ATI Catalyst 10.2 i 10.3

poruka: 59
|
čitano: 7.402
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "ATI Catalyst 10.2 i 10.3".
3 godine
RE: ATI Catalyst 10.2 i 10.3
Zvonimir Zubić kaže...

Taj CPU će ju sigurno kočit, a i ne vjerujem da ćeš osjetit toliko razliku koliko sam ja kad sam prešao sa 8500GT na HD5850 Namigiva.

Ja što sam gledao u linksa ti sigurno nema HD4670 AGP, ali ima HD4650. Mislim da ćeš morati pronjuškati na njuškalu Osmijeh

Jednako tako tvoj  CPU koči tvoju HD5850

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
4 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Taj CPU će ju sigurno kočit, a i ne vjerujem da ćeš osjetit toliko razliku koliko sam ja kad sam prešao sa 8500GT na HD5850 Namigiva.

Ja što sam gledao u linksa ti sigurno nema HD4670 AGP, ali ima HD4650. Mislim da ćeš morati pronjuškati na njuškalu Osmijeh

LOL 8500gt je low end grafička sa 64 bitnom sabirnicom (128bitna pod navodnicima) te dolazi sa standardnom ddr2/3 memorijom nižeg clocka, 16 shadera , a hd5850 je high end kartica sa 256-bitnom sabirnicom i gddr5 memorijom, 1440 shadera, dx11 i druge đinđe.

Razlika je ne velika to je premala riječ već ENORMNA.

Da imaš jači procesor osjetio bi i veću razliku. Kak te mtopol skurio hehe

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
3 godine
ATI Catalyst 10.2 i 10.3

Mene novčanik koči da imam jači komp...

Inače 10.2 kod mene, satima se nije pojavio debeli miš, a kad eno ga opet. Powerplay Bug je i dalje prisutan (smrzavanje HD i FullHD videa kada se koristi DXVA). Igre, kao i dosad totalno stabilno. Kod kolege s drugom matičnom tog problema nema (probao svoju karticu kod njega - dakle nekompatibilnost). Također kada uđem u neku DX10 igru, miš se opet smanji na normalu i ostane takav kad i izađem iz igre (recimo na Shattered Horizonu mi tako radi)

Vjerojatno ću probati beta driver 10.3, ali sumnjam de će riještiti moje probleme (vele da ta Beta 10.3 nije dobra za 4xxx kartice)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 15:22 (TomoR).
3 godine
ATI Catalyst 10.2 i 10.3

Zašto nije dobar 10.3 za 4xxx

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 18:26 (joze).
2 godine
mtopol kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Nije, sad sam OC-ao na 2.8ghz Namigiva

4 godine
Zvonimir Zubić kaže...
mtopol kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Svejedno, proc je jedan od najgorih četverojezgrenih koji su ikad izašli. Evo test gdje čak

Core 2 Duo E6600 u svakoj igri nadmašuje Phenom-a 9700. Da ne govorim tek za Core 2 Quad Q6600.

U svakodnevnim aplikacijama ga 4 jezgre malo izvlače protiv E6600 ali to je ipak jadno.

Sorry na off-topicu ali morao sam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 21:17 (Penryn).
3 godine
joze kaže...

Zašto nije dobar 10.3 za 4xxx

10.3 će valjda biti dobar, ali ova beta od 10.3 na koji sam postao link navodno stvara probleme nekim vlasnicima 48xx serije.

4 godine
Zvonimir Zubić kaže...
mtopol kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Uf jesi ga clockao...

Treba ti bar 3.6-3.8GHz s tim procesorom da ga iskorištava kao moj na 3,4GHz.

2 godine

Rijetko tko ga je uspio OC-at iznad 2.6ghz da bude stabilno i da radi, a kamoli na 3.6ghz, ako imaš neki savjet kako slobodno reci nemam ništa protiv

Z-1
3 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Rijetko tko ga je uspio OC-at iznad 2.6ghz da bude stabilno i da radi, a kamoli na 3.6ghz, ako imaš neki savjet kako slobodno reci nemam ništa protiv

Upravo zato sto je to smece od CPU-a, slabo se OC-a i slabe su mu performanse. Kupi si Phenom II x4 ili Phenom II x3 , to ti je savjet.

2 godine

Je sada, a kad sam ga bio kupio koštao je 1000kn, i bug ga je hvalio da je ulaganje u budućnost, da je isplatljiv. Kupit ću si ja cpu, ali ne odmah jer mi ovaj sasvim dovoljan, skupljat ću pare i kupit ću novu matičnu, ddr3 ram i novi cpu, a možda i upiknem novi cooler Namigiva

4 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Je sada, a kad sam ga bio kupio koštao je 1000kn, i bug ga je hvalio da je ulaganje u budućnost, da je isplatljiv. Kupit ću si ja cpu, ali ne odmah jer mi ovaj sasvim dovoljan, skupljat ću pare i kupit ću novu matičnu, ddr3 ram i novi cpu, a možda i upiknem novi cooler Namigiva

Neisplativo.

Da sam na tvom mjestu uzeo bih samo još 1 gigu ram-a i procesor x4 955 i to furao barem 2 godine. Vidim da kupuješ hard to je OK ,320GB je sitnica danas.

Thermaltake ORB ako je on u rangu freezera 64 pro ili bolji onda je sasvim dobar za 3.4 gigaherznog kvadonju iz phenom II familije.

Inače phenom II se dosta manje grije nego phenom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 13:47 (Hyperion).
2 godine
Hyperion kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Neisplativo.

Da sam na tvom mjestu uzeo bih samo još 1 gigu ram-a i procesor x4 955 i to furao barem 2 godine. Vidim da kupuješ hard to je OK ,320GB je sitnica danas.

Thermaltake ORB ako je on u rangu freezera 64 pro ili bolji onda je sasvim dobar za 3.4 gigaherznog kvadonju iz phenom II familije.

Bas i nije u tom rangu jer taj blue orb nema opce koliko sam vidio toplovodne cijevi a i nema toliko lima(pasivno) a i cooler sam moze doci do 2000 a meni na mom proc moj cooler na 2000(max) okretaja dode u codu 4 ali temperature jedva dodu do 45.Blue orb je sam za sminku i nis drugo.

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 13:54 (Fake_Alert).
3 godine
protjeran
ATI Catalyst 10.2 i 10.3

Vidim da je dost off-topic pa sam htio pitat već koliko gubim ako ne clockam grafičku? Sad je na 775/1125. I koliko još mogu računati sa ovom konfiguracijom na nove shootere i racing sa max detaljima i MSAA uključenim? Crysis 2 i ta priča...

weather changes moods
3 godine
stoncin3 kaže...

Vidim da je dost off-topic pa sam htio pitat već koliko gubim ako ne clockam grafičku? Sad je na 775/1125. I koliko još mogu računati sa ovom konfiguracijom na nove shootere i racing sa max detaljima i MSAA uključenim? Crysis 2 i ta priča...

ako igras na 1680x1050 onda jos jako dugo

4 godine
stoncin3 kaže...

pa još dugo pogotovo za racing,a za crysis nitko nezna

neznam zakaj svi klokate 5850 grafe kad nijedna igra ne trza na njoj,strpite se za crysis 2 koji izlazi na kraju godine a do tada ne vjerujem da će se pojavit igra koja će bacit na koljena 5*** seriju

3 godine
M4X kaže...
stoncin3 kaže...

neznam zakaj svi klokate 5850 grafe kad nijedna igra ne trza na njoj,strpite se za crysis 2 koji izlazi na kraju godine a do tada ne vjerujem da će se pojavit igra koja će bacit na koljena 5*** seriju

he he he, eto tako tek tolko da se hvale ... Smijeh Al mislim da stari Craysis na full hd rezoluciji i max detaljima s AA i AF ipak baci hd5850 na koljena.

4 godine
mtopol kaže...
M4X kaže...
stoncin3 kaže...

he he he, eto tako tek tolko da se hvale ... Smijeh Al mislim da stari Craysis na full hd rezoluciji i max detaljima s AA i AF ipak baci hd5850 na koljena.

istina,meni na entuziast i sve uključeno igra trza,pogotovo kad zagusti

3 godine
protjeran
M4X kaže...
stoncin3 kaže...

neznam zakaj svi klokate 5850 grafe kad nijedna igra ne trza na njoj,

mtopol kaže...
M4X kaže...
stoncin3 kaže...

Al mislim da stari Craysis na full hd rezoluciji i max detaljima s AA i AF ipak baci hd5850 na koljena.

Pa da i Crysis se igra. Doduše još danas moraš kupovati high-end komponente ili clockanje da je zaigraš kao ostale na visokim detaljima. Pa kod mene sa OC-anjem sam dobio 8 FPS-a. (vidi Moj PC) Što mi dodje taman do 30. Za druge igre stojiOsmijeh

weather changes moods
4 godine
stoncin3 kaže...

Čak je ja "OVERCLOCKER" držim na 725/1000 ili takozvanom defaultu.

Ja sam se crysisa naigro i već mi ga je pun kufer, crysis 2 se čeka naravno, a do toga ima oko 10mj što je jako dugo. Prije nego što izađe crysis 2 pisat ću državnu maturu, proći/pasti razred, upisat se na faks ili ne... (životna prekretnica)

Inače crysis se vrti na vhigh, dx10 jako pristojno čak koji filtar mogu uključit dok na dx9 štuca malo što me iznenadilo.

GTA 4 se i dalje loše vrti no to ni neigram, ARMA II se jako loše vrtila no vjerovatno zbog drivera (imao sam starije tada)

I ostale igre se vrte na max tako da za cijeđenje kartice nema potrebe kod rezolucije 1680x1050.

3 godine
protjeran

Da. Ma mislio sam si malo još te taktove srediti da to liči na nešto kad sam već komp pojačao! Pa onda ne treba mi? I ja sam se naigrao tih dva nastavka 'krize' tako da sad samo vrtim koji bench da vidim, ali igrati ih više neću. Sve druge igre rade, radile su i radile bi i sa onom prvom graf. iz kupljene konfe 8800GT Alpha Dog XXX od XFX-a 512MCool, ali već kad ima se mislim da ne propustim priliku.

weather changes moods
4 godine
stoncin3 kaže...

Da. Ma mislio sam si malo još te taktove srediti da to liči na nešto kad sam već komp pojačao! Pa onda ne treba mi? I ja sam se naigrao tih dva nastavka 'krize' tako da sad samo vrtim koji bench da vidim, ali igrati ih više neću. Sve druge igre rade, radile su i radile bi i sa onom prvom graf. iz kupljene konfe 8800GT Alpha Dog XXX od XFX-a 512MCool, ali već kad ima se mislim da ne propustim priliku.

Zar nisi ti rekao da kupuješ GTX470? 

Mislim malo mi čudno da spominješ overclockanje kad ionako sada kupuješ novu grafičku...

Pa gle ako se pališ na broj fps-a u slobodno ti nju clockaj na 1GHz, pogotovo za bencheve dušu dalo. Ja sam velim između 775 i 725MHz ja neznam dali sam primjetio i 1fps viška,ali 1°C jesam.

3 godine
protjeran
ATI Catalyst 10.2 i 10.3

To ti se ja sad napalim kad čujem novo jer trebam grafe za igre shootere na max. Tako volim igrat. Sad mi neće trebat jer sam sve OVERCLOCKAO. Pa sam mislio izvuć naposljetku zadnju mrvu snage iz kompa. Nis niš dirao 2 godine osim tri apgrejda grafe (8800GT-HD4870-HD5850). Nis htio ni GTX470 ni HD5870 jer sam vidio da je GTX preskupa za moje vidike (kupim uvijek mainstream od 1500-2000 najjaču), a HD5870 koju sam htio neću jer je zanemarivo jača od ove kad sada.

weather changes moods
2 godine
ATI Catalyst 10.2 i 10.3

Imam potrebu komentirat dotičnu sliku uz driver... Nelogično mi je igrati u onakom prikazu... zašto spajati onoliki broj LCD-a zar nije lakše kupiti nekakvu plazmu velikog formata ili sliku projekcirat na platno?? I kad je već spoio onolik broj LCD-a, kako može igrat uz one okvire koje ispunjavaju prostor... kad je već spajao LCD uz LCD, bilo bi bolje da je odšarafio okvire i priljubio matricu uz matricu u 1,2mm prostora... Sorry na OT

2 godine
neaktivan
TalaxY kaže...

Imam potrebu komentirat dotičnu sliku uz driver... Nelogično mi je igrati u onakom prikazu... zašto spajati onoliki broj LCD-a zar nije lakše kupiti nekakvu plazmu velikog formata ili sliku projekcirat na platno?? I kad je već spoio onolik broj LCD-a, kako može igrat uz one okvire koje ispunjavaju prostor... kad je već spajao LCD uz LCD, bilo bi bolje da je odšarafio okvire i priljubio matricu uz matricu u 1,2mm prostora... Sorry na OT

Istina, to se i meni cini pomalo nelogicnim.

2 godine
Hyperion kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Neisplativo.

Ima jedan problem, hoće li to moći na moju matičnu? Jer za nju znam da 100% podržaje AM2+ ali za AM3 nisam siguran

4 godine
Zvonimir Zubić kaže...

Ima jedan problem, hoće li to moći na moju matičnu? Jer za nju znam da 100% podržaje AM2+ ali za AM3 nisam siguran

Pogledaj na stranici proizvodjaca CPU support list, posto je to AM2+ morat ces sigurno flashat BIOS na neku noviju verziju (ako vec nisi)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
4 godine
Zvonimir Zubić kaže...

AA-d00d kaže...

Pogledaj na stranici proizvodjaca CPU support list, posto je to AM2+ morat ces sigurno flashat BIOS na neku noviju verziju (ako vec nisi)

Vidi šta ti čovjek napisao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 16:15 (Hyperion).
2 godine

Vidim

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice