Palit GeForce GTX 480 i NVIDIA GeForce GTX 470

poruka: 32
|
čitano: 8.691
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Palit GeForce GTX 480 i NVIDIA GeForce GTX 470".
5 godina
Uzevsi sve u obzir, 5870 mi se cini kao najbolji izbor.
3 godine
RE: Palit GeForce GTX 480 i NVIDIA GeForce GTX 470

Koliko sam se reviewa nagledao i nacitao vise neznam sto da mislim. Sad si razmisljam sto bih kupio da imam 2600kn, GTX 470 ili Hd5870 i nemogu naci pravi zakljucak. Ako su 470 sa novim driverima i 5870 slicne ili iste sta onda uzeti?

Najradije bi prodao ovu svoju i kupio jednu od ove dvije, ali koju. I dali se isplati uzimat 470, ili 5870 kad je netko spominjao da ce ATI izbacit osvjezenje kartica krajem godine... A neznam

WTF
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 13:00 (agent_00klc).
4 godine
neaktivan

Imas na oglasima 4870 za 600 kuna. Kupis nju i igras se malo slabije nego sa 5870 i ostatak popijes sa prijateljima.

Forever MUFC
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 13:22 (ManchesterUTD).
4 godine
neaktivan

GTX 480 dok vrti furmark 62 dB. pa se vi mislite.

Forever MUFC
3 godine
protjeran

GTX480 jača od 5870??

xDDD
5 godina
danfa123 kaže...

GTX480 jača od 5870??

HAAALELUUUJA!!!

Nego šta nego je jača :facepalm:

Gledam malo ove clockove, ove kartice se odlično clockaju!

5 godina
danfa123 kaže...

GTX480 jača od 5870??

Ma da!?! Što stvarno!?! Belji se

Lijep pozdrav ;)
4 godine
neaktivan
BORN kaže...
danfa123 kaže...

GTX480 jača od 5870??

HAAALELUUUJA!!!

Nego šta nego je jača :facepalm:

Gledam malo ove clockove, ove kartice se odlično clockaju!

Ovo ne govori bas u tvoju korist. Prije bi rekao da su iste, a zbog buke,potrosnje 5870 bolji izbor.

Forever MUFC
3 godine

bug je objavio review u novom broju i 5870 izlazi kao apsolutni pobjednik

pobjeđuje gtx470 u svakoj osim jedne igre,dok gubi od gtx480 (ne previše) koja je ionako puno skuplja od njega

5870-gtx470  6:1

5870-gtx480  3:5

s obzirom da je cijena gtx470 više-manje slična kao i cijena 5870 očito je što je bolji izbor..

da ne govorim da je gtx480 totalno promašena investicija pošto pobjeđuje 5870 (ali ne da mete pod s njim...) dok od 5970 gubi u svakoj igri osim COD:MW2 koja očito nije dobro prilagođena za multi gpu

ostale benchmarke koji nemaju veze sa igrama nisam računao jer nemaju nikakvog smisla

nećeš kupovati grafu kako bi dobio što veći skor u unigine heavenu ili sl. (iako ima i takvih)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 15:17 (patch123).
4 godine
protjeran

U zadnjih nekoliko kupnji pazio sam na učinkovitost komponenti,i moram se osvrnuti na rastrošnost i pregrijavnje Fermi čipova,jednostavno neprihvatljivo.

3 godine
QFlash kaže...

U zadnjih nekoliko kupnji pazio sam na učinkovitost komponenti,i moram se osvrnuti na rastrošnost i pregrijavnje Fermi čipova,jednostavno neprihvatljivo.

nekako bi se na to žažmirilo da im cijena nije okakva

5 godina

Da, GTX480 je u odnosu na GTX470 totalno promašena..razlika u cijeni je ~1500kn a u performansama dosta manja.

Kad se bolje pogledaju performanse u igrama između GTX470 i GTX480 ispada da treba bit fantastično glup da se ide na GTX480.

HD5870 je logički trenutno najbolja kupovina..za iste pare nudi više od GTX470 plus tome se još manje zagrijava, i doosta manje troši.

A šta se tiče GTX480..ne vidim prednost u odnosu na HD5970 zbog toga šta ima 1 GPU. Skaliranje performansi će se sigurno popraviti

novijim verzijama drivera. Mene zanima koji je sljedeći potez nvidie. Konstruirat karticu sa dva GTX470 ili GTX480 GPU-a je neisplativo

a vjerojatno i teško moguće. Noviji driveri neće riješiti probleme sa zagrijavanjem i potrošnjom, a performanse mogu biti vjerojatno najviše do 10ak% bolje.

Volio bih da je Fermi ono šta je HD2900XT bio ATI-u. Osmijeh

Trenutno zapravo i je(veliko, vruće, gladno, skupo), samo treba vidjeti hoće li se izvući kao što je ATI sa HD3xxx serijom.

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 20:13 (Penryn).
5 godina

haha, meni su i dalje dobre ati 3870 2 komada u škatuli, i sa E6750@2,66Ghz te 4GB rama na Asus P5K-E

neznam koliko bi dobio na performansama da sad idem na 1 komad 5xxxx karticu? ili je sad cpu usko grlo?

5 godina
Taj C2D E6750 bi bio usko grlo prvenstveno zbog samo dvije jezgre. U trenutnim igrama bi radio sasvim solidno sa HD5870 ili sličnom ali ni blizu da bi je iskoristio kako treba. Pametnije bi ti bilo prvo uzet neki quad pa onda nešto iz HD58xx serije. I zamolio bih Weky-a da argumentira svoje nezadovoljstvo mojim postom i po mogućnosti da me ispravi ako sam negdje pogriješio.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 20:52 (Penryn).
3 godine
protjeran
Penryn kaže...

Da, GTX480 je u odnosu na GTX470 totalno promašena..razlika u cijeni je ~1500kn a u performansama dosta manja.

Kad se bolje pogledaju performanse u igrama između GTX470 i GTX480 ispada da treba bit fantastično glup da se ide na GTX480.

HD5870 je logički trenutno najbolja kupovina..za iste pare nudi više od GTX470 plus tome se još manje zagrijava, i doosta manje troši.

A šta se tiče GTX480..ne vidim prednost u odnosu na HD5970 zbog toga šta ima 1 GPU. Skaliranje performansi će se sigurno popraviti

novijim verzijama drivera. Mene zanima koji je sljedeći potez nvidie. Konstruirat karticu sa dva GTX470 ili GTX480 GPU-a je neisplativo

a vjerojatno i teško moguće. Noviji driveri neće riješiti probleme sa zagrijavanjem i potrošnjom, a performanse mogu biti vjerojatno najviše do 10ak% bolje.

Volio bih da je Fermi ono šta je HD2900XT bio ATI-u. Osmijeh

Trenutno zapravo i je(veliko, vruće, gladno, skupo), samo treba vidjeti hoće li se izvući kao što je ATI sa HD3xxx serijom.

Joj koji fanatizam...

Ne, GTX470 nije promašena kartica. Jednako je jaka kao i 5870. U većini slučajeva pruža stabilnij FPS što je (barem meni) jako bitno. Nevolim kad fps sa 60 padne na 30 ili manje. GTX470 je tu bolja što ti potvrduje i micromanov osobni test.

Koliko god ATi mogao popraviti perfomanse sa novim driverima računaj da ce ih nvidia još više popravit. ATi je izdao 7-8 revizija drivera odkad je 5870 kartica na tržištu. A nvidia samo JEDNU pravu verziju za Fermi karticu odkad je na tržištu. Trenutno je u fazi beta druge verzija za Fermi i zasada se pokazuje obećavajućom. Kada nvidia izda 7. driver za Fermi onda se kladim da ce GTX470 preskočit (ali i dalje minimalnom razlikom) 5870 karticu.

"Volio bih da je Fermi ono šta je HD2900XT Bio ATI-u"   - Tu se pokazuje koliko je fanatizam ili forsiranje nekog proizvođača loše. Da se nvidia to dogodi (a nemoze joj se dogodit jer sama činjenica da imaju najbrzu single gpu karticu daje mnogo trzista) jer nvidia ima ogromnu bazu korisnika koja nikada nece preci na ATi (CUDA i sl. njihove tehnologije koje nepostoje na ATI-u). Da se nVIDIA dogodi isti debakl kao sa ATI-em onda bi tvoj voljeni ATi još podigao cjene. I čemu to? Ti bi volio da podignu cjene? Mislim slobodno ako ti imaš viška para odi u Caritas i doniraj netko ce biti sretan.

Da se razumjemo, nefavoriziram nvidiju ali jednostavno željeti da se nešto loše dogodi jednom proizvođaču je željeti isti takav debakl sa cjenama. Budimo sretni što nvidija postoji. Da nema nvidije nebi vidjeo 5870 ispod 4000KN. Konkurencija je uvjek dobra stvar. ATi je u dobroj situacij no ja ovu seriju preskačem jer kada vidim koliko su oba proizvođača odradila loše DX11 perfomanse onda mi se jednostavno nesvida to. 20 fps u Metrou 2033 pod DX11 para oči.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
5 godina
Ajde molim te pročitaj moj post još nekoliko puta. Možda primjetiš da ne gazim nvidiu, da ne kažem da je GTX470 loša, da želim da se nvidia izvuče, da Fermi bude prekretnica kao šta je HD2900XT(odnosno HD38xx) bio ATI-u... Inače sam lagani nvidia fan, ali trenutno stanje je pomalo tužno.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:03 (Penryn).
3 godine
Weky kaže...
 jer kada vidim koliko su oba proizvođača odradila loše DX11 perfomanse onda mi se jednostavno nesvida to. 20 fps u Metrou 2033 pod DX11 para oči.

znači tebi su sve kartice od izlaska crysisa promašaj ???

3 godine
protjeran
Penryn kaže...
Ajde molim te pročitaj moj post još nekoliko puta. Možda primjetiš da ne gazim nvidiu, da ne kažem da je GTX470 loša, da želim da se nvidia izvuče, da Fermi bude prekretnica kao šta je HD2900XT bio ATI-u... Inače sam lagani nvidia fan, ali trenutno stanje je pomalo tužno.

HD2900XT je bila fail nazalost. Trosila je ko Fermi a perfomanse u rangu mainstream klase nvidia kartica. Jedino je cjena bila OK. HD3xxx serija je bila OK, al 4xxx je bila velika prekretnica.

3 godine
protjeran
patch123 kaže...
Weky kaže...
  jer kada vidim koliko su oba proizvođača odradila loše DX11 perfomanse onda mi se jednostavno nesvida to. 20 fps u Metrou 2033 pod DX11 para oči.

Nisam razumjeo????? Vecina iole zahtjevinih DX11 igara rusi ispod igrivosti najjace single GPU kartice i da to para oci pogotovo sto ta kartica kosta preko 2500KN.

3 godine
Weky kaže...

Nisam razumjeo????? Vecina iole zahtjevinih DX11 igara rusi ispod igrivosti najjace single GPU kartice i da to para oci pogotovo sto ta kartica kosta preko 2500KN.

i crysis kad je izašao parao je sve kartice na tržištu i to dugo vremena

po tom kriteriju onda se odavno nije izdala kartica da valja....

što je crysis bio 2007. to je metro 2010.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:09 (patch123).
5 godina
Zapravo je HD38xx serija i njena niska cijena bila prekretnica..HD4xxx je bila "samo" uspješno bildanje arhitekture iz HD3xxx serije. I HD2900XT je performansama bila bliže 8800GTS (640MB) nego 8600GTS(koja je bila mainstream). Da je smanjit Fermiju cijenu, veličinu čipa, temperaturu, potrošnju, bila bi kao HD38xx u odnosu na HD2900XT.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:17 (Penryn).
3 godine
protjeran
patch123 kaže...
Weky kaže...

i crysis kad je izašao parao je sve kartice na tržištu i to dugo vremena

po tom kriteriju onda se odavno nije izdala kartica da valja....

što je crysis bio 2007. to je metro 2010.

Ma ne... Metro i kod mene ide na Max bez AA sasvim fino. Problem je što u DX11 modu baca sve na koljena i teselacija na danasnjim karticama jednostavno nije dovoljno efikasna. To potvrduje i Metro a i Heaven Benchmark.

Penryn kaže...
Zapravo je HD38xx serija i njena niska cijena bila prekretnica..HD4xxx je "samo" bila bildanje arhitekture iz HD3xxx serije. I HD2900XT je performansama bila bliže 8800GTS (320 i 640MB) nego 8600GTS(koja je bila mainstream). Da je smanjit Fermiju cijenu, veličinu čipa, temperaturu, potrošnju, bila bi kao HD38xx u odnosu na HD2900XT.

Dobro sad što je bilo bilo prošlost je. Uglavnom mislim da je nvidia u drugačijoj situacij nego sto je ati bio... Imaju najbrzi single gpu chip, imaju puno svojih tehnologija... No to sad nije bitno. GTX470 je isplativ po meni u odnosu na 5870, GTX480 da manje... GTX465 netreba ni spominjat. Uglavnom nvdia se tek sada polako uključuje u borbu i izgleda loše ali ne i loše da propadne niti ce uskoro propast zbog fermija. Potrošnja, zagrijavanje, ništa to nije problem ako se kupuje kartica od 2500KN. Nećeš uzeti napajanje od 400W ako si uzeo Core i7, i GTX470 karticu. Zagrijavanje je sasvim ok za tu karticu. Sve fermi kartice dolaze sa dvogodisnjom garancijom i neznam u čemu je problem. Zagrijavanje i potrošnja za mene nisu nikakav problem. Perfomanse su solidne, jedino je cjena visoka. I to je sve.

5 godina
Pa okey, tebi je važniji stabilniji fps od potrošnje i temperature(djelomično i cijene). Samo mislim da je to sa fps drop-om pomalo prenapuhana stvar, te da nije toliko česta pojava kako se priča. I ne znam odakle si ti izvukao da sam rekao da će nvidia propasti zbog Fermia. Definitivno neće propasti, ali zarada neće biti ni probližno velika kao šta je bila sa 6xxx i 9xxx serijama.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:34 (Penryn).
4 godine

Slažem se sa Wekyem da ovu seriju ati i nvidia triba priskočit.Slabe su za prave dx11 igre i preskupe su u startnoj cijeni,gledajuči bivšu seriju.Njihove revizije bit će jače uz manju početnu cijenu.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:38 (dery).
5 godina
Da, davati 4000kn za GTX480 koja će za godinu dana biti mainstream..najvjerojatnije. O tome ja pričam.
4 godine

Da se ATIju malo ne obija o glavu to što su bacili štedljice kartice na tržište? Koliko vidim Fermi, koji se kakti ubitačno grije, daleko bolje reagira na OC od ATIja. 

Every hole is a goal!
3 godine
Penryn kaže...
Pa okey, tebi je važniji stabilniji fps od potrošnje i temperature(djelomično i cijene). Samo mislim da je to sa fps drop-om pomalo prenapuhana stvar, te da nije toliko česta pojava kako se priča. I ne znam odakle si ti izvukao da sam rekao da će nvidia propasti zbog Fermia. Definitivno neće propasti, ali zarada neće biti ni probližno velika kao šta je bila sa 6xxx i 9xxx serijama.

Zato sam ja sebi kupio 4850,i sad ću ju prodat  ili već nekaj i kupit GTS 250,pa ću vidjet kak će se stvari odvijat sa DX11...

A i ako će DX11 igre biti poput Metroa,lijepo ću ja ostati na DX10.1 karticama...Pa molim te lijepo,da mi treba 4,5k kn za poštenu igru na srednjim/visokim detaljima?Nema teoretske šanse...Za grafu max maximuma 2000kn...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:56 (.: R32LowRider).
4 godine
.: R32LowRider kaže...

Zato sam ja sebi kupio 4850,i sad ću ju prodat  ili već nekaj i kupit GTS 250,pa ću vidjet kak će se stvari odvijat sa DX11...

Nemoj jer je 4850 iste snage kao gts250

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:58 (dery).
3 godine

Ma uzet ću si sad nVidiju,da malo vidim kak se ona ponaša...

4 godine

Gle, ja na to ovako gledam, GTX470 može proći donekle, ali je neisplativa!

GTX480 je fail što se tiče cijene a uloženo-dobiveno da i ne govorim! Koji je vrag onima što kažu da se isplati kupiti GTX480 pored jače čak i u nekim igrama duplo (pogledajte Olyev review !! ) jača od GTX480 koja je pored nje neisplativa, kad radi, grije se i troši ko elektrana nuklearna :).

Oly znam da se nećeš ljutiti, jer sam si kazao da je to radi eksperimentiranja i GPGPU podrše koja je kod nje bolja nego kod ATI, no ja nisam uopće požalio što sam kupio ATI karticu!

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 22:20 (4ucker).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice