Da l' neko zna koji je 3D softver korišten za ove scene??? :)
Vjerovatno sve u CryEngineu 3.
PixelKriza :D
Više me zanimalo kretnja ljudi i živih biča nego li vegetacija, no vrlo impresivan prikaz impresivnog enginea :D
Pa piše: CryEngine 3. Da, prilično impresivna tehnologija, ali ovako nešto možeš zaboraviti na konzoli ove generacije. PC da, ali konzole još ne na ovoj razini, iako engine to može.
Crysis 2 je bio graficki pao sto se tice kvalitete grafike..al ovo u 3 je brutalno super...jos da ne pominjem dizajn:)...... milina
Ovaj Depth of Field mogu shvatiti za korištinje između scene kada se glavni lik fokusira na neki objekt, ali kada ti preuzmeš kontrolu nad likom ne shvaćam zašto ja nebi gledao ona stabla iza žabe ili kamen iza onog lista.... samo smeta
Crysis 2 je bio graficki pao sto se tice kvalitete grafike..al ovo u 3 je brutalno super...jos da ne pominjem dizajn:)...... milina
Nije graficki pao, on je jedan od primjera u kojem mozes vidjeti izvuceni graficki maximum iz DX9 API-a koji je fantasticno optimiziran i super izgleda, mene je razocarao jer sam ocekivao da ce biti primarno DX11 igra kao sto su obecali.I inace preferiram sumu i vegetaciju kao okolis pa ce mi C3 biti sigurno drazi od C2.
Wow... Nemam drugog komentara nego wow...
vidi se da ce ispraviti sve nabrzinu sklepane stvari koje su bile u crysis 2 i da ce ova igra biti brutalno zahtjevna :).. što me i veseli napokon cu moc iskoristiti kompic kako spada !! :)
Gušter na kraju trailera najrealnije izgleda. Premoćno!
Ovaj Depth of Field mogu shvatiti za korištinje između scene kada se glavni lik fokusira na neki objekt, ali kada ti preuzmeš kontrolu nad likom ne shvaćam zašto ja nebi gledao ona stabla iza žabe ili kamen iza onog lista.... samo smeta
Nije valjda da igraš shooter FPS samo radi ubijanja.
Prijatelju moj, stani malo, pogledaj koju žabu.
Inače, to fokusiranje je samo ako je DOF plitak (izoštren subjekt, pozadina zamagljena).
Gušter, LOL ! 
Jedinica iz biologije...
Gušter, LOL ! 
Jedinica iz biologije...
Pa sta je nego guster xD
Nije niti guster niti gušter nego fucking žaba hbte.. Nemam pojma di ste vi vidli guštera, još žaba pusti svoj prepoznatljivi zvuk
Nije graficki pao, on je jedan od primjera u kojem mozes vidjeti izvuceni graficki maximum iz DX9 API-a koji je fantasticno optimiziran i super izgleda, mene je razocarao jer sam ocekivao da ce biti primarno DX11 igra kao sto su obecali.I inace preferiram sumu i vegetaciju kao okolis pa ce mi C3 biti sigurno drazi od C2.
Slazem se i ne slazem xD... kako si mogao ocekivati iskljucivo DX 11 kada su verzije za konzole vec bile najavljene, a to u 80 % slucajeva znaci port, a to se i obistinilo.... Crysis 2 je bio obicni PC port sa konzola. Dokaz je onaj leak i nedostatak DX 11 u pocetku, ne samo to, dokaz je i to sto nije bila drasticna razlika u grafici (Crysis 2 - konzole vs PC sa dx 9), dok je Crysis 1 port na konzolama daleko losijeg izgleda... bojim se da je Crytek sada konzolaska firma tako da nez sto ocekivati od trojke.
Opet, kako god okrenem... meni je to dovoljno, zanima me gameplay, Crysis 2 je bio dosadan.
lovče, pričaš gluposti. Cijela osnova Crysisa 2 je CryEngine 3 koji obuhvaća sve platforme, a može i daleko više od onoga što može i najjači PC danas rendati dovoljno brzo. Izostanak tekstura visoke rezolucije u početku i DX 11 moda je samo ušteda na vremenu i poslu oko sadržaja. Razlika između DX9 grafike na PC-u i one na konzolama i ne može biti velika.
Konzolaška firma? Odakle ti te gluposti? Znaš li čime se CryTek zapravo bavi?
Crysis 1 bio PC only, zasto sada nije? ocito veca lova dolazi zahvaljujuci konzolama svidalo se to nama ili ne.... sto je bilo sa Crysis 2? obecavali su nam brda i doline prije nego sto su pustili igru na trziste, nedugo nakon toga smo ostali sokirani... s prvim patchem su promijenili "press any start to continue" u "press enter" lol......i onda nakon brojnih zalbi pisijasa nakon nekog vremena su se ko ispricavali i obecavali dx 11 patch koji je i dosao na kraju.
Cool story? sama cinjenica da je Cryisis 1 daleko bolje izgleda na PC-u je dovoljna
Crysis 2 - katastrofa gameplay, repetitivan do bola, izuzetno glup AI, vizualna prezentacija po meni puno lošija nego orig. Crysis
Crysis - Ovo gore, samo suprotno
Gušter, LOL ! 
Jedinica iz biologije...
Pa sta je nego guster xD
Nije niti guster niti gušter nego fucking žaba hbte.. Nemam pojma di ste vi vidli guštera, još žaba pusti svoj prepoznatljivi zvuk
A i krokodil! KROKODIL!
Nije valjda da igraš shooter FPS samo radi ubijanja.
Prijatelju moj, stani malo, pogledaj koju žabu.
Inače, to fokusiranje je samo ako je DOF plitak (izoštren subjekt, pozadina zamagljena).
Pa to i kažem, želim gledati okolinu, a ne da mi izoštri prvu stvar ispred nišana.
Obožavam kada staneš usput i pogledam uokolo i čitaš neku sporednu priču kao npr. u HL-u, neki sitan detalj, easter egg ili jednostavno detaljnost u okolini, a ovako ispada da bivaš usmjeren prema objektu....
Uostalom, ne shvaćam pojam toga osim da te usmjeri, ako čitaš tekst u gore/desnom kutu ne možeš vidjeti što piše doulje/desno ako oči ne fokusiraš u tom smjeru. Samo bez veze troši resurse, nit lijepo izgleda, nit je korisno, osim naravno ako nemamo kontrolu nad likom i moramo biti usmjereni.
Slazem se i ne slazem xD... kako si mogao ocekivati iskljucivo DX 11 kada su verzije za konzole vec bile najavljene, a to u 80 % slucajeva znaci port, a to se i obistinilo.... Crysis 2 je bio obicni PC port sa konzola. Dokaz je onaj leak i nedostatak DX 11 u pocetku, ne samo to, dokaz je i to sto nije bila drasticna razlika u grafici (Crysis 2 - konzole vs PC sa dx 9), dok je Crysis 1 port na konzolama daleko losijeg izgleda... bojim se da je Crytek sada konzolaska firma tako da nez sto ocekivati od trojke.
Opet, kako god okrenem... meni je to dovoljno, zanima me gameplay, Crysis 2 je bio dosadan.
Ocekivao sam jer su obecali :) Dakle sansa je postojala, ocekujem cuda od C3, Crytek nemoj me razocarati :(
Pa što nedostaje konzolama i tome da je engine dostupan i tamo? Što se same igre tiče, to nema veze s engineom, a isti je mnogo bolji od CryEnginea 2 u Crysisu. To da igra izgleda mnogo bolje nije točno jednostavno s tehničke, mjerljive strane.
No, da Crysis ima ljepše okruženje je istina, a vegetacija na otoku je bila mnogo ljepša od grada za mnoge. No, to nema veze s kvalitetom efekata i mogućnostima enginea koje su u v3 znatno veće.
U pravu si, ali u Crysis 1 na konzolama fali dosta detalja... cak grmova i trave na nekim dijelovima ponestaje lol i ne trebamo dalje ici, vec je tu drasticna razlika.... dok Crysis 2 izgleda dobro na konzolama (cak me i iznenadilo), na PC-u je naravno bolje ali nista preeevise wow u odnosu na konzole (bez dx 11 patcha). Jedan sam od prvih koji ne zapinje za grafiku toliko i zadnje mi je na ljestvici prioriteta (oke, ne bas uvijek zadnje)... ali Crysis 1 je pravi dokaz koliko je PC jaci, da igra moze izgledati vrlo dobro, a uz to imati i iznad prosjecan gameplay.
Nadam se samo da ce Crysis 3 biti vise kao prvi dio (da bude malo otvoreniji svijet).. lagali su nam za Crysis 2, govorili jedno i napravili drugo mada su poslije ispravili gresku (patch je izasao nakon mjesec-dva ako se dobro sjecam, vec si mogao proci igru vise puta.... jbg ipak su bili obecali), vjerojatno su se opametili ovoga puta.
Ne vidim čemu se ovdje povela tolika polemika oko Crysis franšizi, kada je riječ o CryEngineu. Bilo koja razvijateljska kuća ili tim može liencirati CryEngine i napraviti vlastitu igru.
Osobni dojam je kako ova treća inkarnacija CryEnginea nudi više vizualnih poslastica od najnovijeg UnrealEnginea.
Crysis 2 - katastrofa gameplay, repetitivan do bola, izuzetno glup AI, vizualna prezentacija po meni puno lošija nego orig. Crysis
Ne bih se mogao vise sloziti.
Ne bih se mogao vise sloziti.
Fascinantno je da u većini trilogija koje sam u životu vidio (knjige / filmovi / igre) obično je uvijek drugi nastavak najlošiji a prvi ili treći su najbolji. Ima iznimki kao i za svako pravilo, ali u većini slučajeva je tako.
Pitam se je li to intrinzično ljudskoj psihologiji ili ima neki drugi uzrok...
To je isti engine. Crysis 2 je imao lošiju grafiku zbog optimizacije, nije imao dx11 odma i nije imao high res texture. Bio sam radio u jednom modu gdje su ljudi iz Cryteka pa su kazali malo novi engine prije nego je izašao Crysis 2 i pričali su kako neće uspijeti release dx11 kod releasanja igre.
Meni je Crysis 2 imao super grafiku i na HD 4890 je sve na max radio na 60 fps. Po meni je to super u odnosu na Crysis 1 koji je radio na 30 fps. Sve u svemu engine je bolji u svakom pogledu od prijašnjeg.
A sad kad izađu nove konzole bit će zanimljivo. PC platforma kao za video igre će imat velike probleme :D.
To je isti engine. Crysis 2 je imao lošiju grafiku zbog optimizacije, nije imao dx11 odma i nije imao high res texture. Bio sam radio u jednom modu gdje su ljudi iz Cryteka pa su kazali malo novi engine prije nego je izašao Crysis 2 i pričali su kako neće uspijeti release dx11 kod releasanja igre.
Meni je Crysis 2 imao super grafiku i na HD 4890 je sve na max radio na 60 fps. Po meni je to super u odnosu na Crysis 1 koji je radio na 30 fps. Sve u svemu engine je bolji u svakom pogledu od prijašnjeg.
A sad kad izađu nove konzole bit će zanimljivo. PC platforma kao za video igre će imat velike probleme :D.
Crysis 1 je nativna DX10 igra, Crysis 2 je nativna DX9 igra, dakle C2 nije imao losiju grafiku radi optimizacije nego radi DX9 apia koji je graficki nesto losiji od DX10 apia i radi toga sto se radilo o gradu i zgradama, a ne prasumi koja sama po sebi daje vrhunski dojam i ostavlja covjeka zaprepastenim :)
Dakle ne radi se o boljem enginu nego se radi o super optimiziranom DX9 modu iz kojeg je izvucen maximum, zato ti i radi bolje C2 kad je DX9 mnogo manje zahtjevan od DX10/DX11 moda.
Zašto to misliš?
Kakve glasine kruže okolo npr. novi XBOX navodno ne će biti ništa drugo nego zatvoreni PC kojeg spojiš na TV. Vjerojatno će se na njemu vrtiti prilagođena verzija Windowsa 8. I već će pri izlasku hardverski biti ispod high-end PCa.
lovče, pričaš gluposti. Cijela osnova Crysisa 2 je CryEngine 3 koji obuhvaća sve platforme, a može i daleko više od onoga što može i najjači PC danas rendati dovoljno brzo. Izostanak tekstura visoke rezolucije u početku i DX 11 moda je samo ušteda na vremenu i poslu oko sadržaja. Razlika između DX9 grafike na PC-u i one na konzolama i ne može biti velika.
Konzolaška firma? Odakle ti te gluposti? Znaš li čime se CryTek zapravo bavi?
Crytek nije ,ali EA je
a ocito je da im oni naređuju sta da rade zato je crysis 2 izgledao kak je izgledao
Zašto to misliš?
Kakve glasine kruže okolo npr. novi XBOX navodno ne će biti ništa drugo nego zatvoreni PC kojeg spojiš na TV. Vjerojatno će se na njemu vrtiti prilagođena verzija Windowsa 8. I već će pri izlasku hardverski biti ispod high-end PCa.
pa nego kaj su konzole nego pc
tj. power pc :D
Linux,Windows na PS3
i ne znam zasto se tolko nabrijavate na snagu
ove konzole iz 2005-6 imaju igara koje poprilicno dobro izgledaju i ja nemam prigovora na njihovu grafiku (dok ima igara koje izgledaju bas lose)