Sony Ericsson XPERIA X2

poruka: 38
|
čitano: 8.802
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson XPERIA X2".
3 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

Izgleda da SE ne zna napraviti malo jaći model mobitela kojemu se ne bi našlo prigovora.

Pogotovo kada se radi o brzini OS-a i bateriji, a o masi da ne pričamo.

Stjepan Jenduka
4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Mislim da je jako nepravedno govoriti kako je OS nedostatak, Windows Mobile. To je pozitivno. Što su po autoru onda obični, dummy, telefoni promašaj i bačen novac?

Mogao je navesti tko proizvodi X2? Dali opet od strane HTC-a ili samostalno SE, što mislim da i je.

2 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

OS je svakako nedostatak jer Windows Mobile nikako nije prilagođen danasnjim prilikama. Danas se od OSa na mobu ocekuje fluentnost, brzina, lagano upravljanje (bez suvišnih i nagomilanih informacija) i lagano korištenje prstima (ne cackalicama =) ). Sve to nedostaje  Windows Mobileu naspram Androida, iPhone OSa, WebOSa.. O grafickim i multimedijalnim mogucnostima, a i o stabilnosti bolje ni ne govoriti. U svakom slucaju Microsoft je mobilnu platformu zanemarivao i to je vidljivo u kasnjenju izdavanja Windows Mobile 7 koj i kad dođe pitanje je koliko ce bit konkurentan i di ce vec tada biti konkurencija.

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

WM još uvijek ima ono što ostali nemaju, a to je hrpa profi softvera. I takva klijentela će odabrati WM. Istina je što si naveo za user frendly ali i WM se da ponešto ispeglati i prilagoditi tome.

i WM nije nedostatak, je onima kojima je iPhone svetinja smart svijeta.....

Uglavnom uvijek će biti onih za i protiv.

3 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Slažem se. Ne bih svoj HTC Touch HD mijenjao za niš ( dobro, za HD2 bih ).

3 godine
protjeran
RE: Sony Ericsson XPERIA X2
alen-c kaže...

OS je svakako nedostatak jer Windows Mobile nikako nije prilagođen danasnjim prilikama. Danas se od OSa na mobu ocekuje fluentnost, brzina, lagano upravljanje (bez suvišnih i nagomilanih informacija) i lagano korištenje prstima (ne cackalicama =) ). Sve to nedostaje  Windows Mobileu naspram Androida, iPhone OSa, WebOSa.. O grafickim i multimedijalnim mogucnostima, a i o stabilnosti bolje ni ne govoriti. U svakom slucaju Microsoft je mobilnu platformu zanemarivao i to je vidljivo u kasnjenju izdavanja Windows Mobile 7 koj i kad dođe pitanje je koliko ce bit konkurentan i di ce vec tada biti konkurencija.

Moji komentari na ovo označeno:

1.Kakvim prilikama? WM je stvarno moćna platforma koja ima sve što bi netko mogao zaželjeti!

2.LOL!!!

3. Grafičke i multimedijalne mogućnosti su savršene, sustav je ultra stabilan (znam jer imam WM 6.1.) .

Iz svega što si napisao vidljivo je da nisi nikad ni vidio a komoli prismrdio WM-u. WM nije bugovit i spor kao Symbian (a zašto njega nisi spomenuo), nije bez mogućnosti kao iPhone OS, nije nekompatibilan sa svime kao Android. Istina, Web OS mu konkurira, ali nikad neće doseći tu razinu kao Windows Mobile.

3 godine
protjeran
Shai kaže...

Izgleda da SE ne zna napraviti malo jaći model mobitela kojemu se ne bi našlo prigovora.

Pogotovo kada se radi o brzini OS-a i bateriji, a o masi da ne pričamo.

Dobro onda, a što je sa N900- krme od telefona, predimenzionirano i nadasve jadno.

3 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

Nadam se da ovoga puta Dragan neće isprljati primjerak koji prikazuje na BugTV-u.

Obratite pažnju na otiske prstiju i rubove zaslona Obratite pažnju na otiske prstiju i rubove zaslona
Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
3 godine
vexx5555 kaže...
alen-c kaže...

1.Kakvim prilikama? WM je stvarno moćna platforma koja ima sve što bi netko mogao zaželjeti!

2.LOL!!!

3. Grafičke i multimedijalne mogućnosti su savršene, sustav je ultra stabilan (znam jer imam WM 6.1.) .

Iz svega što si napisao vidljivo je da nisi nikad ni vidio a komoli prismrdio WM-u. WM nije bugovit i spor kao Symbian (a zašto njega nisi spomenuo), nije bez mogućnosti kao iPhone OS, nije nekompatibilan sa svime kao Android. Istina, Web OS mu konkurira, ali nikad neće doseći tu razinu kao Windows Mobile.

Android nekompatibilan s cime ? Oprosti al malo baljezgas.... I da, istina je WIMO telefoni nisu nimalo prilagodjeni danasnjem stilu koristenja telefona a to je brzina UI i ergonomija na prvom mjestu(za palce, ne olovke), svaka cast HTCu i njihovon sensu, ali daleko je to savrsenosti...

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Da je unutra Snapdragon bio bi najbolji WinMo uredaj..steta steta....

BTW WinMo je ZAKON!

addicted to HD :)
2 godine
neaktivan

1. za danasnje prilike ti je vec odgovoreno

2. koristio sve te OSove osim WebOSa(al po viđenom na netu cini mi se više no dobar), i u uspredbi s ostalima u najobicnijem koristenju Windows Mobile je prilicno sporiji. Probaj se samo spojit preko wlana na svakom od sustava il otici u poruke il sl.

3. ultrastabilno danas nije nista, a ponajmanje Windows Mobile

I za kraj cisto informativno, imam i koristim kao 2.mob HP koji je na Win. preko godinu il 2 i izbjegavam ga koristit osim poziva i poneke poruke jer i samo slanje pjesme na drugi mob je muka. O ostalom mi se neda ni pisat... Jedino sto stvarno moram priznat je da vecina uređaja koja dolazi sa Win Mobile ima prilicno trajne baterije (bar je na mom tako). Valja se jedno nadati da do sredine ove god. izadju novi Win Mobile 7(u sto sumnjam) i da budu nanovo rađeni i puno vise user friendly.

2 godine
benko kaže...

Da je unutra Snapdragon bio bi najbolji WinMo uredaj..steta steta....

BTW WinMo je ZAKON!

Ne bih se bas slozio sam tim,za mene je puno bolji Android.

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
4 godine
vexx5555 kaže...

WM nije bugovit i spor kao Symbian (a zašto njega nisi spomenuo)

Kakve ti gluposti bubaš...

Symbian uopće nije spor, nokia ima slabiji procesor i 128MB manje memorije nego na xperia-i i OS se vrti jednako brzo,ak ne i brže nego na tvojoj xperia-i i barem nije sve sitno da trebaš povećalo i stilus da bi pogodio nešto u izborniku.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
4 godine
vexx5555 kaže...
alen-c kaže...

2.LOL!!!

Zanimljivo kako glupost i bezobrazluk idu ruku pod ruku.

Čovjek je dao konkretne argumente, a ti samo lol-aš i hvališ, bez rezona.

Ali, neka nama djece, na mladima svijet ostaje.

4 godine
alen-c kaže...

1. za danasnje prilike ti je vec odgovoreno

2. koristio sve te OSove osim WebOSa(al po viđenom na netu cini mi se više no dobar), i u uspredbi s ostalima u najobicnijem koristenju Windows Mobile je prilicno sporiji. Probaj se samo spojit preko wlana na svakom od sustava il otici u poruke il sl.

3. ultrastabilno danas nije nista, a ponajmanje Windows Mobile

I za kraj cisto informativno, imam i koristim kao 2.mob HP koji je na Win. preko godinu il 2 i izbjegavam ga koristit osim poziva i poneke poruke jer i samo slanje pjesme na drugi mob je muka. O ostalom mi se neda ni pisat... Jedino sto stvarno moram priznat je da vecina uređaja koja dolazi sa Win Mobile ima prilicno trajne baterije (bar je na mom tako). Valja se jedno nadati da do sredine ove god. izadju novi Win Mobile 7(u sto sumnjam) i da budu nanovo rađeni i puno vise user friendly.

Koje bedastoce...od kada to WinMo nije stabilan?

Evo i opisa iz jednog review-a:

Anyway, the main thing that I noticed is the "lack" of freezes or errors. I haven't gotten any of the usual lock-ups that Symbian smartphones have from time to time and that made me really happy. 

3 godine
neaktivan
vexx5555 kaže...

e moj vexx... strasno... sta si jos u vremenu motorole mpx 220? tada je Win Mo drzao korak s vremenom, al ovo danas... budimo realni, svi os-ovi su jos negdje prije 3-4 godine ne dostigli, nego prestigli Win Mo
i kad si se vec dotakao iPhone OS, on nije "bez mogucnosti", ako bolje pogledas, nema tog proizvodaca softvera (mobilnog) cak i stolnog, a koji drzi do sebe, a da ga nije prilagodio za iphone.. a to sto je appleova politika da neke funkcije skriva od korisnika iako su one hardverski podrzane, lako mozes ispraviti jailbreakom koji traje cak 2,5 minute...

symbian spor? mozda na starim nokiama ako ih usporedis s ovim danasnjima, ali ovo sto danas imamo, rekao bih da je vrlo brz, ispoliran i usavrsen os...

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Nije symbian ni na starijim mobitelima bio spor. znam jer još uvijek imam onaj relikt 3650 i radi baš kao i prvog dana, stabilno i brzo, a sve to s procom od133 MHz. Pa sjetite se kako radi 6120c na procu od 369MHz, brže nego neki WM. Ne pljujem po WM-u, dapače za mene je to uvijek bio OS iznad ostalih zbog toga što je gotovo 100% kompatibilan sa svime što imam na PC-u a to danas znači puno. Ima i on nekih svojih nedostataka ali se usavršava sa svakom novom verzijom.

There's no SAVE GAME in real life!!!
3 godine
protjeran
Sony Ericsson XPERIA X2

Kada dođe WM 6.5.1 (bar ga tako ljudi zovu,ugl. 23xxx) rasturit će i iPhone OS (kao da ima što rasturit) i sve ostale OS-ove (uključujući i Web OS).

WM 6.5.1 je prema svima onima koji su ga probali najbolji OS na planeti.

"Most of you probably know by now that Windows Mobile 6.5 is not the be all end all Microsoft mobile operating system. However, what you might not know is that Microsoft has already up its sleeves another revision of Windows Mobile 6 – unofficially dubbed by the enthusiast community as 6.5.1 – that’s faster, sleeker, more touch-friendly and in my opinion, a much better upgrade than 6.5.
Those familiar with the Windows Phone modding scene might have seen since late August, builds numbered 23xxx and up started surfacing on the web. Those brave enough to have installed these builds began noticing a slew of updates to the user-experience of Windows Mobile that is arguably necessary but missing from WM6.5.
For example, the “Start button” and “Close” button have all been moved to the more accessible lower toolbar, freeing up the entire top row for status icons which is now thinner. Tapping on this row now expands a tray-like widget with large icons that provide quick access to system notifications and settings.
On the UI side, controls including buttons, checkboxes, radio buttons and the like have all been remastered, finally replacing the Windows 3.1-like graphics with modernized anti-aliased equivalents. Tabs have also been replace with a new “pivot” control that sits at the top of the screen where users can flick and toggle between.
Finally, even more recent builds include a new contacts application that is much more touch-friendly with larger buttons.
With all these changes and more already implemented and polished, I have to wonder why faced with inevitable criticism that WM6.5 is not enough of an improvement Microsoft didn’t hold off until all these changes were implemented for the official Windows Phone relaunch.
Until Windows Mobile 7, this is probably as good as it’s going to get on Windows Mobile 6. If you too are feeling a little adventurous, take a look over at XDA-developers forums to see if there’s a 6.5.1 ROM for your device already."

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

vexx5555, ti si očito MS fanboy kad ti se glavni argumenti svode na "vidjet ćete kad dođe nova verzija..."  Izlanuo se

Situacija je sad u MS-ovom mobilnom taboru očajna, a za X mjeseci/godina možda će biti drugačija, ali je malo vjerojatno da će konkurencija spavati na lovorikama.

Znam da MS ne treba nikad podcjenjivati, imaju oni i resursa i motiva da se vrate u igru (što i mogu, kako su puno puta do sada pokazali), ali trenutno gledano WM je pušiona.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
2 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

sony ericsson x10 dolazi sa androidom kao operaciski sistem

2 godine
jostra kaže...

sony ericsson x10 dolazi sa androidom kao operaciski sistem

onda bi to trebala biti zvjerka od telefona,ali samo za ljubitelje SE,jer HTC po meni sada proizvodi najbolje modele.

4 godine
vexx5555 kaže...

Kada dođe WM 6.5.1 (bar ga tako ljudi zovu,ugl. 23xxx) rasturit će i iPhone OS (kao da ima što rasturit) i sve ostale OS-ove (uključujući i Web OS).

WM 6.5.1 je prema svima onima koji su ga probali najbolji OS na planeti.

"Most of you probably know by now that Windows Mobile 6.5 is not the be all end all Microsoft mobile operating system. However, what you might not know is that Microsoft has already up its sleeves another revision of Windows Mobile 6 – unofficially dubbed by the enthusiast community as 6.5.1 – that’s faster, sleeker, more touch-friendly and in my opinion, a much better upgrade than 6.5.
Those familiar with the Windows Phone modding scene might have seen since late August, builds numbered 23xxx and up started surfacing on the web. Those brave enough to have installed these builds began noticing a slew of updates to the user-experience of Windows Mobile that is arguably necessary but missing from WM6.5.
For example, the “Start button” and “Close” button have all been moved to the more accessible lower toolbar, freeing up the entire top row for status icons which is now thinner. Tapping on this row now expands a tray-like widget with large icons that provide quick access to system notifications and settings.
On the UI side, controls including buttons, checkboxes, radio buttons and the like have all been remastered, finally replacing the Windows 3.1-like graphics with modernized anti-aliased equivalents. Tabs have also been replace with a new “pivot” control that sits at the top of the screen where users can flick and toggle between.
Finally, even more recent builds include a new contacts application that is much more touch-friendly with larger buttons.
With all these changes and more already implemented and polished, I have to wonder why faced with inevitable criticism that WM6.5 is not enough of an improvement Microsoft didn’t hold off until all these changes were implemented for the official Windows Phone relaunch.
Until Windows Mobile 7, this is probably as good as it’s going to get on Windows Mobile 6. If you too are feeling a little adventurous, take a look over at XDA-developers forums to see if there’s a 6.5.1 ROM for your device already."

WM 6.5.3.3(jucer izaso) je jos bolji:)

EDIT: to je ono sta volim kod WinMo-a, stalno nesto novo, nikad meni moj hTC nije dosadio...

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 22:21 (benko).
2 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

ja samo ne razumijem,zašto ovi koji hvale iphone,htc i sl.vise na forumima o sony ericssonu???????????

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 23:51 (cybershotman).
2 godine
cybershotman kaže...

ja samo ne razumijem,zašto ovi koji hvale iphone,htc i sl.vise na forumima o sony ericssonu???????????

ja sam rekao da su meni bolji mobiteli sa Android platformom,a to za iphone nisam nasao.

3 godine
dark_wizz kaže...

Nije symbian ni na starijim mobitelima bio spor. znam jer još uvijek imam onaj relikt 3650 i radi baš kao i prvog dana, stabilno i brzo, a sve to s procom od133 MHz. Pa sjetite se kako radi 6120c na procu od 369MHz, brže nego neki WM. Ne pljujem po WM-u, dapače za mene je to uvijek bio OS iznad ostalih zbog toga što je gotovo 100% kompatibilan sa svime što imam na PC-u a to danas znači puno. Ima i on nekih svojih nedostataka ali se usavršava sa svakom novom verzijom.

Pa baš da su nove verzije brze i stabilne i nebih baš rekao. Ja osobno imam Nokia n96 i ako je to brzo onda stvarno neznam što je...bez uvrede,ali navedeni uređaj me polako počeo stvarno živcirati od sporog otvaranja kontakata,poruka, aplikacija, itd. da sada ne navodimo. Slićna stvar je i s Nokiom n97. Što se tiće X2 ja sam potencijalni kupac navedenog uređaja,ali po onome što sam čitao i vidio na youtube-u uređaj ima puno lagova što nije stvar wmo već sonyericssona jer isti sustav na HTC-u pro touch 2 radi bez problema koji ima slićni hardware. Sad sam još i pročitao da su ga odgodili do 5. ili 6. mjeseca. Ako ga uspiju optimizirati,a nadam se da hoće to je definitivno moj novi mob jer uz predivan ekran,8 mpx kameru i kako se piše savršenu querty tipkovnicu, ima i 1500 mAh bateriju. A ako to ne riješe onda ću morati žrtvovati kameru i uzeti ili pro2 ili omnia pro. Eto to je moje mišljenje Osmijeh

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Paralelno koristim/imam tri smartphone uređaja, Symbian (Nokia E71), WM (HTC Trinity) i Android (HTC Hero). Tako da sam upoznat s mogućnostima i što god neki od vas pisali ja imam svoje mišljenje. A i vidim tko prepisuje, a tko, manji broj navodi svoja iskustva.

Ako znaš iskoristiti punu mogućnost OS koja ti se nudi, to je najbolji OS za tebe. I isto tako ako za istu platformu možeš naći treženu aplikaciju koja zadovoljava tvije potrebe, onda je to tvoj najbolji operacijski sustav. Tako je za mene WM kralj. Što se tiče čistog telefoniranja tu mi je Symbian. A Android mi se pokazao za web najjači.

A kako moj istomišljenik (jedan od vas) veli za HTC (WM) uređajem nikada ti nije i neće biti dosadno, uvijek nešto novo. Al to je već nešto više od pukog telefoniranja i poimanja istog... to je ljubav.

3 godine

HTC je ipak pojam za sebe Osmijeh,imao sam prilike malo se igrati s HD2 i Touch HD i jednostavno nemam riječi...Što se tiće X2,od kud njima cijena od 5000 kn s obzirom da ga uopće nisam vidio kod nas i po forumima se piše da će u Engleskoj u sklopu Vodafone-a tek u 2. mjesecu izači???

4 godine
Sony Ericsson XPERIA X2

Ja sam osobno isprobao puno OSeva i mogu reću da je winmo nekako kategorija za sebe, zapravo su svi kategorija za sebe. Malo jest kompliciran ali za kratko vrijeme ga se može naučiti u dušu. Većina navodi da trebaju čačkalice za njega ali onaj ko ga je pošteno koristio to mu nije problem, ja sam za tjedan dana potpuno normalno radio na njemu sa prstima a imam papčine a ne prste, stylus nepamtim kad sam zadnji put izvukao. Sve je stvar navike. Iskreno neznam kako je winmo rješen na drugim smartphoneima i pocket pcima ali na X1 uz kombinaciju panela perfektno funkcionira. Meni je pomalo ovo glupa rasprava jer svako ima druge kriterije, svakome drugo paše i zato postoji Symbian, WinMo, Android itd. Tri potpuno različita OSa za različite ljude.

Ako se nevaram X10 će imati android i neće imati fizičku tipkovnicu. Po meni to nezaslužuje ime xperia. Mobitel kao mobitel je super ali xperia je orijentirana poslovnim korisnicima a ne multimediji i kojekakvim igrarijama. Meni je bio ogroman razlog tipkovnica što sam uzeo X1 i to nijedna virtualna tipkovnica ne može zamijeniti. Pogotovo kad ti pola ekrana zauzme..

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2010 1:55 (BORN).
3 godine
protjeran
BORN kaže...

Ja sam osobno isprobao puno OSeva i mogu reću da je winmo nekako kategorija za sebe, zapravo su svi kategorija za sebe. Malo jest kompliciran ali za kratko vrijeme ga se može naučiti u dušu. Većina navodi da trebaju čačkalice za njega ali onaj ko ga je pošteno koristio to mu nije problem, ja sam za tjedan dana potpuno normalno radio na njemu sa prstima a imam papčine a ne prste, stylus nepamtim kad sam zadnji put izvukao. Sve je stvar navike. Iskreno neznam kako je winmo rješen na drugim smartphoneima i pocket pcima ali na X1 uz kombinaciju panela perfektno funkcionira. Meni je pomalo ovo glupa rasprava jer svako ima druge kriterije, svakome drugo paše i zato postoji Symbian, WinMo, Android itd. Tri potpuno različita OSa za različite ljude.

Ako se nevaram X10 će imati android i neće imati fizičku tipkovnicu. Po meni to nezaslužuje ime xperia. Mobitel kao mobitel je super ali xperia je orijentirana poslovnim korisnicima a ne multimediji i kojekakvim igrarijama. Meni je bio ogroman razlog tipkovnica što sam uzeo X1 i to nijedna virtualna tipkovnica ne može zamijeniti. Pogotovo kad ti pola ekrana zauzme..

Stavljam potpis. Također sam ponosni vlasnik X1 i WM me nikad nije razočarao.

3 godine
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X2

Ste znali da je hrvat senior developer u MS timu koji radi WM 6.5 i 7 :)

btw. ja nean pojma kaki je OS kaki  ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice