Microsoft web platforma

poruka: 65
|
čitano: 6.781
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft web platforma".
5 godina
Microsoft web platforma

MVC - Model View Controller, ne Container

5 godina
protjeran
Microsoft web platforma

Točnije, piše Model-View Container, treabalo bi Model-View-Controller.

Master Pages nisu primarno odgovorni za kozistentnost izgleda, nego im je primarna svhrha rješavanje problema jedinstvenog headera-footera, za kozistentnost izgleda brinu se teme.

SQL Server Manager integriran u VS?? WTF vjerovatno se misli na Server Explorer, Svašta se može u VS integrirati, npr. ja često trošim Oracle iz VS-a. Uf, neprijateljaska tehnologija unutar VS-a. :-D

Programko http://programko.bloger.hr
5 godina
Microsoft web platforma

U nadnaslovu fali tekst: "Plaćeni oglas".

5 godina
RE: Microsoft web platforma
uuY kaže...

U nadnaslovu fali tekst: "Plaćeni oglas".

Onda bi svaki tekst koji opisuje neki novi proizvod trebao biti placeni oglas. Ti se ponovo palis na guranje jer je ovo tekst o M$u.

Neposredno i jest, jer se te firme na kraju i oglasavaju u Bugu, koji od toga zivi.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
5 godina
Microsoft web platforma

Ne znam da li je placen oglas, ali zvuci kao prezentacija/prospekt/ponuda i sl. Ni nalik na recenziju. Nigdje navodjenja pro/kontra, poredjenja i slicno, nego sami hvalospjevi. Nigdje onog istrazivackog autorskog duha - vec kao da je pokupljeno s MS sajta. I samim time dosadno za citanje.

5 godina
Microsoft web platforma

Daj ne seri... jer da su pisali o PHP-u ili Javi ili nekom trecem cudu onda nebi rijec reko. A .Net je platforma koja je vrlo mocna, proteze se od weba do desk aplikacija i neznam ni ja cega i smatram da zasluzuje puno vise nego se pise o njoj.

A vi patnici koji pljucate po svemu sto ima Microsoft u sebi jer ste negdje procitali da je to cool, lagano sjasite i malo se educirajte prije nego pocmete kenjat o necem o cemu pojma nemate.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 20:12 (tnakir).
4 godine
neaktivan
Microsoft web platforma

Koliko objektivnu recenziju možete očekivati od Microsoftovog zaposlenika :)

5 godina
Kores kaže...

Koliko objektivnu recenziju možete očekivati od Microsoftovog zaposlenika :)

Procitaj nezavisne review-e svugdje po netu pa ces vidit da se slatu sa reviewima "Microsoftovog zaposlenika"...

I'm going woo woo
5 godina
protjeran
Microsoft web platforma

Nije stvar u tome, nego kako tehnički ljudi na kilometere namirišu ne tehničke ljude. One iz odjela marketinga i prodaje, jednostavno ih ne ponose. A članak kao da je napisan u nekom od gore navedenih odjela povodom 12. travnja 2010 tj. lansiranja VS2010.

5 godina
Microsoft web platforma

Mislis da su ovo gore tehnicki ljudi? Ja mislim da su to klinci koji pametuju bez zrna znanja o onome sto napadaju...

Ne govorimo tu o nekim tehnologijama gdje me M$ totalno promasio, vec pricamo o tehnologijama koje imaju ogromnu vaznost i koje su sve popularnije i popularnije. Takodjer ja pricam o tome sto postoje besplatne edicije i MS SQL-a, i VS-a itd itd... Dakle ako im negdje treba skinut kapu to je .Net i VS.

I'm going woo woo
5 godina
Microsoft web platforma

Baš to - jedini pošteni proizvod MS-a je .NET platforma. Windowsi su srednja žalost (7 je malo popravio prosjek), nekakve office/enterprise platforme su so-so, 99% ljudi koristi 1% toga, ali .NET je toliko moćan i sugestivan da je i od debila napravio "programere". zapravo - to mu je vjerovatno jedina mana.

5 godina
Microsoft web platforma

@tnakir, dijete, ne bi ti skodilo malo kulture.

Ja jesam "tehnicki covjek", ma sta to znacilo i prilicno sam stariji od tebe (ubuduce kad trtljas o godinama, bar pogedaj profil). I da, profesionalno koristim i cijenim MS tehnologije, .NET, Visual Studio, SQL Server itd... i upravo zato smatram da je ovaj tekst vrlo los. Niko nije napadao .NET i VS, vec se govorilo o recenziji. Ali valjda napaljeni fanovi kao sto si ti "u zaru borbe" protiv neistomisljenika, ne  mogu uvidjeti razliku.

@Programko

Potpisujem. Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.4.2010 17:34 (knight).
5 godina
Microsoft web platforma

Koliko sam ja uspio skuzit ovo je samo uvod u opsiran tekst... neznam koliko ti ocekujes od uvoda...

Sto se tice godina, eto ti si iznimka, mislim da su ovi ostali koji brljaju mladji i od tvoje djece (ako ih imas)

I'm going woo woo
5 godina
protjeran
Microsoft web platforma

Da pojasnim. Da pojasnim. Na tehnicke ljude sam mislio na titulu koja se u MS-u zove "Technical Fellow".

Nemam ništa protim MS-a. Dapaće divim se koliko softvera isporučuju s koliko minimalnom količinom bugova, posebno zato jer sam se nagledao svakakvog smeća od softwera od firmi za koje večina čitatelja Buga nije ni ćula.

Ali me neke stvari, kao osobu koja provodi najmanje 8 sati dnevno programirajući od VS-a 6, u ovom tekstu jednostavno previše bodu u oči.

Naprimjer, uz ono što sam naveo u prethonom postu, tu se spomonjane Entity frameworka i LINQ-a, u istom kontekstu. Ajde da se spomenuo Entity framework i LINQ to SQL ajde. Al ovako mi zvući kao da usporeduje npr. Entity frameworka i Extension methods ili Lambda expressions. Ili toliko se puta spominje XMLHttpRequest i JavaScript, a ni riječi o Callback frameworku, Ajax Control Toolkit, niti o ASP.NET Ajax Library-u. 

E sjetio sam se, ovo je vjerojatno MS Hrv. nabrijavanje pred Win Dayse. Pozz i sretno programiranje :-).

5 godina
Microsoft web platforma

Ja ću pokušati iz jednog mog primjera objasniti ovi članak. Dakle kroz moje školovanje imao sam zadataka da proučim WCF kad je bio u beti.  I onda dođem i čitam i čitam i kasnije napišem nešto u ovom stilu. Lipo, šesno ono stvarno super. Sve 5. Ali onda sam kasnije, ne na faksu, došao u kontakt sa JAVOM i shvatim da tamo više od pola pojmova koje su tako lipo i šesno objašnjavani u WCF-u, već godinama postoju i koristu se. Postoju ozbiljne aplikacije, nagrađene na JAVI EE, koje WCF niti blizu nije bio rješio... Ali nigdje nisam našao relevatne podatke, niti su me profesori uputili da obratim pažnju na usporedbe i slično. Drž se ti Microsofta i sve OK!!!

Uglavnom poanta je da ne treba gaditi .NET platformu, ali da je ovo definitivno plaćen oglas i da jedne neovisne i ozbiljne novine ovo ne bi trebale objaviti na ovakav način. Ali ipak je to BUG, Microsoftov glasnogovornik. (Jel još Luka Abrus piše za Bug?). Mene više muči što naši najači faksevi FER,FESB,FOI furaju više od 95% Microsoft i što se druge stvari dosta zanemaruju, kao da ne postoju.

Studenti računarstva i linux konzola dva totalno različita pojma. Šteta...

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 9:49 (daseparo).
5 godina
Microsoft web platforma

Microsoft placa racune :)))

Linux zajednica ne :)

I'm going woo woo
4 godine
daseparo kaže...
..su me profesori uputili da obratim pažnju na usporedbe i slično. Drž se ti Microsofta i sve OK!!!

.

-i bili su u pravu, jer eto JAVA odlazi u povijest (nema više SUNca...) -  Ili su trebali reč' drž' se Oracla? Namigiva

tnakir kaže...

Microsoft placa racune :)))

Linux zajednica ne :)

-i to je jedan (važniji) razlog. Ali i realan, jer se nemogu tehnologije tako brzo mijenjati u praksi kako to izdavaći 'štancaju'...

-btw tu nema besplatnih stvari, jer ako nešto ne plaćaš, plaćaš nešto drugo.. u prevodu, ''il ćeš platit kurvu, il dotura'' -po svemu, radije kurvu. Smijeh

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 10:03 (ihush).
5 godina
ihush kaže...
daseparo kaže...
..su me profesori uputili da obratim pažnju na usporedbe i slično. Drž se ti Microsofta i sve OK!!!

.

-i bili su u pravu, jer eto JAVA odlazi u povijest (nema više SUNca...) -  Ili su trebali reč' drž' se Oracla? Namigiva

Tu se ne bi složio. Pogledaj Google Android pa ćeš vidjeti da JAVA još uvijek nije mrtva... A i Java je samo jedan od primjera, imaš masu drugih. Npr. Python se dosta hvali. Ja znam za jedan projekt OpenERP koji svakim danom sve više i više raste, a nagrađen je na postgress+python.

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 10:31 (daseparo).
5 godina
daseparo kaže...

Sa ovim se slazem... Umjesto da sire vidike, uce ljude konkretnim stvarima koje ce im u buducnosti koristiti, ljude maltretiraju sa glupostima koje ce vidit na faksu i nigdje vise... zalosno al tako je kako je...

I'm going woo woo
5 godina
tnakir kaže...
daseparo kaže...

Sa ovim se slazem... Umjesto da sire vidike, uce ljude konkretnim stvarima koje ce im u buducnosti koristiti, ljude maltretiraju sa glupostima koje ce vidit na faksu i nigdje vise... zalosno al tako je kako je...

Iako smo debelo u off topic osjećam da moram malo više o ovome. Jednostavno upoznavanjem linuxa i njegove filozofije i mogućnosti ljudi bi nakon faksa bili mnogo bolji informatičari. Nije bitno ho će li oni nastaviti na linuxu ili na Microsoftu, ali jednostavno bi upoznavanjem linuxa mnogo bolje shvatili i same Windowse. Ja sam dobio dosta jasniju sliku svega ovoga, tek kad sam se ozbiljnije počeo baviti linuxom i njegovim problemima.

Sad sam definitivno jači i u Windowsima jer znam puno više o hardwareu, driverima, parametrima i svemu ostalome. Jednostavno linux u svojoj surovosti nudi odličnu platformu za studente da se uču, prakticiraju i da budu bolji informatičari. Zato naši faksevi imaju jako lošu politiku odgajanjem hrpe MS zealota.

I na kraju da ne bi mislili da samo pljuvam po MS-u .NET platforma je stvarno strava i njezine mogućnosti su stvarno ogromne, ali postoju i druge platforme i drugi naččini kako nešto riješiti...

Tehnika narodu!!!!
5 godina
neaktivan
Microsoft web platforma

A sto je to dobro u razvojnim alatima M$, SQLServeru... . Sto brzo se napravi hello world i wyswys designer stranica? :)

Mozda sam nesto propustio... a mozda i ne, ali samo da napomenem nesto:

1. Kreirate CustomForm u VB.net-u (Form s 20-30 polja) s CustomComponentama i Designer nekada otvori nekad ne...

2. Napravite CallCenter u VB.Net-u i na "nekim"windowsima radi, na nekim ne

3. Thread ? radi ? da nekad da nekad ne

4. C# sustav...veliki sustav(osiguravajuca kuca)... "nece" nikako da proradi na x64, na x32 radi...nekada :)

5. Sami razvoj, solution s 15 projekata, morate nesto izmjeniti, startat, probat .... koliko to traje ? :)

6. Ajax ?? pocetak.... korisnici prezadovoljni kako lijepo im se refresh-aju dijelovi sustava - kraj... korisnici zele maknut taj "ajax" jer presporo je kad je sve u production-u

7. Service-i ? s vb.net-om ili s C# je itko radio wsdl pa probao pozivati i dobivati podatke ?

8. IIS. samo izmjenite code i probajte aplikaciju ? da :) ne mora se resetirati IIS

9. .net s db2, oracle, postgre :)

10. .net sustavi spajanje na druge sustave napravljeni drugim tehnologijama. npr java :)

11. SQLServer, LockRow, kad se ima velika baza s puno korisnika...radi bez padanja ? 

12. .NetFramework compatibility s starim verzijama, a i s novim? :)

13. Sigurnost, stabilnost, robusnost ??????

14. dependency ? :)

...

mozda je dosta :).

Valjda jednom kad budete "koristili" .net platformu shvatiti sve mane i probleme koje ima.

I da ima jedna dobra stvar kod .net-a. Polako kopiraju tehnologije, alate iz opensource communitya :)

Uzivajte

5 godina
Microsoft web platforma

Mislim da ti nisi .net koristija jer spominjes takve gluposti da je to strasno...

Ali moram priznat... masta ti je za 5.

Ili stogod da si radio, krivo si radio.

Jer sto god da sam ja radio (ne sve od gore navedenog ali dosta toga) radi flawless... Vjerovatno jer se znam koristit istim. Za razliku... :)

I'm going woo woo
3 godine
neaktivan
Microsoft web platforma

Pozdrav svima,

Sve je to sasvim u redu, da ljudi vole odrđenu tehnologiju, ili u ovome slučaju mrze određenu, ali stvarno mi se nikako ne sviđa kada ljudi počinju blatiti nešto što iskreno nemaju pojma o tome.

Ne znam od kuda ljudima da u HR na našim fakultetima se predaje isključivo Microsoft ili u velikoj večini. To jednostavno nije istina. Štoviše u većini akademskih institucija se preferira isključivo Linux, što iskreno stvara velike probleme studentima, pa i samim nastavnicima i asistentima što nažalost nisu niti svjesni. Toliko se gura "zastarjela" tehnologija da ponekad se divim koliko studenti imaju želje i strasti da nauče nešto novo. Nešto što će im stvarno i korisiti u realnom svijetu. Najgore što mi se redovito desi jest da čujem izjave tipa da akademske institucije moraju biti samo na Opensource-u i ništa drugo. Dajte mi kao prvo objasnite po čemu je to bolje razmišljanje od onoga da koristi se Microsoft. Opet samo jednoumlje. Strašno. S druge strane ja nisam pobornik da sve bude na Microsoftu, ali ljudi moji, pojedini fakulteti nemoju niti jedan predmet o Microsoftovoj tehnologiji a nazivaju se tehnički fakulteti, ili samo par njih, dok u praksi 47% tvrtki, rješenja, ljudi koji rade rade na Microsoftovoj tehnologiji.

S druge strane, ako nešto ima gotovo i radi, te besplatno je za akademske institucije, jer Microsoft ima jako puno programa koji su besplatni, ili koštaju takvu siću (jer se plaćaju samo administrativni troškovi) da ne shvaćam ćemu to da se rade sve iznova, od nule. Da ne govorim koliko je to gubitak novaca i vremena, a čemu. Samo da se kaže da smo samostalno sve razvili, pa za 5 godina kada ode ekipa koja je to radila, nanovo graditi čitavu stvar jer to više nije funkcionalno kako treba, jer su se dogodili noviteti, novi procesi su nastali.

Samo da se zna, ja radim u Microsoft Hrvatska na poziciji voditelja svih akademskih programa koje Microsoft ima, te vjeruj te mi, naši fakulteti su strašno zaostali u tehnologiji koja se predaje na njima. Svaka čast izuzecima, kojima se jako divim, jer rade u teškim uvjetima.

Moje dvije lipe u svemu ovome. :)

Obrazovanje je progresivno otkrivanje vlastitog neznanja.
5 godina
neaktivan

.net platformu sam koristio u sustavima za zdravstvo, integrirana poslovna rjesenja, osiguravajuca drustva, kontrolere za vanjske uredjaje...

Iskljucivo se odabrala .NET tehnologija zbog brzine izrade, "jeftinih" ili wyswyg programera.

Sve radi flawless ako je sustav mali s 10-15 klasa koje se izvrsava ne jednom racunalu.

Ako sustav naraste, tipa 2-3 tima rade, po 7-8 programera dolazi se do problema odrzavanja samog sustava, sporine razvoja. Te ne postoji nacin da se jednom napise i starta na bilo kojem operacijskom sustavu (moze i windows), na bilo kojoj arhitekturi.

Uglavnom velike korporacije koriste sqlserver, .net platformu ? Naisao si na takvo nesto ? Radis za tako nesto ? Koji su tvoji argumenti da je .net platforma odlicna, jer zanima me.

Da li si probao ostale tehnologije? Java? Maven, SVN, SpringFramework, RCP.

A moja je masta za cistu 5. Jer da nisam mastovit i da sam ogranicen na samo jednu tehnologiju, ne bih vidio niti znao kako mi druge tehnologije alati mogu olaksati zivot. Ne samo meni, vec razvojnim timovima, te dalje samim korisnicima.

"Ili stogod da si radio, krivo si radio." - Nisam ja radio. Bio sam ukljucen u timovima koji su koristili .net tehnologije.

Meni je drago da si se ti nasao u .net platformi i da ti pase. Ali bilo bi lijepo da napises sto tocno ti se svidja. I savjet pusti malo mastu i probaj i ostale tehnologije i alate, te nemoj prebrzo zakljucivati. U informatici sam dosta dugo, te iza mene je dosta zavrsenih projekata, puno korisnika, te linija koda, a moze biti da sam samo komentator clanaka o ljepoti .NET platforme :).

Ljepota razvoja je kad imas otvorene ruke koje tehnologije i alate hoces koristiti, te ako vidis da neka tehnologija ili alat te ne zadovoljava, da jednostavno uzmes drugi, ali da ne moras pisati kod ispocetka.

Uzivajte

p.s. Sigurnosni propust na JVM, samo pogadja Windowse :)

5 godina
maseve kaže...

Ne znam od kuda ljudima da u HR na našim fakultetima se predaje isključivo Microsoft ili u velikoj večini. To jednostavno nije istina. Štoviše u većini akademskih institucija se preferira isključivo Linux, što iskreno stvara velike probleme studentima, pa i samim nastavnicima i asistentima što nažalost nisu niti svjesni. Toliko se gura "zastarjela" tehnologija da ponekad se divim koliko studenti imaju želje i strasti da nauče nešto novo. Nešto što će im stvarno i korisiti u realnom svijetu. Najgore što mi se redovito desi jest da čujem izjave tipa da akademske institucije moraju biti samo na Opensource-u i ništa drugo. Dajte mi kao prvo objasnite po čemu je to bolje razmišljanje od onoga da koristi se Microsoft. Opet samo jednoumlje. Strašno. S druge strane ja nisam pobornik da sve bude na Microsoftu, ali ljudi moji, pojedini fakulteti nemoju niti jedan predmet o Microsoftovoj tehnologiji a nazivaju se tehnički fakulteti, ili samo par njih, dok u praksi 47% tvrtki, rješenja, ljudi koji rade rade na Microsoftovoj tehnologiji.

Samo da se zna, ja radim u Microsoft Hrvatska na poziciji voditelja svih akademskih programa koje Microsoft ima, te vjeruj te mi, naši fakulteti su strašno zaostali u tehnologiji koja se predaje na njima. Svaka čast izuzecima, kojima se jako divim, jer rade u teškim uvjetima.

Gospodine zaposleniče MS-a. Ja sam došao iz tehničkog fakulteta na kojem sam slovima i brojkom Linux upoznao na jednom (1) predmetu.  Jednom jedinom predmetu na splitskom FESBu. I to nismo upoznavali osnove, već smo radili neke proračune...

Osim toga šakom i kapom su se dilile akademske licence za sve živo i neživo od Microsofta i dan danas se dilu. Znam da danas brucoši na elektrotehnici dobivaju licence za Windowse. Na FERu je to i izraženije, toliko da je kolega koji je stigao sa FERa i radi već nekoliko mjeseci, prije dva mjeseca skinuo licencu za Windowse, akademski program.

Nemojte ode mlatit praznu slamu jer nas ima koji dobro znamo kako je stanje. I vaše tvrdnje debelo padaju u vodu. To ako se na pojedinom predmetu upozna joomla, php, Lisp i neki drugi alati, ali opet se sve vrti na winsima, a vi bi vašom filozofijom i to izbacili jer je kao zastarjelo, to samo govori o ekspanziji MS-a kao firme. A da ste malo bolje pogledali neke postove vidjeli bi da se želi studente napravit boljima, a ne ovisnima o nečemu. Jer onaj tko zna dvi tri o linuxu, zna puno bolje i o samima Winsima. Virujte mi...

I btw. vašim postom proteže se jedna strašna misao, a to je da sve što ne dolazi od MS-a je zastarjelo. A posebno Linux, koji ima rješenja da boli glava. Jedan primjer kojeg sad skoro pa svak ima doma. Jel su na ADSL routeru možda WINDOWSI ili nešto drugo, zastarjelo.

Tehnika narodu!!!!
5 godina
protjeran
Microsoft web platforma

@fredy, u potpunosti si u pravu i mislim da osobe koje se nisu susrele s tim problemima nikad nisu pisali software koji ima više od 50 000 linija u solutionu s 10tak projekata. Al to su stvari koje se uvjek događaju na velikim projektima i rješavaju se na specifične načine. Stvar koju uvjek  zaključim s svojim kolegama kada raspravljamo o tim problemima je da, usprkos manama riječ je o najboljoj platformi za razvoj.

@daseparo možda je to zato jer MS ima strahoviti utjecaj na FESB, mislim da se na njemu ne održavaju MS Comunnity sastaci bez veze.

5 godina
neaktivan
daseparo kaže...
maseve kaže...

Gospodine zaposleniče MS-a. Ja sam došao iz tehničkog fakulteta na kojem sam slovima i brojkom Linux upoznao na jednom (1) predmetu.  Jednom jedinom predmetu na splitskom FESBu. I to nismo upoznavali osnove, već smo radili neke proračune...

Osim toga šakom i kapom su se dilile akademske licence za sve živo i neživo od Microsofta i dan danas se dilu. Znam da danas brucoši na elektrotehnici dobivaju licence za Windowse. Na FERu je to i izraženije, toliko da je kolega koji je stigao sa FERa i radi već nekoliko mjeseci, prije dva mjeseca skinuo licencu za Windowse, akademski program.

Nemojte ode mlatit praznu slamu jer nas ima koji dobro znamo kako je stanje. I vaše tvrdnje debelo padaju u vodu. To ako se na pojedinom predmetu upozna joomla, php, Lisp i neki drugi alati, ali opet se sve vrti na winsima, a vi bi vašom filozofijom i to izbacili jer je kao zastarjelo, to samo govori o ekspanziji MS-a kao firme. A da ste malo bolje pogledali neke postove vidjeli bi da se želi studente napravit boljima, a ne ovisnima o nečemu. Jer onaj tko zna dvi tri o linuxu, zna puno bolje i o samima Winsima. Virujte mi...

I btw. vašim postom proteže se jedna strašna misao, a to je da sve što ne dolazi od MS-a je zastarjelo. A posebno Linux, koji ima rješenja da boli glava. Jedan primjer kojeg sad skoro pa svak ima doma. Jel su na ADSL routeru možda WINDOWSI ili nešto drugo, zastarjelo.

Ali onda bi profesori isto trebali nauciti Linux i sve sto ide uz to. A kome se to da kad se jednom udje na fakultet :) razumijem ih :).

Samo steta sto sami studenti ne zele probati nesto novo, ne vezano uz predmete. Barem malo da budu "mastoviti" :) te pokazu svoje znanje drugima.

learn&try&share :)

uzivajte

5 godina
Microsoft web platforma

@ferdy:

radim enterprise sustave u .NETu. Iskustva sa Jave su uglavnom negativna, i pola tima je preslo s Jave zbog kvalitete .NETa (lakoca, robusnost, brzina, engineering samog frameworka, web rjesenja). Izgleda da programeri koje ti spominjes NEZNAJU PROGRAMIRATI u .net-u, jer je to ipak vrlo kompleksan alat koji treba godine savladavanja da bi se moglo razvijati neko enterprise rjesenje. Iako se na prvi pogled cini da drag-drop kontrola na formu funkcionira u bilo kojem scenariju.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
5 godina
ferdy kaže...

...

Ehhh druze...

davno smo o ovakvim stvarima pisali...

sve ima svoje zasto i sve ima svoju primjenu. Tako SQL Server ima svoju primjenu, pa tako i Oracle pa tako i mySQL...

Tako i .Net framework ima svoje kada i zasto... Naravno da ga neces koristit u time critical aplikacijama... tu se zna tko je car.

Sto se tice timskog rada na velikim .net aplikacijama, moj susjed radi bas ono sto si reko da je nemoguce, ogromna aplikacija za osiguravajuce drustvo u .net-u vezana na Oracle (sto si reko da je nemoguce), pitaj boga koliko klijenata. I radi dobro. I on je zadovoljan. 

Koja ostala tehnologija se toliko priblizila programeru da ti daje toliko slobodu ka .Net? Toliko opcija?

Ja stvarno neznam sto ste radili ali znam firmi i firmi i kolega i kolega koji kucaju samo i jedino u .Netu, aplikacije im rade veselo i brzo sa stotinama i tisucama klasa (kazes desetak klasa je kill za .Net... jel ti citas sto pises?)

Ne kazem da je najbolji, ne uzdizem ga u visine, ali kazem da je izvrstan u onome za sto je namjenjen.

I'm going woo woo
5 godina
Programko kaže...

@daseparo možda je to zato jer MS ima strahoviti utjecaj na FESB, mislim da se na njemu ne održavaju MS Comunnity sastaci bez veze.

I ja sam dijete FESB-a...

Osobno sam jedino susreo Linux na viseprocesorskim sustavima gdje smo kompajlirali nekakve programcice... Nigdje drugdje...

Zasto se odrzavaju sastanci MS Comunitya? Jer M$ sponzorira. Netko to treba i platiti... U splitu postoji i linux comunity, samo sto ga odrzavaju u Domu ili nesto slicno... U ostalom, ne vjerujem da bi ih FESB odbio...

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice