LG GT540 Optimus

poruka: 29
|
čitano: 5.908
|
moderatori: F1-IVO
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "LG GT540 Optimus".
4 godine
LG GT540 Optimus

Puno je to para... mislim da ne bude nekog pretjeranog uspjeha osim ako operateri ga ne stavi u neku tarifu i za 1 kunu ga počnu šibati...

4 godine
LG GT540 Optimus

...Dobro je što je Optimus opremljen podrškom za Wi-Wi i HSDPA mreže ... Izlanuo se

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
2 godine
RE: LG GT540 Optimus
Aldo kaže...

Puno je to para... mislim da ne bude nekog pretjeranog uspjeha osim ako operateri ga ne stavi u neku tarifu i za 1 kunu ga počnu šibati...

Kako puno para!? Pa on je jedan od najjeftinijih mobitela sa Androidom :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
3 godine
LG GT540 Optimus

HTC Wildfire je u ovom rangu bolji izbor, ima Android 2.1 i kapacitivni ekran nešto manje rezolucije, ali veće površine.

3 godine
protjeran
motaro1989 kaže...

HTC Wildfire je u ovom rangu bolji izbor, ima Android 2.1 i kapacitivni ekran nešto manje rezolucije, ali veće površine.

Lol nikako.Wildfire neam GPU sto znaci nemozes igrati 3d igre,ima malu rezoluciju sto znaci jos manje aplikacija i igri.Wildfire je skupljhi.Sve u svemu LG brise pod s njim.

BTW 2.1 Android dolazi za Optimus u listpodadu.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
3 godine
LG GT540 Optimus

Pa nije Wildfire skuplji, 1799 kn uređaj u Vipu. Ne znam, ne bih kupovao nešto s rezistivnim ekranom. :/

4 godine
LG GT540 Optimus

Nešto me uvijek zanimalo za te Android mobitele...

Svi proizvođači na svoj uređaj stave izmjenjenu verziju Androida, odnosno, dodaju joj neke funkcije u svom stilu. Može li korisnik, koji ne želi koristiti te "đinđe" od proizvođača mobitela, postaviti samu, golu, verziju OS-a... Primjerice, može li korisnig nekok HTC uređaja "ugasiti" Sense UI i kako?

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
4 godine
motaro1989 kaže...

Pa nije Wildfire skuplji, 1799 kn uređaj u Vipu. Ne znam, ne bih kupovao nešto s rezistivnim ekranom. :/

Isporbao sam LG Optimus i ekran mu zaista pristojan i vrlo osjetljiv - na prvu ruku opće ne primjetiš da je rezistivan.

Budući Bill Gates... Ili barem Steve Jobs!
3 godine
LG GT540 Optimus

Optimus je jeftiniji , 1600 kn u tele2 , a za wildfire ima dosta problema sa aplikacijama zbog rezolucije...

2 godine
protjeran

dobro je da je u nas samo duplo skuplji.

http://www.carphonewarehouse.com/buy/LG-OPTIMUS-GT540-TMOB-WEB10

4 godine
LG GT540 Optimus

GT540 Optimus/Swift nije prvi LGev Android mobilni uređaj, tu titulu nosi LG GW620 :-)

Android OS u 1.6 inačici koji dolazi preinstaliran na uređaj je modificirana verzija koja sadržava neke "future" iz 2.1 inačice ( recimo "LG home" home selector donosi do 7 virtualnih zaslona ).

S-class sučelje je implementirano u zaista mizernom postotku. LG donosi "virgin" 1.6 sučelje pogotovo u "Android" home selectoru. Uz to LG, prema nekim najavama namjerava updateati uređaj na 2.1 inačicu OSa do kraja godine. Resistivni ekran je jedan od najboljih uopce, citaj, izvrsne je upotrebljivosti i responzivnosti, no naravno kao i kod svakog takvog tipa ekrana potreban je nesto jaci pritisak na ekran. Kvaliteta ekranskog prikaza je vrlo dobra sa dobro intrepretiranim bojama, a rezolucija je standardna za ekran od 3", a u prilog tome jest cinjenica da ce se vecina aplikacija ispravno renderirati na ekranu uređaja. Čitljivost na direktnom suncu je zadovoljavajuća ali nikako izvrsna, pa cak ni vrlo dobra. Uređaj donosi brzu integriranu GPU jedinicu koja je sposobna vrtjeti zahtjevne 3D aplikacije., pa je u tome smislu, sukladno rezoluciji ekrana, uređaj pogodan za upražnjavanje mobilnih igara. Brzina procesora deklarirana je na 600MHz, te je isti sposoban izvršavati sve zadaće koje se izvršavaju na uređaju unutar OSa. S tehničke strane uređaj donosi sve bitne relevantne tehnologije, Wi-Fi, HSDPA, A-GPS, 2.1 Bluetooth, microSD slot sa podrškom do 32GB, prostojnu kameru rezolucije 3MegaPixela, 3.5mm audio konektor, akcelometar,  nestandardni microUSB konektor koji sluzi u svrhe punjenja mobitela i podatkovnog prijenosa između uređaja i PCa. Baterija je deklarirana na 1500mAh, te jue dovoljna za 3 dana normalnog korištenja, te 1.5 dana intenzivnog korišetnja, 115g težine. Kućište je izrađeno od relativno tvrde plastike sa "brush aluminium" efektom, "menu" i "back" senzorne tipke + fizičke tipke ( volume rockers ). Sve u svemu, uređaj je izvrstan best buy sa cijenom od ispod 1000Kn u TELE2 operatera uz ugovornu obavezu na dvije godine u tarifi 0, znaci uzmete mob na pretplatu i placate samo radijsku frekvenciju od nekih 12Kn mjesečno, a možete normalno ubaciti prepaid karticu te ju kao takvu koristiti. Znaci za ispod 1000Kn ne moze bolje. Sve ovo govorim iz osobnog iskustva jer uređja posjedujem. Moja topla preporuka za sve one koji si ne mogu ili ne zele kupiti uređaj koji košta kao pristojan laptop. Rad sa uređajem je uzivancija, OS je dobro optimiziran i izvršavanje glatko i brzo. Jedina zamjerka jest što uređaj raspolaže sa samo 130MB interne memorije ( 1.6 inačica Android OSa ne dozvoljava spremanje aplikacija na SD karticu, iako Google najavljuje izlazak apps2SD aplikacije koja će doskočiti tom problemu kod ranijih inačica OSa prije Froya ( 2.2 ) ), a to nije dovoljno za instaliranje svih super-duper android aplikacija. Eto, ako imate pitanja, pitajte. :-)

Imamo Hrvatsku...u Banani...
4 godine
Nešto me uvijek zanimalo za
te Android mobitele...
Svi proizvođači na svoj uređaj
stave izmjenjenu verziju
Androida, odnosno, dodaju joj
neke funkcije u svom stilu.
Može li korisnik, koji ne želi
koristiti te "đinđe" od
proizvođača mobitela, postaviti
samu, golu, verziju OS-a...

Ne stavljaju svi svoju verziju OSa ali da je to trend, jest. Inace korisnicima nije tek tako omogucena instalacija kako ti kažeš 'golog' OSa jer to uglavnom znači postavljanje custom ROMa koji onda omogućava root pristup funkcijima mobitela. Dakle onaj tko baš želi može, a onaj tko baš ne zna kako njemu to vjerojatno ni nije bitno i uživa i koristi ono što ima kako ima.
Nemam HTC ali isključivanje sense UIa vjerojatno nije moguće bez gore spomenutog postupka jer su takve prilagodbe uglavnom vrlo opsežni zahvati i prilagodbe u samom Androidu i ne odnose se samo na vizualnu šminku.
4 godine
Jazzer kaže...
Nešto me uvijek zanimalo za
te Android mobitele...
Svi proizvođači na svoj uređaj
stave izmjenjenu verziju
Androida, odnosno, dodaju joj
neke funkcije u svom stilu.
Može li korisnik, koji ne želi
koristiti te "đinđe" od
proizvođača mobitela, postaviti
samu, golu, verziju OS-a...

Ne stavljaju svi svoju verziju OSa ali da je to trend, jest. Inace korisnicima nije tek tako omogucena instalacija kako ti kažeš 'golog' OSa jer to uglavnom znači postavljanje custom ROMa koji onda omogućava root pristup funkcijima mobitela. Dakle onaj tko baš želi može, a onaj tko baš ne zna kako njemu to vjerojatno ni nije bitno i uživa i koristi ono što ima kako ima.
Nemam HTC ali isključivanje sense UIa vjerojatno nije moguće bez gore spomenutog postupka jer su takve prilagodbe uglavnom vrlo opsežni zahvati i prilagodbe u samom Androidu i ne odnose se samo na vizualnu šminku.

Pa da, pošto je Android "open source" projekt i onaj ko zeli i ima resurse može "buildati" OS, odnosno mjenjati ga. Proizvođači na taj način ( mjenjajući sučelje ) žele razlikovati "svoj proizvod" od drugih proizvođača. Google je svjestan te činjenice, te bi u budućim inačicama trebao postaviti standard sučelja uz minimalno petljanje od strane proizvođača. Uz to to će olakšati updatenje mobilnog uređaja na najnoviju inačicu, iako 3.0 Android OS donosi prilično visoke min. hardverske zahtjeve od 1GHz proca, integrirane GPU jedinice, minimalne rezolucije itd, što je dobro u jednu ruku za održavanjem platforme svježom, no trn u oku za one koji misle da će moći updateati uređaj unedogled. Za sada, za one telefone za koje ne postoji podrška od strane proizvođača ili pak zajednice nema lakog načina da se uređaj osvježi na novu inačicu i to je velika šteta prema kupcima.

3 godine
LG GT540 Optimus
da... ali na gt540 mozes jednostevno iskljuciti sve tricarije koji je lg stavio gore.
iako mislim da to nema smisla jer nikome ne skodi 3-7 pocetnih zaslona,lijepse sucelje ili par widgeta sa 2.1 verzije ;)
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
4 godine
LG GT540 Optimus

Naravno, al to ne umanjuje činjenicu da je trenutno teško updateti uređaj na froyo ili 2.1, neznam za ikoga kome je to uspjelo a da nije "brickao" mob. Nažalost zajednica modera je centrirana oko HTCovih mobova i podrska za mobove tog proizvodjaca je pozamasna, uz to i drugi proizvodjaci su zastupljeni i dobro podrzani od strane zajednice, prvenstveno Motorola, Samsung i T-mobile ( Huwei ), naravno to je i za ocekivati jer su i najjaci igraci u izdavanju aparata opremljenih Androidom. Al i to ce se promjeniti s vremenom!

3 godine

da li je bolje uzeti lg gt540 ili htc wildfire???

i zašto?

AMD---ATI
3 godine
LG GT540 Optimus
jednostavno receno: lg ima veci ekran i moze vrtiti zahtjevnije igre, a htc ima ekran koji je manji, ali se nemora toliko stisnuti vec reagira (doslovno) na dodir.
znaci ako zelis mob za igranje - lg
ako zelis mob za internet, mail, face, dopisivanje, kameru... onda su mobovi tu negdje.
sve ovisi o tome sto zelis, ako zelis veci ekran, a ne smeta te sto ga moras malo stisnuti uzmes lg, a ako te to jako smeta i zbog toga si voljan imati manji ekran uzmi htc. eh da i htc ima multitouch...

kad ovo sve pisem ipak sam sretan sto sam uzeo lg i ne bi mijenjao za htc wildfire.
lg gt540 je super mob, samo bi volio da ima multitouch.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
3 godine

zar nema htc 3,2 ekran, a lg 3,0

jedino lg ima veću rezoluciju

btw pogledajte razliku u cijeni htc tattoo-a u tele2 i vip-u

AMD---ATI
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 0:17 (dejvis).
4 godine
LG GT540 Optimus

HTC: slabiji proc ( nije od presudne vaznosti ) 528MHZ

LG: 600MHz

HTC: kapacitativni ekran, multitouch, lakse koristenje ekranom

LG: resistivni ekran ( potrebni fizicki pritisak )

HTC: sens UI

LG: osnovno Android sucelje uz ponesto dorade od strane LGa

HTC: 3,2" ekran manje rezolucije 240 x 320 pixels

LG: 3,0" 320 x 480 pixels

HTC/LG: dimenzijama slicni uredjaji

HTC: Android 2,1 (eclair )

LG: 1,6 ( Donut )

HTC: baterija 1300mAh

LG: baterija 1500mAh

LG: divx/xvid podrska uz neka ogranicenja po pitanju reze

HTC: nema tu podrsku

HTC: 5megapixela kamera sa LED bljeskalicom

LG: 3megapixela kamera

HTC: +senzorne tipke

LG: +senzorne tipke+fizicke tipke

HTC: slabiji uredjaj za pokretanje zahtjevnijih 3D aplikacija - igara

LG: za igre puno bolji izbor

HTC: vjerovatno podrska za 2.2 ( froyo )

LG: vjerovatno podrska za 2.1, definitivno ne za 2.2 -sluzbena

HTC: jednostavno skuplja varijanta

LG: definitivno jeftinija i zasad po meni bestbuy opcija

Ostale specifikacije, mogucnosti su jednake.

Eto ukratko!

Performanse su zaista, pretpostavljam, nisam probao wildfire, kod oba uredjaja na razini, fluidno i brzo. Velika prednost kod HTC jest kapacitativni ekran sa mogucnoscu multitoucha, znaci surfanje webom poprilicno bolje iskustvo na takvom ekranu. Po meni jedina ispupcena stvar jest ekran i mogucnost, najvjerojatnije, nadogradnje, sluzbene, na froyo.

Dal se ti vise svidja dizajn jednog ili drugog ostavljam na tebi. No svakako po meni cijena i obaveze kod operatera izrazito donose pobjedu GT540.

Najbolje da odes i isprobas oba uredjaja i procjenis, its your call. No naglasavam GT540 jest zasad neprikosnoveni bestbuy!

3 godine

ali u vipu na pretplatu im je cijena ista

mislim uzet na produljenje ugovora na 24mjeseca (899kn)

AMD---ATI
4 godine
LG GT540 Optimus

Tako je, ali kao sto kazem ugovorne obaveze nisu iste. GT540 za oko 800/900Kn u pretplati na 24mj., oko 795Kn uz trajni nalog, uz tarifu 0, znaci nema 150/200/250Kn svaki mjesec oces/neces, placa se samo 12Kn radijska frekvencija, znaci 288Kn na 2 godine+tekuca potrosnja prema odabranom tarifnom modelu za svaki mjesec, koje uz to mozes ako se ne varam isplatiti ugovor i vise ne biti vezan za isti. Znaci super stvar za docepat se izvrsnog moba za male pare, te uz kontroliranu potrosnju smanjit mjesecni trosak, ili uopce ne koristiti pretplatnicku karticu, vec prepaid karticu. Naravno ako si vjeran VIPu tada je Wildfire dobar izbor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 1:00 (Kaiserex).
3 godine

ma ja ti imam istu takvu tarifu u vipu samo plaćam 14 kn plus pozivi i poruke i mislim je produžit

AMD---ATI
3 godine
Kaiserex kaže...

GT540 za oko 800/900Kn u pretplati na 24mj., oko 795Kn uz trajni nalog, uz tarifu 0, znaci nema 150/200/250Kn svaki mjesec oces/neces, placa se samo 12Kn radijska frekvencija, znaci 288Kn na 2 godine+tekuca potrosnja prema odabranom tarifnom modelu za svaki mjesec, koje uz to mozes ako se ne varam isplatiti ugovor i vise ne biti vezan za isti.

Moram priznati da mi ovo nije jasno, a pretpostavljam da se radi o Plan nula tarifi. Gdje se uopće mogu saznati cijene uređaja uz tu tarifu? Pronašao sam samo ovo vezano za taj uređaj. Sad, ako ga recimo uzmem na pretplatu na 12 mjeseci uz mjesečnu potrošnju 50 ili 100kn (jeftiniji uređaj), pretpostavljam da tih minimalnih 50 ili 100kn mjesečno moram i platiti. Ili ipak ne?Iznenađen

3 godine
motaro1989 kaže...

Moram priznati da mi ovo nije jasno, a pretpostavljam da se radi o Plan nula tarifi. Gdje se uopće mogu saznati cijene uređaja uz tu tarifu? Pronašao sam samo ovo vezano za taj uređaj. Sad, ako ga recimo uzmem na pretplatu na 12 mjeseci uz mjesečnu potrošnju 50 ili 100kn (jeftiniji uređaj), pretpostavljam da tih minimalnih 50 ili 100kn mjesečno moram i platiti. Ili ipak ne?Iznenađen

da taj iznos moraš platiti bez obzira dali si potrošio sav taj iznos u porukama i pozivima, tj. možeš potrošiti pozive i poruke u vrijednosti tarife, a ako potrošiš više to plaćaš dodatno

AMD---ATI
2 godine
LG GT540 Optimus

Evo jedno pitanje posto planiram kupiti ovaj mob.

Da li ja iz BiH mogu kupiti ili na neki frugi nacin skinuti igricu asphalt5 ili je to nemoguce?

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
2 godine
neaktivan
LG GT540 Optimus

Mogao bi skinut sa "onih" stranica ali mislim da petica radi samo na high end uređajima (Milestone,Desire,Evo,Galaxy S i još neki)

3 godine
LG GT540 Optimus

Ja sam skinuo sa onih stranica  Belji se i probao instalirati, ali ne radi nije se niti htio instalirati, mislim da je stvar u 2.1 nadogradnji...

17 mjeseci
neaktivan
LG GT540 Optimus

kako se koristi Shazam??znam cemu sluzi,ali kako se koristi???sad sam uzeo mob u ruke i cini se skroz ok....ako bi netko znao reci,bio bi mu jako zahvalan.....

3 godine
neaktivan

Kupio sam jučer taj uređaj i mogu reći da su moji prvi dojmovi o Androidu vrlo razočaravajući, podsjeća me na Iphone. I njihovu krilaticu: Ili će biti kako mi hoćemo ili nikako!

Zašto to nitko od ljudi ne veli?

Zašto nitko ne veli da je tipkanje poruka na na takvim ekranima čista koma?

Android? Smeće!

Žao mi je para koje sam dao. Morati ću se vratiti na najobićniji mob, on ima više mogućnosti nego Android!

Stjepan Jenduka
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice