Corsair 1600MHz 2x2Gb DDR3 ili G.SKILL 1600MHz 2x2Gb DDR3 ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ove G. Skill 1333 mogu sigurno preko 1600 bez da pregori nešto. Imaju ful niske latencije spram vodećih DDR3 marki memorija. Nis baš čuo za te G. Skill neke fantastične pohvale, a Corsair ima dobre preporuke pa i cijenu paprenu
Moji dominatori također imaju 7-7-7--20 i lete do 1866 bez problema. Ali nema smisla prevelikog osim za sintetičke testove, jer je omjer zagrijavanja i korisnosti jako loš.
istina,dominator je vrhunska memorija.
moja 3x2 gb rade na taktu od 1900 mhz bez problema.
najdalje je kit dogurao do takta od 1945 mhz bez errora ali komp se neke pute zamrzavao :P
ali na 1900 rade bez greske vec duze vrijeme.
a skok sa deklariranih 1600 na 1900 je ipak impresivan...sa time da sam sa 1.66 defoultnih volti povisio struju na 1.90V
Ta ista memorija je bila u bug u ožujku i vidim da su ju uspjeli dignuti na 2076mhz uz latencije 9-9-9-1T, imaš review na 59 stranici-
Ako ideš na amd Corsair.
Ako ideš na intel g.skill.
Čak ti na samoj g.skill-ovoj stranici(odnosno tamo gdje su ovi rami koje imam) piše da je preporučeni socket 775. Dakle, rade bolje s Intelom.
Ako ideš na amd Corsair.
Ako ideš na intel g.skill.
Čak ti na samoj g.skill-ovoj stranici(odnosno tamo gdje su ovi rami koje imam) piše da je preporučeni socket 775. Dakle, rade bolje s Intelom.
a sta kazes za ovu cijena je za razliku od corsair dominatora dobra i jos pise da je za i5 / i7 ..
edit: evo u linksa sam nasao G.SKILL 4Gb(2x2) 1600MHz
DDR3 memorija je DDR3 memorija osim po voltaži, ali danas svi proizvode 1.65V DDR3 baš zato da mogu na i3/i5/i7 platformu koja je dosta osjetljiva.
a sta kazes za ovu cijena je za razliku od corsair dominatora dobra i jos pise da je za i5 / i7 ..
edit: evo u linksa sam nasao G.SKILL 4Gb(2x2) 1600MHz
Obadva rama su dobra, ne možeš pogriješiti.
G.skill ima odlične latencije, ali je 300 kn skuplji što nije mala stvar pošto su to ipak rami. Ne znam koliko ti je cijena bitna.
Inače ovo je ta memorija i dođe 959 kuna Link a ide do 2076 Mhz
Zivjela hrvatska ekonomija ali RAM se stvarno kod nas ne isplati kupovati. Vani dodje 30%jeftinije (sa postarinom) a u 90% slucajeva vas nece cariniti a ako i oce, opet je povoljnije. Vecina kvalitetniji modula ima dozivotnu garanciju tako da se ne treba brinut.