WD TV Live HD Media Player

poruka: 353
|
čitano: 68.911
|
moderatori: F1-IVO
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "WD TV Live HD Media Player".
3 godine
2 godine

Htio sam kupiti 3 komada , gore navedenog uredjaja , jer imam server(bigtower) pun HD ova sa filmova i mislio sam streamat po cijeloj kuci.

Tako sam si dao posla i unazad 10 dana procitao preko 400-500 stranica razlicitih foruma, pregleadao bezbrojne revieve razlicitih casopisa u pisanom obliku i na You tubeu.

Uglavnom uredjaj je izvrstan, ALI ...

Ne dolazi sa wireles dongleom, i nemoguce ga je zasebno kupiti. Na forumimam sam nasao wifi dongleova koji imaju speed preko 50 mbps (znaci max rezolucija 720 p) da se nabroje na prste 1 (jedne) ruke, i NITI nedan post da su ljudi uspjeli putem ethernet kabla, znaci ne wireles , da su uspjeli streamat 1080p zapis a da im ne TRZA ekran....

Razno razni moderi , pogotovo oni koje su BuGovci naveli u svibanjskom broju za iasti ovaj uredjaj ali bez Live oznake znaci bez wirelesa, su pokusavali sve i uspjeli napraviti tone stvari , cak Debian instalirati, na normalnom WD TV HD Media Playeru uspjeli su napraviti wireles od njega, ma 100 čuda su modirali i ljudi masovno koriste njihove firmwareove a ne WD ove  i sve radi stabilno , podrska za optičke uredjaje je ovdje ma kazem Vam 100 cuda, ALI jos jednom ... ZABORAVITE streamanje 1080 p kontenta i gledanje istoga na ovome uredjaju wireles ili povezano putem kabla. Jedino sa sticka ili vanjskog HD.

Tako da sam ja odlučio za start danas kupiti 1 uredjaj ali ne Live vec stariji model koji sa firmwireom postaje Live. Vise informacija o SVEMU tome na  http://b-rad.cc/wdlxtv/ , link koji je naveo BuG u svibanjskom broju i koji je jednostavno genijalan i pun informacija, programa i svega sto Vam treba za ovaj uredja.

3 godine

I "stari" wd je isto imao bugova ali se s nadogradnjom firmware-a sve ispravilo tako da se budu i ovi bugovi ispravili.

Imamo povjerenja u b-rada

2 godine
RE: WD TV Live HD Media Player

Sada sam bio u Autronicu , Linksu i nazvao ove neke "on-line" ducane. Odgovor je bio SVUGDJE isit. Nema boga da preko wirelesa zavrtim mkv. fileove jer jednostavno propusnost nije dostatna, a vjerujem da je to istina jer nakon citanja milion postova na netu danas sam htio NA SILU kupiti nesto , WD ili Icy box ili slično ali su mi prodavači sami rekli da zaboravim da ću vrtjet mkv. sa mreze , jedino su mi se u Autronicu kunuli u njihov Icybox da ako spojim ethernetom , znaci zicom sto nema boga jer sam skino vodilice i friško pokrečio , da če vrtjet mkv. fileove iz mreže. Znači za sada ništa od wireles stremanja mkv. ova , što mi je bio main reason za kupnju ovog WD ili sličnog uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 15:01 (Crotiger).
4 godine
Crotiger kaže...

Sada sam bio u Autronicu , Linksu i nazvao ove neke "on-line" ducane. Odgovor je bio SVUGDJE isit. Nema boga da preko wirelesa zavrtim mkv. fileove jer jednostavno propusnost nije dostatna, a vjerujem da je to istina jer nakon citanja milion postova na netu danas sam htio NA SILU kupiti nesto , WD ili Icy box ili slično ali su mi prodavači sami rekli da zaboravim da ću vrtjet mkv. sa mreze , jedino su mi se u Autronicu kunuli u njihov Icybox da ako spojim ethernetom , znaci zicom sto nema boga jer sam skino vodilice i friško pokrečio , da če vrtjet mkv. fileove iz mreže. Znači za sada ništa od wireles stremanja mkv. ova , što mi je bio main reason za kupnju ovog WD ili sličnog uređaja.

Pa vrati žice. Za razvuć par kabela po kući treba jedno popodne - i poslije si miran.

3 godine
neaktivan

Naravno da ne može streamati 1080p preko wirelessa, pa unutra je neki bijedni ARM procesor koji je po snazi ispod razine onog prvog celerona na 300 MHz, jedino što ima hardverski modul za dekodiranje HD videa. Uostalom 1080p trza preko wirelessa sa vanjskog share-a i na nekim novijim laptopima na kojima sam probao, a kako neće na ovome.

Osobno imam WDTV stariju verziju, bez ugrađenog etherneta, sa podržanim i preporučenim USB LAN adapterom, pa čak i preko njega se jako muči kad reproducira film u 720p sa windows share-a. Kopiranje sa windowsa na usb disk spojen na WDTV da i ne spominjem, to nekad ne ide ni preko 1 MB/s. Tako da ne može baš poslužiti ni kao NAS, ali uostalom to mu i nije izvorna namjena.

2 godine

Kaj je najgore pročitaj Bug od 12. tog mjeseca. Preporučuju ovaj Live sa dodanim USB diskovima kao super osnovu za NAS .....

3 godine
Crotiger kaže...

Htio sam kupiti 3 komada , gore navedenog uredjaja , jer imam server(bigtower) pun HD ova sa filmova i mislio sam streamat po cijeloj kuci.

Tako sam si dao posla i unazad 10 dana procitao preko 400-500 stranica razlicitih foruma, pregleadao bezbrojne revieve razlicitih casopisa u pisanom obliku i na You tubeu.

Uglavnom uredjaj je izvrstan, ALI ...

Ne dolazi sa wireles dongleom, i nemoguce ga je zasebno kupiti. Na forumimam sam nasao wifi dongleova koji imaju speed preko 50 mbps (znaci max rezolucija 720 p) da se nabroje na prste 1 (jedne) ruke, i NITI nedan post da su ljudi uspjeli putem ethernet kabla, znaci ne wireles , da su uspjeli streamat 1080p zapis a da im ne TRZA ekran....

Razno razni moderi , pogotovo oni koje su BuGovci naveli u svibanjskom broju za iasti ovaj uredjaj ali bez Live oznake znaci bez wirelesa, su pokusavali sve i uspjeli napraviti tone stvari , cak Debian instalirati, na normalnom WD TV HD Media Playeru uspjeli su napraviti wireles od njega, ma 100 čuda su modirali i ljudi masovno koriste njihove firmwareove a ne WD ove  i sve radi stabilno , podrska za optičke uredjaje je ovdje ma kazem Vam 100 cuda, ALI jos jednom ... ZABORAVITE streamanje 1080 p kontenta i gledanje istoga na ovome uredjaju wireles ili povezano putem kabla. Jedino sa sticka ili vanjskog HD.

Tako da sam ja odlučio za start danas kupiti 1 uredjaj ali ne Live vec stariji model koji sa firmwireom postaje Live. Vise informacija o SVEMU tome na  http://b-rad.cc/wdlxtv/ , link koji je naveo BuG u svibanjskom broju i koji je jednostavno genijalan i pun informacija, programa i svega sto Vam treba za ovaj uredja.

evo da ti se javi jedan korisnik kod kojeg vrti full hd bez beda preko etherneta. i znam da nisam jedini kohjemu to radi kak treba.

2 godine

Ako nisi skuzio NAJBITNIJE mi je bilo wireles, zica kao takva me ni najmanje nezanima, to sam samo prenio sa 100 tina strana foruma.. a u samom ducanu mi nisu htjeli prodat jer ne ocekuju da vrti 1080 p preko zice.

3 godine
Crotiger kaže...

Ako nisi skuzio NAJBITNIJE mi je bilo wireles, zica kao takva me ni najmanje nezanima, to sam samo prenio sa 100 tina strana foruma.. a u samom ducanu mi nisu htjeli prodat jer ne ocekuju da vrti 1080 p preko zice.

Pa svatko iole razuman ce zakljuciti da je to sasvim neizvedivo, bilo preko WiFia, bilo preko 100Mbitnog etherneta, koji je duplo brzi. Ne treba mi trgovac u ducanu to objasnjavat.

Cinjenica je da je za fullHD (1080p) potreban veci ili tu negdje bitrate od ~10MB/sekundi koliko je teoretski maximum 100Mbitnog etherneta.

Znaci, wifi zaboravi.

Streaming je prvenstveno koristan za gledanje fotki i slusanje mjuze. A za neke zahtjevnije stvari poput fullHD videa, upiknes usb hard i peri.

Proci ce puno vremena da mozes streamati FullHD video preko WiFia, i to u teoriji (a kao nuspojava je da ti otpada kosa)... praksa je uvijek ko budali samar.

Tako da ja ne pusim WiFi ni najmanje, potegnem kabel i dovidjenja. Miran sam i link je pouzdan.

2 godine

Ma bi covjece, povukao bi kabl i zaljepio ga pistoljem za plastiku za 20 minuta, ali imam od sobe di mi je main konfa do tih ostalih soba kilometre hodnika, milion zavoja, ma neizvedivo, samo bi morao ponovno kreciti da me zena ne masakrira jer "izgleda neuredno", a svrha WD"Live" a je bila da dozvoli wifi... a ja se budala ponadao. Nista, wi fi za "obicne " divx e a externi HDD u kuciste za HD sadrzaj , nazalost .....

4 godine

može bude izvedimo sa MIMO WIFI standardom tj N standard

4 godine
neaktivan
Bitanga kaže...

Cinjenica je da je za fullHD (1080p) potreban veci ili tu negdje bitrate od ~10MB/sekundi koliko je teoretski maximum 100Mbitnog etherneta.

Znaci, wifi zaboravi.

Činjenica je da je bitrate 10mbita, jel da ti je 10MB u sekundi film bi ti imao (sirovi video) oko 72GB za dvosatni film.

Tako da ti je 100mbit ethernet cisto i dovoljan. Nemoj dezinformirat bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 9:17 (Mithrandir).
3 godine
neaktivan

HD content nikad nije fiksno 10 mbita, jer je po defaultu variable bitrate pa ponekad bude manje, a ponekad ima skokove preko 40 mbita. Ali u teoriji da, 100 mbit ethernet bi trebao biti dovoljan.

2 godine

Kupio sam 1 danas... sve 5 ali NEMA TEORIJE streamat ni ethernet kablom mkv. tako da sada poslije vecere odoh po vanjski HD da mogu tako gledat, što sam i pretpostavljao. A što se tiće wifi n sistema, imali su u Autronicu slicno ovom WD neki picolo ili sl. koji je isao sa tom wifi n standard karticom (samo su im wifi kartice sada ostale) i islo je uredno stremanje, ali neznaju uopce oce li ikada vise dobiti robu ... kao i vecina ducana, narucuju ali ne dobivaju sto hoceju.

4 godine
Jel moze origi firmware vrit mkv i divx filmove sa costum titlovima(.srt .sub)?
addicted to HD :)
2 godine

Vrti SVE!!!! Bas SVE sa stickova ili usb externog HD cak ja imam 2,5" HD bez napajanja na njemu, nije mi se dalo ici po ovoj kisurini van, moram klince na sportove razvažat. Player kao takav je izvanredan, preglednik prekrasan, jednostavan, ma sve 5, ali zaboravi wifi mkv. kodirane naslove, ali sada me vec pomalo (zaboli) nije briga kaj ne vrti HD content putem wirelesa, bum napunio hard i bok , a klincima ujutro barem nemoram mijenjat dvd ove sa divxima samo streamam obicne divx-e sa servera.

4 godine
neaktivan

Da li na kraju vrti mkv 1080p preko etherneta (ne wireless, nego wire) ili ne?

2 godine

Meni NE, na preko 300 stranica sto sam procitao foruma tijekoz zadnjih 10 dana NITKO nije rekao da mu vrti bez "flickeringa"  ali jedan lik je ovdje naveo da njemu vrti , pa mozda je on sretnik ili neznam kaj. 720 p vrti ali 1080 p meni ne.

4 godine
Crotiger kaže...

Vrti SVE!!!! Bas SVE sa stickova ili usb externog HD cak ja imam 2,5" HD bez napajanja na njemu, nije mi se dalo ici po ovoj kisurini van, moram klince na sportove razvažat. Player kao takav je izvanredan, preglednik prekrasan, jednostavan, ma sve 5, ali zaboravi wifi mkv. kodirane naslove, ali sada me vec pomalo (zaboli) nije briga kaj ne vrti HD content putem wirelesa, bum napunio hard i bok , a klincima ujutro barem nemoram mijenjat dvd ove sa divxima samo streamam obicne divx-e sa servera.

Boli me za ovo prek etherneta, bilo bi lijepo ali bitno da ja sa externog harda mogu vrtit mkv sa (srt,sub)titlovima :)

4 godine

mkv s titlovima moze vrtit i obican WD TV koji nema ethernet i jefitiniji je od ovog

4 godine
HarryPlopper kaže...

mkv s titlovima moze vrtit i obican WD TV koji nema ethernet i jefitiniji je od ovog

Dobro dode taj ethernet za YouTube i/ili gledanje divxa sa drugog kompa...a i siguran sam da ce WD rjesit ovaj problem za FullHD-om i ethernetom..

2 godine

Nece ga rijesiti dok ne stave podrsku za n standard dongleove za wifi a ionako popis dongleova koji rade na ovom uredjaju (kompatibilnost, a POGOTOVO dobavljivost u HR)je vrlooo kratak.

2 godine
protjeran
Crotiger kaže...

Nece ga rijesiti dok ne stave podrsku za n standard dongleove za wifi a ionako popis dongleova koji rade na ovom uredjaju (kompatibilnost, a POGOTOVO dobavljivost u HR)je vrlooo kratak.

Zar nije kompatibilan sa npr. ovim Level1 donglom(WNC-0600USB) koji je N standard?

http://global.level1.com/product_d.php?id=778

ili sa Zyxelom NWD210N ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 11:59 (GoodLooker).
2 godine

Pisao sam ja WD suportu jos prije 12 dana , ustvari unazad 12 dana 3 puta ih zamolio gdje mogu vidjet popis podržanih wifi dongleova, znas kak sam dobio odgovor? Aham jako sam ga dobio...

2 godine
protjeran
Crotiger kaže...

Pisao sam ja WD suportu jos prije 12 dana , ustvari unazad 12 dana 3 puta ih zamolio gdje mogu vidjet popis podržanih wifi dongleova, znas kak sam dobio odgovor? Aham jako sam ga dobio...

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3805

2 godine
neaktivan

Kupio sam wd tv live media player i imam problem.Osim što mi prilikom gledanja filmova nedostaju znakovi na slovima (ć,ž,š) fale mi i    neki slogovi,tako da ne mogu zaključiti o kojoj se riječi radi.Isto tako kada ga spojim sa HDMI kabelom reproducira sliku na pola ekrana. Molim vas ako netko zna o čemu se radi da mi pomogne. HVALA

4 godine

Super stvarčica i čekao sam da izađe sa mrežom, no nije valjda da su škrtice ugradile 100Mbps mrežnu danas kad je Gigabit standard? Ono, to će me zadržat podalje pošto ja stremam preko mreže sve na svoj lap. Ne kužim zašto bi ljudi streamali HD preko wireless-a. Wireless za po doma je ŠUGA teška. Pogotovo ako ga ne znate složiti i postavite ga negdi na tavan, a spajate se iz podruma. To su mu A JE TO solucije. Povuci kabel i uživaj.

Inače, streaming HD mkv-a preko wirelessa (kvalitetno odrađenog) bi morao ići pošto sam ja uredno streamao HD filmove (mkv). mkv u pravilu troši 800KB do 2MB, a dobar wireless ide do 3.5MB/s.

3 godine

Evo, jucer stigao moj WD TV Live.

Uredjaj radi savrseno, mali, jednostavan, laka konfiguracija. Sherani folderi preko mreze rade bez ikakvih problema.

Playao sam sa desktop racunala 720p MKV, i radi odlicno, 1080p jos nisam probao.

2 godine
Bitanga kaže...

Evo, jucer stigao moj WD TV Live.

Uredjaj radi savrseno, mali, jednostavan, laka konfiguracija. Sherani folderi preko mreze rade bez ikakvih problema.

Playao sam sa desktop racunala 720p MKV, i radi odlicno, 1080p jos nisam probao.

Koji si wifi dongle kupio i gdje si kupio uredjaj i dongle ako mozes reci ?

Unaprijed Hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice