Google Nexus S

poruka: 262
|
čitano: 22.313
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Google Nexus S".
4 godine
Google Nexus S

Koristim Google Nexus S vec neko vrijeme i telefonom sam stvarno odusevljen.

Izuzetno je brz, ekran je odlican, a meni osobno telefon izgleda fantasticno. Posebice kada je ekran ugasen (u stand by-u) jer je onda cijeli ekran jedna potpuno crna zakrivljena povrsina.

Jedino sto mi se na telefonu ne svidja je sto kamera nema zoom, a nekome moze smetati sto ne podrzava HD recording.

If you're not paranoid, you're not paying attention
4 godine
Google Nexus S
kolki je kapacitet baterije, i kolko traje?
Addicted to Gaming
5 godina
Re: Google Nexus S
Mauro kaže...

Izuzetno je brz, ekran je odlican, a meni osobno telefon izgleda fantasticno. Posebice kada je ekran ugasen (u stand by-u) jer je onda cijeli ekran jedna potpuno crna zakrivljena povrsina.

Jedino sto mi se na telefonu ne svidja je sto kamera nema zoom, a nekome moze smetati sto ne podrzava HD recording.

Imam trenutno Desire i razmisljao sam uzeti Nexus S.

Procitao sam po forumima da je kompas problematican na telefonu! Da li je i kod tebe ista situacija?

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=15999

4 godine
mislav kaže...

Imam trenutno Desire i razmisljao sam uzeti Nexus S.

Procitao sam po forumima da je kompas problematican na telefonu! Da li je i kod tebe ista situacija?

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=15999

Nisam koristio kompas, pa nebi znao.

Budem isprobao

Baterija je 1500 mAh, a traje dan-dva ovisi koliko se i kako telefon koristi.

Ne koristim nikakve task killere, sve su sinhronizacije ukljucene, 3 e-mail accounta (T-com, GMail i sluzbeni push mail) i 3 home screena natrpana sa widgetima.

Prije njega sam koristio Desire i cini mi se da tu negdje podjednako traje baterija.

Meni se na telefonu posebno svidja sto dodje sa "golim" Androidom dakle bez raznoraznih nepotrebnih aplikacija i launchera (meni npr. HTC Sense jako ide na zivce) i onda se moze customizirati po zelji.

EDIT:

Evo isprobao kompas. Tocno sto pisu - kada se malo "zavrti" telefon kompas poblesavi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 12:50 (Mauro).
4 godine
neaktivan
Google Nexus S

Kupio ima par dana, prezadovoljan.

Ovaj stock novi android je super i sve leti, bas je uzitak radit na njemu,

al paznja, ima par nedostataka (za koje sam bio upoznat i meni ne smetaju/trebaju), koje za ovako premium mob mogu nekome biti "dealbrakeing" tipa nema sd kartica, i osrednja zalsot kamere/fotoaparata. Ne radi se o nedovrsenosti, npr.google je sam odabro da kamera nema zoom (moze se rjesiti drugim kamera appovima) jer digitalni zoom samo cropa sliku i sl. U nacelu kupujete developer phone, bez suvise fancy customizacija od proizvodaca, sa odlicnim novim androidom, i svjetlom buducnosti po pitanju nadogradnji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 13:10 (Korisnik1).
5 godina
Mauro kaže...

Nije loš mob. Šteta da Google već pola godine ne može (neće) napraviti punu podršku za NFC. Za sada radi ispravno jedino kao reader, što je prilično bezveze. 

Ako netko ima saznanja kako omogućiti emulaciju taga na  Nexusu S (npr. Mifare 1K) neka slobodno svoje znanje podijeli.

5 godina
Mauro kaže...

Na kakav zoom točno misliš. Naime "zoom" na mobitelima je zapravo digitalni (varka) isti rezultat dobiješ uvećavajući sliku da pritom izrežeš višak tj. rubove (tzv. crop) - drugim riječima takav "zoom" je igračka za djecu (i naivne). Jedini pravi zoom - gdje slika koju hvataš objektivom zadržava kvalitetu odnosno rezoluciju - jest optički (mehanički) zoom, a za to ipak (još uvijek) imamo prave aparate.

4 godine
Jazzer kaže...

Na kakav zoom točno misliš. Naime "zoom" na mobitelima je zapravo digitalni (varka) isti rezultat dobiješ uvećavajući sliku da pritom izrežeš višak tj. rubove (tzv. crop) - drugim riječima takav "zoom" je igračka za djecu (i naivne). Jedini pravi zoom - gdje slika koju hvataš objektivom zadržava kvalitetu odnosno rezoluciju - jest optički (mehanički) zoom, a za to ipak (još uvijek) imamo prave aparate.

Nema nikakav zoom :)

2 godine
neaktivan
Google Nexus S

pozdrav. Planiram kupiti upravo ovaj telefon pa me zanima da li ste imali kakvih problema sa istim.

Naime, čitao sam da su neki od korisnika Nexusa imali problema sa gašenjem telefona (neki čak i usred razgovora), gubljenjem signala iako je signal na tom području jak

i da signal nisu ponovno mogli uhvatiti dok telefon nisu isključili i ponovno uključili...

a Google navodno ne odgovarana njihove upite što mi je malo čudno. A i puno je to novaca ako se takve stvari zaista događaju...

Istina, nijedna od tih osoba nije iz Hrvatske ali opet... dosta je istih problema pa me, moram priznati malo i frka dati tolike novce za nesto sto ce biti stalno na servisu.

Hvala unaprijed. pozz!

4 godine
neaktivan
Google Nexus S

Osobno sam ti osjetnjiviji na prakticnost,kvalitetu signala,kako se vidi ekran na svjetlu,jel sve radi kako spada (push mail i svi google syncovi), da baterija valja koliko-toliko,znaci prakticne stvari mobitela- jer mi posao ovisi o tome, nego na kolko appova ima i jezgri il sta ja znam sta sve ne gledaju ovi klinci danas, i evo nakon tjedan dana nikakvih problema, dapace prezadovoljan sam.

Jedino sta je iritantno, je sta se baterija sporo puni prvih par dana (nemam objasnjenja, al poslje par punjenja se stvari ubrzaju...).

2 godine
neaktivan
Google Nexus S

Zanimljiv mob, moram ga isprobati.Kakva je kvaliteta izrade?

I'll see you on the dark side of the moon
4 godine
neaktivan
Google Nexus S

Evo mi stoji pokraj staroga HD2 i HD2 izgleda puno vise "premium" od ove plastike s nexusa, ako to pitas. Plasticno, al cvrsto,nista ne klapa i dosta je robusan u ruci, vec mi je ispao, a ni ogrebotine (vjerojatno jer je stvarno lagan).

5 godina
Korisnik1 kaže...

Evo mi stoji pokraj staroga HD2 i HD2 izgleda puno vise "premium" od ove plastike s nexusa, ako to pitas. Plasticno, al cvrsto,nista ne klapa i dosta je robusan u ruci, vec mi je ispao, a ni ogrebotine (vjerojatno jer je stvarno lagan).

Ja imam Samsung Galaxy-a (onaj prvi model) i takoder je cijeli od plastike. Ispao mi je dosta puta, normalno bacanje na stol i slicno ali ogrebotine su nezamjetne. Da to napravis  s nekim drugim mobitelom cupao bi si kosu zbog ogrebotina. Vjerojatno Samsung ima tu "neku" plastiku koja se ne guli samo tako {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
5 godina
Google Nexus S

Plastika , plastika. Evo imam Galaxy S koji je pao 20 puta + 2 puta bačen on strane mojeg 2 godišnjeg podmladka. I niti ogrebotine, a kamoli drugih oštećenja. Ovo o plastici je samo mit i predrasuda (koju sam i osobno imao spram Samsung telefonja).

Ono što svatko zapazi pak je mnogo manja težina tih telefona. Nakon Samsunga Iphone 4 se čini kao da ciglu držiš :-)

Još samo da i taj 2.3 sjedne...

-- HaHa na sve
3 godine
neaktivan
Google Nexus S

Kupio ga jučer, impresivan zakrivljeni AMOLED ekran odlično reagira na dodire, kvaliteta prikaza, veličina pixela (nevidljivi), boje,....oldično!...,a ni prsti koji su čeprkali po bakalaru nisu dugo ostali na njemu (jedan wipe sa papirnatom maramicom) + ta mala zakrivljenost pridonosi odličnom ležanju na licu. Imao sam AJfon 4-16GB prije njega i nekontam razlike tzv "retina"display-a i ovoga.

Prvi utisci,.. lijepo ležanje u ruci, sinhronizacija sa svim mogučim i nemogučim acc koje posjedujem. Istinabog, teško je oprostit nedostatak SD kartice, al ajd,.. 16GB če valjda dostajat. Iako ,.. povezivanje sa računalom (Win7) je savršeno i (napokon) nije potrebna nikakva aplikacija za prebacivanje podataka na mobitel - on sam ponudi želim li storage transfer ili drugi.

Prvodnevno mučenje rezultiralo je pražnjenjem 50%-tne baterije kad je kupljen u roku 12 sati, uz neprestano trošenje wifi-ja i 3G-a + instalacije 50-ak aplikacija i isprobavanje večine njih na kratki rok.

Nedostatak radija neuzimam kao minus jer ga nikad ni neslušam na mobitelima.

Ono što za sada mogu zamjerit su nedostaci SD kartica (al se nadoknađuje Store modom pri povezivanju sa računalom), nedostatak HDMI izlaza, i "out of the box" nedostatak aplikacija za prikaz XviDa-DivX-a(potreban third-party aplikacija) te nemogučnost snimanja u HD formatu.

Kameru sam isprobao pri dnevnom svjetlu i po noći, i mogu reči da mi se sviđa, iako sam pumo bolje rezultate dobivao ručnim podešavanjem izvora svjetla nego automatskim postavkama (na automatici, neke su slike slikane ispod neonki bljedunjave, kad se ručno podesi da je neon izvor svjetla, boje su korektne). Kvalitetu fotića mogu svrstat u klasu svojeg prvog digitalca - Sony Cybershot P-serija sa 3.2MP, što zaista nije minus za jedan mobilni uređaj.

Osobno mi se sviđa što mobitel nema nikakvih fancy predinstaliranih aplikacija (osim nedostatka playera za XviD+DivX), pa mi je mob savršen za potpunu prilagodbu individualnom korisniku.

Eto,.. prve impresije sa mobitelom su tu,.. za dan-dva dopišem prednosti-nedostatke

2 godine
Za filmove i video opcenito, skini si RockPlayer, po instalaciji u Select encoding modeu izaveri windows 1250 za nase titlove sa slovima koja imaju kvacice, i uzivaj.
Jučer gledam sliku naroda, baca cvijeće po herojima, a već sutra pobjednike sude, prodaše ih za Judine škude.
4 godine
neo0001 kaže...

... impresivan zakrivljeni AMOLED ekran odlično reagira na dodire...

Nexus S za Europu nema Super AMOLED ekran nego S-LCD ekran.

i9023 verzija ima S-LCD ekran i ta bi se trebala prodavati po Europi.

i9020 verzija ima Super AMOLED i ta bi se trebala prodavati samo u SAD.

Osim ako ti bas nije nekako uletila i9020 verzija, ali ne bi trebala.

3 godine
neaktivan

Kaže ovako u about:

I9020XXKB3

kernel 2.6.35.7

a prenosim i info od VIP-a

Display

4.0 "WVGA (480x800)
Contour zaslon s
zakrivljenim staklom
Super AMOLED
235 ppi
Kapacitivni senzor
osjetljiv na dodir

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 9:20 (neo0001).
4 godine
neo0001 kaže...

I9020XXKB3

Da, ovo bi trebala biti verzija sa Super AMOLED ekranom.

Cudno, navodno bi oni trebali bi dostupni samo u SAD.

A ono sto pise na VIP webu ne mora biti uvijek i tocno {#}

4 godine
neaktivan
Google Nexus S

I9020XXKB3 i ovdje Samoled.

Mislim da je s-lcd samo za italiju zbog nestasice istih, nisam siguran.

2 godine
Kako plotirati kretanje

Može pomoć:

1. Htio bih GPS-om plotirati svoje kretanje (na putovanju npr.), ne mora biti u stvarnom vremenu online. Nije mi važno hoće li izgledati kao linija, ili hrpa točkica/lokacija, ali mora biti automatski, dok ja ne prekinem praćenje.

2. Ako je moguće, bilo bi dobro da se isto može objaviti na Google+

3. Ako je moguće, tio bih geotagirati slike s fotoaparata sinkronizacijom vremena na mobitelu i aparatu, korišteći putanju snimljenu GPS-om

Molim vas, nemojte mi samo reći "Google Latitude", jer ne kopčam tu aplikaciju, danas sam probao snimiti svoju putanju (planinarili smo Biokovom), mogu vam pokazati, ali ne razumijem kako i kada se pokazuju zabilježene lokacije, a neke nemaju blage veze s mjestima na kojima sam bio.

Hvala puno unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 19:18 (Rainalcar).
4 godine
Google Nexus S
Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!
2 godine

Hvala, pogledat ću. To radi s 2. i 3.?

2 godine
Google Nexus S

mislim kupiti ovaj mob...pa dajte mi napisite dojmove...kakav je u web browseru (znaci dali steka dok se scrolla i dok se ublizuje s multitouch metodom), koliko traje baterija, jel vec sada postoje aplikacije tj. igre koje stekaju ili sve lijepo i fluidno radi..hvala

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
4 godine
Google Nexus S

Evo jedno pitanje, ja se nemogu odluciti trenutno

24 Nexus s za 1000kn
2 Iphone 4 za 2000kn
As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley
2 godine
Google Nexus S

Pozdrav! Kupio jučer Google Nexus S i danas sam primijetio dva mrtva pixela. Dakle, kreće se onaj Nexusov live wallpaper crne boje i primijetio sam dvije bijele točkice. Mobitel je potpuno novi i ima vip-ovu garanciju koja teče od 17. studenog. Što sad?

Google Nexus S
2 godine
protjeran
jurica_m kaže...

Pozdrav! Kupio jučer Google Nexus S i danas sam primijetio dva mrtva pixela. Dakle, kreće se onaj Nexusov live wallpaper crne boje i primijetio sam dvije bijele točkice. Mobitel je potpuno novi i ima vip-ovu garanciju koja teče od 17. studenog. Što sad?

najbolje sto sam mozes uciniti je skinuti ovu aplikaciju s marketa

ako ne radi, peljaj u vipa i reci da ekran ima par mrtvih pixela, pa vidi sto ce ti reci

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
5 godina
Re: Kako plotirati kretanje

Preporučam endomondo... Super je app, pregledan je website i izbaci ti i potrošene kalorije ovisno o tome da li se radi o trčanju, hodanju, biciklu i sl.

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 mjeseci
neaktivan
jurica_m kaže...

Kako kupio jučer a garancija teće od 17 studenog(kaj si kupio polovnog)?OK nema veze.Uostalom i ja kupio nexusa,u roku 3 dana od kupnje,kupio ga 24.11 dobio je 2 il 3 mrtva pixela na ekranu al crna,odnio ja u vip 28.11 (unutar 72h od kupnje) i vip ga poslao u agramservis na dijagnostiku.sve to ok zovem agram uređaj je 6.12. otišao od njih, a u vip centru di sam ga ostavio još nije došao 10.12!!!Zovem vip di mi je uređaj nitko nezna tak da sam već polagano po***dio!!! Bum ti javio šta je servis napisao,moguće da ga dobijem istog takvog i da kažu da to nije kvar, ipak smo na balkanu i ako te zapadne takav uređaj,imaš peh!!!Inače kontaktirao sam i samsung(al u saingapuru) ovaj tu nema blage veze ni servis ni samsung korisnička podrška i kažu da oni u pravilu mijenjaju ekran radi mrtvih pixela ali ne mogu garantirati da će svaka država učiniti isto...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 7:28 (zip01).
2 godine
Google Nexus S

Kakav je Nexus S što se tiče igara - za one igre na koje treba brže reagirati i upotrebljavati više prstiju odjednom, npr PES ili FIFA? Imao sam prije njega Desire i imao je loš multitouch.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 20:56 (jurica_m).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice