HP EliteBook 8740w WD936EA

poruka: 18
|
čitano: 2.634
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "HP EliteBook 8740w WD936EA".
4 godine
neaktivan

Malo sam se igrao sa HP w serijom i to su zvjerke. Ko god ih kupi nece pozaliti. Ja imam lap iz njihove top serije i to je napravljeno da traje. ispadao mi na beton nekoliko puta i nista apsolutno mu nije bilo a isto poklopac od magnezija. I isto imam osjecaj da kad bih stao na njega da mu nista ne bi bilo. Ko god se dvoumi nema razloga. Samo naprijed.

:)
2 godine
RE: HP EliteBook 8740w WD936EA

Imam ja HP 8510w Mobile Workstation (model prije EliteBooka) nakon manje od dvije godine crknuo je hard, pola tipki na tastaturi je skroz izlizano, baterija traje cca. 10 minuta.

To je laptop koji je koštao cca 11.000 kuna.

4 godine

ja imam 8510p koji se razlikuje samo po grafickoj od W varijante i mogu reci da neam nikakve zamjerke, definitivno napravljeno da traje, tako da mi nije jasno sta se tebi desilo sa 8510w jers sam po dvanaest sati minimalno dnevno za racunarom.

4 godine
neaktivan

Ja na svom nc8430 visim takodje 12 sati i za 3 i pol godine zamijenio bateriju koja je inac epotrosna roba i tastaturu kojoj sam ja otkinuo tipku. Sve ostalo tip top. To je mrcina od lapa. Kad vidim ove od par hiljada kuna i ovaj svoj sa IPS matricom i magnezijumskim kucistem dodje mi da placem ;)

4 godine
protjeran

ne znam zašto samo bug recenzenti toliko naglašavaju numeričku tipkovnicu ??? kao da su blagajnica koja hoće ići ne more. svaki laptop popljuju zbog numeričke ako je nema,naravno. ja koristim računala 12 godina i NIKADA nisam koristio numerički dio. a niti moji prijatelji i poznanici. osim jedne kako rekoh blagajnice :)

Z
4 godine
neaktivan

Ja sam cak imao dodatnu numericku koja se kaci na usb i poklonio je jer mi je samo skupljala prasinu. A i ne znam gdje bi stala na 15,4" lapu. Bolje kvalitetna tastatura nego losa sa numerickim dijelom.

2 godine

Meni isto dođe da plačem kada vidim ovaj svoj.

Inače prije ovoga sam imao ThinkPad T seriju (dakle "pravi" IBM, prije Lenova) i ovaj HP ne može s njim u istu rečenicu - bez obzira šta IBM nema magnezijsko kućište.

4 godine
neaktivan

Takvi se ne prave vise. T serju su koristili u mojoj bivsoj firmi u auto servisu a mozes zamisliti sta su mehanicari radili sa njim ;) I prezivio je 6 godina i zamijenjen za tablet ;)

3 godine

odredjeni programi, npr. Adobe paket koristi numericku tastaturu u radu,

tj. alat korisit preko 100-tinjak raznoraznih kratica i bez numericke tastature bi se tesko radilo.

svi 15" + laptopi su dovoljno siroki da se ugura i numericki dio sa strane

profesionalcima treba, igracima i sminkerima uglavnom ne

2 godine

Profesionalci imaju docking station i na njega spojenu pravu tastaturu, meni numerička tastatura na 15" laptopu nema smisla. Ali ukusi su očito različiti....

4 godine
moderator
opcom kaže...

ne znam zašto samo bug recenzenti toliko naglašavaju numeričku tipkovnicu ??? kao da su blagajnica koja hoće ići ne more. svaki laptop popljuju zbog numeričke ako je nema,naravno. ja koristim računala 12 godina i NIKADA nisam koristio numerički dio. a niti moji prijatelji i poznanici. osim jedne kako rekoh blagajnice :)

Vidiš, zanimljivo - ja sam se preporodio otkad sam s notebooka prešap na pravu tipkovnicu, baš radi numeričke. Nije mi godinama nedostajala, no sad ju ne bih dao za ništa.

Domagoj
4 godine

vatra, točak pa numericka tastatura

definitivno korisno  i prakticno bez obzira u kom programu radili, samo amaterski programi sve razvlace misem, svaki ozbiljan program precizno pozicioniranje, mjerenje, doziranje, zadavanje i slicno trazi da se uradi numericki.

3 godine

... (kud svi, tud i ja), dilema oko numeričkog dijela:

-upravo ovih dana (godišnji) mi nedostaje numerički dio (na EB-8530w) ne za rad, nego naravno za igre. Pošto je to jedini dio godine kad mi je to ipak važnije od funkcionalnosti, savim se slažem s 'ocjenom' -nedopustivo, barem na 17". :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan

Ja radi toga imam i docking i logitech ultraflat jer sam navikao na tastaturu na lapu a ova tastatura daje taj osjecaj plus ima numericki dio. Ali na 15,4 " lapu nema sanse da se ugura numericki dio a da ne trpi ostatak tastature.

4 godine

Prešel sam s NX9420 na 8510p.
Jedno i drugo su solidna prijenosna računala. Kad sam negdi vani onda mi fali numerički dio tipkovnice ali nije ništ strašno.
Recimo bil sam na moru pa sam petljal po internet bankarstvu i upisivanje brojeva je drama. Na poslu i doma imam docking tak da no sikiriki. Kad moram radit tabele u excelu onda bez numeričke ni ne pokušavam a pišem ko blagajnice i to one pro iz osamdesetih ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 9:17 (NEW_MAN).
4 godine
mrkač kaže...

Meni isto dođe da plačem kada vidim ovaj svoj.

Inače prije ovoga sam imao ThinkPad T seriju (dakle "pravi" IBM, prije Lenova) i ovaj HP ne može s njim u istu rečenicu - bez obzira šta IBM nema magnezijsko kućište.

Svaki pripadnik ThinkPad T serije, bez obzira da li govorio o IBM vremenima ili danasnjem Lenovu, od prvoga dana kucista imaju izradjena od kombinacije titana i magnezija.

I usput, ono "pravi" IBM ne razumijem u kojem je kontekstu napisano, ali cinjenica je da je danasnja T serija svjetlosnim godinama otisla daleko od onoga sto se proizvodilo pod IBM znackom. T serija je uvijek bila "flagship" i donosila velike tehnoloske iskorake, pa je ta tradicija itekako zadrzana i od kada je pred nesto vise od 5 godina Lenovo kupio IBM PC Division. Za primjer, uzmi u ruke danasnje strojeve poput 14" T410, T410s ili T510. Ovaj HP svakako je sjajan stroj, ali i dalje miljama daleko od ThinkPad-ovog dizajna. Ne govorim o performansama, vec o kvaliteti i izvedbi. Primjerice, tastatura ako vec necemo o tom magenzijskom kucistu. Nevjerojatno je, ali da HP niti danas nije u stanju napraviti tastaturu koja ce dobiti ne prolaznu vec dobru ocjenu... tragicno.

I mali OT... uvijek mi je zabavno promatrati kako HP, Dell ili Toshiba na svoje top modele ugradjuju IBM-ov trackpoint koji bas i nije svakome po volji (osobito ne onima koji ga koriste 3 minute i donesu zakljucak o njegovoj upotrebljivosti). A kao da je jucer bilo prisjetim se jednog starog IBMera koji je drzao predavanja o ThinkPad tehnologijama i koji je davnih dana rekao jednu stvar - "kako znamo da je nas trackpoint najbolje rjesenje na notebookovima? Zato sto ga ostali licenciraju i ugradjuju u svoje top-modele" :-)

23 mjeseca
Ponosni vlasnik 8510w. Stroj je stvarno dobar, oprema ispod haube je super. Kućište OK iz razloga što se kod tipke delete sve savija. U servisu su mi rekla "stavi papirić ispod pa neće".

HP imam već dugo godina, promijenio sam nekoliko laptopa i ne mogu se oteti dojmu da svaki put požalim što nisam uzeo IBM/LENOVO jer... Sama završna izvedba, kvaliteta i čvrstoća kućišta, tipki, plavi enter :) sve je puno puno čvršće i kvalitetnije.

Moj glas kao zadrtog HPvca ipak ide na stranu IBM-a.
GIS/GEO freak
4 godine
neaktivan
Hoces reci lenova ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice