monstrum.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To če sigurno koštati 6K kunića Ako ne i više!
Nemože se niti opisati kako AMD/ATi fanboyi počinju rafalno masturbirati na ovaj "komad" od hardwarea.
Nemože se niti opisati kako AMD/ATi fanboyi počinju rafalno masturbirati na ovaj "komad" od hardwarea.
ja masturbiram na gtx480 
ontopic: ne znam koliko će biti jača od obične 5970,ne vjerujem toliko da bi se isplatilo dati toliko para više za nju
ali uvijek se nađe kupac
Da. I sa dodatna 2 GB VRAM-a.
ja masturbiram na gtx480 
Pazi da se neopećeš! 
A fakat su počeli pretjerivati s time.
Nek naprave 4 gb u manjoj kartici + manji kuler .
Razlika između te i referentne je dodatna faza za napajanje gpu-a, dodatan 8 pinski konektor, duplo više vram-a, viši stock taktovi svega, moćniji cooler, viši pcb drugaćiji konektori za monitore.
Malko je glomazna, ne vidim načina kako bi dvije uspio strpati u svoje kučište, šteta.
Malko je glomazna, ne vidim načina kako bi dvije uspio strpati u svoje kučište, šteta.
Dvije?!?!
omg,jel to zahtijeva 2x 8pinski i 1x 6 pinski naponski adapter...pa koliko to troši,trebam si doma vjetro/hidro elektranu napravit da ne bankrotiram od paprene cijene same kartice i njene potrošnje 
omg,jel to zahtijeva 2x 8pinski i 1x 6 pinski naponski adapter...pa koliko to troši,trebam si doma vjetro/hidro elektranu napravit da ne bankrotiram od paprene cijene same kartice i njene potrošnje 
Zapravo troši koliko i referentna 5970, ali se sigurno bolje kloka
Zapravo troši koliko i referentna 5970, ali se sigurno bolje kloka
Ako se nesto bolje kloka onda vise i trosi.Sve kartice pa i OC edition dolaze zapakirane na max TDP do 300W koliko standard dozvoljava a na korisniku je da je nagazi do 120 po celziju!
Takve kartice su namjenjene za jako mal broj ljud. A najbolje su za renderiranje-
Potrošnja nakon overclocka je druga stvar..
Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
Ako se nesto bolje kloka onda vise i trosi.Sve kartice pa i OC edition dolaze zapakirane na max TDP do 300W koliko standard dozvoljava a na korisniku je da je nagazi do 120 po celziju!
Hm...u teoriji ova zvijer može povuć 75 + 150 + 150 + 75 = 450W MAX (pci-e sabirnica + 8 pin + 8 pin + 6 pinski kabel)
Pošto je to top-of-the-line grafika, koristi najkvalitetnije čipove (najbolji yield) koji manje troše i bolje se klokaju i uz to ima 4 faze po gpu-u.
Volio bih vidjet review jedne takve (pogotovo u CF). Ljudi koji će to klokat do besvjesti, stavit će na nj dva pota i sipat tekući dušik.
Hm...u teoriji ova zvijer može povuć 75 + 150 + 150 + 75 = 450W MAX (pci-e sabirnica + 8 pin + 8 pin + 6 pinski kabel)
Pošto je to top-of-the-line grafika, koristi najkvalitetnije čipove (najbolji yield) koji manje troše i bolje se klokaju i uz to ima 4 faze po gpu-u.
Volio bih vidjet review jedne takve (pogotovo u CF). Ljudi koji će to klokat do besvjesti, stavit će na nj dva pota i sipat tekući dušik.
Pa ne daje ti 8 pin 150 W.
Pa ne daje ti 8 pin 150 W.
Standardne specifikacije http://www.formfactors.org/developer\specs\ATX12V_PSDG_2_2_public_br2.pdf
Dok moje napajanje moze dati na svakom 12V railu 30A(oko 360W)a jedan rail ima 2x 8pin konektor(180Wx2).Moze i vise kad se ukljuci OCP mode ali to vec nije standardan napon ali trpi napajanje prenapon do 270V
Apsolutno neisplativa kartica, jedna 5870/GTX470 gura sve zivo i tako i tako.
To je cista egzotika, cak i meni primamljiva :D