kad se sjetim šta sam prije godinu dana mogao kupiti za 1200 kn, a šta sad mogu. ali tako će uvijek biti. razvijaju se nove tehnologije, a starima pane cijena. a nove tehnologije za istu cijenu nude još i više...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupujem ovu aBd
ma vjerujte mi to oni izbacivaju samo da ljudi pohitaju na kupnju nečeg novog i tako se stalno kolo vrti oni zarađuju milione dolara a ljudi mislu da su na vrhu ako kupe novi model vidičemo za 6 miseci kad stigne neki novi model a ovom padne cjena
e da ne otvaram novu temu;
Imam XFX HD 5770 1GB GDDR5 i javljaju mi se artefakti (cijeli ekran mi postane rozni, bljeska nesto i na kraju mi se resetira komp).
skinuo sam zadnje drivere sa ati.amd.com stranice (znaci sluzbena) i opet nista, cak mi niti ne prepoznaje koja je kartica tocno, pise samo "HD 5770 series" =/
OS je windows 7 64bit.
ima li netko kakav savjet???
e da ne otvaram novu temu;
Imam XFX HD 5770 1GB GDDR5 i javljaju mi se artefakti (cijeli ekran mi postane rozni, bljeska nesto i na kraju mi se resetira komp).
skinuo sam zadnje drivere sa ati.amd.com stranice (znaci sluzbena) i opet nista, cak mi niti ne prepoznaje koja je kartica tocno, pise samo "HD 5770 series" =/
OS je windows 7 64bit.
ima li netko kakav savjet???
Pa ne bi trebao bit problem do drivera, ja imam catalyst 9.10 i sve radi bez ikakvih problema...
Artefakti se javljaju samo u igrama ili i u 2d modu?
Pretpostavljam da nisi clockao karticu, ili možda jesi??
Ako nisi niš prčkao po kartici reklamiraj.
i u igrama i u 2d modu; zna se pojaviti cim udjem windowse.
nisam stigao clockati, tek sam danas dobio komp :D
sto je jos najbolje, nije samo to problem..cak mi se javlja BSOD (btw win7 su original), zatim sam vidio da maticna ima stariju verziju biosa - AM3 procesor mi prepoznaje kao AM2+
sami problemi =/
i u igrama i u 2d modu; zna se pojaviti cim udjem windowse.
nisam stigao clockati, tek sam danas dobio komp :D
sto je jos najbolje, nije samo to problem..cak mi se javlja BSOD (btw win7 su original), zatim sam vidio da maticna ima stariju verziju biosa - AM3 procesor mi prepoznaje kao AM2+
sami problemi =/
Ajde onda prvo flashaj bios...
hmmm, gubim garanciju onda zar ne?
fakat neznam zasto mi nece prepoznati tocno koja je kartica, driveri za 57XX i 58XX serije su isti kolko sam skuzio
hmmm, gubim garanciju onda zar ne?
fakat neznam zasto mi nece prepoznati tocno koja je kartica, driveri za 57XX i 58XX serije su isti kolko sam skuzio
Ne gubiš garanciju, bez brige...
Ni meni gpu-z ne prikaže točan model kartice nego 5800 series. Ista je stvar i sa starijim radeonima tako da te to ne mora brinut.
jesi 100% siguran u to?
malo offtopic:
al muci me jos taj BSOD (vise njih da budem precizniji), malo sam googlao i nasao da to ima neke veze sa memorijom (znaci vjerojatno RAM).
e sad, nasao sam kako to rijesiti u Win XP SP3 ali nigdje se ne spominje u win7. instalacija nije mogla otici u krivom smjeru (BSOD mi je cak bacio za vrijeme instalacije win7).
u servis cu ga trebati nositi svakako kolko mi se cini..
jesi 100% siguran u to?
malo offtopic:
al muci me jos taj BSOD (vise njih da budem precizniji), malo sam googlao i nasao da to ima neke veze sa memorijom (znaci vjerojatno RAM).
e sad, nasao sam kako to rijesiti u Win XP SP3 ali nigdje se ne spominje u win7. instalacija nije mogla otici u krivom smjeru (BSOD mi je cak bacio za vrijeme instalacije win7).
u servis cu ga trebati nositi svakako kolko mi se cini..
Da, nećeš izgubit garanciju ako flashaš bios.
Za bsod... na njemu uvijek piše što ga je uzrokovalo tako da ne mora nužno biti ram (osim ako to čitanjem nisi zaključio).
Treba isključit automatski restart prilikom bsod-a i pročitat što piše.
za svaki slucaj nazvat cu ih sutra i pitati dal mogu flashati, nemam nista za izgubiti.
3 Errora dosad:
A) 0x00000050 (0x876657c0, 0x00000000, 0x8ba6aaa5, 0x00000000)
B) 0x0000007e <ostatak u zagradi nisam zapisao)
C) 0x0000001e < -ll->
Ma sve su ti to errori za memoriju ali koju???
Ja mislim da ti memorija kod grafičke nevalja...
Ne znam koliko je povezano, ali 4770 je radila slicne/iste probleme nekima od ljudi koje znam..nazalost, uglavnom je zavrsavalo uzimanjem nove kartice, cesto neke druge..
mislim da sam nasao rjesenje;
driveri za x64 win7 su u k*rac losi, instalirao sam 32bitne i pojavio mi se opet bsod cim sam ih prvi put pokrenuo ali nakon instalacije drivera vise nemam problema.
sad sam igrao koja 2h TF2 bez ikakvih problema, na x64 win7 bi mi izbacilo artefakte nakon 10min
EDIT: samo nisam siguran dal su driveri za maticnu koje win7 sam instalira i/ili driveri za graficku uzrokovali problem...
EDIT2: jbg, opet mi se artifikati javljaju, ali rjedje nego prije...
Jel tko primjetio da je grafulju ustoupio Vemil! ( osim Microline). Koliko ja znam oni su promjenili ime u informatika Vrbani.