Plahi je već stavio u humor. Zadnji korak je dijeljenje s nulom.
Kopireru jedan mali...
, ja sam to stavio ohoho prije... shalim se, dobro da si stavio :-)
glupo...necu nista vise govorit...
Na ovakve fore padaju isti ko i one "kvizove" : zamisli broj, dodaj 6, bla bla, dobio si 12, kak sam vidovit :D
Ne vidim svrhu ovog videa... to što netko ne poznaje dovoljno matematiku pa misli da je ovo nekakav "trik" ili "paradoks" je potpuno irelevantno.
Mogao je netko postaviti video u kojem je napisao 2+2=175, pa će se opet naći netko tko nezna ništa matematike i diviti se tom "triku".

Ne vidim svrhu ovog videa... to što netko ne poznaje dovoljno matematiku pa misli da je ovo nekakav "trik" ili "paradoks" je potpuno irelevantno.
Mogao je netko postaviti video u kojem je napisao 2+2=175, pa će se opet naći netko tko nezna ništa matematike i diviti se tom "triku".

haha potpuno se slazem
meni je zanimljivije ona fora s pravokutnim trokutom. Dakle, pravokutan trokut je podijeljen na manje trokute, pravokutnike i kvadrate i kada im se zamijene pozicije, dobije se 1 kvadrat slobodnog prostora. ima li gdje taj zadatak na internetu?
meni je zanimljivije ona fora s pravokutnim trokutom. Dakle, pravokutan trokut je podijeljen na manje trokute, pravokutnike i kvadrate i kada im se zamijene pozicije, dobije se 1 kvadrat slobodnog prostora. ima li gdje taj zadatak na internetu?
Bio je i tu na forumu u "logički zadatak" ili tak nekoj temi. Ispadne da uopće nije pravokutni trokut na početku nego neki četverokut samo se ne skuži jer ima jako tupi kut :D
Nekako sve mogu svatiti i sve je, haymo rec, dobro do ovoga zadnjega reda, kad ona dva dijela pokrati...
Koliko se ja razumim u matemariku da je A+(B-C-A) = B+(B-C-A) onda bi se moglo kratiti. (Ne bi trebale ni zagrade
al' eto neka ih) Al ovako, "tesko ćeri da te car uzme, a cigani oko kuće hodaju!" tako i on tesko da ce nesto
postici sa ovakvom matematikom...
Ako grijesim nek me netko slobodno ispravi! Da se vise ne dogadjaju ovakvi "misteriji"! 
Nekako sve mogu svatiti i sve je, haymo rec, dobro do ovoga zadnjega reda, kad ona dva dijela pokrati...
Koliko se ja razumim u matemariku da je A+(B-C-A) = B+(B-C-A) onda bi se moglo kratiti. (Ne bi trebale ni zagrade
al' eto neka ih) Al ovako, "tesko ćeri da te car uzme, a cigani oko kuće hodaju!" tako i on tesko da ce nesto
Ako grijesim nek me netko slobodno ispravi! Da se vise ne dogadjaju ovakvi "misteriji"! 
To nije kraćenje, već oduzimanje/zbrajanje.
to nije bilo A+( B-C-A)=B+( B-C-A)
nego
A x ( B-C-A)=B x ( B-C-A)
i onda uvrstis brojeve, oduzmes i dobijes u zagradi 0 i na kraju bude
0=0
jesi shvatio?
Koliko se ja razumim u matemariku da je A+(B-C-A) = B+(B-C-A) onda bi se moglo kratiti.
Onda se ti baš i nerazumiješ u matematiku, na videu su se podijelile obe strane sa (B-C-A) pa se zato skratilo.
Nije vise bitno kako se sta zove kraćenje/oduzimanje, nego nasm htio objasniti gdje je greska u njegovoj matematici.
I fazon o uvrstavanju brojeva, 'ta ce bola uvrstavat, pa mogao je na pocetku uvrstit da je htio, fora i jest u tome sto
neće da uvrsti do kraja...
I da znam da nije bilo A+( B-C-A)=B+( B-C-A) nego kazem DA JE BILO...
Nisam neki ekspert u matematici, daleko od toga, ali koliko vidim ostali su jos manji eksperti, hvala, mislio sam da ce netko
konstruktivno zakljuciti da je tako (da mi potvrdi misljenje) ili dati valjan razlog zasto moje misljenje nije tocno, rekli ste samo ono
sto sam znao i otprije.
Hvala jos jednom... 

EDIT
Koliko se ja razumim u matemariku da je A+(B-C-A) = B+(B-C-A) onda bi se moglo kratiti.
Onda se ti baš i nerazumiješ u matematiku, na videu su se podijelile obe strane sa (B-C-A) pa se zato skratilo.
Konstruktivan komentar koji sam odmah i napocetku ocekiva. Hvala lijepa
Samo me zanima onda gdje je to sto je on nematematicki uradio pa je postigao ovo sto je postigao??
a da je odma uvrstio brojeve nakraju bi kratio s nulom.
nisam vidio gornji post, pa da u tome i jest stvar da je uvrstio odma nei uopce dobio ovo sto je dobio.
a da je odma uvrstio brojeve nakraju bi kratio s nulom.
al onda nebi imao matrijala za napravit filmić
nisam vidio gornji post, pa da u tome i jest stvar da je uvrstio odma nei uopce dobio ovo sto je dobio.
Izgleda ni ti se ne razumis bas najbolje u matematiku.
WTF kakvo kraćenje sa nulom A+0=B+0 sta tu imas kratit...??
aj ponovo pogledaj filmić, pa ćeš vidjet zašto sam ti prekrižio jednadžbu
Čista glupost. Lik je dijelio sa nulom krateći zagrade u sedmoj liniji. Nisam neki matematičar, ali ovo je bzvz.
ja sam govorio A *0= B*0
I ispricavam se trebalo je pisat ne bi kratio s nulom, malo sam se zaletio s pisanjem.
da pojasnim u zagradi A X (B-C-A)=B X (B-C-A)
da je tu uvrstio brojeve dobio bi u zagradi 0 a posto nije uvrstio ispalo je da je on zapravo kratio nule
Nije valjda da nekome nije jasno sta je pogresno?????????????
Nije valjda da nekome nije jasno sta je pogresno?????????????
pa pogresno je sto odmah nije uvrstio brojeve.
Kratio sa nulom, svacam sta hocete reci, ali da se ne zna koji su brojevi u pitanju, (da mozda nije u zagradi nula)
Ali ocito da je ovo "paradoks" po sebi koji proizilazi iz pocetne jednadzbe da je C=B-A
Jos uvijek ne kontam gdje je ta matematicka greska:
Zaboravite da su B=5, A=4 i C=1 pa da je ono (B-C-A)=0, samo slova u igru, nemojte uvrstavati nista.
Kosto reko jedini problem vidim o ovome da iz pocetnog izraza C=B-A na kraju teba zakljuciti da je (B-C-A)=0
Onda to mnozenje sa 0, ili ti ga A*0=B*0 je ok, sto je tocno 0=0.
Ali gledajuci samo "slova", ne i sta ta slova predstavljaju ne vidim nikakvu gresku dok se ne postavi "zadatak" kao
C=B-A
B*(B-C-A)=A*(B-C-A) gdje je C=B-A, pa sljedi B*(B-B+A-A)=A*(B-B+A-A)...
Nije tu ništa točno..
To je isto kao i kada u jednadžbama imaš izraz <brojevi>/x-2=<brojevi>
Sada taj x-2 možeš prebaciti na desnu stranu, iliti pomnožiti cijelu jednadžbu s (x-2) samo ako je zadovoljen uvjet da je x različit od 2. I to je sva nauka. Ako je x=2, jednadžba nema rješenja.
On kada je to pokratio podijelio je sa (B-C-A). Da je napisao cijeli postupak to bi bilo B*B-C-A/B-C-A=A*B-C-A/B-C-A. Kada bi uvrstio brojeve dobio bi B*0=A*0 => 0=0, što je savršeno ispravno..
Ali ocito da je ovo "paradoks" po sebi koji proizilazi iz pocetne jednadzbe da je C=B-A
...
Zaboravite da su B=5, A=4 i C=1 pa da je ono (B-C-A)=0, samo slova u igru, nemojte uvrstavati nista.
Kosto reko jedini problem vidim o ovome da iz pocetnog izraza C=B-A na kraju teba zakljuciti da je (B-C-A)=0
...
C=B-A
B*(B-C-A)=A*(B-C-A) gdje je C=B-A, pa sljedi B*(B-B+A-A)=A*(B-B+A-A)...
Upravo ovo boldano je ključno. Čak i ako ne uvrstimo brojeve, ako je početna jednadžba točna (a od nje smo krenuli), zagrada je jednaka nuli, bez obzira na brojeve. To nije paradoks, već pogreška zamaskirana korištenjem slova umjesto brojeva.
Netko će reći da je f(x) = 2*x/x isto što i f(x) = 2, ali nije. To su dvije funkcije koje se preklapaju u svim točkama osim u točki x = 0 jer je prva funkcija u toj točki prekinuta.
Netko će reći da je f(x) = 2*x/x isto što i f(x) = 2, ali nije. To su dvije funkcije koje se preklapaju u svim točkama osim u točki x = 0 jer je prva funkcija u toj točki prekinuta.
Ak ćemo baš bit precizni, nije prekinuta nego nije definirana.
Dvije funkcije su jednake ako suim jednake domena, kodomena i pravilo pridruživanja. Te dvije nemaju istu domenu, pa ne mogu bit jednake.
A što se tiče filmića, on na početku kaže C=B-A, iz toga vrijedi C-B+A=0. Na kraju postupka dijeli baš sa tim, što je nula, a to se ne smije.
Dakle ima 4*0=5*0, što vrijedi, ali s nulom ne smijemo podijeliti jer dobijemo glupost.
Kako moj prof. iz matke kaze......Poništavanjem se dobije 0, a kraćenjem 1....I neda nam da mijesamo te 2 stvari xD
Nevezano uz prethodne postove, pa mogu ja uvrstit: A=30, B=50. I šta onda.. 15*2 = 50 ?? GLUPOSTI!!
Nevezano uz prethodne postove, pa mogu ja uvrstit: A=30, B=50. I šta onda.. 15*15 = 50 ?? GLUPOSTI!!
Možeš uvrstit bilo šta :D Upravo dijeljenje s nulom uzrokuje nebulozu koju dobiješ na kraju.
Kratio sa nulom, svacam sta hocete reci, ali da se ne zna koji su brojevi u pitanju, (da mozda nije u zagradi nula)
Mislim da ne znaš što hoćemo reći.
Kada krati sa "slovima", onda moraš postaviti uvijet da dotični matematički izraz nije jednak nuli.
Dakle, kad on nonšalantno prekriži (B-C-A) s lijeve i desne strane, treba dopisati nešto u sitlu
za B-C-A <> 0
Dakle, ta matematička operacija vrijedi za svaki A,B,C koji ne daju B-C-A = 0.
Za konkretno ovaj slučaj to se ne smije napraviti.
Srednješkolska matematika :0)
Nevezano uz prethodne postove, pa mogu ja uvrstit: A=30, B=50. I šta onda.. 15*2 = 50 ?? GLUPOSTI!!
Ne možeš, jer ti početna jednadžba neće vrijediti.