ne vidim koji je smisao aplikacije, kad gore imaju 3 i pol knjige -.-
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ima dosta lektire i to jeftino, što je dobro..
S obzirom da je u lektiri dosta klasika nije samo za srednjoškolce..
Jel inače ima načina da se P9 knjige pregledavaju na Kindlu?!
Pa ne bih se baš složio u potpunosti, barem ne kad su hrvatski naslovi u pitanju. Aplikaciju vrtim već jedno vrijeme na tabletu jer su me navukli nekim bonom na nagradnoj igri, a od tada sam više knjiga nabavio. Na žalost, nema poštene inicijative u obliku elektroničkih knjiga za hrvatske naslove nigdje drugdje nego ovaj planet9 pa je onda i to ok, a za strane ionako se ne moraju ni pokušati mjeriti s Kindleom jer bi to bilo uzaludno. Ono što me smeta je ta cijena knjiga koju još uvijek, pretpostavljam, određuju izdavači pa je preskupo u odnosu na papirna izdanja.
Mislim da ima dosta lektire, što je dobro..
S obzirom da je u lektiri dosta klasika nije samo za srednjoškolce..
Jel inače ima načina da se P9 knjige pregledavaju na Kindlu?!
Nisam isprobao no varijanta sa Duokanom i Kindleom bi morala funkcionirati (epub format, zaštita je ionako Adobe DRM). A i Amazon ti sam besplatno može to konvertirati u Kindle format.
(...) Na žalost, nema poštene inicijative u obliku elektroničkih knjiga za hrvatske naslove nigdje drugdje nego ovaj planet9 pa je onda i to ok, a za strane ionako se ne moraju ni pokušati mjeriti s Kindleom jer bi to bilo uzaludno. Ono što me smeta je ta cijena knjiga koju još uvijek, pretpostavljam, određuju izdavači pa je preskupo u odnosu na papirna izdanja.
Postoji site www.elektronickeknjige.com, knjižara TookBook splitskog izdavača Lamaro i Vipova e-knjižara, koja je "powered by Tookbook" - razlika je u tome što TookBook ima cijene u dolarima, dok Vip u kunama, pa neke knjige mogu biti povoljnije na jednom, a druge na drugom siteu. S komentarom o cijeni knjiga na hrvatskom se slažem, dobar dio ima visoke cijene usporedive s papirnatim knjigama (kod kojih postoji trošak tiskanja, distribucije i prodajnog prostora i osoblja); budući da sam član Svijeta knjige, neke naslove čak mogu dobiti jeftinije u obliku "mrtvog stabla" ("dead tree format", tj. na papiru) nego u elektroničkom obliku s domaćih online knjižara.
(...) Na žalost, nema poštene inicijative u obliku elektroničkih knjiga za hrvatske naslove nigdje drugdje nego ovaj planet9 pa je onda i to ok, a za strane ionako se ne moraju ni pokušati mjeriti s Kindleom jer bi to bilo uzaludno. Ono što me smeta je ta cijena knjiga koju još uvijek, pretpostavljam, određuju izdavači pa je preskupo u odnosu na papirna izdanja.
Postoji site www.elektronickeknjige.com, knjižara TookBook splitskog izdavača Lamaro i Vipova e-knjižara, koja je "powered by Tookbook" - razlika je u tome što TookBook ima cijene u dolarima, dok Vip u kunama, pa neke knjige mogu biti povoljnije na jednom, a druge na drugom siteu. S komentarom o cijeni knjiga na hrvatskom se slažem, dobar dio ima visoke cijene usporedive s papirnatim knjigama (kod kojih postoji trošak tiskanja, distribucije i prodajnog prostora i osoblja); budući da sam član Svijeta knjige, neke naslove čak mogu dobiti jeftinije u obliku "mrtvog stabla" ("dead tree format", tj. na papiru) nego u elektroničkom obliku s domaćih online knjižara.
hvala za elektronickeknjige, nije loše i čitljivo na tabletu. Malo off topic: Nisam član svijeta knjige već 6-7 godina i nedavno su me zvali da "produžim" :-))) članstvo pa sam to odbio no kakva je sada situacija sa njima jer sam prestao biti član jer nije bila dobra ponuda knjiga, npr. domaće beletristike bi se našlo tek par naslova, a morao si zbog članstva svaka 3 mjeseca kupovati knjige?
(...) Malo off topic: Nisam član svijeta knjige već 6-7 godina i nedavno su me zvali da "produžim" :-))) članstvo pa sam to odbio no kakva je sada situacija sa njima (...)
Najbolje je da pogledaš trenutni katalog i prosudiš sam - link na stranicama Svijeta Knjige ne radi, ali je katalog dostupan na issuu.com. Po mojem mišljenju, previše je knjiga o samopomoći i religiji, a premalo o znanosti. Tiskanu beletristiku ne kupujem (budući da imam odlično pamćenje) pa mi je dovoljno knjigu pročitati jednom; drugi put nema draži budući da se sjećam gotovo čitave radnje, a prostor na policama je ograničen. Ljubitelj sam znanstvene fantastike - nje ima dovoljno na netu, čak i besplatne - primjerice Baen Books ima Free Library i CD-ROM-ove s knjigama koji se mogu slobodno kopirati i distribuirati. U SK-u kupujem publicistiku, prvenstveno knjige o znanosti i povijesti, ali (gledajući čitav katalog SK-a) takvih je premalo.