Microsoft web platforma

poruka: 65
|
čitano: 6.814
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft web platforma".
5 godina
neaktivan
RE: Microsoft web platforma

ne bih rekao najbolja, mozda vise najjednostavnija za startup.

Ali onda kad raste projekt i kad se pocne rjesavati specificna problematika vide se sve mane.

Pocevsi od realtime compiler-a, dependency-a, integracija s svn jako losa, premalo pluginova za olaksavanje rada (npr. za svn, test managment, integracija s drugim alatima), deploy i setup manager na nekim racunalima radi out-of-box dok na drugima se treba rucno dodavati jos neki dll-ovi (razlika izmedju cistog racunala samo s windowsima i racunala koji vec imaju neke aplikacije na sebi).

Ako je sustav velik onda znas kad napravis izmjenu snimis, compile, pa da vidis izmjenu koliko prodje ? Da u settingsima se podesi da ne compilira sve ispocetka :), ali znamo kako to radi. Podesavanje da ne kopira vec compilirane datoteke, nema...cujem da ce biti nesto u studiu 2010,  ali necu isprobavat jer sam se maknuo od toga :).

Meni je drago ako se netko nasao i zadovoljava mu njegove potrebe, ali mrzim kad se kaze e super je platforma, odlicna itd itd a ne kaze se nijedan argument niti se probaju druge platforme i alati.

Uzivajte

5 godina
neaktivan

kompleksan ? :)

ajde drago mi je da kazes da ti radis, a ne kao neki da su culi :).

enterprise ? mozes pojasniti malo?

reci mi za sigurnost sto koristite, koju bazu i na kojim se serverima to vrti. Te inernet ili intranet aplikacija, servise takodjer koristite?

Sko koristite za source controling.

Preslo s Jave na .NET ? zbog cega tezine jave, potrebe da se sustav napravi brzo, politike firme i korisnika ?

Ali drago mi je da ako ste se nasli u njemu.

5 godina
neaktivan

Programeri me razumiju, ne razumiju me "programeri" koji su culi, procitali na msdn-u, netko im je rekao od "programera" itd itd.

Uzivaj u "programiranju"

5 godina
protjeran
Iako smi ušli u off topic malo ću komentirati, možda razjasnim i pomognem oko nekih stvari
ferdy kaže...

ne bih rekao najbolja, mozda vise najjednostavnija za startup.

Ali onda kad raste projekt i kad se pocne rjesavati specificna problematika vide se sve mane.

Pocevsi od realtime compiler-a, dependency-a, integracija s svn jako losa, premalo pluginova za olaksavanje rada (npr. za svn, test managment, integracija s drugim alatima), deploy i setup manager na nekim racunalima radi out-of-box dok na drugima se treba rucno dodavati jos neki dll-ovi (razlika izmedju cistog racunala samo s windowsima i racunala koji vec imaju neke aplikacije na sebi).

- Realtime compiler zna biti kritičanm al to nije problem kada se jednom nauči što ga zna zbunjivati.

- Dependency, e da kad neko kaže da je .net rješio problem DLL Hella nema pojma što govori. Ovo se obično rješava stavljanjem najnovije verzije na sve razvojne i produkciske strojeve ili dogovorom prije početka projekta, tipa koristićemo dll te i te verzije za ovaj projekt. Kažem obično jer stvarno nekada zna stvoriti gadne probleme.

-Premalo pluginova, s ovim se nikako ne slažem, za svn iz VS npr. AnkhSVN, Za test mamagment i za to postoje rješenja. Na svom stroju imam 5 VS pluginova Smijeh

Ako je sustav velik onda znas kad napravis izmjenu snimis, compile, pa da vidis izmjenu koliko prodje ? Da u settingsima se podesi da ne compilira sve ispocetka :), ali znamo kako to radi. Podesavanje da ne kopira vec compilirane datoteke, nema...cujem da ce biti nesto u studiu 2010,  ali necu isprobavat jer sam se maknuo od toga :).

- MSBuild skripte su dovoljno fleksibilne da se nose s ovim problemom i mogu puno više nego što piše u predefiniranim opcijama VS solutiona. Možda misliš na Web Deployment tip projekta..

Meni je drago ako se netko nasao i zadovoljava mu njegove potrebe, ali mrzim kad se kaze e super je platforma, odlicna itd itd a ne kaze se nijedan argument niti se probaju druge platforme i alati.

Uzivajte

Programko http://programko.bloger.hr
5 godina
ferdy kaže...

kompleksan ? :)

ajde drago mi je da kazes da ti radis, a ne kao neki da su culi :).

enterprise ? mozes pojasniti malo?

reci mi za sigurnost sto koristite, koju bazu i na kojim se serverima to vrti. Te inernet ili intranet aplikacija, servise takodjer koristite?

Sko koristite za source controling.

Preslo s Jave na .NET ? zbog cega tezine jave, potrebe da se sustav napravi brzo, politike firme i korisnika ?

Ali drago mi je da ako ste se nasli u njemu.

ocito je da si ti dosta zelen, sa iskustvom izrade jednostavnog kalkulatora, a kamoli timskog rada na vecim projektima. 

"source controling": sta je to!? :)

Mi koristimo SVN, iako evalouriramo novi TFS. Ja bi osobno presao na Mercurial, ali jos sam u manjini :) Razvojno okruzenje: vs2008 (uskoro migracija na 2010), .net 3.5, sql 2005, 2008, oracle (neke app rade Delphi+oracle, i da, Oracle sasvim dobro radi s .net), svn, nHibernate, silverlight, nunit + mspec. Aplikacije se rade za ministarstva, uredsko poslovanje, e-commerce sustavi i slicno, i vecina je izvedena kao web aplikacije (asp.net, mvc). 

Da se razumijemo, mislim da je Java izvrstan alat, ali ga je razvoj .NET alata prestigao pred 3-4 godine, barem prema mojem dojmu. Jos od pojave genericsa, pa kasnije LINQa, i sada evo dynamic tipova. U java svijetu nativno postoji veca podrska raznih enterprise frameworka, poput komunikacijskih biblioteka, workflowa, service busova i slicno, kao i veca tendencija izdavanja open source frameworka. U zadnjih 3 godine .net se tu jako priblizava. Za primjer mozes uzeti komplesknost i razvijenost ioc/di frameworka, koji su na .netu otisli dosta naprijed. 

I samo pogledaj "organiranost" j2ee frameworka, dokle tamo nadjem nesto ili skuzim gdje se sto nalazi, prodje radni dan. 

Niti jedan java dev nebi nazad na javu od kada je presao na .net, to dovoljno govori.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
5 godina
neaktivan

pa ovo je odlicno :).

Nisam pisao o vasem znanju tehnologija i programiranja, i drago mi je da nisam, posto sami svojim komentarima opisete tipicnog "drag&drop" programera koji napada i napada i radi tocno sto mu se kaze bez imalo razmisljanja i kreativnosti, prateci best practice .net svijeta.

kazes net prestigao pa onda da se priblizava.... okej.

tj. opet cuo si negdje ili procitao na msdnu.

"source control"? ispricavam se sto ne pisem sve odmah i definiciju i primjere u c#, vb.net-u. Jednom drugom prilikom.

za e-commerce je super i za uredsko poslovanje to stoji. jeftini programeri + jednostavne stvari + brzi razvoj = velika zarada. Ali opet sam kazes ne odlucujes o nicem tako da taj dio nece ti biti jasan.
Java programeri vise se ne vracaju na javu, ako su probali .net :))). to je problem programera koji ne znaju sto da naprave jer ne vide "prozor" i IDE-u u design mode-u  :), da ne spomenem nocne more kad dodju do classloading-a i classnotFounda :).

Kazes svn koristite i nadam se onaj plugin a pa nesto :). Tako da ti sigurno radi merge, pa branching i to sve (naravno na netu pise da se ne koristi, vec tortuise, ali ok, vama radi). sve ostale tehnologije koje si spomenuo godinama se koriste i tek od nedavno se koriste u .net-u. samo ne sjecam se beta verzije ili su dosli do stable :). Ne pise na site-u da se ne koristi u production mode-u :).

Znaci spomenuo nisam mogucnosti jave i alata koji postoje, IDE itd. itd. Jer sve sto dobijete u studiju vec se godinama koristi u java svijetu. Tako da sam sretan zbog vas sto napokon i vi uzivate u tim blagodatima :) naravno kopija je uvijek losija od originala, ali bolje ista nego nista.

Jos jednom zalosno je citati vas programere koji ste ograniceni .net-om i slijedite $m politiku radit cete onako kako mi kazemo, radite nesto drugacije mi ne odgovaramo. Da ne spominjem vase napade.

Nista uzivaj u .net-u. Nova verzija studia ce imati implementiran i SOA razvoj, te ce sve pratiti .NETOsgi standarde, te biti ce odmah implementirani i pojo objekti i nMaven za dependency managment, a nJunit ce se koristiti odmah iz studia. Eh da to barem ima Eclipse sve :).

Jos ne mogu vjerovati ono:
Niti jedan java dev nebi nazad na javu od kada je presao na .net, to dovoljno govori.

svaka cast :)

Uzivajte mi

3 godine
neaktivan
Microsoft web platforma

Oracle i dot net :)

Vidim svi koriste, jeste dosli do pozvanja stored precedure-a i raznih blob clob... polja.

Kad tu naidjete na probleme probajte nazvat oracle podrsku.

A za db2 je sitauacija jos bolja, inace radim za tvrtku koja je ibm partner u Italiji, nakon nebrojeno problema sa conectorima (npr connection pooling NE RADI na windows 2003 server 32 bita) pricao sam s ibm inzenjerom zaduzenim za razvoj connectora iz centrale IBM za Europu i pito sam ga kako da tu problemi nisu rjeseni prije.

Odgovor je bio :"Vi ste prvi za koje znam da koriste db2 sa dot netom".

Dot net je dobar dok ostanes u Microsoft svijetu cim probas malo izac samo problemi.

4 godine
Microsoft web platforma

-ok, sto ljudi -sto ćudi.. i 107 različitih mišljenja. To je statistika.

-ipak, kad se u takvim rečenicama nabaca SVN, plugin i turtoise nagađam da je googlanje izvor 'znanja'.

Tako da hudo-vs-ferdy, 'moj glas' ide hudo-u ili M$u Osmijeh

-što se tiče connecta (kiko23), radi (nisam naišao na OS na kojem ne radi). Samo na krivom mjestu tražiš rješenje, jer veliki IBM nema sluha za nas male... ili sam ja nešto zabrljao, pa sorry. Sramim se

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine
neaktivan
ihush kaže...

-ok, sto ljudi -sto ćudi.. i 107 različitih mišljenja. To je statistika.

-ipak, kad se u takvim rečenicama nabaca SVN, plugin i turtoise nagađam da je googlanje izvor 'znanja'.

Tako da hudo-vs-ferdy, 'moj glas' ide hudo-u ili M$u Osmijeh

-što se tiče connecta (kiko23), radi (nisam naišao na OS na kojem ne radi). Samo na krivom mjestu tražiš rješenje, jer veliki IBM nema sluha za nas male... ili sam ja nešto zabrljao, pa sorry. Sramim se

Sorry al ne radi. prvi connection otvori i onda ga drzi 5 min nakon cega otvara nove.

Firma za koju radim je dosta velika tako da nam je ibm poslo nove drivere u roku 24 sata, al uz preporuku da predjemo na 64-bitnu verziju OS-a.

Sto se tice SVN, plugin i tortoise, ankhsvn plugin za VS ne radi dobro moze se koristit za radit diff, a sve operacije na svn se preporuca radit iz explorera pomocu tortoise-a

5 godina
neaktivan

nakon 11 godina pisanja komercijalnog koda (zdravstvo, osiguravajuca drustva, integrirana poslovna rjesenja...) u raznim tehnologijama (delphi, c++, powerbuilder, .net, java, desktop aplikacije, web aplikacije....), konzalting u 10 timova, rad s preko 200 osoba uspijeli ste mi objasniti da je .net bolji.

Tako da svojim kolegama cu reci da tekuce projekte krenu prebacivati u .net platformu i da zelim silverlight.

Takodjer svim partnerima cu savjetovati da predju na .net.

Hvala puno sto ste mi objasnili koliko je .net odlicna platforma.

ihush, dobar glas :)

uzivajte mi

5 godina
Microsoft web platforma

ferdy, po stilu pisanja i slaganju recenica, reklo bi se da imas izmedzu 18 i 22 godine. 

Na stranu misljenja, java ekipa obavi svoj posao, .net tim isto (meni kao clanu .net tima jos nista nije falilo u .net svijetu - iako koristimo vecinu third-party frameworka, a ne ono sto dodje u VSu, kao ORM, SOA alati, source kontrola, ..., frameworkci koji su dosli kao port sa Java prije 6-8 godina). Tesko se moze naci nesto u jednoj platformi sta nema u drugoj, a mogli bi se sada ovdje natezat do sutra zasto je nesto bolje ili nije. 

Uz to, ja osobno ne bi volio vidjeti razvoj .net-a u smijeru j2ee alata, nego Rubya. Znaci, niti linija XMLa, nikada vise u zivotu!  ;)

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
5 godina
maseve kaže...

Ne znam od kuda ljudima da u HR na našim fakultetima se predaje isključivo Microsoft ili u velikoj večini. To jednostavno nije istina. Štoviše u većini akademskih institucija se preferira isključivo Linux, što iskreno stvara velike probleme studentima, pa i samim nastavnicima i asistentima što nažalost nisu niti svjesni. Toliko se gura "zastarjela" tehnologija da ponekad se divim koliko studenti imaju želje i strasti da nauče nešto novo. Nešto što će im stvarno i korisiti u realnom svijetu. Najgore što mi se redovito desi jest da čujem izjave tipa da akademske institucije moraju biti samo na Opensource-u i ništa drugo. Dajte mi kao prvo objasnite po čemu je to bolje razmišljanje od onoga da koristi se Microsoft. Opet samo jednoumlje. Strašno. S druge strane ja nisam pobornik da sve bude na Microsoftu, ali ljudi moji, pojedini fakulteti nemoju niti jedan predmet o Microsoftovoj tehnologiji a nazivaju se tehnički fakulteti, ili samo par njih, dok u praksi 47% tvrtki, rješenja, ljudi koji rade rade na Microsoftovoj tehnologiji.

Ovo je ziva istina. Na FER-u, koji je kao medju boljim hrvatskim fakultetima se toliko inzistira na linuxu da je to strasno, kompajliranje programa u komandnoj liniji bez debugera i ostale perverzarije. Nije cudo da 90% ferovaca nema blage veze o programiranju niti se zeli s time baviti nakon takvog pristupa...

Think locally, act globally...
5 godina
SupremeCommander kaže...

Ovo je ziva istina. Na FER-u, koji je kao medju boljim hrvatskim fakultetima se toliko inzistira na linuxu da je to strasno, kompajliranje programa u komandnoj liniji bez debugera i ostale perverzarije. Nije cudo da 90% ferovaca nema blage veze o programiranju niti se zeli s time baviti nakon takvog pristupa...

nisu to pervazarije.... To su temelji i ti kao akademsko obrazovani građanin, moraš znati nekog kur... o onome što učiš. Biti inžinjer nečega znači da sutra možeš promislititi i nakon pripreme i učenja riješiti neki problem, nešto što je novo, nešto što nije usko vezano za tvoju platformicu i famozne pojmove drag&drop, wysiwyg...

Ako ti se neda uvijek možeš ići 6 mjeseci na tečaj i praviti se da si netko i nešto... Najače mi je kad dođu sa tog tečaja i onda uvjeravaju da je to kao računarstvo na FER-u ili FESB-u. Upisano u radnu knjižicu i te šemice.....

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 9:59 (daseparo).
5 godina
neaktivan
hudo kaže...

ferdy, po stilu pisanja i slaganju recenica, reklo bi se da imas izmedzu 18 i 22 godine. 

Na stranu misljenja, java ekipa obavi svoj posao, .net tim isto (meni kao clanu .net tima jos nista nije falilo u .net svijetu - iako koristimo vecinu third-party frameworka, a ne ono sto dodje u VSu, kao ORM, SOA alati, source kontrola, ..., frameworkci koji su dosli kao port sa Java prije 6-8 godina). Tesko se moze naci nesto u jednoj platformi sta nema u drugoj, a mogli bi se sada ovdje natezat do sutra zasto je nesto bolje ili nije. 

Uz to, ja osobno ne bi volio vidjeti razvoj .net-a u smijeru j2ee alata, nego Rubya. Znaci, niti linija XMLa, nikada vise u zivotu!  ;)

Postovani hudo,

ispricavam se zbog mog pisanja i slaganja recenica, od sada cu obratiti paznju na taj segment komuniciranja.

Posto ste uspijeli izvrsiti zadatak izrade kalkulatora, koliko se sjecam C#, cestitao bih Vam i pozeli puno srece u Vasem daljnjem razvoju kao programera. Takodjer ovim putem bih Vas savjetovao da kada ostavljate komentare obratite paznju s kim komentirate i na koji nacin.

A sada dopustite mi da se vratim na temu. U prijasnjim postovima nisam spomenuo niti jednu blagodat koju pruza JAVA, te cijelokupna opensource zajednica. Samo mi je bila zelja da gospoda koja su se susrela samo s .NET platformom probaju prosiriti svoje znanje i na druge tehnologije.

Zalosno je sto "novi" programeri (ne kaze se zeleni, vec pilici) ne zele poslusati niti jedan prijedlog starih programera. Misle ako su ucestvovali u izradi projekta, slusali i zapisivali kako pricaju programeri, procitali par tutoriala i napravili sve sto se od njih "trazilo" da su upoznati sa svime.

I za kraj, jos jednom, hudo zelim ti puno srece u razvoju tekuceg projekta.

S stovanjem

5 godina
Microsoft web platforma

@ferdy

Apsolutno se slazes sa potrebom upoznavanja drugih razvojnih okolina.

Hvala na zeljama, ali mi nije jasno zasto mi treba puno srece? 

5 godina
neaktivan
hudo kaže...

@ferdy

Apsolutno se slazes sa potrebom upoznavanja drugih razvojnih okolina.

Hvala na zeljama, ali mi nije jasno zasto mi treba puno srece? 

je se ja slazem s mojom konstatacijom ili ti :).

a sada zasto volim javu i opensource.

1. jer postoji na 1000 alata koji ti olaksavaju razvoj od planiranja do odrzavanja
2. zajednica programera koja radi na svim alatima je jako jako velika, desi se problem jako brzo se nadje rjesenje
3. izbor IDE-a eclipse, netBeans (preferiram eclipse)...
4. kolega programer prije je rekao da koristi 3 ili 5 pluginova u Studiu, ne sjecam se, za eclipse postoje preko 1000
5. sami nacin razvoja
 5.1. maven
  5.1.1. Kreiranje strukture, te svih postavki za import u eclipse
  5.1.2. dependency managment
  5.1.3. automatsko testiranje
  5.1.4. kreiranje project managment site-a sa svim relevantnim podacima o projektu
  5.1.5. implementacija s bilo kojim continues buildingom, svc-om, test managmentom...
  5.1.6. deploy automatiziran
  5.1.7. integracija s ant-om
  5.1.8. i ono najbitnije nisi ogranicen, vec sve sto hoces napravis preko mavena
 5.2. svn
  5.2.1. direktno iz eclipsa preko plugina radis branching, merging, difference itd.
  5.2.2. bitno je da radi stabilno, a ne da razmisljam da li ce napraviti merge ili ne
 5.3. hibernate generatori
  5.3.1. Pluginovi za kreiranje modela i persistence-ija
  5.3.2. Opet bitno imas slobodu sto hoces i kako hoces da se napravi
 5.4. real-time compiler-i
  5.4.1. Znaci napisem code i odmah (ne 10-15 sec) vidim da li je sve ok
 5.5. hot deploy
  5.4.2. Izmjenis klasu, stranicu, projekt odmah u vec startanoj aplikaciji vidis rezultat (web)
 5.6. slobodni izbor aplikacijskog server
  5.6.1. izbor koji ti najbolje pase, sto manji da startas sustav preko sticka ili neki komplicirani
 5.7. nacin razvoja jednom napisi a startaj na bilo kojem operacijskom sustavu, na bilo kojoj arhitekturi ili uredjaju
 5.8. ne zanima me kad programer mora pocet raditi da li koristi windows, linux, mac ili ce programirat na mobitelu :)
 5.9. SOA
  5.9.1. on fly promjena protokola, redeploy bez resetiranja aplikacijskog servera
  5.9.2. integracija s bilo kojim securityem
 5.10. ne postoji "na ie7" radi, na "ie8" ne radi :) ali mislim da razumijes o cemu ovdje pricam

to je dosta idem na rucak :). Ovo je samo ukratko, uglavnom ucenje jave i razvoj s javom iziskuje mnogo googlanja, takodjer i sada nakon dugo dugo godina s javom jos uvijek koristim google (ovo je islo za jednog kolegu prije :) ).

Reci ces ovo sve ima u Studiu, ali nacin na koji se to radi u studiju, te stabilnost ja uzasna.

Takodjer ovi java progremari koji su bili na javi i dosli na .net volio bih kad bi proslijedio njihova imena :) jer bih popricao s njima. Ali onako kolega s kolegom.

Zasto ti zelim srecu? Ti si programer samo, radis tocno ono sto ti se kaze. Ali kad budes imao odgovornost cijelih projekata i odlucivao o njihovim razvojima, tek onda ce ti trebati sreca u radu s .Net platformom. Net je super za male aplikacijice, web stranice e-commerce, bug.hr :).

Eto toliko sad moram ici na rucak. I jos jednom sretno i probaj druge tehnologije i platforme ne mozes nista izgubiti samo dobiti.

uzivajte

5 godina
Microsoft web platforma

Eclipse usporedzivati sa VS2008/2010 (+Resharper) ? Smjesno. 

Neki dan sam bio otvorio neki ogromni Java projekt u Eclipsu, i pokusao pronaci upotrebe neke klase. Eclipse je tada pojeo 1gb rama i zablokirao se. Izvrsno. 

U svom tom nabrajanju, osim par gresaka (stabilnost VS. VS je poprilicno stabilan), ne vidim nista specijalnog sto Java ima a .net nema - deployment je jednostavan, continus integration sa cruise control radi, nema memory leekova kao Java, imam WPF za desktop aplikacije, web aplikacije je PUNO jednostavnije raditi sa asp.net mvc-om nego sa bilo kojim MVC frameworkom od Jave (od npr springa). Ako zelim razvojati za Linux, imam Mono framework. Cijeli web razvoj je koplje iznad Jave, to kaze i Java ekipa. Ovo sto si spomenuo da "radi" samo na IE7/8 samo dokazuje da apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Ja sam radim html/css, i o meni ovisi na cemu ce raditi a na cemu ne. 

Isto postoji gomila pluginova sa IDE, koristim opensource frameworke za rad, i sve radi stabilno i brzo. 

Ja LINQ (sa nHibernateom, FluentNhibernate ili confORM konfiguracija bez XMLa) ne bi mjenjao niti za vrecu novaca ;) Uz to, upravo smo dobili dynamic tipove podataka. A java? Tip koji je izmislio javu je nekidan dao otkaz! JavaFX? Niti do koljena Silverlightu (ili Flexu). 

Real-time compiler? Nema problema, stara stvar u asp.netu. Ali ja to ne zelim koristiti, ja zelim pred-kompajlirati web aplikaciju prije deploya. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 13:22 (hudo).
5 godina
neaktivan

ma ne :).

Mislio sam te izvrijedjati itd itd. ali ne, nisi ti kriv, vec managment.

nego istina je studio je bolji i .net platforma i to.

Ali moram ti se zahvaliti jer si me lijepo nasmijao svakim komentarem, te moje kolege.

Sad ti svi zelimo srecu :)

5 godina
Microsoft web platforma

Ista stvar i kod mene, zabavno je vidjeti ovakve "pobune" java programera koji zive odvojeni od ostatka svijeta, u malom podrumu gdje razvijaju svoje ultra skupe SOA aplikacije. Uzivajte u svojim XML konfiguracijama i trazenju shared web hosting servera za web aplikaciju. 

kuc kuc

tko je?

(duga pauza)

java. 

5 godina
neaktivan

kuc kuc

tko je?

(bez pauze)

novi .net programer s faksa :)

3 godine
neaktivan
hudo kaže...
Ako zelim razvojati za Linux, imam Mono framework.
       Uz to, upravo smo dobili dynamic tipove podataka.
       A java? Tip koji je izmislio javu je nekidan dao otkaz! 

Uspio si pokrenut VS na Linuxu svaka cast.

Moja grupa je imala plan pokrenut mono na AIX-u :) necu ti rec kako je zavrsilo al je bilo zabavno.

Dynamic tipovi nekako mislim da ce proc ko variant u VB. Inace taj isti dynamic tip je trebo bit u javi7 al su odbacili prijedlog. http://jcp.org/en/jsr/detail?id=292

Tip koji je izmislio javu vec duze vrijeme ne radi na razvoju isto kao ni sun. U zadnje vrijeme ono sto je njega povezivalo s javom je sto je bio stalni gost na javaOne seminarima diljem svijeta di je drzao predavanja o novim tehnologijama u javi.

Isto ko sto je neko napiso da zato sto je oracle kupio SUN to je kraj za javu(Prije ce bit kraj za MYsql). Ljudi ocito ne kuze bas kako java funkcionira.

SUN je proizvodjac hardwera prvenstveno, s javom je imo vezu utolko sto je bio vlasnik patenata vezanih za javu. Specikacije za javu tkz JSR  moze svako predlozit odboru (postoji tocno odredjeni protokol kojim se to radi ) u kojem sjede ljudi iz svih vecih tvrtki koje se bave IT-em(IBM, Oracle ,SAP , HP, Google... nema Microsofta :() i predstavnici opensource community koje prihvacaju/odbacuju specikacije, traze izmjene itd.

Inace znam kolko je tesko nekom newbie progameru pocet radit u javi, otovris eclipse a tamo nis nikakvog wizarda nego dva prazna bijela panela.

Zato tvrtke preferiraju dot net jer ce taj isti newbie postat produktivan u 2 dana.

Al kad imas aplikaciju koja ima 5k+ klijenata i 50k+ transakcija na sat to jednostavno ne ide

5 godina

Inace znam kolko je tesko nekom newbie progameru pocet radit u javi, otovris eclipse a tamo nis nikakvog wizarda nego dva prazna bijela panela.

Zato tvrtke preferiraju dot net jer ce taj isti newbie postat produktivan u 2 dana.

Al kad imas aplikaciju koja ima 5k+ klijenata i 50k+ transakcija na sat to jednostavno ne ide

Ako se .NET aplikacija radi kako treba, nije nista sporija od jave, mozda cak i naprotiv. A ove brojke koje ti navodis su poprilicno male, iako je dosta relativno i tesko za usporediti. 

Druga stvar, prednost .NETa, odnosno IDEa je sto ima wizarde i gotove objekte (kontrole) za rad. Pa tko voli neka izvoli.  Ali to se naravno ne upotrebljava na srednjim i vecim projektima, odnosno barem se ne upotrebljava u firmi gdje ja radim. Ako netko zaposli junior developera i da mu da radi enterprise aplikaciju, to je njihov problem. Aplikacija ce biti spora, rusiti ce se i nece se moci odrzavati. Isto kao da junioru das javu da napravi oveci projekt. 

5 godina
neaktivan
hudo kaže...

Ako se .NET aplikacija radi kako treba, nije nista sporija od jave, mozda cak i naprotiv. A ove brojke koje ti navodis su poprilicno male, iako je dosta relativno i tesko za usporediti. 

Druga stvar, prednost .NETa, odnosno IDEa je sto ima wizarde i gotove objekte (kontrole) za rad. Pa tko voli neka izvoli.  Ali to se naravno ne upotrebljava na srednjim i vecim projektima, odnosno barem se ne upotrebljava u firmi gdje ja radim. Ako netko zaposli junior developera i da mu da radi enterprise aplikaciju, to je njihov problem. Aplikacija ce biti spora, rusiti ce se i nece se moci odrzavati. Isto kao da junioru das javu da napravi oveci projekt. 

zasto je java programer uvijek skuplji ?

zasto nema primjera da su aplikacije prebacivane iz jave u .net?

zasto nasa, ibm, sap... koriste javu (i eclipse :))

java sustavi su skuplji od .net ? reci koji sap vs. navision :)))

a sada odi sefu i pitaj ga sto on misli....java ili .net. I budi iskren ovaj put :)

uzivaj

5 godina

zasto je java programer uvijek skuplji ?

zasto nema primjera da su aplikacije prebacivane iz jave u .net?

zasto nasa, ibm, sap... koriste javu (i eclipse :))

java sustavi su skuplji od .net ? reci koji sap vs. navision :)))

a sada odi sefu i pitaj ga sto on misli....java ili .net. I budi iskren ovaj put :)

uzivaj

kako nema primjera da su java aplikacije prebacivanje na .net!?

jako, jako puno modula za sap je pisano u .netu. Postoji cijeli odjel u MS za support sapa.

sap je valjda 10 puta veci i skuplji od navisiona, koji je namjenjen sasvim drugom segmentu trzista. Usporedba nemoguca.

Zasto da pitam sefa? 

hudo: ferdi, uzivaj u javi i xmlu.

(duga pauza)

ferdi: hocu. 

5 godina
Microsoft web platforma

Lol...

I'm going woo woo
5 godina
neaktivan

.properties si zaboravio :)

ali zasto vi .net programeri imate fobiju s .xml ? ali ozbiljno sada ? Jednom je jedan tim rekao da je problem s XML jer onda ne mogu debugirati (ovo je bilo ako bi se koristio springframework) :)

bacio sam ti sap i navision i gle sta si ti napisao :). Je ti znas sto je to uopce, tko koristi i zasto. I kako se cijene krecu?

:)

Zasto komentiras nesto sto nisi nikada vidio, probao, instaliravao, niti odlucivao o tome nista... to mi nije jasno...

LINQ, silvlerlight... nisam rekao da je smece. Smece je studio i sve sto ide oko njega, programeri, managment nisu oni su samo simpaticni :)

Jer naletio sam na dosta programera koje prestavljas ti i kad dodjes u neke projekte (opet primas o velikom projektima, ne o ovim na kojima se radio i na kojima radis) budu izgubljeni, zalosno reci zatucani.

i to je to od mene

ajde nadji sad neki drugi topic, dosta ovdje (naravno prvo ces napisati nesto :))

uzivajte

4 godine
Microsoft web platforma

- hmmm, da, ''a moj tata ima brkove!'' -tako izgleda ovo prepucavanje čiji je ('nešto') veći.

Ok, isprika ferdy-ju, što sam pomislio da je googleboy, ali ostalo ... šteta.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan

kao sto je tnakir rekao..LOL :)

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
5 godina
protjeran
kiko23 kaže...

Sto se tice SVN, plugin i tortoise, ankhsvn plugin za VS ne radi dobro moze se koristit za radit diff, a sve operacije na svn se preporuca radit iz explorera pomocu tortoise-a

Kao misliš AnkhSVN ne radi? Govoriš li o verziji 2. + za VS2005 i VS2008? Pitam zato jer znam 20-tak ljudi koji ga koriste.

Programko http://programko.bloger.hr
5 godina
ferdy kaže...

.properties si zaboravio :)

ali zasto vi .net programeri imate fobiju s .xml ? ali ozbiljno sada ? Jednom je jedan tim rekao da je problem s XML jer onda ne mogu debugirati (ovo je bilo ako bi se koristio springframework) :)

bacio sam ti sap i navision i gle sta si ti napisao :). Je ti znas sto je to uopce, tko koristi i zasto. I kako se cijene krecu?

:)

Zasto komentiras nesto sto nisi nikada vidio, probao, instaliravao, niti odlucivao o tome nista... to mi nije jasno...

LINQ, silvlerlight... nisam rekao da je smece. Smece je studio i sve sto ide oko njega, programeri, managment nisu oni su samo simpaticni :)

Jer naletio sam na dosta programera koje prestavljas ti i kad dodjes u neke projekte (opet primas o velikom projektima, ne o ovim na kojima se radio i na kojima radis) budu izgubljeni, zalosno reci zatucani.

i to je to od mene

ajde nadji sad neki drugi topic, dosta ovdje (naravno prvo ces napisati nesto :))

uzivajte

ako ti nije jasno zaslo XML nije dobar, nakon tih tvojih godina iskustva, onda stvarno nema smisla o tome raspravljati. 

Jer, znas u cemu je problem, nije u VSu ili Eclipsu, svi mi koristimo te programe svakodnevo i obavljamo posao, vise ili manje uspjesno. Stvar je izbora, i neka svako odluci sto njemu najvise pase. Ja radim u .NETu jer mi se najvise svidza, a probao sam svasta, i necu preci na Javu jer ima neki genijalan IDE alat. Prije bi presao na Ruby, koji skoro pa i nema IDE tooling support. Vecina enterprise aplikacija se jos vrti u Cobolu, pa necu preci niti na njega (COBOL: Completely Obsolete Business Oriented Language :) )

Problem je u nacinu komunikacije i stavu, gdje je mene jako sram sto sam se natjerao spusiti na tvoju razinu i raspravljati zasto se tebi svidza plava a meni zelena boja. Do sada sam pazio da postujem druge kolege, i da poslusam njihova iskustva, podjelim moja, i pokusamo zajedno doci to nekog zakljucka da nam bude sutra svima bolje, i budemo pametniji barem za jednu sitnicu. Ali eto, zanio se.

Tvoje etiketiranje i vrijedzanje sa ovako ruznim pridjevima kao sto je "smece", i pozivi da si "nadjem drugi topic" su stvarno presli granicu civiliziranog razgovora, i zasluzuju barem neku opomenu moderatora ovoga foruma. Mogli smo razmjeniti iskustva ovdje, i mozda mladje od nas uputiti u nekom smjeru i pomoci im da nadju svoje mjesto u IT svijeti i zarade koju kunu, a ne ovako fejmat se kao da smo osnovnoskolci.

Cini mi se da imas iskustva, i radio si na zanimljivim projektiva, i sa zanimljivim tehnologijama, ali tvoja balkanska pamet i zatucanost siguran sam ne pomazu niti tebi niti ljudima oko tebe.

Tako necemo biti konkurentni jednog dana u EU, gdje su posebno alergicni na ovakva pametovanja individualaca, gdje im nije bitno dali si koristio Javu, .net ili php, nego dali mozes napraviti posao, kvalitetno, i u dogovorenom roku, zajedno sa timom iz Bugarske, koji koristi Erlang. 

Mogla je ovo biti lijepa rasprava o zapocetoj temi sa paralelama  na implementacije u drugom tehnologijama, ali eto, zavrsilo je ovako. Nadam se smo zavrsili ovdje. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice