Baš sa Windows Live dohvaćam cijeli svoj gmail, tj backupiram i razmišljam o prelasku sa webmaila na Win Live (ili Thunderbird Portable).
U WIn Live koristim IMAP za to, ali stavio sam naravno da mi samo sinkronizira i downloada "All Mail" pa neće biti utrošeno više mjesta na disku i bandwidth za download nego što je potrebno.
Na taj sam način i prethodno sredio pristup Gmailu preko Thunderbird Portable, također samo u folderu All Mail, pod tabom Synchronization odabrao opciju "Select this folder for offline use" a sa ostalih fodera / labela maknuo kvačicu za sinkronizaciju. Portable THunderbird je puno bolje rješenje nego Win Live što se tiče portabilnosti.
Mislim da ga vrijedi isprobati i vidjeti što MailStore nudi.
EDIT: loše, barem što se tiče importa iz thunderbirda. importao je samo tri labela, nešto malo mailova. od ukupno 2,5 gb samo 27 mb. i to 1111 mailova od ukupno cca 15 000.
iz Windows Live Mail malo bolje importirani mail, ali nažalost ne pravilno i točno. svi labeli importani i svi mailovi, ali sve raštrkano. nažalost, izbrisano. možda će netko drugi imati više sreće nego ja.
nisam isprobavao arhiviranje tj download preko neta, možda nekom drugom prilikom