pitanje

kolko klikova po danu si mogao radit?

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
Paypal

Ja mogu raditi 36 klikova po danu i po kliku dobivam 0,09$......... Trenutno imam 0,80$... Cool

CPU: AMD ATH 64 X2 5200+ @ 2X 2,9Ghz MBO: Asus MSN-XE GPU: Ati Radeon HD 4550 PWR: MS 450W HDD: Western Digital 250Gb
4 godine
protjeran
Trop kaže...

Ja mogu raditi 36 klikova po danu i po kliku dobivam 0,09$......... Trenutno imam 0,80$... Cool

ček sekundu
ja sad se prijavio tek
klikam
tamo na SurfAds i pojavi se onih gluposti
svaki kliknem i ostavim 30 sekundi da je otvoren

i odem pogledatit mystats
i ne vidi se nikaj da mi se nadodalo na račun...
to znači da mogu klimnut na sto komada al oni neće priznat

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
Paypal

Meni hoce sve.... Probaj Refresh stranice.....

CPU: AMD ATH 64 X2 5200+ @ 2X 2,9Ghz MBO: Asus MSN-XE GPU: Ati Radeon HD 4550 PWR: MS 450W HDD: Western Digital 250Gb
4 godine
protjeran
Paypal

Your Statistics

# of Website Visits
0

ništa

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
Paypal

Evo ti slike... To kaj je zaokruzeno ti je stanje racuna...

4 godine
Paypal

Slika, zaboravio sam ju staviti.... Upload me muci...

4 godine
protjeran
Paypal

slike nema

kad stavljaš klikni na prebaci

evo gledam po faq

kažu da nakon 30 sekundi se pojavi il zelena kvačica da sam dobio pare il crveni x da nisam...

GDJE se pojavi ta kvačica?

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
Paypal

Odmah na vrhu te stranice koju gledas..... Pise lijepo Bux.to Done kvacica

4 godine
protjeran
Paypal

možda zeza kaj preko proxya gledam (na poslu sam)

jel to kraj onih velkih slova Bux.to ?? lijevo gore pored take your time to visit bla bla

www.ddoxy.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 10:18 (doxy).
4 godine
Paypal

Da..... Prvo pise vrijeme gledanja koje odbrojava i onda Done kvacica

4 godine
Paypal

Evo u slici pogledajte,prije godinu i nesto sam nakupio toliko na i stavio na cash out,sada se sijetio da ponovo pogledam kada sam vidio ovu temu i naravno jos nije nista isplaceno..ccccc

Ps..sada vidim da je limit isplate povecan na 50$ ali prije je bio 10 i preko 6 mijeseci mi nista nije stiglo....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 10:26 (mejt).
4 godine
protjeran
Paypal

preko čega si išo na isplatu

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
Paypal

alert pay....ma bux to i ostale takve stranice su stara prica za sebe,netko mlati na tomu lovu al vijeruj da to nisu korisnici njhovi servisa....da se tako lova dijeli svatko bi sijedio kod kuce i prekrsteni nogu brao lovu;)...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 10:31 (mejt).
4 godine
Paypal

Posjetio sam 91 njihovu stranocu i zaradio 1,00$..... Cool

4 godine
protjeran
Paypal

lol

tak 15 dana i zaradiš za 20 referala

za mjesec dana zaradiš za 50 referala

dok dođeš do 500 referala mjesečni prihod bi bio 1500 dolara

to jednostavno izgleda

smao treba probati

malo google adsense i to pa če se pribrat novaca...kupim referale i vidjet ću kaj bu dalje

www.ddoxy.blogspot.com
4 godine
neaktivan
Joso162 kaže...
k
Htio sam pitati šta treba staviti kod registracije na alertpayu koji korisnik privatni (imaju dvije opcije) ili biznis
Ne ostavljaj ništa nedovr
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 10:46 (Joso162).
4 godine
neaktivan
Paypal

Nisam htio staviti sve u jednu poruku da mi se ne izbriše. U firefoxu pišem poruku stisnem pošalji, a ono mi piše da trebam nešto napisati u poruci. Napišem ponovno, a ono mi objavi samo slovo k. U čemu je problem, do sad je bio sve u redu. Sad ovo pišem preko internet exprorera.

Ne ostavljaj ništa nedovr
4 godine
Paypal

Koliko ja znam, Bux.to je poznat po užasno dugim čekanjima na isplatu (ako uopće isplaćuju). već sam negdje postao OVAJ tutorial, one koje zanima, neka pogledaju.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay - pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice