a da? tako brzo? malo mi je to sumljivo, dok nemam win8 na kompu ne vjerujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vidio sam stranicu s koje je to uzeto.. mislim da se neki SSD spominjao..
moj komp jos nebi ni krenuo podizat OS..a ovaj vec spreman...malo mi to smrdi.. 
Navodno kada ugasiš računalo tj. 8-icu, on ode u neki oblik hibernacije... Tj. nikada ga zapravo ne ugasiš totalno...
Možda zato što je na laptopu 
EliteBook 8640p Intel Core i7-2620M, 8GB, 160GB SSD
Bilo šta bi se na ovome brzo bootalo.
Navodno kada ugasiš računalo tj. 8-icu, on ode u neki oblik hibernacije... Tj. nikada ga zapravo ne ugasiš totalno...
Nemoguće s baterijom vani..
ni mali se ne digne tako brzo kamoli OS,
kako su rekli ovo ispada ka da je u stand by-u
a ne da je podizanje, jbga ssd je tu opet!!
Ovo je itekako moguće, ne znam jeste li ikad palili linux...
Ali imaju ovdje nekolike stvari, prva je što je ovo vjerojatno jak uređaj koji vrti win8, druga je stvar izostanak svih onih zajebancija što pridodaju da se komp sporo pali tipa antivirus, virtualni uređaji, msn...
A i možda ima trajno zapisane postavke i to, pa kad se pokreće ponovo računalo iz trajnog spremnika puni radni spremnik. Jest da takvo čitanje malo više košta, ali mislim da je možda moguće nešto tako da su uradili
zanimljivo ni traga od biosa tj. laganog uvoda prizvođača laptopa
.
komentar na youtubu : haha not amaizing,what is amaizing it is laptop ( EliteBook 8640p Intel Core i7-2620M, 8GB, 160GB SSD).Any OS will boot like crazy on that.
komentar na youtubu : haha not amaizing,what is amaizing it is laptop ( EliteBook 8640p Intel Core i7-2620M, 8GB, 160GB SSD).Any OS will boot like crazy on that.
pa bas i nebi
ovaj se pali kao chrome os
nemoze ga SSD toliko ubrzat
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Postoji program Instant Boot koji se dobije uz Asrock matičnu (ima ga i na njihovoj stranici ali ne znam da li djeluje kod drugih MB). Kad je program aktivan, u trayu, windowse gasiš na Shut down. Nakon toga windowsi odrade kompletan startup i ulaze u neku vrstu hibernacije. Sve je pogašeno (nije sleep pripravnost). Kod normalnog paljenja se OS podiže za nekih 4 sekunde. Jedini preduvjet je da se u međuvremenu ne ištekava utičnica iz struje. Program je pomalo bugovit jer se ne učita svaki puta u tray pa nekad dolazi do normalnog gašenja PC-a. Zato ga i ne želim koristiti. Inače je ok.
Evo video:
Na Gigabyte X58A ploci se Win7 dizu isto za 2-3s. Jedino struja mora biti ukljucena. Isto nema bios screena. Bios je klasika - nije UEFI.
Postoji program Instant Boot koji se dobije uz Asrock matičnu (ima ga i na njihovoj stranici ali ne znam da li djeluje kod drugih MB). Kad je program aktivan, u trayu, windowse gasiš na Shut down. Nakon toga windowsi odrade kompletan startup i ulaze u neku vrstu hibernacije. Sve je pogašeno (nije sleep pripravnost). Kod normalnog paljenja se OS podiže za nekih 4 sekunde. Jedini preduvjet je da se u međuvremenu ne ištekava utičnica iz struje. Program je pomalo bugovit jer se ne učita svaki puta u tray pa nekad dolazi do normalnog gašenja PC-a. Zato ga i ne želim koristiti. Inače je ok.
Evo video:
Ustvari, prema OS-u, to nije hibernacija. Kod hibernacije, komp se u potpunosti ugasi, a podatke iz memorije zapiše na disk. Prilikom paljenja, svejedno moraš čekati da se ti isti podaci zapišu u memoriju, pa te dođe kao i bootanje OS-a, samo bez POST-a. Prednost hibernacije je da je računalo nakon "restarta" u istom stanju.
Kod Asrockovih pak ploča, jednostavan "Sleep" iliti "Stand by" također gasi računalo, a kod ponovnog paljenja je spreman za, kako si ti rekao, 4 sekunde. Iskreno, pojma nemam kako su to izveli i kako cijela stvar funkcionira i ako tko ima kakav link gdje je to objašnjeno, bio bi zahvalan.
Dakle, sad kad smo utvrdili da je to ustvari najobičniji sleep nakon restarta (istina, izvedba same ploče je ono na čemu treba skinuti kapu AsRocku, sam programčić je govno, što zbog bug-ova, što zbog toga da nisu znali kako poslati računalo u sleep nakon restarta ukoliko se prilikom start-upa traži korisnička lozinka), mogu samo preporučiti ljudima da dotični program ne koriste.
Naime, osim što je sam program pun bugova, kao što je Micek gore naveo, niti OS se ne ponaša kako treba nakon tog sleep-a (što nakon najobičnijeg Start => Sleep, što nakon onog izazvanog programom Instant Boot). Kao primjer mogu navesti da kotačić za skrolanje u igrama, nakon buđenja računala iz sleepa, jednostavno ne radi. Nakon restarta, sve je OK.

je brzo, al to netreba uzeti za ozbac, ovo je samo namijesteni promo video, situacija ce biti znatno drukcija kad to dode na trziste 
pa bas i nebi
ovaj se pali kao chrome os
nemoze ga SSD toliko ubrzat
moj kolega ima taj notebook i nije nista amaizing, boota win7 u minut, a ja imam EliteBook 8440p i najvece smece od laptopa. Star je tri mjeseca i vec dva puta je bio na servisu.
Nevjerovatno koliko volite srati kao da se radi o znanatvenoj fantastici. Proučite Microsoftov blog, detaljno je objašnjeno kako su to postigli. Sigurno se neće paliti 8 sekundi na svakom računalu ali se na svakom računalu pali brže od Windowsa 7 i to je dovoljan napredak. Ako pogledate tablicu, najveća razlika u brzini paljenja win7/win8 se vidi upravo kod računala na kojem se windows 7 najduže pali (windows 8 se podjedanko brzo pali na svim testnim računalima a windows 7 jako varira). 
Evo danas instalirao developer preview na poslu i nisam baš oduševljen sučeljem i načinom na koji radi... DP izgleda kao hibrid Win7 i Win7 mobile
kod boota ulazi u LiveThumb ima i dobrih fora ali žali bože nove korisnike tipa babci u firmama itd koji se ne snalaze jos ni na Win 7.
Što se tiće pluseva novi windows explorer je dobar i task manager je super nisam stigao detaljnije se poigrat s njima...
Da i definitivno što će mnogima ići na živce je da startbutton više nema funkciju koju je imao 4 opcije se samo nalaze tamo i to je to, a i to su zakomplicirali da ugasiš računalo 5 puta moraš kliknit mišem no to je DP poznavajući mikrosoft nadajmo se da još rade... :)
a što se tiće navedenog boota OCZ Vertex 3 16GB rama i7 procesor Win 7 x64 čista instalacija samo sa driverima bez ikakvih điđa miđa 10-12 sekundi dakle na čisto :)
Meni na laptopu treba 2 minute da boota Windows Developer Preview, dok na kompu (bez SSD-a) oko 1 minute.
No ne brine mene to; ženska kaže da je Program Manager ili tako nešto, a ja se ne sjećam da sam joj rekao da smije izać iz kuhinje. 
i meni se developer preview pali oko minute na PC-u i prije par dana je samo nesto, kao da mi je netko formatiro hard tako da sam osto i bez onog ljepog boot screena :(